Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia - 14 januari 2010 20:04

...av årets första månad har gått!! Tiden går fort, livet går fort, jättefort. Å på sätt o vis vill man att det SKA gå fort o på sätt o vis vill man det inte. Man har små mål och händelser man längtar till - Det kan vara "den där resan nästa höst", "den där festen om en månad", "biobesöket nästa vecka" etc. etc.


Det många av oss borde lära sig och som det skrivs spaltmeter om är "Carpe Diem = fånga dagen". Att leva här o nu, i denna stund. Njuta av det som finns runt omkring och vara tacksam för det! Låter ju så enkelt eller hur? Inte ett dugg lätt..men man kan utöva hård träning betr. ovan fenomen. Trivs man med jobbet som ju faktiskt utgör största delen av det vakna dagen (naturligtvis beroende på om man jobbar del-, halv-, eller heltid) underlättar det helt klart vardagen!!!! Man förväntar sig att livet ska rulla på och man blir helt enkelt lite bortskämd med att livet går...gnäller om småsaker, missnöjd över små enkla bagateller och hoppas på den där stora Lotto-vinsten eller att Richard Sjöberg ska stå utanför dörren med en miljon. (I vårt fall förresten helt omöjligt eftersom vi inte köpt någon postkodslott..)


Men så händer det något som får en att tänka till på allvar - ett tag!!! Någon släkting blir sjuk o så griper man tag i "nuet" några dagar och njuter. Man njuter t.o.m av tjatet att läxor ska läsas, tänder ska borstas o.s.v Idag har alla så himla "fullt upp" och det verkar som om ekorrhjulet först stannar helt då ngn ond ande kastar in en tung pinne i hjulet.. Å det är väl lite konstigt att det ska gå så långt - att man först då tänker till. Jag önskar ju bara att det där hjulet ska snurra lite, lite saktare..


God kväll från ekorren...

Av Sofia - 13 januari 2010 19:34

En figur som blir populär och sedan exploderar det. Handdukar, kuddar, sängkläder, spel, leksaker, pennor, brevpapper, kläder, underkläder....ALLT! Å vi konsumenter går på det hela tiden... I varje fall jag. Hello Kitty. Vet inte hur många tröjor, jeans, strumpor, trosor som passerat revy här huset. Stella är väl den som ligger i rätt målgrupp just nu. Hon ääääälskar Hello Kitty. Det är som att dessa kläder är skönare just för trycket lr vad det nu kan vara. Jag tycker oxå att tröjorna är fina. Hon har bl. a. en grå T-shirt med små små nitar vilka bildar detta speciella "kattansikte".


Ja, efter ytterligare en dag hemma med magsjuk Stella kan jag numera kalla mig expert på muffinsspelet Hello Kitty. Det handlar om att jaga muffinsbrickor o till slut få hämta sin garnering i form av jordgubbe, hallon lr körsbär. Inget jättekul spel om jag rannsakar idén men eftersom figurerna är små Hello Kitty figurer o allt har denna stil tycker naturligtvis Stella detta är toppen. Hon fick detta av tomten - tänk att han förstår vilket som är poppis o går hem.


Har läst läxa med David. Den handlade om prinsen som tillslut fick sin prinsessa o allt var frid o fröjd... Lyckliga slut är bäst eller hur?


God kväll!!

Av Sofia - 12 januari 2010 14:54

Har varit hemma med magsjuk Stella idag. Hon höll på hela natten o fy vad jag tyckte synd om henne. Om man hade kunnat få byta med henne. Det är en vecka sen alla de andra tre hade samma åkomma. Kan smittan sitta i väggarna? Hm, troligen inte. Skumt i varje fall.. Men nu är hon redan piggare. Att lämna henne till dagis i morgon är dock otänkbart då det är 48 h som gäller från senaste - ja, just det.


Men vad är en magsjuka jmft med andra sjukdomar som vi drabbas av. Snart är detta glömt o Stella är pigg o glad igen. Andra sjukdomar glömmer man inte. De förstör och förgör o går det riktigt illa rycks vissa ifrån oss. Så grymt o så helt utan mening drabbar det unga, friska människor o deras anhöriga. Att bli påmind om detta då o då får en att tänka till ordentligt. Hur vansinnigt bra vi har det. Att få vara frisk, att barnen är friska... Livet är skört o det är inte alls säkert att "jag får lycka på färden" o lever i 100 år. Ingenting kan man ta för givet och absolut inte LIVET!!


Fridfull kväll

Av Sofia - 11 januari 2010 18:50

Jo, så kändes det. Jag har inte fyllt 40 år - än..... Men jag gör det SNART!! Alltför snart!! Fick kallelsen idag...den där som man får det året man fyller 40... Mammografi - jättebra koll naturligtvis men det är ändå ett tecken på att man inte längre är så ung. Så ursäkta alla ni som är 40+, 50, 60, 70 nu o läser detta. Kanske får jag hemska inlägg när jag skriver såhär men JAG kände mig faktiskt lite gammal när jag öppnade brevet idag. Precis lika gammal som jag kände mig när jag på förlossningsavd. på Eksjö lasarett för exakt 10 år sedan delade sal med en 20-åring... Då var jag 29+ å skulle fylla 30 sommaren därpå. Jag var förstås hyfsat ung med tanke på att det var andra barnet men om man jämför var jag ju inte det.


Det där med ålder är fascinerande. Det är ju sinnet som avgör hur ung eller gammal man känner sig. Sen gäller det ju att förvalta kroppen så gott det går. Jag har jobbarkompisar som känns som jämngamla trots att de är över 20 år äldre o det finns kollegor som känns som jämnåriga trots att de bara är 23 år... Sen finns det variationer därimellan förstås.


I skrivande stund inväntar vi födelsedagspizza från Havanna (för Elins skull). Johanna ville att mamma skulle göra "egen" pizza vilket är en komplimang i sig men jäst saknas o lite tiiiiiiid (som alltid). Jag är vrålhungrig o det ska bli sååå gott.


Elin - hipp, hipp hurra!!!! Grattis till 10 ida!!!

Av Sofia - 10 januari 2010 08:32

Ett av de häftigaste personnummer har hon. Elin - född 11 jan 2000. Meningen var att hon skulle anlänt 28 dec 1999 men hon avvaktade 2 veckor. Hon fyller alltså inte idag utan i morgon. Men i morgon är det vardag - Ulf ska vara på jobbet 5.45 o det känns lite tufft att fira med sång vid denna tidpunkt. Idag kommer även släkten på eftermiddagsfika.


Hon är nyligen firad med paket o sång av mor, far o trötta syskon. Inte Stella - hon tyckte det var lika roligt att titta på vid paketöppnandet som Elin tyckte det var att öppna.

  

Ja, lite trött....


Ulf o David åkte på bandymatch för en halvtimme sen. Det har pratats några dar om att ställa in pga av för låg temp men idag är det ju milt!! Bara 5 minus här.

Bandymatcherna gick jättebra. Två vinster o glada pojkar tillbaka kl. 12.00


Klockan tre kom alla gäster. Elin blev "rikare" idag o hon sken som en sol. Frallor till fikat o mormor hade med sig jättegod "Pinoccio-tårta".


  

Paketöppning


  

Kusinbordet


      

Gäster...


  

Tårta o raket...


Godkväll!!


Av Sofia - 9 januari 2010 17:27

Undra om det blir några medaljer i årets vinter-OS i Vancouver? Före OS lär vi få ungefär 20 st. C a 5 guld, lika många silver o resten brons. Det brukar vara så. Efteråt är det inte lika mycket glädje i statistiken. Sitter i skrivande stund o kollar på en fantastisk repris av OS-finalen i Hockey, Lillehammer 1994. Hur kan man sitta o bli NERVÖS när man VET hur det ska sluta? Men det slutade ju bra. Foppas sista dragning o Salos fenomenala räddning. Jag kan egentligen ingenting om hockey men tycker det är kul att kolla på. Särskilt reprisen ; ) Mindre nervös då..


Nyss hemkommen från en jättelång promenad ute i detta bistra klimat. Men klär man på sig som en eskimå o går så fort man kan behåller man värmen o lite till. Vackert, vackert att få se solen sakta, sakta gå ner över trädtopparna.


Ser fram mot Stjärnorna på slottet ikväll. Tyckte förra lördagens program var riktigt bra o Ranelid - han verkade vara en riktigt skön typ som bjuder ordentligt på sig själv. Hoppas jag kan hålla mig vaken. Den lilla detaljen gick sådääär under Let's dance igår. Programmet inkl. alla reklampauser håller ju på typ hela natten känns det som o jag kan följaktligen inte uttala mig om vem som dansade bra o mindre bra...


God kväll!!

Av Sofia - 8 januari 2010 19:36

Äntligen!!!!

Det är lite som inför Melodifestivalen! Förväntningarna inför Let's Dance. Jag älskar att dansa - har skrivit om det förr - ångrar ihjäl mig att jag inte gick fler bugg- o danskurser när jag var "ung". Hade varit roligt!! Inte för att det på något sätt är försent men ändå... Jag älskar dessutom att se andra dansa när det är riktigt bra. På mitt förra jobb fanns det det en del som buggade som kungar - o det är så härligt att se dem på golvet. De ggr man fått "lov" kunde t.o.m jag hyfsat....


Att kolla på Let's dance på fredagskvällarna är riktigt, riktigt kul. Hur vissa utvecklas som fullfjädrade proffsdansare (nästan). Utan respektive kavaljer/danspartner kanske de inte skulle ha så många fjädrar... Minns Mat-Tina - vilken känsla, för att inte tala om Morgan Alling...


Ja, det ska bli riktigt spännande att se vilka "par" som får till det denna säsong... Vilka par som blir PAR, vilka par som står omskrivna i löpet etc. etc. Jag kan ju bara känna mig avundsjuk där jag sitter i soffan o hade velat vara med. De där fina klänningarna...åhhhh....


Får väl dansa här hemma i vardagsrummet i min ensamhet o låtsas att man bedöms av en jury..o får 10, 10, 10, 10!!!!


Go' natt!!


PS. Himla skön dag på arbetsplatsen.... Gillar verkligen mitt jobb, verkligen...

Av Sofia - 7 januari 2010 19:54

Jag är som bekant ingen vän av kyla o jag började gnälla redan när snön började lägga sig o tempen sjönk under nollan. Men man får gilla läget o faktum är att man faktiskt vänjer sig HUR otroligt det än låter. Nu är jag dock rätt trött på detta ständiga Arkisklimat. Känner mig oerhört begränsad när det gäller uteaktiviteter. Vart man än ska gå är det Eskimådräkt på o missar man den viktiga detaljer får man såklart skylla sig själv. Å jag får skylla mig själv ofta. Ut o traska på stan till dagens lunch...klär man på sig ordentligt då? Svar = nej! Stå o skrapa bilen när man ska hem - har man rejäla vantar på sig då? Svar = nej!!


Det kvittar hur mycket man ältar denna kyla - den lär hålla i sig o det är ju sååå skönt att man åtminstone inte bor i Särna, Idre.. Det är kallare där, har jag hört.


Hur eller hur - det blir vår i år oxå även om det känns HYFSAT avlägset!! Har en känsla av att det kommer dröja med både vitsippor, krokus o tussilago iår...


Tur att det är varmt inomhus. Elräkningen tänker jag inte på ikväll....


Godkväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards