Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia - 6 januari 2010 16:10

Så var man ledig igen. Undra hur många som vet varför? Många är i varje fall tveksamma... Även jag kollade på nätet innan - jag VET ju att det har med de tre vise männen att göra men inte så mycket mer. Det var denna dagen då de vise männen fann Jesusbarnet o överlämnade gåvorna - rökelse, guld o myrra (kul för en bebis ; ) Tydligen är detta också dopdagen för gossebarnet i krubban vilket jag INTE visste..


Läste även att det finns en speciell grupp av människor "en ohelig allians av profana motståndare" = (icke religiösa) som är starka motståndare till denna helgdag. De kallar sig "Trettondagsadversisterna" vilket då betyder att de är fientliga mot Trettondagens ledighet. Även detta en ny kunskap för mig idag!!


Morgonens promenad var tyngre än vanligt. Bitvis pulsandes i snön då mina premiärsteg gick på de oskottade gångvägarna. Riktigt svett blev jag trots 14 minusgrader. När jag kom hem skottade jag runt huset o hela garageuppfarten. Händer inte så ofta o NÅGON gång kan ju även jag överraska. Resultatet av denna aktivitet är bara utmattning. Löpa kan jag o musklerna i benen är det inget fel på men mina (t)armar - inte mycket muskler där inte. 


Som belöning blev det panerad torsk till middag med potatismos. HELA familjen åt vilket bara det är en sensation i sig ; )


Nu återstår bara softa i soffan..o vila denna trötta kropp.. Återhämtning, återhämtning!


Godkväll! 

ANNONS
Av Sofia - 5 januari 2010 19:14

Vi satt o pratade om det härom kvällen. Hur förskonade vi är från magsjuka. Det är säkert 3 år sen vi drabbades hela bunten. Det ÄR verkligen inget nöje att få magsjuka när man är 6 i familjen. Det är säkert inte heller roligt när familjen består av 1 person men det blir onekligen mer jobb när antalet är fler!!


Vaknade kl. 05.30 av ett ljud o man blir klarvaken på en sekund - vet precis vad det är. Sängkläderna - jajamensan!! Elin började.. David kom två - han hann dock till toa. Johanna 3:a.... URK!!!!!! Ulf jobbade från sex till åtta o kom sen hem så jag kunde åka till mitt. Jag hade saker att göra idag som bara görs en gång per månad så jag kände verkligen att jag måste dit!!!!! Kanske skulle man inte gått dit men man KAN ju inte vara hemma bara för att ifall man skulle bli sjuk.... Eller???


Ungarna är spaka ikväll. De kollar på TV o käkar lite yoghurt o dricker Cocacola. Vi vuxna har ätit en god wook. Känner mig hur pigg som helst o det där "rycket" jag skrev om igår fortsatt idag. Har dammat o dammsugit huset o plockat ner alla julsaker, tomtar, änglar etc. Hur skönt är inte det!??? Har varit så jäkla slö den senaste tiden med alla hushållssysslor o känner mig lite duktig att känna mig sugen på't igen.... Ny soffa - hallå - kan det ha nå't med det att göra??


Nu pågår ett program om "inför Melodifestivalen 2010". Jag är otroligt intresserad av detta evenemang o bara njuuuuuuter...


Godkväll!!


PS. Idag är det "fredag". I morgon är det "söndag". Dan efter är det torsdag o sen fredag..... Skumma veckor lr hur??? 

ANNONS
Av Sofia - 4 januari 2010 20:38

Det händer INTE ofta... Verkligen inte, att man helt plötsligt får rycket att städa, sortera i lådor o skåp. Vet inte vad som hände i eftermiddags men rycket kom. Började med stora lådan med dagböcker. Å så fastnar man. Fastnar i 1986 - just börjat på Brinell. Låtar från då börjar spelas inom mig o känslor jag hade då kommer lite blekt tillbaka. "Take my breath away" = Top Gun. Sturegatan 34 där bästisen Susanne hade lägenhet (numera riven)... Fastnade i 1994, varm, het sommar, fotbolls-WM..


Hittade min diktsamling - har nog skrivbordsmaterial till 3 samlingar. Drömmen är ju att kunna ge ut det ngn gång. Chanserna är ju såååå troliga. Förmodligen är oddsen högre att jag lär mig spela fiol.  Men drömmar kan ingen ta ifrån oss!!!


Sedan gav jag mig in i pärmar med alla papper. Hittade anställningsbevis, arbetsbetyg, CV o uppsägningsbesked från 2003.... Bitterheten är där som ett klubbslag. Kanske det ändå var min stora lycka att bli uppsagd den där gången men det förstod jag inte då.... De erfarenheter och den kunskapen jag har skaffat mig på de senaste 6 åren hade jag förmodligen aldrig fått om jag varit kvar på RH.. Men jag kan ändå sakna, sakna minnen, kollegor, händelser, känslor... 


Livet ger o livet tar o man vet aldrig vad som händer!!


Nu lämnar jag ut mig igen  - usch o fy! Men jag tränar, tränar inför boksläpp o diktsamlingssläpp ; ) För skulle ingen vilja ge ut/publicera det de skrivit o "skrivit av sig" skulle ju författarnas skrivbordslådor vara fulla o inte enda bok skulle finnas till försäljning. Eller??


Go kväll!! Av Sofia - 3 januari 2010 21:07

Det sägs ju att vi tar oerhörda mängder av beslut varje dag. Vi tog ett stort idag! Ny soffa! Så fick det bli. Åkte till Materialmännen i Eksjö. Har ältat detta länge nog nu. Har lärt mig att man är hjälpt av en lista bestående av fördelar och nackdelar inför beslut...


Fördelar:

  • Hela familjen (6 st + 2 katter) får plats utan att ha TV'n i ryggen
  • Skönare möbel - nack o ryggont elimineras

Nackdelar:

  • Dyrt...
  • Vi får göra oss av med farmors g:a 50-tals soffa
  • Sofia kommer att somna kl. 20.00 istället för 21.30 eftersom den nya är så skön ; )
  • Det kommer att bli en "ny" konflikt i familjen vem som ska ligga/sitta i divandelen.

Enl. ovan skulle vi ju eg. inte köpt ngn ny eftersom nackdelarna överväger MEN jag anser att fördel 1 vinner överlägset. Kul att hela familjen får plats!!!


Resten av eftermiddagen vi Lukas - en av barnens kusiner i efterskott (han fyllde 23 dec) Vi rusade av oss i Sandsjöfors gymphall en timme vilket var uppskattat till max. Det var ett åldersspann på över 70 år. Yngsta - ett år o äldsta 74. Aktiviteterna varierade från korgboll (fl'åt basket), innebandy, pingis, hopprepshoppning, fotboll... Efteråt fika i Sandjö - smakade hur gott som helst o eftersom vi inte "hann med" ngn middag idag var vi förstås xtra hungriga.


Å så lite bilder från nyår....Kameran är tillbaka - tänk att man kan sakna en teknikpryl sååååå ; )


  

Mamma o jag efter Nyårsbönen - skönt när det är "över". Skum bild - jag upplever mig inte som någon "jätte" i verkligheten.. Är jag kanske det?


  

Mamma fotar hela familjen i Torset innan vi åker till Nyårsfest!


  

Ulf o Sussie o lilla Tindra


  

Jag o P-A. Chaufförer o nyktra!!! o vi hade faktiskt kul ändå ; ) Min klänning av fransar var helt hopplös. Fastnade överallt - i stolshörnen, i lådknoppar etc. Att vara ute o dansa i den - skulle förmodligen trassla in mig i allt som finns..


  

Hela gänget - värdparet o lilla Ellen främst!


  

Ja det är ju jääääättekul att vara ensam tonårsetjej på festen!!!


  

Barnrummet... Inte mkt fokus på mat här inte ; )


Godkväll!!

Av Sofia - 2 januari 2010 18:18

Det finns olika typer av paradis! Ett himmelskt som jag förhoppningsvis!!!! inte behöver nalkas riktigt än. Idag är vi omslutna ett vinterparadis - hela Sverige är inbäddat i snö o rimfrost o när solen tittar fram en microsekund då o då - det ÄR vackert. Önskar man vore ngnstans med slalomskidor på. Det känns bara lite avlägset med fyra kids - hyra utrustning o allt omkring. Det känns verkligen inte så smidigt. Senaste utförsäventyret var för 11 år sedan i Åre. Helt ljuvligt även om jag inte kunde fatta varför jag mådde så vansinnigt illa varenda morgon... Visade sig senare att det var en liten Elin som växte i min mage   


Idag har vi varit i ett helt annat paradis. Det var Ulfs förslag - trodde ni inte va? Jönköping stad - nej, man är inte där så ofta. På ngt sätt blir det alltid A6 - lite synd för det finns mkt kul nere på stan. Efter att "nästan" frysit ihjäl på väg från P-huset o ner till Öster föreslog jag en fika på Wienerkonditoriet. Tina upp fötter o fylla på en shoppinghungrande mage. Inte illa att få ett bord för 5 st när många andra tänkt samma fikatanke en lördagförmiddag!!


Sedan blev det Bergmans möbler. Den där soffidén lever ju fortfarande o visst hade de mycket fint där.... De ligger rätt bra till prismässigt oxå. Får nog suga på det beslutet lite till..


A6 nästa o där var vi INTE ensamma!! Skepp o hoj va folk...men vi gick både en sväng på IKEA o därefter "nästan" alla gångar inne på A6. Blev ett par svarta byxor rikare o barnen fick tröjor - allt på REA - jättebra!! På IKEA hittade jag en jättesnygg låda till alla mina dagböcker. Upptäckte nu att den gamla är för liten. Har man skrivit sen man var 12 blir det ju några stycken. Nu har jag börjat med 5-årsdagböcker så det fyller ju inte på fullt så mkt.


God kväll!!

Av Sofia - 1 januari 2010 17:55

Genomlessen kan man bli när en vän vänder en ryggen helt utan förklaring. Det känns svårt o jobbigt ett tag men det går över. Med tiden känns det lite bättre men ärren finns kvar och försvinner aldrig helt. 


Genomlessen kan man bli när ens barn råkar utför ngt i skolan - någon är dum eller för den delen även när ens eget barn har varit dum mot någon annan..


Genomlessen kan man tydligen också bli när man får elaka kommentarer på sin blogg. Den personen som kl. 04.00 i natt sände iväg 4 st likadana kommentarer (hacker som tryckte lite för många ggr på knapparna?) lyckades verkligen med att göra mig riktigt ledsen. Det går över men jag har funderat hela dagen på hur man anonymt o så fegt kan skriva till någon på detta sättet...


  

Av Sofia - 1 januari 2010 11:42

Nyårsbönen gick jättebra! Folket kom tidigt vilket bidrog till att tiden för att öva minskade något men det blev bra ändå.


Vi firade in det nya året i Bodafors o det var gott o trevligt från början till slut. Skönt att alla barn kom med hem välbehållna. En av raketerna tog sig en annan väg o gick rakt in i husväggen ngn meter ifrån Elins huvud. Hon blev så klart jätterädd o därefter stod hon inomhus för att kolla resten av det vi skjuter "rätt ner i papperskorgen". Vansinne egentligen men barnen ser ju de som kvällens stora nöje. Kanske dax att vi vuxna börjar tänka om där?


Glömde min kamera hos värdparet så några kort kan jag tyvärr inte lägga ut. Å idag känns det inte så kul att skriva över huvudtaget faktiskt. Jag vet att man "får ta" att vissa tydligen har något emot att folk bloggar o skriver om sitt privata - ändå läser de...?


Att man blir missförstådd är också något man får köpa när man kanske inte alltid har varit så tydlig när man skrivit. Menade verkligen inte något illa med mitt inlägg när jag skrev om "Julefrid" - skrev ju bara en reflektion över hur det var... För säkerhetsskull tog jag bort inlägget - vill varken vara cynisk eller smaklös! Å du som kallar dig "kollega" - träd fram så kan vi ju prata om det!!


Ha en fin första kall dag på detta decennium! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se