Alla inlägg under september 2009

Av Sofia - 14 september 2009 18:38

Anlände till jobbet kl. 07.00 vilket är tidigt för att vara jag. Det har varit hårdkörning från början till slut av min läromästare. En sag i taget - lugnt o fint - andas djupt!! Ett mantra jag får köra nu ett tag framöver. Som bekant vill jag ju kunna allt med en gång men det är bara att inse - detta jobbet är inte ett sådant. Oops vad mycket som är självklart för en som varit på samma tjänst i 42 år...men hon förklarar jättebra - det gäller bara för mig att fråga då allt inte är helt självklart. Det finns en hel del undantag från "systemet" som man förmodligen kan ändra på lite sen NÄR man lärt sig mer.


Det är inget direkt svårt men det är mycket plock med bl.a hyreskontrakt ur o in i olika pärmar, olika "plock" för olika typ av boende, olika typ av fastigheter etc. etc. Hur som helst är det kul. Idag har vi kört påminnelser vilket inte alls är så kul men ack så nödvändigt o dessutom viktigt att det blir rätt!!


Jag har inte hunnit tänka på mina barn nästan någonting men med lite efterforskning har de haft en kanondag. Mor min har tagit bilder på äventyren i Torset för David o Stella o de har haft KUL!!! Elin o Johanna har varit hemma - lunchat på stan helt själva vilket de tyckte var mysigt.


I morgon ska David o hans klass besöka Nässjö's kulturhus o stadshus så nu är det pannkaksstekning som gäller en halvtimme framöver. Ja, han ska inte äta alla i morgon men de som blir över från kvällens vard får han ta med sig.


Kram alla bloggläsande vänner!


  


Vi kollar in kvigorna, får åka "Grålle" med morfar och sedan fika ute i naturen..


  


Vi klättrar i träd. Mormor tvättade kläderna sedan...

ANNONS
Av Sofia - 13 september 2009 16:54

I morgon har fritidshemmen o förskolorna i Nässjö kommun stängt. Skälet till detta är fortbildning för personal. Vi föräldrar förväntas att själva ordna barnomsorgen vilket i vårt fall inte är jättesvårt. Vi har varken speciellt svårt att ta ledigt från jobbet eller få barnvakt. Det finns de som har det värre, inte har några "pigga" mor- eller farföräldrar som kan hjälpa till. I morgon är det mormor o morfar i Torset som får äran att ha Stella o David. Johanna o Elin ville vara själva hemma. Fick god middag i Torset vid besöket och därefter gott fika.


Nu är det ju dax att avslöja vad jag inhandlade igår. Bilderna talar väl rätt bra för sig själva Flört!! Jag tillhör faktiskt inte den skaran som "går på" allehanda grejer som säljs för marknaden. Kanske har inte Ulf o jag exakt samma uppfattning betr. detta men, men.... Nu har jag faktiskt läst o hört från ett flertal håll att en pilatesboll ÄR bra. Den stärker rygg- o magmuskulatur, den ökar balans och smidighet och ger viss styrka. Svårigheten är bara att hitta bra instruktioner (de som var medsända var rätt svårtydda). Att hitta tid till detta undrar ni säkert då? Ja, istället för att sitta i soffan o slötitta på TV'n kan man väl hålla på med bollen då...


Jag ser det i varje fall som ett godkänt träningsredskap men det gör INTE barnen. Detta är synonymt med en leksak! I varje fall om man ska bedöma deras uppförande hela kvällen igår...


God kväll!!


  

Jo, ser man den så här på golvet - visst inbjuder det till lek!!


  

Ganska svårt o det känns!! Här döljer min arm dock mitt gapflabb..


  

Kul grej du köpte mamma!!

ANNONS
Av Sofia - 12 september 2009 14:37

Tja, det låter allt lite tidigt att handla vinterkläder men jag vet hur det brukar vara. Man står där i början lr mitten av oktober - första snön och man har varken kollat över lagret av ärvegods eller köpt ngt nytt. Barnen gnäller att det är kallt o så klart att det är. Efter dagens frukost drog vi fram allt ur förrådet o barnen fick prova. Av någon konstig anledning (o jag förstår inte alls) har barnen fler o fler åsikter om vad de ska ha o inte. Att storleken passar är prioritet ett för mig men där är vi absolut inte på samma nivå. Det ska vara snyggt! Det ska kännas skönt! Å visst - det finns en viss poäng i det....


Vi kom slutligen fram till att Stella har overall, två jackor samt två par termobrallor. Med andra ord får hon inget nytt i år heller... Elin o David behöver termobyxor vilket vi senare inhandlade. Jois behöver i år igen allt nytt vilket inte är ett dugg konstigt. Hon är först i skaran o har ingen direkt o ärva. David får så mycket fina kläder av både större kusiner samt av våra kompisars barn. Å han accepterar detta o tycker alltid det är kul!


Det blev ett hastigt besök på Bengts tivoli vilket vi lovat barnen. EN (1) grej fick de åka eftersom vi varit på Liseberg. Kände mig allmänt elak men det blev ändå en bra stund. Jag har verkligen ångest när de snurrar runt i någon ranglig plåtkorg. Känns som jag ska få den i huvudet..


En fantastisk skön löparrunda blev det i eftermiddags o därefter genomled jag en strykhög...urk!! Belöningen blev ett bad. Skönt!!


Godnatt!


PS. I morgon ska jag berätta om ett inköp jag gjorde idag - framtiden får utvisa om jag kommer nyttja detta!!

PS. 2 Ovan kan man nästan kalla en "cliff-hanger" va??

Av Sofia - 11 september 2009 20:09

Det är standard på fredagarna (nästan). Tacokväll med allt vad det innebär. Mjuka tortillaskal (hårda gillar ingen i vår familj) samt alla goa tillbehör.. Den enda familjemedlemmen som inte är hemma är Johanna. Hon är på Bengts Tivoli o "hänger" som hon o hennes kompisar kallar det. De lär INTE åka karusell utan de kollar mest på killar o så att de själva ser bra ut ; ) Hon har tid till 22.00 och eftersom det nu blir mörkt c a kl. 19.30 är jag redan nervös. Att små barn är små bekymmer o stora barn är stora bekymmer har jag redan fått lära mig.


Dagen har varit ganska omtumlande. En gitarrsträng gick sönder igår så jag fick lämna in den å få den fixad på Musikvaruhuset i Nässjö idag. På lunchen var jag hos min f.d, f.d arbetsplats o äntligen fick jag mitt arbetsintyg från Kylteknik P. Kindstrand. Det var vackra ord han skrev min förre chef så jag förlät honom dröjsmålet. Jag hoppas ju inte jag någonsin mer behöver använda arbetstintyget. Där jag är nu vill jag vara tills jag är 67 år Skrattande!!


Hem kl. 16.30 o då finner jag Ulf köra runt med dammsugarn. Då blir man kär!!! Härligt!!! Stella är här igen o det är ju sååååå skönt att ha "hela familjen" hemma.


Efter en lång pratstund med min äldste bror Anders blev det då tacos för hela slanten o jag passade på att ta några bilder...


Godnatt alla vänner!!

      

Av Sofia - 10 september 2009 20:48

Näst efter stranden på Skrea så är höstsolen nog det bästa som finns. Hög, klar luft och det känns som hela kroppen fylls med syre av hög kvalitet. När jag kom hem idag vägrade jag städning - tog mig en härligt promenad istället. Fyllde på batterierna då jag suttit väldigt still hela dan. Utbildning/sammansträde betr. huruvida vi ska lösa allt kring ett digitalt ritningsarkiv för alla fastigheter. Bra dag - det bästa var nog lunchen med fd kollegan Anna. Härlig sallad på Harmony. Hon hade kört löner på ett av de uppdrag jag lämnade o det hade (precis som jag trodde) gått jättebra. Skönt så! Tack själv för lunchtimmen idag, Anna!!


Nu är det ny säsong av IDOL och det är spännande vilka blivande artister de vaskar fram. Vissa blir ju faktiskt "riktiga" stjärnor och det har ju visat sig att man inte behöver vinna IDOL för att lyckas i rampljuset. Måns Zelmerlöv, Ola, Danny, Agnes - ja, listan kan ju göras väldigt, väldigt lång.


Hösten är ju "såpornas" tid och det är på sätt o vis skönt att få bänka sig vid dessa under fredagarna. När IDOL tar slut blir det Let's dance... Fortfarande känns väl programmen fräscha men i all evighet kan de väl inte hålla på?


Godnatt på er alla läsare!

Av Sofia - 9 september 2009 20:35

...men det satt långt inne o dessutom självmål!! Ska dock inte klaga - det ÄR ju vinst! Vågade knappt titta på fotbollsmatchen - som vanligt. Det är ngt så nervöst med idrottsevenemang. Jag har inte sett Kajsa Bergkvist, Stefan Holm, Carolina Klüft, Pernilla Wiberg eller Anja P. in action och "live" många gånger när det har gällt medaljchans. Repriserna har jag naturligtvis kollat in men när det visas skarpt blir jag så feg o går till ett annat rum. T.o.m på Ingmar Stenmarks storhetstid satt jag o höll för ögonen - var så himla rädd att han skulle köra ut. Nu gjorde han ju sällan det Glad !!!


Bra jobbardag - har haft hand om felanmälningar för alla fastigheter då hon som sköter detta i vanliga fall var ledig. Lite nervöst är det såklart - man vill ju få det rätt i alla "fält". Gick jättebra och det var inga vaktmästare som skrek att det saknades någon information.


Elin var i skolan idag - hon har varit hemma i två da'r och varit förkyld. Ulf har kommit hem till henne på förmiddagarna så hon inte ska behöva vara ensam för länge. Nu är det David som klagar på halsont. Tja, det smittar tydligen.. Synd om han ska missa friidrottsdagen på skolan i morgon. Ulf hade packat ihop matsäck bestående av macka, bulle o dricka. David kommenterade dock innehållet och berättade att skolan hade sagt ifrån om "bulle". Det fick man INTE ha med sig. Jag blir faktiskt riktigt arg Skrikandes när jag tänker på att vi föräldrar ska styras på detta sätt. Jag VET att det inte är speciellt nyttigt MEN med tanke på att en matportion i skolan kostar en bra bit under 10 kr kan väl en hederlig hembakad vetebulle inte va så farligt.


PS. Fina smileys va? Nyhet för bloggen...


Godnatt!

Av Sofia - 8 september 2009 20:09

....eller längre än vad jag är van vid i varje fall. Avslutade arbetsdagen med ett besök hos Annebergs bostadsrättsförening. Skulle presentera mig o visa vem jag var. Kommer ju vara deras kontaktperson (läs = det är mig de ringer till om de vill klaga Flört )


Nu börjar verkligen arbetsuppgifterna köra igång på allvar och man lär nog få veta att man lever framöver. Vill nästan inte gå hem - ett bra tecken!!!


Kommer hem o vill blogga!! Märker att de ändrat hela sidan. Numera heter bloggagratis "bloggplatsen" och inget är sig likt. Men vad gör det i denna föränderliga världen. Nya datasystem är numera vardagsmat och det är bara att jobba på. Denna webbplatsen känns säkert "hemma" om några dagar.


Haft telefonstund med mor, bror o Anna så min "bloggtid" rann ut i sanden. Höra röster på telefon är betydligt trevligare än cyberkontakt...... Nu ska jag äta kvällsmat och därefter sova!!


Godnatt!

Av Sofia - 7 september 2009 18:20

...klart igår - i varje fall hemma hos oss. När TV-programmet inleddes med presentationer av mammorna gav vi upp. Orkade inte engagera oss i fler livsöden. De får söka kärleken bland singelmännen utan oss, vilket de säkert klarar alldeles galant.


En lång dag på jobbet blev det. Morgonen inleddes med internmöte i 3 h vilket var internmöte nr 2 för mig. Till skillnad från förra mötet förstod jag betydligt mer vad de pratade om idag. T.o.m jag hade lite info att ta upp betr uppsägningar av hyreskontrakt som folk ringt mig om. Skönt att det går framåt bland hjärncellerna.


Eftermiddagen bestod i utbildning och en sak är ju säkert. Om man ska få ngt gjort lär man nog få stänga av telefonen då och då... Det finns väl en anledning till att hänvisningssystemet har en mängd finesser - gäller ju bara att komma ihåg dem ; )


Det känns som jag nyss kom hem och redan dax för kvällsmat.  Mannagrynsgröt kanske? Eller "mammagrynsgröt" som Johanna sa när hon var liten. 10 port brukar räcka. Gör man 5 port (som vi i kväll är) enl. paketets anvisningar lär vi inte bli mätta. 


God kväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se