Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia - 15 juli 2009 21:51

Idag hämtade jag ut alla semesterbilder och när man ser dessa härliga kort känns våra två veckor på Skrea strand som en avlägsen dröm. Speciellt när man tittar ut på dagens eftermiddagsväder. Inte en regndroppe fick vi i Falkenberg men nu har fått igen det med råge. Hade varit kul med en regnmätare men vi äger inte någon. Våra barn har "lekt" sönder åtminstone en för morfar för är man bonde så äger man regnmätare.


Efter jobbet åkte vi till mormor o morfar idag och skiftade barn. Efter fantastiskt god risgrynsgröt som vi åt till åskmuller på deras altan tog vi med oss David o Elin hem o lämnade kvar Johanna för två dygn. De har haft några härliga dagar med minigolf, boule, bad i Vallsjön, fika, glass, kvigklappning (=klappning av kvigor). Skulle de av någon outgrundlig anledning känt sig småhungriga mellan målen är det bara att gå till landet och dra upp en morot eller plocka några vita smultron, sallad etc. Nu är det Johannas tur att få lite egentid i Torset.


Nu ska jag ha lite egentid....prata med kudden...Godnatt!

Av Sofia - 14 juli 2009 18:52

Tänk så många olika anledningar vi har att fira olika dagar. Den 9:e juni är säkert en helt vanlig dag för många människor men för MIG är det MIN dag. 9:e juni låter så mjukt o fint på ngt sätt - det där med "juninatt som aldrig blir av - liknar mest en daggig dag" - DET är 9:e juni för mig.


Den 17:e maj är en väldigt speciell dag för alla norrmän men sedan 6 år tillbaka har den dagen fått en helt annan dimension då William Petersson i Sandrydet har födelsedag! På ngt sätt tänker jag alltid på honom (som är son nr 2 till min bästis Susanne) när jag ser gegga o lera. Han älskar detta o har faktiskt en video med enbart fordon som sitter fast i gyttja. Gissa titeln = "Party i surhålan". Jo det är faktiskt sant! Kan ju tillägga att han på vår semester satt rätt allena när videon gick - detta intresse delades inte (så mycket) av de andra barnen i vårt gäng...


Den 14:e juli är fransmännens dag. Faktum är att jag en gång befunnit mig i Bordeaux just denna dagen. 1990 var året och på torget i denna stad fick denna dag en mängd militärer motta medaljer för strider i "Gulfkriget". Idag har även vår egen kronprinsessa Viktoria födelsedag. I mitt stilla sinne undrar jag om hon på morgonen tänker: "Tänk om jag fick fira ifred från allt ståhej bara med min Daniel" eller "Å vad kul det ska bli att se alla svenskar som vill hurra för mig idag och se alla artister på idrottsplatsen i Borgholm som sjunger för mig ikväll". Av hennes miner att döma så gäller nog den senare tanken. Den 14:e juli fyller även grannsonen Alexander år idag. Han är bästis med David och jag kan gissa att han är glad idag!


Ha en god kväll! Kram

Av Sofia - 13 juli 2009 21:51

Jag släpper väl ingen nyhetsbomb när jag säger att IKEA har mängder med inredningsprylar. Konstigt nog kommer jag alltid hem med värmeljus o servetter. Med tanke på vår altan som behöver lite "pynt" såg jag mycket fint - lyktor, stora vasar och annat festligt i dekorationsväg men njae - kände mig inte sugen på ngt. Några små enkla glaslyktor för värmeljus var det enda som kom i korgen. Onekligen vackert med många små ljuskällor när höstskymningen knackar på allt tidigare.


Å så blev man ju hungrig oxå och idag blev det fika med räkmacka på IKEA. Undra just om Ingvar Kamprad hade betalt fullpris för den torra brödbiten som fanns under räk- o äggtäcket?


Ikväll sover Johanna och en kompis i tält i trädgården. Känns lite konstigt att vara helt ensamma - alla barnen på olika håll. Ska väl fortsätta med läsa i en nyss inköpt pocket som är skriven av Madonnas bror. Här får man verkligen veta vem som är människan bakom denna ikon för vem känner henne bäst om inte han. Levt nära henne sedan framgångarna började komma och det är faktiskt intressant läsning - kanske inte så spännande men klart intressant.


Har fått tillbaka min gitarr idag - omsträngad. 45 kr för sträng o arbete - DET kallar jag billigt nöje....långt billigare än IKEA!


Godnatt!


Av Sofia - 12 juli 2009 18:37

Tre dagar denna veckan är David o Elin hos mormor o morfar i Torset. Ulf börjar jobba i morgon o jag arbetar en vecka till innan nästa 2-veckors semesterpass. Det är lite tufft för dem att vara hemma så länge själva med Johanna så nu får de rejält med lantluft i några dagar. De kommer att få hänga med på pensionärernas tuffa program så det lär bli både minigolfsturneringar o boulespel dessa dagar. Förhoppningsvis blir vädret stabilare än idag.


Annars har det inte hänt så mycket idag. Dagen började inte förrän kl. 10.30 - blev sent igår. Ett par grannar kom upp på "efterrätt" eller rättare sagt de hade med sig suveränt god jordgubbspaj, glass o vaniljsås. Satt på altanen till kl. 01.00 o trots att vi inte har helt inglasat än så var det hyfsat varmt.


Jag saknar min gitarr. Jo, jag har den kvar men när vi kom hem från semestern hade en sträng gått av. Dessutom har Smålands musikvaruhus semesterstängt för tillfället. Bara för att jag vet att jag inte kan spela blir man ännu mer sugen på att göra det. Psykiskt fenomen förmodligen!

God kväll!!

Av Sofia - 11 juli 2009 19:46

En helt fantastisk dag!! Morgonen började med regn o vi bestämde att göra ngt som vi pratat om i flera år utan att bli av. Åka till Rosenlundsbadet i Jkpg. Sagt o gjort - vi anlände kl. 12.00 o vi testade både vågmaskin o hopptorn (vissa av oss i varje fall). Jag avverkade 1000 m och vad skööönt att bara behöva vända 20 ggr när det är 50 m-bassäng. Om jag får ett nytt liv ngn gång skulle jag tveklöst satsa på simning. Det borde vara en av de bästa motionsformerna som finns?? Skonsamt och bara så härligt. Man kan känna att man t.o.m blir lite "varm" när man simmar på. Ulf anser att det inte finns ngt som är tråkigare men jag tycker det är monoton avkoppling - man tänker bra.....


Sen besökte vi Eko-hallen, alla Ullaredsälskare - har ni varit där? Extrastor tandkrämstub för 10 kr!!! Det ni! Jag köpte Malena Ernmans nya CD. Till barnens bua-rop lyssnade vi hela vägen hem. De gillade tydligen inte arior - jag älskar hennes röst. När hon sjunger opera - ja, det blir helt enkelt bra!!! Kan varmt rekommendera plattan!


Nu ligger det karréskivor på grillen och alla är jättehungriga. "Sjön" suger verkligen.


Ha en riktigt härlig kväll!

Sofia

Av Sofia - 10 juli 2009 18:20

Nyss hemkommen lr rättare sagt "inkommen". Har suttit på altanen o avnjutit ett glas rosé med sambon. Det går mycket bra att ha AW hemma oxå - en jobbvecka är över o att i lugn o ro sätta sig för att gå igenom dagens post, tidningar etc. är verkligen avkoppling med stort A. Gräset o alla "kanter" är nyklippta, bilen är vaxad/städad o så även huset. Han har hunnit mycket denna veckan ; )


Att "gå ut" i Nässjö under juli månad är väl ingen högoddsare. För att citera en av mina jobbarkompisar. "Om man ställer sig på torget i Nässjö under juli är man förvånad om man möter EN person". Så illa är det väl eg. inte - idag har det varit ganska mycket folk i omlopp. Man ser dock att det är semesterfirare - väldigt många går i shorts och har en o annan systemkasse i handen. Så även jag med bl.a en flaska rosé - måste säga att det var inte ett dugg bättre än vitt - föredrar rött å det är säkert nyttigare oxå!!? (i måttliga mängder).


Ikväll går tankarna till mor och far o jag ÄR avundsjuk. De befinner sig på konsert i Dalhalla i Rättvik, Dalarna för att höra bl.a Sissel Kyrkjebo o Peter Jöback. Hur lycklig är man inte då? Vilken upplevelse!! Madonna! Släng dig i väggen (även om jag var riktigt sugen på att kolla in henne oxå....) Hade jag inte slutat på mitt nuvarande jobb hade jag sista helgen i aug fått åka till just Dalhalla (tillsammans med 2500 st andra i samma företag). Men det känns väl lite konstigt att åka på ett sån't evenmang när man ska sluta....


Ja, olika faller våra lotter. Här blir det wok med kyckling, grönsaker o nudlar  o i högtalaren just nu Lasse Winnerbäck o Coldplay - inte helt fel det heller!!!


Ha en bra kväll - Sofia

Av Sofia - 9 juli 2009 19:41

..både på jobbet o hemma. Ansträngde mina hjärnceller så hårt så jag fick ont i huvudet. Undra vad de tycker därinne? Löser jag arbetsuppgifterna är det oerhört utvecklande och stöter jag på problem - mindre kul. Rummet där jag sitter har inte något som ens påminner om ventilation. Varm o svettig vilket inte gör h-värken bättre direkt. Positivt att jag hann klart det jag skulle i varje fall o allt stämde till slut ; )


Hade ju gärna hängt med övriga semesterlediga familjemedlemmar till simhallen och simmat några meter. Kunde nästan känna hur härligt det skulle varit. De hämtade mig när de badat klart och vi åkte till Polisen. Skulle fixa pass till den kommande resan till Egypten i höst. Den enda som har giltigt pass är jag själv. Alla andra behöver vilket bara det går på totalt 2000 kr!! Dessutom får man ta sig till Eksjö för att fixa iordning dem. Det hade ju kunnat vara väl investerade pengar - användas många ggr MEN eftersom det var 9 år sen sist vi var utomlands så lär det väl bli till att fixa nya pass nästa gång.


Det hårda slitet hemma var städning. Idag kändes det riktigt trevligt. Skönt att ha det gjort till i morgon då det är HEEEEEEEEELG!!!


Natti, natti!!

Av Sofia - 8 juli 2009 20:49

Ibland är jag riktigt korkad! Jag VET att jag inte kan springa dryga milen utan att ha ätit en bra lunch. Idag var jag sugen på en löparrunda, tog med mig jobb hem o gick från jobbet i tid. Glad i hågen sprang jag ut i ett förhållandevis vackert väder. Efter några km gav sig detta trista fenomen tillkänna - blodsockerfall!! Inget katastrofgodis i fickan heller. Som tur är finns det nu i naturen allehanda ätbara ting. Kände mig nästan som en "Robison" när jag knaprade rödklöver, blåbär o smultron... Fick ihop ett par nävar o klarade mig hem hyfsat. Sprang förbi hotell Högland oxå o tog (jag menar fick) ett par kolor.


Nu har jag stämt av ett checkkonto inför bokslut i morgon och det gick bra. Tänker på det mina vänner har skivit - "att när man inte hör något är det bra" beträffande huruvida beröm ska uttalas på en arbetsplats. Ja, jag håller faktiskt med. Det är nog min inställning till min egen förmåga som måste bli mer rättvis.  Jobbar på det och det går ju alltid bättre när checken stämmer ; )


Å så kissarna oxå. Barnen kan bli osams om precis vad som helst. Det senaste är väl att namna kattungarna. Johanna ville bestämma två av killarna till Droppe o Pyret men Elin o David ratade dessa namn. Skaran heter nu enligt följande: Smilla (tjejen vi ska behålla), Elvis, Nogger o Piggelin. Det är INTE helt lätt att ta bilder av kattungar - de är ju inte direkt still i vaket tillstånd...


Godnatt!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards