Alla inlägg under juni 2009

Av Sofia - 12 juni 2009 11:48

Idag blev jag väckt med orden: -Du känner nog igen en del sånger, mamma! Å det är sant. Man vill höra de "gamla" sommarsångerna o sjunga de fina sommarpsalmerna. Sedan blir det ju alltid lite nytt oxå. David sjöng sin sång "Snart är sommaren här" o det blev en skön start på en förmodligen relativt hektiskt dag. Alla ska duscha o göra sig fina. Tack o lov slapp jag våffla hår idag. Nu ska vi åka till Sporthallen på skolavslutningen o jag återkommer i eftermiddag med bilder...


Efteråt blir det sommarfika med jordgubbstårta här + farmor, farfar, mormor, morfar. Har INTE gjort den själv utan Thimons har fått baka. Å den idén var jag tydligen inte ensam om. Det var proppfullt med folk när Ulf skulle hämta tårtan.


Nu fortsätter jag......några timmar senare... Jättefin avslutning!! Trots regn näst intill hela dan så blev det sommarstämning i Sporthallen. Alla klasser sjöng otroligt bra o tack vare ett suveränt högtalarsystem hördes allt (kan ju va lite si o så med det ibland). Johanna o hennes klass fick sin ros vilket är tradition när man slutar på Åkerskolan.


Sen blev det tårtkalas hemma på Renstigen 11. God var den - hade inte kunnat göra ngt liknande själv ; )


Vi gjorde en snabbvisit på stan oxå innan klockan blev 18.00 Träffade min chef på systembolaget. Han köpte in diverse till personalfesten på söndag. Vi har ju sagt hela veckan att "man kan absolut inte spela kubb nykter" o han höll med.....


Middag har det varit dåligt med idag så när vi höll på att svimma av hunger innan tacosbuffén stod på bordet. Nu är det bara TV kvar som gäller!! Å lite godis...

God natt!!!

ANNONS
Av Sofia - 10 juni 2009 21:56

En dag kvar! Det märks på barnen. De går ner i varv o längtar till lovet! Efter en hektisk vecka med utflykter, fotbollsturneringar, medhavda matsäckar, fikaburkar är det nu snart slut. Det enda som är kvar är Johannas maskeradbrännboll i morgon. Hon ska vara "Kitty" - inte katten Kitty utan hon som var med i Let's dance o tjabbade emot domarna mer än hon dansade... Hon har för detta tillfälle köpt stuvbitar till kjol o sytt tillsammans med farmor. Blev jättefint tycker jag och hon ser så mkt sötare ut än Kitty vilket iofs inte är så svårt...


Köket svämmar över hemsläpat skolmaterial. Överfulla plastpåsar med skrivhäften, läseböcker, prov, redovisningsarbeten etc. etc. Orkar!!!! inte just nu men jag ska gå igenom allt o spara ngt från varje klass o barn. Varför? Hur ofta kollar jag mina gamla kråkfötter från ettan? Hur intressant är det på en skala för Johanna när hon är 25 år, att läsa om Åkerskolans fotbollsturnering som ägde rum den 9:e juni 2009.....


På fredag är det skolavslutning. Eftersom vädrets makter verkar va' lite tjuriga för tillfället är allt flyttat från Hembygdsparken till Sporthallen. Ja, det är ju inte som N:a Sandsjö Kyrka direkt men med lite björkar o lupiner kan det nog bli helt ok. Å på "min" tid hade vi aldrig fått sjunga "Jag går o fiskar...." i kyrkan som Elins klass ska uppträda med ; )

Natti, natti

ANNONS
Av Sofia - 9 juni 2009 19:04

30+ fortfarande - kom ihåg det!! Man sätter hela tiden fram positionerna. När man fyllt 40 tycker man inte det känns så gammalt för att då är det 10 år kvar till 50 o.s.v Jag har t.ex aldrig tyckt mina föräldrar är speciellt gamla o ändå är de 32 resp. 35 år äldre än jag. Det beror på hur man känner sig. Jag känner mig ung trots att jag nu passerat 39 år!!!


Fyll inte livet med år - fyll åren med liv!! Visst är det så! Det känns verkligen som att jag gör det. Först jobba med nackspärr (är dock bättre). Bjöd på tårta till kollegorna o de sjöng för mig. Eftersom det finns många som verkligen har sångröst lät det jättefint!! Efter jobbet köpte jag examenskläder till Johanna. Två stora kors i taket - lyssna här nu - vit tunika, vita tights, vita KLACKSKOR!!! Kanske huvtröjs- o mysbyxperioden är över? Hem - steka pannkakor till Elins tflykt/skolresa i morgon. Samtidigt vill jag hinna med att testa min födelsedagspresent - en stegräknare o naturligtvis blogga. Klockan bara går...o tiden försvinner!! Nu ska vi äta tårta - gjord av Johanna!!


Tack för alla fina kort, mejl o mess idag! Det värmer en tant!

Kram

Av Sofia - 8 juni 2009 18:00

Den minen barnen hade när vi i går morse överraskade dem med nyheten att "Idag åker vi till Liseberg" var värt varenda öre det kostade. För det kostar verkligen.... Med tanke på att äventyret även innebar en karensdag för mig blir det ytterligare hål i plånboken. Återkommer till detta!


Att någon gång få ett infall och genomföra det, att någon gång som fyrbarnsföräldrer skippa all planering och vara lite "wild and crazy" känns verkligen riktigt bra. Vi har sagt att "i år blir det inget Liseberg" så därför blev barnen extra paffa när de begrep att det var dit vi skulle.


Kl. 09.00 kom vi iväg - vi kryssade först vår röstsedel på Åkersskolan och därefter bar det av. Medhavd fika efter Borås och strax efter parkens öppnande anlände vi. Glada i hågen sprang jag, Jois, Elin o David till Balder, enligt min mening den häftigaste o skönaste åkupplevelse som finns. David har ju nått gränsen (130 cm) så nu var det dax. Det visade sig dock att det var nog liiiite för häftigt för hans smak. Efter första backen fick jag gör allt för att trösta och försöka övertyga honom om att vi fixar det här. Han åkte inte Balder mer den dagen...


Under denna första åktur inträffade ngt med mig. Märkte aldrig hur o när men när jag steg ur vagnen gjorde det fasansfullt ont i höger skuldra, axel samt nacke. Känner igen "nackspärrssymtomen" som jag haft några gånger tidigare o under dagen blev det värre o värre. Eftersom vädret var något kyligt går man o spänner sig extra mycket vilket inte gör läget bättre. Kunde åka några attraktioner i början men undvek senare på dagen allt förutom "Sagoslottet" med Stella. Helt klart hennes favorit trots att hon åkte "Fludrime" 3 ggr. Älskade "stockarna på havet" ; )


Förutom min värk o stelhet var det en KANONDAG!!! Inte mycket kö, regnet höll sig borta nästan hela dagen, glada barn och när vi avslutade besöket kl. 19.30 var samtliga nöjda!!


Idag på morgonen kunde jag knappt ta mig ur sängen. Fruktansvärd värk och stel - fick en akuttid hos min massör i morgon. Något galet är det ju?

Inte alls lägligt att vara hemma idag - snart dax för semester o massor som måste bli klart innan jag tar ledigt. Ikväll känns det dock något bättre och hoppas att det går åt rätt håll.

God kväll!

Av Sofia - 6 juni 2009 12:31

Man kan lugnt konstatera att vi inte direkt följer vårt grannland Norge betr. nationaldagsfirande. Även om den 6:e juni har blivit något större på senare år (tack vare att vi fick en röd dag) går den ganska obemärkt förbi. På gatorna lyser människor med flaggor i händerna med sin frånvaro - annat blir det i morgon OM!!!! Sverige vinner fotbollsmatchen mot Danmark ikväll...


Det gäller ju att anstränga sig o få någon slags rutin på sitt firande! Vi har några år varit upp i Hembygdsparken o lyssnat på tal o musik men oftast inträffar det något viktigare i kalendern. David spelar fotbollsmatch i Eksjö, Stella skulle till en dagiskompis på kalas....

Jag undrar hur många som vet varför vi firar och just idag? När jag var ute på morgonen o traskade hörde jag på radion - annars hade jag bara lite diffus koll.  Gustav Wasa valdes till kung i Strängnäs år 1523. Samtidigt upphörde Kalmarunionen och Sverige blev på nytt en självständig stat. Ja, han har gett oss mycket den kungen. Både lediga dagar o ett långt skidlopp!!


Själv firar jag dagen med att baka kanelbullar - det var evigheter sedan. Förr tyckte jag alltid jag "skulle" ha bullar i frysen men detta mycket märkliga krav är tack-o-lov borta. Nu bakar jag när andan faller på o det gjorde den idag. Passar kanske bättre att fira den 4:e oktober (kanelbullens dag) med denna syssla men färska bullar till eftermiddagskaffet eller till fotbollsmatchen är det nog ingen som tackar nej till!

Heja heja Sverige!!!!


Av Sofia - 5 juni 2009 19:56

Var ledig idag. Sedan några år är vi ju numera lediga på nationaldagen o eftersom den iår infaller på lördagen fick vi fredagen fri istället. För de som kan vill säga...


Jag hade tänkt att börja dagen med en långpromenad men vädret var inte så lockande. Regn hela tiden. Jag tog itu med ugn och duschväggar istället vilket också ger en tillfredsställande känsla. Har ju även tittat mycket på undret inne på toaletten. En lycklig kattmamma med sina nya söta ungar. Hur de kravlar runt o hittar sin mat och Tessi spinner på. På bara två månader har de utvecklats i hennes mage till fulländade varelser. Jag tycker det är så otroligt fantastiskt. Väldigt kul o nyttig upplevelse för barnen!!


I eftermiddags gick vi in till närmsta granne o gratulerade Adam till studenten. Jag hade köpt en äppelskrutt i trä på hemsljödsaffären Blåfuran vilken fick symbolisera "kunskapen". På kortet skrev jag:


"Kunskap är makt

har någon klok person sagt

Äpplet är kunskapens symbol

Lycka till Adam med livets mål"


Trodde inte han skulle uppskatta det så som han gjorde - eller var han bara artig ; ) Vi fick smaka på den uppdukade goda buffén och nu behövs väl inte så mkt mer för dagen.


God kväll!!

Av Sofia - 4 juni 2009 21:16

Idag - den fjärde juni, kl. 19.00 var det dax!! Tessi (vår katt) har blivit lycklig mor till 4 välmående kattungar. Jag tror i varje fall inte det blir fler.. Har inte varit med om ngn kattförlossning innan o trodde i och för sig att det var färdigfött efter 2 st. Nu ligger hon nöjt och ungarna har fått tag i var sin tutte. Tessi spinner så antagligen mår hon bra.


Stellas säng var BB o Johanna har varit barnmorska o suttit med katten nu i två timmar. En av kattunge behåller vi men till de andra måste vi hitta vänliga kattföräldrar. Har hört att katthemmet i Nässjö inte tar emot fler djur nu så vi får ordna en annons på Blocket vad det lider.


I morgon ska jag vara hemma för vård av katter. Skämt o sido är vi kompensationslediga för att nationaldagen infaller på en lördag - kunde inte bli lämpligare. Måste tvätta rent Stellas säng tills hon kommer hem i morgon ; )


En annorlunda dag i vår familj!

Miau, miau

Av Sofia - 3 juni 2009 20:20

Tja - summan av denna dagen blev ju lite intressant.. Dagen startade med lönekörning och det är ju lite extra jobb när det elektroniska tidsredovisningssystemet har kraschat! Vissa personer (som jag vet har jobbat under maj månad) fanns helt plötsligt inte.. Tack o lov finns det back-up! Till slut fick jag ordning på det - det positiva med att jobba med lön är att man får omedelbar respons betr. negativt resultat, d.v.s man får ALLTID veta om man gjort fel ; )


Efter jobbet hade jag lovat Elin o bästisen att åka ner o titta på alla blivande stundenter. I kväll går de röda mattan fram för att avsluta en "blöt" kväll på Högland (å då menar jag inte bara att det regnat idag)... Oj, så tjusiga de var - både flickor o pojkar! Klänningar i alla regnbågens färger, håruppsättningar i alla varianter - såå fina! Synd bara att det var så attans kallt. Regnet höll sig dock borta!


När jag tog studenten för 20 år sedan gick vi minsann inte på  ngn röd matta : ( Inte ens en långklänning hade jag.. Dessutom hade jag en kavaljer som var huvet kortare än jag!! Vad är vä en bal på slottet? lr jag menar Högland... Alldeles, alldeles underbar......

Längtar till det är Johannas tur. Kommer bli kul att se henne på mattan i mysbrallor o huvtröja ; ) 


 

Stelfrusna åkte vi därifrån för att hämta Johanna i stallet. Väl där visades det sig att hon blivit biten av en häst. Det hade gått igenom huden i handflatan och tydligen gjort riktigt ont. Hon hade klappat hästen på mulen då han plötsligt högg. Har ingen koll när hon sist fick ngn stelkrampsspruta så jag ringde akuten. Sista sprutan får man i fjärde klass så den biten var ok, däremot var det risk för infektion. Vi höll på att få åka in till Eksjö men när sköterskan konsulterat en läkare ringde hon tillbaka. Vi blev ombedda att tvätta noga med sprit o hålla koll på sår o allmäntillstånd. Hästkräk!!!

Godnatt!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se