Alla inlägg under november 2009

Av Sofia - 22 november 2009 16:21

Hemkommen från Torset. Födelsedagsbarnet mamma bjöd (oss + Anders med familj) på söndagsmiddag. Gott som alltid! Tartelletter (minipaj med cayennekryddad äggstanning) - absolut det bästa jag vet!! Jättegoda biffar med smak av rödbetor. Barnens kusin Simon som är anti-vegan (alltså äter typ inga grönsaker) blev rätt paff när han ätit klart då han förstod att han fått i sig just rödbetor ; ) Sen var det ju oxå en massa andra tillbehör o allt avslutade med hemgjord gräddtårta!!!


Nu ska vi snart gå till ett par grannar för att planera julfest i klass 2A. Vi är klassföräldrar o det ska ut en inbjudan, samla in pengar samt fixas presenter till fröknarna.... Inga tunga grejor men det ska ändå göras!


Sen är det en promenad som gäller. Stegtävlingen håller på o jag känner mig för trött för att springa. Uppe till 02.00 i natt IGEN - trevligt med grannarna som var inne på mat. Sängen hägrar...


God kväll!!


ANNONS
Av Sofia - 21 november 2009 14:59

Ibland blir det bara för mycket. För mycket av ALLT!! Dagen började med en steg-jakts-promenad.. Brukar inte kalla det så för jag gillar ju att trava. Just idag hade det kanske varit smartare att ligga kvar eftersom gårkvällen slutade alldeles för sent. After Work i Jönköping med jobbarkompisarna. Riktigt, riktigt trevligt.


Först lite förfest hos en kollega i lägenhet med Vätterutsikt ett stenkast från tågstationen. 8 våningen - tittade man ut hade man likaväl kunnat vara på en båt... Vill inte ens tänka på vad den kostar. Att bo så i centrum, utsikt mot "havet" + att stan heter Jönköping. Efteråt blev det några timmar på Velvet - en mysig pub/bar. Tåget tog oss hem kl. 22.10 o då fick ngt ljushuvud för sig att vi skulle till O'Learys. Där spelade ett band - lät jättebra - bara lite för högt. Har det med åldern att göra när man inte pallar ljudvolymen??? Avslutningsvis gick vi till hotell Högland. Där var man ju klart äldst en fredagkväll men ändå kul...


Dagens schema

  • Frukost
  • Köpa present till ett kalas som Elin skulle på
  • Fika hos svärföräldrarna
  • Skjutsa Elin till kalas.
  • Handla present till mamma som fyller på onsdag (klart jag inte skriver vad jag köpte...)
  • Handla mat till kvällens galej - grannarna till höger är inbjudna
  • Middag
  • David bandyträning
  • Hämta Elin från kalaset.
  • Dessutom ska vi hinna titta på alla familjer som är på husvisning - granne till vänster. Klart man är nyfiken på vad det är för folk som kommer..

Är sååååå tråkigt att de säljer huset men de har fått tag i en stor lägenhet i stan så jag förstår dem. Även den ligger centralt o det är sjöutsikt - inte Vättern men väl Ingsbergssjön ; )


Natti, natti, o ha en trevlig kväll!

Kram

ANNONS
Av Sofia - 19 november 2009 20:12

Nu börjar man se dem, sakta smyger de sig in våra hem, in i våra fönster, hängande, stående, uppsatta lite här o där... Jag pratar julstjärnor, stakar, lysande kulor o diverse annat som blinkar o blänker. Är lite tidigt än (tycker jag o eftersom det är min blogg tycker jag precis vad jag vill). Nästa helg är ok - ofta i samband med julskyltningen. Det finns säkert tusen åsikter om NÄR man ska börja advents- o julpynta. Själva julpyntet får gärna komma tidigt. Hellre alla tomatar framme vid Lucia än att dammet på julsakerna visar sig fint i skenet av eventuell sol mellan nyår o 13-dan. Som om damm vid annan tid vore ngt positivt....?


Kul att andra tycker till om min blogg oxå. Susanne, du ger mig alltid andra infallsvinklar på saker o ting. Det är jag både imponerad o tacksam för. Klart det är kul att förändra sig - skulle ju inte gått till frissan annars. Tack vare vår diskussion i Helsingborg fattar jag det här med korna - det är ju vårt fel att de hoppar på varandra i hagen. Har aldrig tänkt på't på det sättet men tack vare ditt inlägg förstår jag. Fösa ihop 40 kor i samma hage utan tjur - ja ni fattar ju. Vårt samtal handlade ju iofs om fördomar och för att förtydliga - jag dömer INTE homosexuella människor. 


Har varit hemma idag - vård av sjuk Elin. Hon har varit jätteförkyld med feber, ont i huvudet o hals. Märk väl att jag bloggar nu o inte på "arbetstid". Inte för att jag tror att Försäkringskassan läser den o skulle ha några åsikter om att jag ev. skulle skriva några rader tidigare på dagen, men man är ju ändå rädd om sin VAB-ersättning.


Nu ska jag fortsätta kolla på "Niklas mat". Va sugen man blir! Å då menar jag inte på knäckebröd med marmelad o ost som jag nyss ätit utan allt det goda han trollar fram... 


God natt!

Av Sofia - 18 november 2009 20:36

Så var råttfärgen borta för ett tag... Nu är det mer ljust guld eller vad det nu kallades. En stund hos frissan är skön avkloppling även om det var ett elände att ta sig dit. Regn i massor, risk för vattenplaning o halv storm. De har ju varnat på radion o det stämde verkligen.


Konstigt är det att man aldrig kan vara nöjd med hur man ser ut från begynnelsen. Ljushåriga vill bli mörka, mörka vill bli ljusa, lockiga vill ha rakt o vice versa. Jag började ju inte slinga håret förrän i 25-års åldern. Nu ska det ju börjas betydligt tidagare. T.o.m Elin knorrar att hon vill vara brunhårig - mitt hjärta gråter när jag ser att denna rågblonda söta tjej vill ändra på kulören o jag kan inte bara se henne mörkare. Johanna fick ju äntligen färga håret i våras (efter veckor av tjat o övertalning) o jag tyckte väl iofs att det var lite häftigt (lite i varje fall). Å vad hon blev fin när brunfärger äntligen försvann.


Men det är väl så det ska vara. Mamma o pappa tycker barnen är söta som de är skapta. Pappa kallar mig t.ex för "räv" när jag slingat håret och att för att förtydliga är detta INTE ngn komplimang... Däremot beundrar jag människor som behåller sitt gråa hår o inte färgar bort det. En del kan vara riktigt snygga. Mamma är sååå fin i sitt gråa o svärmor är supersnygg i sin nästan vita frisyr.


Nu är jag i varje fall ljus igen o så håller det några månader. Tog inte så mycket på längden - gillar att kunna få bort burret i en tofs när jag blir trött på't.


Så landar man i soffan efter ytterligare ett dagsverke. "Bonde söker fru" syns på rutan ngnstans där framme och jag bara hoppas att det går vägen för dem nu när de griper det sista halmstrået - TV4!!


Godnatt!

Av Sofia - 17 november 2009 20:33

Det finns bara EN k-märkt byggnad i Nässjö stad och det är vårt stadshus. Den har jag besett utan o innan idag. Riktigt intressant att dels se mina kollegor som jobbar där o dels se den fina renovering vår förvaltning nyss har genomfört. Nu vet jag ju då inte hur det såg ut innan men jag kan ju tänka mig!! Slitna lokaler o kontor a la 60- o 70-tal. Jag var t.o.m uppe i tornet - ända uppe vid det stora urverket. Med min svindel pallade jag inte att gå längre upp i de rangliga trapporna... Elin o David var ganska kaxiga när de i kväll berättade att de minsann varit uppe ända vid klockspelet ; )


Ja, vissa dagar får man vara med om saker man sannerligen inte gör så ofta.... Å ovan guidning i vårt fina stadshus var faktiskt en sådan upplevelse!! Det är lite som att gå omkring o nosa på historia att gå i dessa rum. Det är ju så härligt att se att vi faktiskt tar hand om och underhåller våra fina byggnader. Just när jag skrev detta kom jag på att vi ska sälja Kulturhuset... Det är ju då mindre roligt!


Annars har det varit en helbra dag! Skrivit hyreskontrakt för glatta livet. Det är verkligen ett litet projekt att flytta människor in o ut från lägenheterna. Föregående hyresgäster ska ofta ha pengar tillbaka o den kommande gästen ska ha en "extra" faktura eftersom vi sänder hyrorna i förskott. Lite klurigt pill och det vill ju till att man inte blandar ihop papprerna.... Det värsta är när det ringer (vilket händer ofta) eftersom man blir avbruten o måste ta fokus från en grej till en annan.


Trampade hem kl. 16.30 o därefter förbättrade jag min placering i steg-tävlingen med en löparrunda. För tillfället ligger jag 9:a av ca 1800 st - inte illa för en blivande tant. Inte för att jag satsar på att bli K-märkt men ack så skönt att underhålla det bästa man har - sin egen kropp!!!


Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - 16 november 2009 21:22

Premiär för mig! Nyss hemkommen o i 2½ timme har vi suttit och diskuterat/ältat/dryftat/skojat om hur det BORDE se ut för våra barn i skolan/förskolan. Gruppen bestod av föräldrar o personal samt en politiker (Bernt Hultberg) samt chefen för området och vi kallas ju då "representanter" från Åker, Målen o Fredriksdal.


Det har varit mycket prat o diskussioner om "cook and chill", på tok för stora barngrupper, för lite personal, för trånga lokaler, för dåligt underhållna lokaler etc. etc. För varje fråga som tas upp slutar det alltid med samma sak - PENGAR!!! Kanske det är det här som är grundfelet. Det finns för lite pengar i hela apparaten. Vår familj har ju faktiskt upplevt tiden före "max-taxan". Man betalar orimligt lite för att ha barnomsorg idag. Om pengarna används på rätt sätt är jag övertygad om att de allra flesta föräldrar kan tänka sig att betala mer för barnens förskole-och fritidsplatser.


En annan aspekt på alltihopa är att vi ena stunden ojjar oss över stora barngrupper. Å andra sidan går folk till tidningen när man inte får in sitt barn just på det dagis som är närmast. Samtidigt som vi idag har 2- o 3-åringar på dagis när vi är mammalediga med unge nr. 2. Här ngn-stans har det blivit lite fel!! Det var som förskolechefen i området påtalade - Ni föräldrar är det viktigaste barnen har. Förskolan o dess personal är ett komplement.


Nu har jag lekt politiker tillräckligt.... Dagen har i vanlig ordning gått fort, fort. Mycket att göra på jobbet och det känns som jag fått mycket uträttat. Helt färdig är man väl aldrig när man går hem? Men så är det!! Det finns alltid kvar några problem (förlåt - möjligheter) till nästa dag ; ) Å i morgon är ju just en annan dag - full av möjligheter!!!


Natti, natti   

Av Sofia - 15 november 2009 18:34

Det är väl kanske meningen att man ska känna sig pigg o utvilad efter en mini-semester men riktigt så är det nog inte. Jag kan nog tala för hela sällskapet - alla (utom chauffören) satt o halvsov i bilen hem. Men det hela är ju självförvållat. Igår såg Susanne o jag ut som 20 år igen för att inte tala om hur vi kände oss.... Kyss Men faktum kvarstår - vi närmar oss 40 år o dansar man till klockan 02.00 - tja då får man väl skylla sig själv om man är lite trött dan därpå. Jag gick INTE ut på morgonpromenad idag! Låg o funderade två minuter o det var inget som helst tvivel i beslutet att stanna kvar i sängen. Min kropp behövde sömnen bättre än stegen för en gångs skull!!


Sammanfattningsvis har det varit en helbra helg. Middagen igår kväll var fantastisk. Min meny var "skepparål" med äggröra till förrätt o varmrätten bestod av saffransdoftande fisk- o skaldjursgryta med aioli... Vattnas det inte i munnen på er nu fattar inte jag.... Ulf dreglade inte ett dugg åt mitt håll o jag förstår som sagt var inget.


Sedan ägde vi då dansgolvet på Harry's. Ägde kan möjligen vara ett starkt ord i sammanhanget men vi gjorde verlkligen ett bra försök. Något jag dock inte förstår är att DC's nu för tiden mixar varje låt in i samma dunk så allt nästan låter likadant. Men älskar man att dansa gör det inte så mycket..


Efter den jättegoda frukosten idag gjorde vi ett snabbt besök på Väla. Ett köpcentrum som är A6 upphöjt till 10. Vi orkade dock bara en 1/3-del av detta gigantiskta hav av butiker o satte oss i bilen på väg hem. Skönt med en avslutningsfika i Torset där vi hämtade barnen. Helgen hade varit bra även där och nu är det "vanlig" kvällsmat som gäller.. I morgon en ny härlig vecka!!


God kväll o här kommer lite bilder från helgen!!!


  

Bishop Arm's på fredagkvällen

  

En mycket angenäm form av whiskey = Irish coffee

  

Framför kärnan utanför Grand Hotel

 

  

Bästa kompisar i 32 år..

      

Även om vi då inte ser ut som 20 år så känner vi oss unga!! Ulf o P-A anser dock att alla paljetter har med åldern att göra. Vadå? Just nu i varenda affär o på varenda galge hänger ju kläder med paljetter... 

  

Skeppar-ål kokt i mörkt öl på bädd av äggöra... Gott!!!

  

Ja, nog åt jag upp ordentligt - hade kunnat "backa" på denna fisk- o skaldjursgryta!!

  

Klockan sent på natten på Harry's!!

 

Av Sofia - 14 november 2009 18:40

Ja, man får nog lov att säga att vi hunnit med en del idag. Började med en promenad i ett tidigt o ljummet Helsingborg (vad trodde ni - kan ju inte låta bli att traska). Lyckades med att gå fel oxå. Startade turen med att traska alla trappor upp i Kärnan - bara det - som första aktivitet på dagen bultar hjärtat rätt snabbt trots att jag faktiskt är hyfsat vältränad. Sen skulle jag då gå åt nå't håll för att sen vända o gå tillbaka. Men när allt är mörkt första timmen känner man inte riktigt igen sig på tillbakavägen då det är ljust. Gick bra ändå - blev några extra steg på stegmätaren ; )


Supergod frukost på hotellet. Sedan gällde det för männen att ta ett djupt andetag o kasta sig in i "shoppingstråken" tillsammans med kvinnorna. Flest påsar till kvällen var det som gällde, bestämde P-A. Både Susanne o jag hamnar nog på delad förstaplats. Det blir beslutångest till kvällen vad vi ska ha på oss....


Sen en välbehövlig fika och vi beslöt att ge våra herrar godkänt för dagens insats. Sen att de inte kan förstå hur vi kan gå in o ut i alla affärer vi ser, är en helt annan sak. Men det är väl ett släktdrag på den manliga sidan.


Därefter turarde vi några ggr o åt räkmacka med tillhörande Tuborg.. Gott o trevligt! Nu har vi suttit i bastun ett tag o jag börjar känna av lite "trötthet". En kall dusch nu o på med bästa stassen. Vi är hungriga alla fyra så det känns bra med middag snart.


Ha en bra kväll!


PS. Torset - om ni läser detta ikväll - stor kram till Johanna, David o Elin, mormor o morfar!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se