Alla inlägg under februari 2010

Av Sofia - 20 februari 2010 13:07

Jorden värms upp, klimatkonferens, glaciärerna smälter...... Bla, bla, bla känner jag lite när jag tittar ut. Fyra grannar kör med sina slungor, två skottar sina tak. Ulf har slängt tre st totalt genomsvettiga T-shirt i tvätten denna förmiddag (varför tog han nya   ?? Han skottade bl.a altantaket och Stella råkade komma ivägen (trots varningar). Hon kom gråtandes in genom dörren. Som tur är fanns det några ynka godisbitar kvar i påsen från igår som tröstade henne rätt snabbt.


Nu gräddas ugnspannkakan som blir denna lördags delikata middag. Det blev ingen bandy för David i Åby utan eftermiddagen vigs åt eftermiddagskaffe för Ulfs föräldrar. De vill ju oxå se soffan i verkligheten o inte bara cyber via webben.


Kvällen blir lugn - delfinal 3 i Schlagervärlden. Jag håller, utan att jag hört låten, på Darin...hans röst är fenomenalt bra och jag tror att det blir en bra ballad. Han är verkligen en artist som har "det" och inte känns som en makaron (=en som alla andra). Tänk o bara kunna göra en cover av Viva la Vida från Coldplay där originalet är en blek kopia o Darins version är såååå bra. Hemmagjord pizza är beställd - barnen vill numera inte ha "köpe" vilket är oerhört bra för hushållskassan.


Ha det gott!!!


PS. I skrivande stund - DARIN!!! Go for it! Vilken låt! Vilken kille!!  

  

Johanna skottade förrådets tak - helt slut......


  

David, Elin o hennes nattgäst Wilma o Stella-bella-bus!!!

ANNONS
Av Sofia - 19 februari 2010 18:16

På din namnsdag! Du kanske inte läser detta men din pappa o mamma gör det ibland o de kan ju gratta dig på namnsdagen från faster Sofia - har inte ditt mobilnr. De allra allra flesta barnen är varmt välkomna till världen - du var alldeles speciellt välkommen - I know You know!


Men se det snöar, men se det snöar - det var ju roligt HURRAAAAAA!!! Jag har skrivit det förr o jag gör det igen. Jag är så trött på det här vita kalla eländet. Snart emigrerar jag - nån som vill hänga med? Behöver de inga kontorsråttor i Egypten, Tunisien, Kanarieöarna eller varför inte Thailand? Jag som på allvar började tro att våren var på väg "doften" men icke. Jag längtar till att få ta fram skinnjackan, jeanskjolen, de nyinköpta "Gladiatorsandalerna" och faktiskt inte frysa när jag går utanför dörren...


Dagen har varit helt ok. Många var lediga i korridoren så det kändes lite tomt...o öde... Fisksoppa på Högland o det är många timmar sedan så nu är jag jättehungrig. Kycklingwok och Let's dance - låter som en bra kombination!


Ha en helt underbar fredagskväll!

ANNONS
Av Sofia - 18 februari 2010 15:29

Att börja träna på gym.... Sitter nu o väntar på att få åka iväg till gymet och erhålla en timmes instruktion på vad min lekamen behöver. Kan ju anta att armar, rygg o nacke behöver lite xtra muskler - dels för mitt stillastittande jobb o dels för att bli en bättre löpare. Det senare triggade ju igång mig ännu mer. Det var ju ord som gympersonalen sa - kanske man får ta't med en nypa salt då de vill ha fler medlemmar...


Hur som helst är världen lite konstig. Våra förfäder skulle nog tycka vi vore mycket konstiga. Springa sig trött ute och på löparband och sedan träna armar o ben i maskiner för att få muskler. Förr högg de skog och slet som djur för att överleva samtidigt som de fick all träning helt "gratis" och på köpet. Våra jobb har ju förändrats lite. Det behövs ju en o annan hyresadministratör, en o annan cad-ritare etc. etc.


Har varit ledig idag o känner att jag gjort åtminstone en god gärning. Elin fick med sin kompis Wilma baka neger... jag menar chokladbollar. Det var pärlsocker överallt efteråt och hade jag ansträngt mig kunde jag säkert fått ihop en boll av allt som låg på golvet. Men jag har ändå tillåtit det och det känns bra.


Ha en fin kväll!!!


  

OS-tittande i nya soffan..... Skål för alla härliga medal.... "utanför-pallen-platser".... Anja var ju dock en maffig bragd! Vilken tjej!!!


  

Flamsiga barn innan läggdags...

Av Sofia - 17 februari 2010 19:41

Det är ju visserligen en hatkärlek men jag gillar honom. Särskilt när det är gjort. Före själva passet är han inte mycket värd. Mr Philips! Har hängt med sen 2002. Han får slita, varje vecka några timmar. 4 barn, 2 vuxna och 2 katter - det blir damm! Alltså vad gjorde de förr innan dammsugarn kom? Fanns det inte damm då? Kanske inte lika mycket då husen var dragiga... Sopborste o skyffel var säkert jättebra. Hade en centraldammsugare en gång i tiden. Då kändes det ju som att dammet försvann (nu yr det väl antagligen bara runt en sväng). Men centraldammsugarns långa förban... sladd gick mig på nerverna. Vi gjorde oss dock inte av med den - jag flyttade istället. Berodde naturligtvis INTE på centraldammsugarn!! Helt andra orsaker vilket jag inte tänker berätta här!


Som sagt. Sitter ner nu - kokt ägg o köttbullar - gott ihop! Som belöning för att jag städat tänker jag ta fram gitarren o spela Katie Melua. Jag har funnit favoritsångerna från hennes samlingsalbum på nätet MED ackord.


Innan dess ska jag översätta en sida i en tysk instruktionsbok. En jobbarkompis fick strömlös bil o radion gick inte igång. Lovade i ett svagt ögonblick att hjälpa honom så det får bli att plocka fram tysklexikon + den gamla gymnasietyskan ngnstans i bakhuvet o sätta sig en stund. Ja, det är en spännande arbetsplats får man säga!!


Godnatt alla vänner!!

Av Sofia - 16 februari 2010 20:54

Så var det dax igen och för allra sista gången! Stella genomgick 5,5 års kontroll på BVC o nu lämnar vi denna epok bakom oss. Många besök har det blivit genom åren. När de var små o nyfödda skulle de vägas en gång i veckan. Ju äldre de blir desto glesare besök. Kan inte hjälpa att jag alltid tänker på första filmen i Kalle & hans vänner på Julafton. Tomtens o dockans samtal:

-Say mama! 

- Ma!

- No, no, no, say mama!

- Mama!

- Ha, ha, ha..

Å så får dockan OK stämplat i baken.


Stella hoppade på ett ben, gick på tårna och hälarna. Fick rita familjen, klippa ut en cirkel, svara på frågor om dagis, kompisar, vad de lekte etc. Hon fick syn o hörsel kollad...vikt o längd... Alla moment ska gås igenom o BVC-sköterskan säger "förhoppningsvis" precis som idag - Ha, ha, ha, ha o ger OK-stämpeln. Kanske inte i baken men väl i journalen. Ibland kan jag fundera på hur man skulle känna det om det inte blev OK en sån här dag. Om man märkte att barnet inte alls hörde lr såg bra. Vill inte veta! Ibland känns det ju som att hon verkligen inte hör vad man säger men DET är ju en helt annan sak   


Allt avslutades med en spruta för Polio, Stelkramp, Difteri o kikhosta. Tack för att vi bor i ett i-land.


Annars idag - OS - stolta är vi nog alla idag för Kalla. Vilken tös va? Så härlig verkar hon vara, både med o utan skidor! Själv var jag ute i spåret idag. Länge o det gick jättebra. Inte med skidor dock utan med löparskorna. Jag har sagt det förr o säger det igen - Snart är det vår. Känner det i luften!!!


Godnatt!!!

Av Sofia - 15 februari 2010 20:03

Sportlovsdag i Jönköping. Handla belysning till vardagsrummet på IKEA + (värmeljus o servetter förstås). Å det blev sannerligen belysning. Två läslampor - JIHAAAA! Dessutom slog vi äntligen till på maskroslampan. Har sneglat på den där länge.. Å tänkt - vågar nog inte riktigt... Nu efter all montering (det tog tiiiiid) är jag lika nöjd över hur bra det blev, som jag innan trodde det skulle bli. Konstig mening det där men ni fattar nog!! Hur som helst - superfint! Men den är stor - riktigt stor!!!


Efter en titt på A6 blev det en god måltid på Mc. Det smakar ju så bra "ibland" - tur att Nässjö har stängt sin.... Vårt besök på Ryhov med Elin gick snabbt o fort. Sen ner till stan o kolla Bio. Johanna o jag gick på "Avatar" o de andra på "Alvin o gänget 2". Vår film var bra. Det jag minns särskilt var repliken: (även grundidén till hela filmen). "När vi människor vill ha något ser vi till att göra de som äger detta till fiender. Sedan är det fritt fram för oss att ta vad vi vill ha". Preics så har vi ju gjort - skövlat regnskogar, tagit land för indianer o avhyst dessa... När filmen började o en människa la sig i en förvandlingsmaskin o blev en avatar (blåfärgad varelse med svans) kände jag - inte 2,5 timmar sån't här. MEN jag ändrade snabbt inställning - helt klart sevärd för alla åldrar!!


Nu är det glädje i huset. Guld för Sverige i OS o vi har garanterat kvarterets fränaste lampa (i varje fall störst).


Godnatt!!!


  

Montering!!

   

Hänga upp!!


   

Klart!!!!!!! Maskros på Renstigen 11  


Av Sofia - 14 februari 2010 18:19

Alla hjärtans dag! Undra just hur många rosor, tulpaner och chokladkartonger som sålts idag? JAG fick en kartong choklad a' la Lindtkulor... Min absoluta favorit! Smakar dessutom extra gott nu efter några timma på gymet. Premiär för mig och idag var jag Ulfs "gäst" på E3 i Nässjö. Superfina lokaler, duschar och utsikt mot Esplanaden. Gick igenom armar, rygg o axlar i dessa fantastiska maskiner - är tacksam att Ulf hade kunskap eftersom han varit där ett par ggr. Nu känns armarna "darriga" o jag har till o med lite svårt att skriva... Med andra ord har jag ungefär lika starka muskler i armarna som en mask. (Nej, just det - maskar har inga muskler = inga armar).


Ikväll är det lite "helgkänsla", både Ulf o jag är lediga i morgon. Vi ska till Jönköping o för sista gången laserbehandla Elins eldsmärke på kinden. IKEA ska få ett besök och därefter hade vi tänkt att avsluta dagen med att gå på Bio - hela familjen. Händer inte så ofta så därför tycker barnen att det är xtra kul!!


Ha en fin kväll!

Av Sofia - 13 februari 2010 16:00

För att använda ett uttryck som dagens barn nyttjar - Det suger!!! med vinter. Tröttsamt tråkigt med kyla, is, snö, vind och halka. Kunde det inte räckan nu? Nu har ju vargavintern bevisat att den kan! Ska inte gnälla när det väl är vinter men idag kändes det bara så jobbigt. Trotsade ändå kylan på morgonen o gick min vanliga lördagsrunda - köpte frallor på Elsise och hem för god frukost.


Ner på stan och fixa whiskey o blommor till det party vi ska till ikväll. "Glömde" bort eller rättare sagt missade att vår kompis fyllde 50 i somras. Visserligen avsa  han sig uppvaktning men ett kort kunde han ju fått. Sån't händer och vi får nu hoppas att han gillar whiskey.


Nu ska jag till badet - ett varmt sådant!! Mjuka upp leder o frusna fötter..har känt mig "rösen" hela dan.


PS. Susanne - hallå!!! Att inte komma förbi när du varit på Willys - 2 km härifrån - det är nästan straffbart!!! Du stör aldrig även om vi möblerar om och monterar soffa. Men som vi sa - vi träffas snart - återkommer om datum!!! Kram


Ha en fin lördagskväll!


PS. Ikväll håller vi på Andreas Johnsson eller???

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se