Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia - 7 juli 2009 19:16

....på karriärens snåriga o krokiga väg!!


Min s.k "hemlighet" är då att jag ska byta jobb! Väldigt hemligt nu!!! ; ) Om det är ett steg framåt, uppåt eller kanske bakåt? får framtiden utvisa. Jag har slutat anställningar mot min vilja och jag har slutat anställningar av fri vilja och denna gång är det av senare sort.


Att få ett jobb av många sökande är sån känsla. Hem från Falkenberg på anställningsintervjun, oj vad jag var nervös. Där ska man sitta o framhäva sina bästa sidor (har jag några?), sina sämsta sidor (HAR JAG NÅGRA?).... Jag trodde verkligen inte att jag skulle få det - men när de ringde dan därpå - Ooops! Jag fick det!!!


Med 4 barn är jag verkligen inge karriärist - det enda jag behöver är att känna att jag duger och får lite "feedback" från högre instanser att så är fallet. Denna vecka (när jag meddelade beslutet) har jag plötsligt fått just detta o jag kan önska att jag fått en bråkdel av dessa uttalande "i tid". Men jag är ingen "byråmänniska" där jag ibland kan känna att tiden styr arbetet mer än resultatet. Jag har trivts, det har jag verkligen med både arbetsuppgifter o arbetskollegor men......när mina hjärnspöken hälsar på finns inget utom ett svart hål! Jag vill ta farväl av dem och hoppas jag kan göra det när jag väl lärt mig alla nya rutiner där.... Good is enough!


Såklart är det med visst vemod o sorg i hjärtat jag lämnar nuvarande jobb. Fantastiska kollegor och jag hoppas innerligt att det blir luncher med vissa av dem (Anna!!!!!!)


Oj, vad det blev djupt idag då. I morgon blir det bilder på våra nu växande kissar. Smilla, Elvis, Piggelin o Nogger!!


Är det någon som surfar runt o läser bloggar i kväll? Alla sitter väl bänkade framför minnesgalor på TV'n betr. kungen av pop. T.o.m Johanna 13 år sitter fänglsad o kollar hans videos på YouTube. Jisses vilken musikskatt han lämnar efter sig!!!


Kramar!!!

Av Sofia - 7 juli 2009 16:15

Om man läser en blogg regelbundet o det helt plötsligt en dag inte finns ngt nytt att läsa - hur tänker man då? I varje fall får jag några frågor i huvudet. Hann hon inte, var hon för trött, fanns det inget speciellt att skriva? Ursäkta alla män men jag läser inte ngn "manlig" blogg regelbundet. Här utgår jag då från att män läser min....de enda jag säkert vet är min bror, pappa o sambon ; )


Ville bara meddela att jag skriver mer i kväll - nu tar jag bara en välförtjänt paus från en hård dags slit med löner o bokföring som samlats på hög från mina semesterveckor. 


PS. Jag tänker avslöja en hemlighet.....



Av Sofia - 5 juli 2009 18:12

Deprimerande rubrik, jag vet men detta har genomsyrat hela min dag... Gör mitt bästa för att hålla tankarna borta från morgondagen. Har städat husvagnen, gått en långpromenad, strykt semestertvätt, rensat land och fått en hel massa gjort men söndag innan första jobbardagen är ändå lite tung. Går väl bra när jag väl är där och jag har ju faktiskt två veckor semester snart igen MEN ikväll känns det onekligen oerhört långt dit.... Vi har haft två underbara veckor o jag får ta fram min minnespåse i morgon....


En himmelsk god middag blev det idag - färskpotatis från Torset (som mor o far kom med igår) o matjesill!! Kassler till icke fiskätare vilket innebär att det bara var jag som åt matje - de fattar inte vilken delikatess de går miste om ; )


På eftermiddagen åkte vi för att bada i Stensjön. Lite mulet och man kunde nästan se på alla barn att de saknade soliga och varma Skrea strand. - Här finns ju ingen strand, sa Elin. - Bara grus!! Ja, förvisso är Stensjöns badplats fin men det går ju inte att jämföra med havet!!


Ha en härlig kväll - det är väl många därute som har sin FÖRSTA semesterdag i morgon!!


PS. Några härliga bilder från havet, värmen, sanden o paradiset Skrea!!

Kram

Av Sofia - 4 juli 2009 18:50

Att få vakna i sin säng!!! Ljuvligt!! Inte för att jag på något sätt sover dåligt i husvagnen men det är stooor skillnad. Efter en god frukost på altanen var det dax för att ta itu med tvättberget. Skönt att det är torkväder.


På förmiddagen var det fikabesök av farmor o farfar. Måste ju gå igenom alla semesterhändelser ordentligt. Dessutom måste ju kissarna kollas in. De är så otroligt söta nu. De busar och leker med varann och det känns som de är överallt. Jag kan ju faktiskt inte så mycket om katter o jag blev rätt förvånad när jag igår fann en av ungarna gå i lådan, kissade, krafsade o gick därifrån. Ingen av oss har varit hemma o "satt" dem där. Visar mamman? Fantastiskt!!


Efter middagen var det dax för titt av mormor o morfar. Vi har inte varit iväg knappt två veckor men ändå känns det jättelängesen vi träffade dem. Medan vi satt på altanen öppnade sig himlen och det blev en rejäl "rotblöta" som far sa. Åska o blåst gjorde att vi fick gå in men efter en halvtimme sken solen igen.


Den löparturen som jag sedan genomförde var en av de skönaste på länge. Luften full av syre, nya löparskor så jag "nästan" flög fram.


Jag ska lägga in bilder på både semester o kissarna men nu har jag ont om tid så "Ha en bra kväll"!!!

Kram



Av Sofia - 3 juli 2009 23:43

Hemma igen! Hemma i Nässjö - ett kvavt sådant. Det känns alltid lika skönt att komma hem. Man uppskattar självklarheter på ett helt annat sätt när man varit ifrån dem ett tag på campingen. T.ex spola rinnande vatten i kranarna, både kallt o varmt - lyx! Att kunna gå på toa NÄRA! Det brummande ljudet av vår diskmaskin, surrandet av tvättmaskin o torktumlare. De sistnämnda lär ju få jobba ett tag! Ett stort o härligt kylskåp i vilket man får plats med en veckohandling!

Man ser helt enkelt huset med lite andra ögon, allt ser mycket bättre ut - vilket fint hem!

Resan hem gick bra. Ett kraftigt åskoväder medan vi åt i Värnamo. Jag fick verkligen skärpa till mig för att inte visa min rädsla. Gillar inte åska!

God natt!

Av Sofia - 2 juli 2009 12:56

Sista dagen på stranden. Med visst vemod tittar jag ut över Skrea strand o dess hav. Inom kort sitter jag åter på mitt kontor o fördelar siffror mellan debet o kredit. Förvisso en nödvändighet för att kunna åka på semester.



Tänk om jag skulle kunna samla ihop bilder, intryck o dofter vi har upplevt här. Ljudet av havets brus, doften av salt vatten o strand, sol som värmer, bad som kyler, fikastunder som smakar så gott, familjen samlad - allt detta vill jag stoppa ner i en påse. En påse full med minnen som jag kan ta fram när höstmörkret kommer åter till Nässjös vardag. Öppna den en stund o minnas en underbar semester, fylla på med energi så man orkar igenom vintern.



Jag tänker ta patent på detta o när tillverkningen är igång ska jag för vinsten ta semester! En semester som är längre än två veckor.



Kram



PS. Jag börjar få lite ont i tummen av allt bloggande via mobilen.. Snart hemma vid datorn!

PS. Dagens bild är en vägg i vår husvagn med det traditionella sanddynekortet som tas varje år. Används även som julkort o släkt o vänner önskar förmodligen ngt annat motiv?

Av Sofia - 1 juli 2009 12:05

Att gå på restaurang hör inte till vanligheterna i vår familj. Att äta ute är för våra barn synonymt med Mc Donalds. Här får man en hyfsad måltid utan att bli ruinerad. Inte så spännande kanske.. man vet vad man får så att säga. Barnen gillar utbudet o man får valuta för pengarna.

Igår kväll gick vi till 'Ocean Beach' - en mysig pizzeria intill stranden. Alla tog pizza o vi hade förberett barnen på att det var tid att få maten. Alla utom Stella fixade denna väntan. Riktigt arg var hon innan hennes Hawaii kom in. Det var värt att vänta - varenda smula åts upp av barnen.

När vi skulle gå undrade David om han fick ta med pantburkarna hem? Vi förklarade att det inte funkar så. Sen kom nästa fråga. - Ska vi plocka bort efter oss? Nej, det tar personalen hand om. Ja, det märks att de inte är några vana restaurangbesökare!
Vi gick hemåt i den tropiska kvällen o konstaterade att man får inte många av dessa underbara dagar, kvällar o nätter i Sverige per sommar. Detta år har vi prickat helt rätt! Kramar från beachen

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards