Alla inlägg under mars 2009

Av Sofia - 9 mars 2009 19:27

Det finns vissa ljud jag inte tål. Det finns ljud som jag är fullständigt allergisk mot. När för många barn (o inte bara mina egna) tjattrar med full dagisvolym är ett exempel, ett annat är icke melodiös opera när det bara vrålas för full hals utan några som helst nyanser.. Lägg till att jag då är grymt musikintresserad men denna genre kan jag inte på något sätt "lära" mig. Något av det absolut värsta ljud jag vet är "hockeysurr" när man inte sitter framför TV:n. När man kollar på matchen försvinner på sätt o vis ljudet och man engageras på ett annat sätt.


I skrivande stund hockeysurrar alltså TV:n och ännu värre är - ingen!!!!? sitter framför? Min indian eller jag menar Ulf duschar o barnen är inte heller intresserade. De hejar oftast och helt naturligt på det laget som leder serien lr som vinner SM-guldet. För min del klappar väl hjärtat för HV71 - vi bor ju i Jönköpings län, ju?? Men det är nog mest för att en av mina kusiner spelade i laget för många år sedan. För två år sedan hejade jag lite på Modo och det berodde endast på ett en av mina andra kusiner var marknadschef för dito Hockeyklubb. Det året blev de SM-mästare.. ; )


Som kanske framgår är alltså min sambo djupt allierad med Frölunda och går det bra för dem så får dessa kvällar en roligare "stämning". Just nu leder Frölunda över Luleå med 2-1 i kvartsfinalsmatch nr. 3. När det gäller bandy skriker vi på "di blåe" men ikväll säger vi "heja di röde"....

Ugh, ugh!!


Av Sofia - 8 mars 2009 12:45

Våren känns onekligen långt borta när jag tittar ut genom fönstret... Snön yr runt  och trots att det är den 8 mars är kylan ihärdig och envis.


Internationella kvinnodagen - ja, visst är det fuskigt att vi får en egen dag. Man kan se det från två håll - årets övriga dagar har vi gemensamt med männen och då har ju vi en mer än de? Annars är det vi som förlorar kampen om det är männen som "äger" alla dar förutom 8 mars.


Men vad kompenserar en ynka dag mot alla de orättvisor som vi kvinnor har blivit och är utsatta för....  Innerst inne skulle jag vilja att vi idag inte BEHÖVDE någon internationell kvinnodag. Det skulle vara jämlikt, vi kvinnor/tjejr/flickor skulle få samma möjligheter och levnadsvillkor som männen i hela världen!! Lika lön för lika arbete och fler exempel kan skrivas ner och fylla hela webben... Å så vill jag ha fred på jorden oxå ; )

Av Sofia - 6 mars 2009 21:40

Jag hittade inga ord när min dotter Johanna frågade "varför" - Varför ska man kunna detta? Hon hade med sig en lapp hem igår med olika benämningar hon skulle kunna. "Verbets olika tempusformer" Ja, jag hade svårt att förklara men jag KAN ju redan. Faktum är att jag tyckte det var rätt kul med grammatik när jag gick i skolan. Kanske att man "köpte" lärarnas resonemang rakt av - såhär är det och vi lärde oss det de sa. Barn idag ifrågasätter så oerhört mycket mer...


- Om du ska lära dig spanska är det jättenyttigt att du kan presens, imperfekt, pluskvamperfekt etc. etc. Johanna tittade frågande på mig och jag såg i hennes blick att hon inte trodde ett dugg på det jag sa...


Jag tänker tillbaka hur det var i skolan. Det var vissa i klassen som var urusla på grammatik men var orädda för att snacka på både engelskan och tyskan. Sedan var det såna som jag - duktiga på att plugga och ambitiösa o lärde sig de grammatiska reglerna men var samtidigt så rädd för att öppna munnen om man inte var 100 på att det var rätt.... En blandning av båda kanske - så får det bli - så är det!

Auf Wiedersehen! (Inte ens här är jag säker på att det är rätt stavat men den som vill kolla - do it!)

Av Sofia - 6 mars 2009 21:23

....för att ni kom o hade hand om sjuk Stella idag så jag kunde jobba och komma ikapp. Det var guld värt. Inte dåligt att åka från Torset (4 km utanför Sävsjö) för att komma hit kl. 07.00 på morgonen. Jag är evigt tacksam...


Jag fick mycket gjort och lägger man till de timmar jag gjorde igår kväll så ligger jag bra till. Jag åker nog ner en sväng till jobbet i morgon lördag oxå - Johanna o Elin kan gå på stan en sväng o sedan får vi väl premiäräta Nässjös nya Steakhouse.


På kvällen ska vi till N:a Sandsjö Prästgård - mitt "hem" där jag är uppvuxen. Min storebrors Pelles äldsta dotter Ella fyller 15 år och det är alltid roligt att komma dit. Ella har ju mitt gamla rum och gamla minnen väcks onekligen till liv.


Annars väntar en lång härlig löparrunda i morron. Göteborgsvarvet kommer närmare och närmare och jag känner mig bara mer o mer taggad. Ulf och David kommer att befinna sig på bandycup HELA dan i Vetlanda (från kl. 07.00 - 20.00 vilket är alldeles för lång tid för en sjuåring enligt min mening ; ) Men jag ska nog inte uttala mig... David tycker ju att det är jätteskoj!!!


Ha en fin kväll! Kram

Av Sofia - 5 mars 2009 13:07

...har jag plöjt idag. Högläsning för Stella ur Peter Pan o själv läste jag ut Sjöjungfrun när min lilla sjukling tittade för andra gången på Törnrosavideon. Hon hade nog inte gillat berättelsen som Camilla Läckberg plitat ihop. All respekt för Camilla - hon är jätteduktig - och förvisso skriver hon böcker som är svåra att lägga ifrån sig. Dock undrar jag hur författarna som syr ihop mordgåtor är funtade inombords. Hur kan de få ihop dessa berättelser fyllda med ondska och hat? För man kan väl hoppas att det mesta INTE är självupplevt... Har själv en "hemlig" = jättehemlig ; ) dröm att någon dag bli författare men har aldrig haft någon förkärlek till mordhistorier. Mer åt vardag och inre konflikter vilket jag nog inte skulle sälja så många böcker på....


Min blogg får väl tillsvidare tillfredsställa mitt behov att skriva vilket det också gör.... Mental terapi - precis som att sätta sig med gitarren eller måla en akvarell.


Nu ska jag laga lite mat åt delar av familjen. David o Elin är på ingång och även Johanna kommer snart hem från skolan. När Ulf kommer vid 16.00 ska jag bege mig till jobbet o fixa lite akuta högar..


Hörs

Av Sofia - 3 mars 2009 21:07

....kommer jag tillbringa med sjuk Stella. Hon fick krupp i natt och hög feber. Ulf har varit hemma idag och jag tar morgondagen. Vaknade i natt av den där hemska skrällhostan - det är otäckt. Hon somnade dock om och verkade relativt pigg under dagen. Febern steg till kvällen så vi får vara hemma från dagis o jobb i morgon.


Annars har måndagen och tisdagen varit bra dagar. Det är ett ganska nytt uttryck för mig att beskriva vardagen o mitt jobb så det känns riktigt bra. Jag har fått mycket gjort och känt det som om jag verkligen behärskar det jag håller på med. Inte illa va? ; ) Livet blir så mycket enklare då....


Var o lunchade med en kompis på en ny grekisk restaurang i stan idag. Väldigt gott och väldigt trevligt att träffas. Vietnamesisk firre med vinsås...mums.


Godnatt!

Av Sofia - 1 mars 2009 21:29

Det känns nästan alltid likadant. Stämningen infinner sig redan på morgonen och trots att det faktiskt är en hel dag kvar av helgen så är den ändå slut. Det gäller att bearbeta mentalt - man KAN inte enbart leva för helgerna - vardagen är ju också livet. Måndag är ny vecka, nu också ny månad - en VÅRMÅNAD. Ja, snön ligger ju kvar och idag har det varit kallt men ändå - när vi kliver in i årets tredje månad då är det vår. Detta har jag noga förklarat för mina barn varpå Stella tittade ut med mycket kritiska ögon idag på morgonen o sa: - Hallå, men mamma - snön är ju kvar  - den är ju inte borta!!


Vi har till min stora glädje och Ulfs något mindre glädje varit en sväng på A6. Sagolikt goda hamburgare till middag - ngt ställe som hette McDonalds ; ) Därefter inköptes diverse nya servetter och värmeljus på IKEA. Stella bröt ihop när leklandet var fullt och det var lite kinkigt hela eftermiddagen. Resten av affärerna på A6 hoppade vi över men som tur ligger ju A6 kvar......till Ulfs stora glädje...; )

Godnatt!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards