Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia - 22 januari 2010 20:01

Det är verkligen att skruva upp förväntningarna... Att skriva såhär!!! Men vi har för tillfället (snart) en fondvägg med världens finaste tapet. Det tycker JAG i varje fall och eftersom detta är MIN blogg skriver jag precis vad jag vill!!! Brunt o turkos - det är en ljuvlig kombination - precis som rödvin o Geischachoklad!!! Alldeles utmärkt. Eller ädelsot och pepparkakor - de sista p-kakorna från i Julas gick åt för två timmar sen... Gott, gott! Efter denna hårda jobbvecka behöver jag hur mycket godis o sötsaker som helst. Tröst, tröst, tröst... Ska jag nånsin kunna sänka kraven på mig själv. Det känns hur bra som helst med allt men ÄNDÅ tycker jag inte jag är tillräckligt bra!!!?


Nu startar "Sommaren med Göran" och det blir väl lite som att fly verkligheten o in i drömmarnas värld - för ett litet tag.. Kudden kommer säkert ifatt efter en timme, det brukar ju bli så av ngn konstig anledning just på FREDAGEN!!!!


God natt!!!


    

Vad säger man - hur fint som helst. Tänk den nya soffan här om tre veckor. Mums!!!

Av Sofia - 21 januari 2010 20:21

Det gäller att utnyttja barnen. Johanna städar så det står härliga till. En peng per timme o vi kanske får ändra den taxan. Det tar liksom lite låååång tid vilket innebär att det blir kostsamt för oss... Det känns lite som hon drar ut på det lite för att få mer pengar. Kanske vi ska ändra så det blir ett fast pris för ovan- och undervåningen - sen kvittar det huuur!!! lång tid det tar. Ungdomar i mobilåldern behöver av ngn konstig anledning alltid pengar. Det verkar som om inte kläder o smink är så viktigt utan just SENASTE mobilen???    Själv förstår jag inte riktigt tänket! Själv är jag så supernöjd med min ett år gamla Nokia 5230 XpressMusic som jag använder dagligen. På cykeln inomhus, när jag löptränar, när jag går till jobbet och dessutom när jag ringer o messar folk jag känner ; ) Tänk!!! att man kan ha telefonen till det oxå - helt otroligt!


Fick oväntat besök i kväll - av bror Pelle. Jättekul med spontanbesök som "tittar förbi". Han väntade på att sonen Lukas skulle bli klar med brasiljansk jujutsu... Har inte en aning om vad det är (å inte Pelle heller) men det kan jag snart ta reda på...


PS. Blev inga fiollektioner för Elin o David idag - läraren hade magsjuka...synd!!!


God natt!!

Av Sofia - 20 januari 2010 21:21

...å nu menar jag lusten att spring - vad trodde ni????? Även min löparlust kan tryta - trodde ni inte va   ?? Speciellt i samma stund man går ut från entrén från jobbet. Lite halvfrusen, det underkylda regnet slår emot mig o dessutom hyfsat hungrig eftersom två crépès på Thimons (som dessutom var kalla i mitten) inte mättade min mage...


Men väl hemma fixade jag till lite kvällsmat till oss. "Vanlig kvällsmat" vilket innebär kokta ägg, mackor, fil... Sen händer det ngt. Magen är mätt o go o plötsligt bara finns lusten där - att springa. Å det blev en hyfsat lång runda men visst är det jobbigare nu än med bar asfalt. Hur som helst väldigt skönt och det känns så gott i kroppen nu efteråt. En dusch på detta blir toppen!!


Johanna skulle på kick n' box ikväll. Har själv aldrig testat detta men jag blev både överraskad o glad att hon ville utöva NÅGOT annat än hoppa på dansmatta hon fick i julklapp. Än har hon inte kommit hem så det blir spännande med en rapport. 


Ha en fin kväll!


Ps. Tack Milda för din kommentar till inlägget "Alexander Rybak på besök". Häftigt att han själv skriver svar till alla fans. Han är m.a.o fantastisk på fler sätt och inte bara suverän på sin fiol.


Ps. 2. Elin o David har sin första fiollektion i morgon.... Jag håller mina tummar att de inte blir besvikna att det inte första gången låter som Fairytale...

Av Sofia - 19 januari 2010 19:10

Nu är jag innerligt trött på snön. Denna modd att slira runt i. Lessamt! Det är nog det enda jag skriver ikväll. Hinner inte, orkar inte, känner inte för det! Å då ska man väl heller inte skriva antar jag......


Ha en fin kväll!

Av Sofia - 18 januari 2010 19:45

Ett negativ ord....eller? Ett alltför sminkat ansikte "målas" upp framför i varje fall mig. Ögonfransar som är målade ett antal för många gånger, en hud som har för mycket puder som ligger två grader brunare (eller blekare) än den egna etc. etc. Jag är fascinerad över att vissa ord skapar bilder i huvudet o vissa av dem klingar positivt och vissa negativt. Känn på "månsken", "silkeslen", "lycka", "förlåtelse" eller "vaniljpannacotta". Vackra ord eller inte - det är ju upp till var och en! Smaka på orden "förakt", "dubbdäck", "mesost", "limtub", "dammsugspåse"....


Tillbaks till ordet spackel. Kan vara något väldigt positivt också. Förarbete inför stundande tapetsering som leder till ett "nytt" rum - om så bara en fondvägg. Frågan är om man måste riva bort skarvarna...syns de under om man sätter den nya på. När jag kom hem idag insåg jag snabbt att Ulf hade bestämt sig för ATT riva skarvarna o spackla. Så mamma - du kan vara fullkomligt lugn - det blir inga synliga skarvar! Å andra sidan ångrar jag faktiskt nu att vi valde en ny tapet - det blev så himla bra när ungarna fått utöva kreativ graffiti.


Kolla själva!!

  



  


  

Alla sätt att läsa läxan är bra...?


God kväll!!

Av Sofia - 17 januari 2010 12:32

Så väl man behöver det då o då! För att ladda upp ny energi till den annars så späckade vardagen man har. Vi har nu haft en hel helg utan några "måsten". Inga bandymatcher, ingen bjudning här lr ngn annan stans, inga ärende att fixa på stan etc. etc. Känner mig inte heller ett dugg rastlös - är bara skönt. Har läst några kapitel i Vampyrseriens första bok om Bella "Om jag kunde drömma".


Dessa böcker som är de första Johanna har sträckläst. Böcker kan verkligen förena mor o dotter i diskussioner, man har läst samma saker osv. Riktigt trevligt!! De är verkligen bra skrivna och är lite lagom romantiska - passar mig alldeles perfekt med andra ord. Ska bli spännande att se film nr 3 på bio, enligt säkra källor (Johanna) har den premiär den 10:e juni så det dröjer ju länge...


Morotssoppan står på spisen (lyxig söndagsmiddag) och det HADE ju varit gott med en semla efteråt. Det kanske blir ett "ärende på stan" i alla fall ; )


God eftermiddag!


PS. Anna - ja, jag gillar TV-bänken oxå... En stomme i äkta teak o 50-talstyg. DET är inte alla som har det..... Skämt o sido - det ska lägga ut kort på den nya som kommer inom 4--5 veckor!!

Av Sofia - 16 januari 2010 19:01

Elin har sitt födelsedagsparty idag. EN styck gäst - Emma!! Det är ljuvligt tycker jag. De kollar för tillfället in Hannah Montana - the movie, äter snacks o dricker Cola. Hur lugnt o skönt som helst.


Jag är en mamma som ogillar o har alltid ogillat barnkalas. Det är ett MÅSTE som ska genomlidas varje år. Det låter säkert hemskt i mångas öron men bara för att man älskar sina barn behöver man verkligen inte älska alla de påfund som följer med dem. Är så dålig på att leka lekar o komma på roliga grejer att sysselsätta dem med. Kan givetvis glädjas med barnen eftersom de tycker det är superkul men alltid är jag lika glad o lättad när föräldrarna hämtar sina ungar o man får plocka undan. Två timmar går ju jättefort kan man tycka men INTE när det gäller barnkalas. Några ggr har vi ju "outsourcat" det hela å haft aktiviteten i badhuset, bowlinghallen lr McDonalds (på den tiden det fanns i Nässjö). Smidigt o lätt!!


Nu ska vi strax äta partymat - hamburgare o till efterrätt blir det pannacotta! Skulle vara vaniljsmak med bärsås till... Jag öppnade samtliga påsar o hållde i mjölken o grädden. Därmed blev det helt plötsligt björnbärspannacotta. Hoppas det smakar bra?! ändå.


Jag ser fram emot "Stjärnorna på slottet". I kväll är det Kjell Bergkvist som är värd. Börjar man bli gammal närman föredrar detta program före Robinson?


Go kväll!!

  

Elin o Emma = bästisar!!

Av Sofia - 15 januari 2010 20:10

Fredagen började med avdelningsmötei Kommunfullmäktigesalen i Stadshuset. Hade tänkt att byta ut namnbrickorna mellan min bror (som brukar sitta där då o då) med den bricka jag hade framför mig.... Men jag struntade idet. Kan tänka mig att det INTE uppskattats... Kanske av min bror men inte av "den utbytte"...


Mötet var i varje fall bra. Avslutades med fika och det smakade ännu bättre...


Resten av fredagen gick AAAAAAASFORT för att härma mina barn för tillfället. Allt är "AS" framför. Asbra, asdåligt, asdumt, asfort, ashmeskt, asfint, asmycket etc. etc. etc.


Nu är det Let's dance o jag måste faktiskt sluta skriva - det ÄR underhållande, mycket underhållande...


Nedan följer några bilder från veckan!!

  

Stella i bandylekisutrustning - ja hjälmen då inte sidenpyamasen hon har på sig... I bakgrunden Lasse Winnerbäck på nya TV'n...


  

Ja, man kan verkligen bli lycklig av att se på solbeklädda o snötäckta björkar MITT INNE I STAN!!!! Trots att det är 14 minus...


  

Våra katter gosar med varandra.... Därbak en färidgmålad tavla som kommer upp nu när nya soffan anländer.....


Godkväll!!!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards