Alla inlägg under februari 2010

Av Sofia - 12 februari 2010 18:32

Ut med det gamla och in med det nya!!!! Soffan anlände idag och det har monterats (nej, inte av mig ;) och möblerats om, dammsugits och gjorts fint etc. Å det blev jättebra. Soffan är stor - visst - men det var ju meningen så alla skulle få plats. Både barn o katter gillar den. Lär somna skönt i kväll till hurtiga Let's Dance. Blir ju så sugen på att dansa och lära sig fler sorters dans...


För första gången tar det emot att sätta upp tavlorna på de nytapetserade väggarna. I vanliga fall får tapetlimmet knappt svalna förrän jag är där med hammarn men nu känns det lite...ja, tveksamt att förstöra detta fina fondhörn!! Förstöra o förstöra - det är ju älsklingstavlorna från moster Majken, f.d jobbarkompisen Tommy Olofsson o lite av mig själv..... Får helt enkelt se om några dagar. Då kliar väl hammarn...


God kväll!


  

David gillar nya soffan!!


    

Katten o Ulf gillar nya soffan!!


  

Vi gillar soffan allihop!!! + TV-bänk o soffbord!!

Av Sofia - 11 februari 2010 19:00

Måste säga att jag känner mig lyxigt bortskämd en dag som denna. Medan jag får jobba klart - dvs till 17.00 blir huset städat, David o Elin blir skjutsade till musikskolan. Sedan när jag kommer hem står kaffet på bordet och idag blev det  mammas hemmagjorda semlor lr rättare sagt fastlagsbullar. Såna där med brödinkråmet, mandeln och sockret ihoprört med grädden. Så gott!!! Det är gott med köpe oxå men detta är något speciellt.


Ulf är på gymet....o får muskler och starkare nacke, rygg, bättre kondition etc. Jag har nu ordnat till lite kvällsmat och ska försöka få barnen i säng. Kommer väl gå ungefär så bra som det brukar!! Johanna är hos en kompis o är ÖVERLYCKLIG o visar sin nya mobil. Jag hade gärna sprungit en runda men kylan trollade faktiskt bort lusten.


Jag är fortfarande trött efter huvudvärken/migrän igår så jag kommer prata med kudden tidigt.


Natti, natti

Av Sofia - 10 februari 2010 18:40

Har under eftermiddagen återvänt till livet.... Nu var det längesen med migrän men aj, vad jobbigt det är! Kände ngt konstigt i kroppen igår och när morgonen kom var det ett faktum. Nu är jag bara så trött o matt! Borde ta en nypa luft men orkar inte.....

      

Av Sofia - 9 februari 2010 19:38

Ju fler kanaler man erbjuds via TV'n desto färre bra program blir det!! Eller blir man bara mer och mer kräsen? Allt tenderar att bli sensations-TV. Man kan tydligen göra TV av allt. Är du riktigt tjock eller sjukligt smal får du en show. Har du ett skitigt hem, ett fult hem... Är du asrik lr rättare sagt gift med en rik karl i USA får du en show. Är du riktigt fattig (och korkad) hamnar du i Lyxfällan... Näe, mycket går helt enkelt bort på tablån.


Nu kollar vi Mästarnas mästare. Till skillnad från mycket annat GILLAR jag verkligen detta program - de har fantastiska segrar o bravader bakom sig SAMTIDIGT som de äger en vinnarskalle utan dess like. Men de är bara människor (numera i varje fall) och dricker vin o har kul. Tänk vad de slitit o offrat för idrottens skull.


Själv genomförde jag en löparrunda som gick helt galet dåligt. Så är det ibland (tack o lov ett fåtal ggr) och anledninge stavas MAT. Inte tillräckligt laddad innan jag sprang iväg. Helt plötsligt tar allt slut - verkligen slut. Kallsvettig och matt i benen. Å då kan ingen vinnarskalle i världen få mig hem löpandes. Snällt får jag promenera  hem....o sjunga till ngn go låt från mobilen   


Godnatt o stor kram till alla läsarvänner!

Av Sofia - 8 februari 2010 18:42

Blev just helt paff. Ett uppdrag á la sång upphöjt till 1000. Bröllop!!! Det är ALLTID lika roligt att få höra detta: Vi ska gifta oss och vi skulle vilja be dig - Vill du sjunga för oss, Sofia! Jag sa JA! utan att tveka. Nu gäller det att öva in dessa sånger. Har ju ett drygt halvår på mig men det gäller ju att kunna till 100% så grundnervositeten kan lägga sig på tidigt stadium...


På tal om övning. Hör nu fioltoner från ovanvåningen o jag ÄLSKAR verkligen detta ljud ÄVEN att det INTE låter som Rybak. Nästan inte alls faktiskt. Men låten "grodor dansar aldrig ensam" är oxå rätt festlig. Särskilt när Elin o David spelar båda två ihop.


Nu dukar Stella fram kvällsmat. O´boy, mjölk, fil, o skålar... Undra om hon tycker jag är något slö eftersom hon tar tag i det alldeles själv. Eget initiativ gillar jag... Ska fixa fram lite mackor så HA EN BRA KVÄLL!!!


Kramar!!!

Av Sofia - 7 februari 2010 10:07

Hon fyller snart 14 år, min äldsta dotter. Känns som hon varit i tonårsåldern länge med tanke på humörsvängningar etc. men igår visade hon verkligen en härligt sida. Livet kan verkligen vara fruktansvärt o värdelöst när man inte på DIREKTEN får köpa den mobiltelefonen man gått o spanat in. En touch mobil...

- När jag själv har sparat pengar SKA jag köpa NU!!!

Sen att barnbidraget ska räcka till så mycket mer än bara mobiler är svårare att förstå. Det löste sig dock rätt bra. Med andra ord - hon fick köpa den igår. Lyckan kunde inte vara större!! Halebob-abbonemang gav ju faktiskt gratis SMS...o månkostnaden blev billigare än vad hon ger idag. Bra jobbat, Ulf - föräljaren på On-Off behöver säkert en veckas semester efter vårt besök.... Men vi bor ju i Småland!!


Å så schlagern! Vet inte riktigt vad jag tyckte. Ola är ju söt att titta på men det känns lite som han sjunger samma låt IGEN o dessutom om samma tjej... Natalie!! Johanna tyckte desto mer. Hon delade in låtarna i följande rutor i sitt block: Dåligt, Deja vu, Dagis-pop, Bebis-pop o Bra. En enda låt hamnade på "bra" o det var Linda med hot-hot-hot vilken åkte ur. Resten av låtarna klassade hon in under övriga rutor.


Nu ska jag ta itu med strykhögen.... Ulf säljer korv under Davids bandymatch (U9).  Sen blir det söndagsmiddag i Torset - gott!!!


Ha en fin söndag!!!

Av Sofia - 6 februari 2010 14:59

Alexander Rybak har lämnat listorna och nu är det dax igen. De som inte gillar spektaklet får det inte lätt ett antal veckor framöver. De som gillar (här finns jag) mår helt ok nu varenda lördag. Jag är verkligen ingen festivalnörd på något sätt men det är lite småkul att se (höra!!) vem som vinner varje omgång. Hoppas ju såklart på Ola ikväll - hur man nu kan göra det utan att ha hört låten. Visst har utgången att göra med vilken artist det är. Absolut!


Fyndade lite på Åhléns idag. 30% rabatt på allt då hela komplexet ska läggas ned. Urk vad tråkigt att detta varuhus som försvinner....som allt annat i Nässjö. Snart bara pizzerior o frisörer kvar.


På tal om musik. Schlager är inte min favoritmusik, förvisso bra att springa till men när man vill lyssna hemma i lugn o ro finns det andra musikskatter. Nu drar jag mig tillbaka till Katie Meluas Collection. Snubblade över en av hennes låtar förra veckan och var bara TVUNGEN att skicka efter detta guldkorn från Ginza. Helt fantastisk röst, helt fantastiska låtar, underbara texter... Helt okänd för mig men i USA är hon tydligen stor...


Ha en fin eftermiddag!!!


PS. Festivalnörd, inte jag inte. Schlagerchips blir det ikväll - de fanns ju på hyllan å bara ville ha mig!!!

Av Sofia - 5 februari 2010 18:46

Härlig rubrik va?   

Nyss uppkommen från badkaret, läst senaste Glamour - absolut värdelöst vetande - råd om mode, senaste sminktrenden, hur du fångar "honom" ; ) o bla, bla, bla men oj, vad skönt det kan va i bland att läsa sånt skräp. Särskilt bombat om olika bantningsmetoder - absolut urkorkade. Tog en klunk kall öl som jag hade med mig o njöt ännu mer. GI verkar dock funka (för de som vill) - har många exempel på hur kilona bara rasar. Varning dock - håll inte på för länge för hjärnan VILL HA O BEHÖVER kolhydrater!!!


Dagen har varit kanon. Förutom att ha fått en massa gjort åt jag lunch med f.d kollegor från Elajo. Det fanns ju en härlig fördel med att gästspela där i c a tre månader. Fick en massa roliga bekantskaper o attans va synd att Elajokoncernen inte hade plats för mig (hade jag stannat kvar hade jag blivit arbetslös). Trivdes med dessa människor o jag har nog aldrig skrattat så mycket under fikarasterna som där... Ja, jag VET att du läser Leif ; )


Trivs ju bra nu med men Elajonivån under fikarasterna blir det inte...


PS. Susanne!!! Klart att du ska komma in till Nässjö o vi ska äta lunch. You're the one and only - You know!!


Ha en god fredagskväll!

  

Ibland är det skönt att fly vardagen med en absolut nonsens-tidning!!


  

Du är såå coooool Stella! Egenhändigt fixad outfit!! Pyamas, glitterskor, kaninöron, solglasögon, ryggsäck!! Det du - Sara Jessica Parker!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards