Alla inlägg under juni 2009

Av Sofia - 2 juni 2009 20:48

Så känns det efter ett 1½-årskontroll hos tandläkaren med beskedet:

- Det ser ju bra ut det här, Sofia!

Det är en sån sällsam lyckokänsla att betala 460 kr efteråt och veta att man slipper gå dit på läääänge...

Vet inte varför jag tycker det är så otroligt obehagligt att lägga sig i den där stolen. Min tandkläkare vet om det. Jag har sagt att "jag hellre föder barn än går till tandläkaren". Det är nog mest rädslan ATT det ska göra ont än den verkliga smärtan. Tar ju alltid full bedövning... Å så ljudet!!!! Ljudet av borren är det värsta ljud jag vet. Förmodligen satte min förste tyrann till tandläkare djupa spår.


Köpte med mig färgtabletter hem för att kunna kolla hur väl man borstat tänderna. Nu står de här - alla barnen med röda tungor o flinar. Ja, några fläckar blev det allt men resultatet klart godkänt!! Jag (fr.o.m i kväll även kallad flourtanten) har drillat dem väl under åren. Borsta noga morgon o kväll! De lördagkvällar det har smaskats godis för att somna utan borstning har alltid genererat lätt ångest ; )


Man ska va rädd om de gåvor man fått! är väl kontentan av ovan samtidigt som det är väldans dyrt att laga tänder!!

Hej Svejs!

ANNONS
Av Sofia - 1 juni 2009 19:29

En strof av en dikt, skriven av Harry Martinsson, jag alltid bär inom mig och som blir allt tydligare i början på juni är: "Juninatt  blir aldrig av - liknar mest en daggig dag". Det är så på pricken rätt just nu. Om jag bara orkade skulle jag sitta uppe hela nätterna och njuta av att det inte blir riktigt mörkt.


Jag minns en tid för nästan exakt 20 år sedan - efter en tuff gymnasietid - då jag var riktigt, riktigt lycklig. Hade precis tagit studenten med betyg som jag aldrig trodde var möjligt och dessutom var jag ledig några veckor utan läxor, prov o andra krav. Då satt jag uppe sent, sent på kvällarna och tecknade av "Oskars kulle" som man såg från mitt barndomshem i Sandsjö. Har kvar de där teckningarna fortfarande och kommer ihåg precis hur jag kände.


De senaste åren har det ju visat sig att juni är allt annat än ljummen så vi kan väl vänta oss några regniga veckor fram över?? Nej, vad pessimistiskt det lät... Klart juni blir fin iår!


PS. Tack Sus själva för i lördags. Alltid trevligt! Kul att du gillade krukorna - du är ju en fena på blommor! Hade både födelsedagspresent o kort från Strömmahult till dig - glömde..... Men vi ses ju snart igen!!


JUNINATTEN

Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.


Harry Martinsson


 

Godkväll alla läsare!!

ANNONS

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se