Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia - 6 mars 2010 14:53

Här är det bara flickor idag. Ulf o David åkte kl. 05.30 till Katrineholm på bandycup. David hade 1000 fjärilar i magen igår och trots att han var lite förkyld hade nog inget kunnat stoppa honom från att följa med på färden. 6 st bandymatcher ska genomföras och när de kommer hem kl. 12 i natt får vi se om de vunnit ; ) Det stektes ägg till äggmackor igår, kokades pasta för pastasallad och ett tag undrade jag om de skulle göra något annat än att äta alternativt bjuda hela bussen på mat.


Trodde jag skulle ha lite sovmorgon idag men icke. Stella började diskutera världsproblem redan kl. 06.00 Då hade jag verkligen inga bra svar på någon fråga. Möjligen på den att "Ska vi göra frukost nu?" Vi åt kokt ägg ihop medan både Elin o Johanna sov gott ytterligare två timmar.


Har hunnit med en promenad med Stella inkl fika oxå. Den började dock inte så bra. Elin o Stella skulle prompt cykla!! Visst lyser solen och den är t.o.m lite varm men att ta cykeln idag visade sig vara en stor miss. Isgata överallt och ett monster till morsa - ingen bra kombination. Kom till Willys till slut (själv) var hemma med två suriga barn först. Inhandlade lite nödvändigt för en lördagskväll med 2:a chansen. Har absolut inte en aning vem som ska ta't ikväll. Jag har fler åsikter till nästa lördag...


Ha en fin lördagskväll!!!

Av Sofia - 5 mars 2010 18:24

Varannan fredag är det "all-time-high" i familjen. Alla vi är samlade för då kommer Stella till oss igen efter en veckas frånvaro. Hon är en riktig liten tjatmoster och slänger sig med uttryck som inte 5-åringar brukar (eller har jag bara glömt vad de andra barnen sa?). Idag har hon inte varit på dagis då hon kräktes en sväng igår. På väg hem från hennes pappa sa hon:

- Jag blev upprörd igår, mamma!

- Jaså, svarade jag. Varför blev du upprörd då?

- Jag hade vintersjukan och då dröjer det två dagar innan man kräks..


Hon har koll på läget även om hon inte hade riktigt rätt - det dröjer 48 timmar tills man är frisk. Hon är i och för sig frisk redan idag men dagislämnandet uteblev. Hon var ute en stund innan och tyckte snökojan hade "krympt" som hon uttryckte det. Å visst - eftersom hon är borta en vecka i taget hinner det ju hända en del mellan varven (töväder två dgr).. Men nu är det HÄRLIGT kallt igen - 14 minus på morgonen. Isande, bitande vind men nu struntar jag i att bli sur - det tar slut snart för kalendern visar 5 mars!!!


Ha en fin kväll med tacos, godis, let's dance för jag kan tänka mig att  70% av barn-familjs-sverige ser ut så ikväll!!


Sofia!!  


      

Stella som nästan når upp till köksfönstret på grund av all snö....

Av Sofia - 4 mars 2010 18:03

Jag vill backa till mitt inlägg igår där jag beskrev min förtjusning över Darins schlagerlåt "You're out of my life". I skrivande stund har jag just kört över några favoriter från "schlager-CD'n" till min mobil och kan nog bara lite sorgligt konstatera att jag snart kommer tröttna på just Darins låt. Risken är att man helt enkelt blir trött på låten när man kan spela den precis när man vill. Man måste får längta lite... Just nu är den out-standing men om några veckor när jag lyssnat till den allför många gånger och dessutom RIX FM tjatat ihjäl är den inte längre så speciell. Risken finns "kanske" att man byter över till ngn annan kanal när låtens intro börjar. Så är det ju faktiskt med många av de låtar som går på just dessa reklamkanaler...


Sen finns det livslång kärlek..låtar som INTE spelas i parti o minut. Sting's "Every breath You take". Ett annat exemplar är U2's "With or without You". Här snackar vi livslång kärlek och jag tror faktiskt ingen annan låt i världen kan rubba min inställning till detta förhållande. Möjligen för stunden - lite - som Darins låt nu....


Annars har det varit en toppendag. Förutom att jag fått mycket jobb gjort blev det en god lunch med min bästis Susanne på Högland. Hoppas att inte mina kollegor avskräckte dig för fler sammandrabbningar ; )


God kväll!!! 


Av Sofia - 3 mars 2010 21:06

Blev inget inlägg igår.... Inget fel på min skrivarlust men "en bruten länk" på webben gjorde att jag inte kunde "spara"..... Sådant är det i bloggvärden ibland. Tråkigt när det inträffar men tja - det är I-landsproblem.


Som löparfantast (för det får jag väl nästan kalla mig när man springer ut i snålblåst och 6 minus) är man oerhört beroende av underlaget. Att som igår springa på nyskottade cykel- och gångvägar kan vara halt - speciellt när sanden och gruset tagit slut. För jag tror ändå det var anledningen - efter alla sandningar/grusningar är det nu tomt i depåerna. Eller kanske, möjligen att de helt enkelt glömt?


Men vad gör det när det ändå är skönt att komma ut och få luft (även om den var väl kall). Dessutom hade jag min nya kärlek i öronen. Ja, jag är kär i låten "You're out of my life" med Darin. Hans bidrag till schlagerfinalen i Globen. Denna typ av kärlek är relativt skör och denna underbara hit kan när som helst och helt plötsligt bli brädad. Nyss var jag förlorad i Velvet's "My Destiny" som spelas mycket på radion för tillfället. Men nu är det Darins ljuva toner som ger mig lite extra energi (läs fett mycket energi) när jag springer. Ärligt talat skulle jag bli uppriktigt ledsen om han inte vinner i Globen.


Det var eg. gårdagen. Idag har solen lyst och att titta ut på en klarblå himmel och vårens ljus är förenat med viss risk. Man VILL ut!!!! Lilla promenaden från lunchen är oxå ett riskfyllt äventyr - man VILL INTE in!!! Detta handlar inte om lusten att arbeta utan enbart om längtan till våren....


Godnatt!!



Av Sofia - 1 mars 2010 22:05

Tack för din kommentar Susanne! Ja, jag håller med om vinterns snö o dess "storhet" är och förblir ett minne för livet.. Nu dröjer det säkert många år (jag vill skriva förhoppningsvis här men....) innan vi får se meterhöga drivor, tak som skottas via sky-liftar. Har ju glömt hur en trottoar ser ut!!


Man glömmer lätt att man fick skrapa utan vantar ; ) Å jag kan verkligen SE Tindra eller rättare sagt hennes mössa trippa iväg, ha, ha. Konstigt bara att denna lilla tindrande tös inte smälter ner drivorna!!!!!


Natti, natti o hälsa dina små från Fia-lotta

Av Sofia - 1 mars 2010 19:36

Det är första mars idag!! Eftersom gårdagen var vinterns sista dag är ju denna dag vårens premiär = borde bli så va? Kolla ut, vänner! Ljust o vackert och mer snö! Gick från jobbet kl halv sju o bilen var hyfsat insnöad. Under snön fanns ett tjockt lager seg is och det är inget trevligt att skrapa utan vantar. Det värsta är att jag inte kan skylla på någon - absolut ingen. Mitt eget fel att inte klä på sig ordentligt. Ovan var dagens gnäll på vädret men uppenbarligen hjälper inte min klagan - det fortsätter och fortsätter och fortsätter...


Mycket att göra på arbetsplatsen och jag skulle vilja "peta in" några fler timmar under dagen... I månadsskifte blir det alltid mer sysslor och det var skönt att få lite xtra tid på kontorsstolen idag. En av de godaste luncherna på länge har jag ätit idag. Ugnsbakad lax med spenatsås o kokt potatis. Mmmm - kände riktigt hur Omega 3 flyttade in i hjärnan. Faktum var att ett olöst problem hade fixat sig under lunchtimmen. Sen om det var fisken lr att jag vilat från tanken en stund kan vara osagt.


Nu är det kvällsmat åt barnen som gäller. Ingen lax här inte - vaniljyoghurt och smörgås. Det är också gott och kan jag nu bara avbryta The Guitar-heros på ovanvåningen, avslutas denna kväll helt enligt rutinerna..


God kväll!!


PS. Susanne, hur kan du ta detta ord i din mun (lr ännu värre skriva). Tanter?? Ta fram bilderna från Helsingborg i höstas - Glam girls heter det!!! Paljetter föryngrar - gäller bara att putsa upp strassen till i höst. Kram vännen




Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards