Alla inlägg under juni 2009

Av Sofia - 20 juni 2009 17:20

För många är nog Midsommardagen den da'n som är mest förknippad med "dagen efter". Aftonbladet o Expressen tjänar extranummer på tips för att bota bakfyllan och många idag är nog mer eller mindre seg. Jag har varit till min glädje mindre seg. Supertrevligt firande. Höll på i över 12 timmar - från kl. 14.00 till 02.30 Mellan skurarna genomförde vi både tipsrunda o dans runt midsommarstång. Mycket o väldigt got mat - en fantastisk dag, kväll o natt som slutade med att de tre paren som var kvar spelade sällskapsspelet "Med andra ord". Har inte skrattat så på länge och jag förlängde nog livet med flera månader ; ) När vi traskade hem till vårt hus var gryningen redan på väg och Sus o jag konstaterade att det är väldans onödigt o inte ens gott att dricka "Jäger" kl. 02.00 Kanske är man gammal när man tänker på morgondagen men det är väl då en klar fördel.


Hämtade Stella för en stund sedan o hon har tyvärr hög feber. Typiskt nu när vi ska åka på semester. Hon sover djupt i sin säng och jag hoppas hon piggar på sig.


Nu ska vi gå till gårdagens värdpar o tacka för igår. Nästa år ska vi vara här och det känns onekligen lite tufft att nå upp till gårdagens höjder. Men det är ju ett tag kvar....gott om tid att planera.

Hej på ett tag! Sköt om er i sommarvärm..kylan!!

Av Sofia - 19 juni 2009 09:47

Midsommarafton är det idag - hela dagen, inte bara i afton ; ) Solen lyser!! Klockan är iofs bara tio i tio och det kan bli annat väder på två sekunder. Ändå känns det riktigt bra!


I stan såldes jordgubbar i mängder o vi har själva inhandlat 4 liter till vårt firande. I år startar vi kl. 14.00 och efter en inledning av sill, färskpotatis kommer det bli både klädsel av midsommarstång samt dans runt dito. Vi har fixat en tipspromenad med dum-dum-frågor typ: Slaktaren är 190 cm lång - vad väger han? Rätt svar: Kött!!!


Hur som helst - det ska bli trevligt. Många barn och såklart som alltid saknar jag Stella som hade haft så kul med alla de andra barnen. Men så är det - vartannat år, är det som gäller. Nu är vi mitt i sommaren och jag hoppas alla människor mår bra, är lyckliga och har kul hela dagen o aftonen samt i morron bitti ; )

Kram

Av Sofia - 18 juni 2009 19:00

Färskpotatisen kokar på spisen, gratängen med ytterfilén är snart klar. Senaste inköpta CD'n "Absolute Summer 2009" spelas o jag har gått på semester. Den där känslan av att "allt ligger framför mig" - en outforskad sommar och jag ser bilder av sol, strand och sköna dagar framför mig.


Jag hade ju onekligen sett att jag fått 4 veckor på raken men av olika anledningar har jag valt att dela upp ledigheten. 2 veckors semester, 2 veckors jobb och sedan 2 veckors semester igen. För min själ och mitt sinne är det kanske bra.....inte fullt så jobbigt att gå till arbetet efter 2 veckor som efter 4...ångestkänslor!


Jag hoppas sååå att solen vill visa sig när vi campar på Skrea. Vattnet lär ju inte vara badbart men å andra sidan brukar jag ju inte sysselsätta mig med det om lufttempen understiger 30 grader. Huvudsaken är att det inte regnar!!


Hur ska jag klara mig i två veckor utan att blogga? Kan man ha med sig datorn kanske....? Nej det kan man INTE då man förbjudit sina barn att vidröra datorer på semestern...

 Ha en go kväll!!


Av Sofia - 17 juni 2009 19:13

Hur firar ni? Var firar ni? Hur många familjer? Får vi plats? Om det regnar, hur gör vi? Vad ska vi äta till grillköttet? Vad tar vi med oss för lek? Hur många jordgubbar går det åt? Kan vi köpa dem da'n innan? Många frågor.....ibland önskar jag bara att vi tog vår Solifer o åkte bort!!! Jag kunde sitta o käka min sill o de andra tugga burkskinka. En nubbe och en promenad vid havet. Vi kunde rita en midsommarstång i sanden och dansa runt där en stund..


På fredag är det midsommar. Vi är 5 familjer som firar (10 vuxna o 13 barn). Värdparet bjuder på midsommarlunch - till kvällen har vi med oss det vi vill grilla/äta. 2 l jordgubbar per familj och varsin lek + så mkt % så vi klarar oss.


Väder???? Ja, det blir säkert jättebra. Fleece samt regnjacka på och en glad min!!

Trevlig midsommar!!!!

Kram

Av Sofia - 16 juni 2009 21:28

Det är väldigt skönt att jobba och komma hem till ett fixat hus där mannen har full koll på vad som hänt, skött om barnen o deras kompisar, lagat mat etc. Tänk - så har varenda karl haft det i alla tider (om man tänker bort de senaste 40-50 åren....) Jag jobbar en vecka till och Ulf började sin semester i måndags. Nu har jag bara två da'r kvar och eftersom jobbveckan har börjat bra känns det verkligen som kurvan går uppåt!!!


Vi har fint besök idag. Johannas favvo-kusin Kristin är här! Ulf tog med dem till Thimons på eftermiddagen. Sedan har de snickrat på kojan uppe i hängbjörken i vår trädgård. Jag hämtade pizza på Harmony - jättegott! Inte går det upp mot lantluft och hästridning men kanske lite annorlunda för en bonnatös. Måste ju gratulera hennes pappa Pelle (min storebror) som i helgen fixade 3 guld o 6 silver i Veteran-friidrott. Jag vet inte hur många det var som tävlade - hur många 45-åringar VÅGAR hoppa stav o höjd?? Du är hur som helst bäst - Grattis!!!


PS. Sus! Alla skor är snygga på nå'n som har 36-37 i storlek. Jag med mina 40-41 - hur skulle det se ut med foppa där??? Kram

Godnatt!

Av Sofia - 15 juni 2009 21:04

Lite så var det att möta jobbarkompisarna idag. Det berodde INTE på att vi hade en mycket trevlig jobbarfest igår - trots regn genomförde vi kubbturnering (Chefen vann allt!!!?) och blev bjudna på grillade hamburgare med goda tillbehör. Nej, smajlet i mina kollegors ansikte beror på att idag är det den 15:e juni = slut på säsongen! Kl. 16.00 lämnades de sista deklarationerna till Skatteservicekontoret. Nu pustar alla ut, nu börjar åter arbetstiderna se lite normala ut. Tack o lov - eller - tyvärr har jag själv inte varit så delaktig i denna svängen i år men jag antar att det kommer ; ) Men jag har ju mina toppar även om jag inte suttit till kl. 23.00 som vissa gjorde härom kvällen.


Efter jobbet idag blev det semesterhandlingar. ÖB o Willys tjänade sig en hacka o vi oxå! Det är så oändligt mycket billigare med mat, dricka etc. här i i Nässjö än på ICA Skrea Strand.


Idag har Johanna tillbringat dagen med en anna tjej och TVÅ killkompisar??? När jag såg 2 st par foppatofflor i storlek 41 o 42 trodde jag först att Ulf hade gått o köpt dessa vidriga plastdojor till honom o mig. Jag hann aldrig ta sats med orden förrän det dök upp två gängliga killar i hallen. Ännu mer chockad. Johanna som "avskyr" killar - pest, blä o pina. Det känns jätte, jättekul - det kanske vänder.. Det är kanske lite spännande med pojkar ändå.


Godnatt!

Av Sofia - 14 juni 2009 16:52

Konstigt väder vi har - eller bara lite omväxlande. Sol o kanonvarmt på förmiddagen o ösregn + åska på eftermiddagen. Tur att jag la min löparrunda på förmiddagen ; ) Rundan gick delvis i skogen idag och det finns nog ingen härligare doft än "granskog i juni". Jo, möjligen doften av lindarna i hörnet vid Åkraberget intill Målens fotbollsplan. Konstigt nog doftar det alltid "lind" där - året om - bara lite starkare på vår o sommar!


Ulf snickrar eller rättare sagt klär in altanens överdel med panel. Det är ett vuxenpussel har jag förstått och det är väl en himla tur att det inte är jag som gör jobbet. PUSSEL har jag aldrig varit ngt proffs på. Är nöjd när jag får ihop ett 100 bitars Emil-pussel.... Kanske beror det på att jag helt enkelt aldrig tyckt det varit kul att pussla. När vuxna människor håller på med 2000-bitars - fattar det bara inte.... Ännu värre är när de sedan återfinns på väggarna som tavlor??? Bilderna kan ju ifos var fina.


Snart är det då dax för kubbturnering med jobbarkompisarna. Gummistövlar på eftersom gräset är blött, blött. Hur som helst - det ska bli trevligt!

Känns extra skönt denna söndagen. Bara 4 dgr kvar att jobba!! Semester i sikte.

God kväll!!

Av Sofia - 13 juni 2009 19:15

Så känns det faktiskt när man jobbar på helgen. Men har man varit på skolavslutningen så får man se till att jobba ikapp. Mot alla odds gick det hur bra som helst idag. Det jag inte "såg" i torsdags blev helt plötsligt kristallklart i dag o det är så'n känsla att siffrorna "hittar" varandra o diffarna blir till 0 kr på sista raden.


Cyklade ner med Johanna o Elin till stan. De gick på stan o jag började jobba. Efter drygt en timme tog vi en härlig fika på Thimons. Sen skulle Elin gå o köpa "den där snygga tröjan" hon sett. Då var ju alla affärer stängda. Inköpet får bli på måndag istället.


Ulf o David har varit på fotbollsavslutning på Skogsvallen. Alla Nässjölag har spelat mot varandra. David som ingick i "Åker 1" fick två oavgjorda o en förlust. Han var nöjd ändå.


När jag kom hem tog jag mig ett bad. Så skönt!! Det är nu ett år se'n badrummet på ovanvåningen blev klart o det badkaret är verkligen utnyttjat ; )


Ikväll blir det grill! David sover över hos sin bästis Alexander o även Stella saknas. Konstigt hur "tomt" det känns när inte alla är hemma...


Godnatt!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards