Alla inlägg under maj 2010

Av Sofia - 23 maj 2010 19:12

Jag var inte en av dem som åkte ambulans till Södra sjukhuset. Jag var inte en av dem som hamnade med dropp i sjukhustälten i Slottsskogen. Jag var inte en av dem som låg avsvimmade utmed banan. Jag var inte en av dem som bröt loppet och inte heller en av dem som gick långa sträckor. MEN!! jag var en av dem som höll på att knäckas av värmen under loppet. En av dem som fick kämpa HELA vägen, en av dem som försämrade sin tid jmft med förra året men ÄNDÅ kändes det som en jätteseger att bara ha fixat det. 2.01 landade jag på. 1.61 låter mkt bättre ; )  Ambulanserna tjöt i kapp överallt, läkare fattades - riktigt kaos.


Förklaringen är väl att vi helt enkelt inte var tränade för värme!! Fanns ju liksom ingen före förra helgen! Pratade med många löpare efteråt och alla sa precis samma sak. Glada att man tillslut fick medaljen!! Faktum är att jag fick placering nr 2641 (damerna) i år - 400 bättre än förra året trots 4 min sämre sluttid. Hela evenemanget var en fröjd - från början till slut. Från tågresan från Nässjö kl. 7.30 Jättefint hotell - ovanpå stationen - fick rummet när vi anlände kl. 10.00 vilket underlättar. Mysiga timmar i slottskogen timmarna före käkandes pastasallad som så många andra.


Positivt var de kalla svamparna som erhölls vid Avenyn, de snälla människor som stod utmed vägen o sprutade vatten med slang på oss löpare. De som hejar, ropar, spelar musik och peppar oss idioter som ränner halvt ihjäl oss i Götet. Negativt - känslan av att vid 4 km känna "jag fixar inte detta idag", känslan vid 14 km - nu skiter jag i det här... Men det gjorde jag inte!!! Någonstans plockar man fram det där lila extra som får en att orka. Vissa plockar fram lite för mycket o hamnar på sjukhus alternativt avsvimmad vid vägkanten!! Värsta pärsen av allt var spårvagnsfärd hem från loppet. 300 pers för mycket i en vagn, svetten bara rann och stanken av svett.. Nära kollaps där...


Kvällen blev en middag tillsammans med ett stort gäng från vår Nässjö med omnejd. Trevligt. Jag kan säga att jag INTE var sugen på att dansa senare... Idag känns det att musklerna fick jobba igår men jag är pigg och fötter o höfter är ok. Lite bränd på axlarna - hade NÅGON enda person tänkt på solfaktor. Tror inte det...


Lite bilder från helgen!!!!

  

Jamen, de där överdragsbrallorna behövdes INTE!!!!

  

Slottsskogstak - bokar!!

  

Pastasalladens förlovade land

  

Här vilar vi oss i form..

    

Två lyckliga o trötta!!


  

Dax för restaurang Vivaldi!! Hade vi inte bestämt middag med ett gäng andra så hade vi förmodligen somnat på hotellrummet kl. 19.00

    

Vi hann med hjulet på "hjultomten" idag innan vi åkte hem. Svindel är ett milt uttryck!!

ANNONS
Av Sofia - 21 maj 2010 21:14

Sitter på vår inglasade altan. Njuter av körsbärsträdet som precis slagit ut alla sina vita blommor. Förmodligen kommer det blomma som mest i morron när svetten lackar på Ulf och mig. Lagom överblommade tills vi kommer hem på söndag. Våra tre hängbjörkar som nu är helt utslagna. Sååå vackert. Sverige är vackert. Nässjö är vackert. Ja, ni hörde rätt! Nässjö ÄR vackert. Många Nässjöbor tycker inte det, tråkig stad, tråkig stadskärna, tråkigt allting och "vi som bor i Nässjö har det bra för vi får alltid roligare när vi åker härifrån" = Ha, ha, ha!!!   Okej, jag klagar oxå ibland men faktum är att det är riktigt bra att bo här även om jag saknar ett hav någonstans. Ingsbergssjön känns liksom lite liten...


I morgon åker vi till havet. Sveriges framsida! Göteborg i morgon ska bli kul, spännande, utmanande.... Pastasalladen till lunchen är iordninggjord, mackorna till tåget ligger i kylen... Nu är det bara skålen med Ben & Jerryglass kvar för kvällen! Den perfekta uppladdningen inför 2,1 miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil!!! 


Å du, Andy! Jag känner sommarluften - den är otroligt härlig att andas in. Förmodligen både i Malmö, Nässjö, Göteborg och Lund (där du antagligen befinner dig i morgon). Hälsa Nicco o gratta från Storme o mig!


Godnatt!! 


Lite Renstigsbilder...

  

I skymning kanske korten inte blev så bra men, men...


   

Håll med om att studsmattans kornblåa ytterhölje gör sig fint mot den gröna gräsmattan??


   

"Där björkarna susar"   Det finns inget mer avkopplande ljud än det...


  


  

Stenen - det enda land jag rensar och inte ens det har jag hunnit med denna veckan. Men å andra sidan, Malena. Lite Kirsch-kål är väl lika fint som maskrosor ; )


ANNONS
Av Sofia - 20 maj 2010 21:03

Det är inte så väldigt längesen jag klagade och ondgjorde mig över kyla, snö och is. Idag har jag mått päck. Kvav värme gör min hjärna mindre fräsch och ska man sitta och tänka, tänka, tänka hela förmiddagen finns det bara ett slutligt resultat = huvudvärk!! En riktigt god pasta på En Italienare & Grek fick mig att känna ork igen men alla som varit där vet ju - man doftar pizza HELA eftermiddagen.


Efter dagens slut var det så dax för Stellas dagisfest i Lövhult. Hade vi tur med vädret igår hade vi det inte ikväll. Åska o regn men som tur har ju grillplatsen tak och vi fick plats nästan alla. De som inte fick plats - några barn som hellre ville leka i skogens äventyrsrunda, linbana etc. Jag hade glömt kaffemugg och fick sprätta upp en MER-förpackning och hälla kaffe i. Är man sugen finns det uppfinningsrikedom!


Tipsrundan, fika och som avslutning sång från alla "Elefant-barn" som lämnar Måsen för att i höst börjar i förskolan (nollan) på Åker. Inga dagisbarn längre.... 40 år om mindre än en månad.... KRIIIIIIIIIIIIIIIS!!!!!


PS. Tack för alla härliga "peppiga" kommentarer på Face-book!! Om jag hade panikångest light igår så har jag ångest "bright" i kväll... Tänk om denna kvava värme kvarstår på lördag?? Då kan jag lika gärna hoppa i vattnet från Hisingsbron..

  

Natti, natti!!


  

Stella funderar på om "Strumpa" rimmar på Bak, skinka eller rumpa!!


  

Denna fråga är inte helt lätt att rätta....


  

"Elefantbarn" som övertygat sjunger "Du ska inte tro det blir sommar"!!!Av Sofia - 19 maj 2010 20:54

Avslutningsfest för Davids klass på Målenplan. Tipstävling, brännbollsturnering och "grillkorvning". Undertecknad vann en dajm på 9 av 10 rätt. Gick bet på träslag till tändstickor. Fick höra rätt svar vid rättning men har redan glömt om det var Asp eller Ask.. Barnen hade gjort var sin fråga och det var riktigt klurigt. Ska jag vara helt ärlig gissade jag rätt på säkert tre stycken. Att t.ex veta att klassen har under vintern samlat ihop 37 412 värmeljuskoppar - hur ska man kunna veta detta? Å andra sidan har det säkert stått i något veckoblad man fått hem och det dåliga samvetet säger mig att jag läst vissa av dem för dåligt... Hur som helst händer det TYP aldrig att jag lyckas komma i närheten av ett tipstävlingspris så dajmen var extra god ; )


Sen var det brännbollsturnering. Eloge till alla som springer på liv och död - även till mig som "när det gäller" blir en vinnarskalle. David utbrast med förvåning "Du slog ju längre än pappa!!" - Hallå? Vad har han för fördomar?


Korvgrillningen satt fint som avslutning och alla var tacksamma och glada för en fin kväll. Att vädret var så väldans skönt gör ju halva nöjet. Lägg till mycket trevliga föräldrar och fröknar samt goa barn - nice!!! Tillsammans med ett annat par har vi nu fullföljt vårt uppdrag som klassföräldrar vilket känns oerhört skönt.


God natt!

Av Sofia - 18 maj 2010 20:29

Kvällens TV-tablå bjuder oss på spektakel..... Å vilka spektakel sen. Ena kanalen visar bidragen inför Eurovisionsschlagerfestivalen och andra kanalen visar Äntligen hemma med Lulu Carter i sitt esse. Å inte för att man ska döma folk innan man träffat dem men hon är bara för mycket. För mycket av ALLT! Se henne inreda ett rum och med allt vad det innebär får mig INTE att bli sugen på att anlita henne som stylist. Å även att hon är gift med en plastikkirurg - snälla - låt bli hennes läppar nu... Munnen ser ju hemsk ut. Har han inga andra kunder??


Å så schlagerbidragen... Har ingen "Rybak-favorit" ikväll inte men Danmark lät helt ok. Hjärtat klappar ju naturligtvis för Anna o Sverige men jag undrar om hennes ballad står sig mot alla andra. Det verkar gå inflation i dem betr. årets upplaga.


Annars har dagen varit full av utflykter - för barnen. David och hans klass åkte tåg till Jönköping. De har haft en härlig dag i Stadsparken och medhavda pannkakor o fika gjorde upplevelsen säkert ännu bättre. När jag lämnade av David och 4 av hans klasskompisar på stationen slog det nästan gnistor om stämningen... Stella har varit i "storskogen" som vanligt på tisdagen. Å trollen höll sig borta idag oxå...


Historien om de svarta Convers'en fick ett lyckligt slut. 39:orna står i hallen nu ; )


Fin kväll på er!!

Av Sofia - 17 maj 2010 19:52

Jag ser en trend i Johannas beteende... Sättet att favorisera det hon gillar. Johanna läser mycket böcker. Johanna läser samma böcker. Johanna läser "bara" vampyrserien om Bella o Edvard. Det finns för närvarande INGET som kan få henne att läsa något annat i hela världen även att klok och erfaren mor påstår att det finns en helt bokhav därute med mängder av guldkorn. Hon tror mig inte. Å så länge hon läser lägger jag nu inte mer energi på detta faktum. 5:e gången hon dratt igenom böckerna...någon gång borde?? hon tröttna...


Johanna behöver skor. De svarta Converse hon nu äger finns det inte många skinnbitar (lr rättare sagt gummai- och tygbitar) kvar av. Johanna accepterar inte några andra skor än Converse. De ska vara svarta!! De KAN inte ha någon annan färg. Trots att klok och erfaren mor som påstår att de faktiskt kan vara både röda och vita (även om vitt är tveksamt - ja ni fattar ju varför).


Jag har även påstått att hon skulle kunna kolla efter andra typer av skor... Vilket skämt. Den blicken man får då är betalbar. Man fattar ju absolut ingenting!! Har inte brytt mig över att hon går i ett par utslitna pjux som knappt håller ihop på fötterna men nu börjar jag få lite panik. På söndag är det kusin Lukas tur att konfirmeras och hon KAN INTE ha dessa dojor på sig, inte ute bland folk o definitivt inte i kyrkan.


Allt blir lite bökigare eftersom Johanna aldrig "känner för" att hänga med på stan o kolla/prova. Allt blir oxå lite bökigare eftersom alla svarta Converse-skor tydligen har tagit slut - överallt!! Idag efter jobbet hittade jag dock sista paret strl 39 på Intersport (var hundra på att hon hade 38 i sina nuvarande). Helgen och anseendet räddat, tänkte jag och skulle dra upp betalkortet. Korten hade jag lagt i en annan jacka... Fick lägga undan skorna. Hem o hämta korten, passade samtidigt på att kolla strl på hennes nuvarande. Shit - 39. Hon behöver alltså 40. Ner på stan - tio min före sex - Yes! det fanns strl 40. Betalade och hem till en glad och tacksam tös. De var för stora....   ..


Jag byter i morgon och då ska Johanna med till affären...


PS. Ikväll känns det som jag mkt snart kommer att få symptom på ny utmattning men INTE av löpning...mer på det mentala planet.


Natti, natti


  

En bild säger mer än tusen ord...


  

Heaven!!

Av Sofia - 16 maj 2010 08:16

Vilken tråkig avslutning det blev på min lördag. Berättade igår att jag skulle ut o springa en runda i solskenet för att fira min namnsdag. Gjorde så och det blev Fredriksdal t/r. Det var sol och lite trykcande värme, rejäla backar både dit och hem o jag gav mig den på att klara dem alla i ett hyfsat tempo. Kändes kanon ända tills jag kom hem. Började känna mig konstig, frossa, yr och fruktansvärt illamående. Vi hade bestämt att grilla med våra vänner i Sandrydet så jag fixade rabarberpaj och grejade med diverse. Helt plötsligt och mellan varven fick jag sätta mig o ta det lugnt men med tanken "det går nog över".


Men det gjorde det inte. Efter att ha tillbringat långa stunder på toaletten fick jag gå o lägga mig - helt slut. Fick ligga blixt stilla (är en blixt still förresten??) annars kändes det som att sängen gungade. Somnade in till sorlet av glada barn, Ulf o gästerna som pratade. Kändes väldigt knepigt att inte kunna va med men det fanns inte en chans att jag hade kunnat sällskapa ute på altanen.


Detta måste varit en reaktion överansträngning. Har aldrig upplevt ngt liknande och vill INTE göra det heller. Å definitivt inte nästa lördag i Göteborg. Vi har blivit medbjudna att käka middag på ett ställe tillsammans med 5 andra par på kvällen och det vore inte nice att känna ovan tillstånd då...


Susanne!! Ni behöver inte vara rädda - det kan inte varit vanlig magjsuka. Idag är jag piggare men svag. Hoppas pajen var god?? Tack för att ni kom - jag borde ringt när jag började känna mig dålig men trodde det skulle gå över....


Kram från Fialotta som konstigt nog IBLAND tror att hon klarar mer än hon gör...

Av Sofia - 15 maj 2010 14:35

      

Sigrid Gunilla Sofia

Johanna Louise Sofia

Elin Sigrid Sofia

Stella Gunilla Sofia


Det är familjens alla flickors namnsdag idag. In i halva maj är vi nu och firandet har varit enormt!!!!!!!!! Nä - faktiskt inte förutom några uppiggande SMS-hälsingar. Har inte köpt några trisslotter till töserna än som brukligt är. Dagen är ju inte slut än....


Elin spelade fotboll på fm mot Eksjös flickor - resultat 2-2. Riktigt bra motstånd - spännande match. Sus o Tindra var i stan för handling o kom förbi på fika. Alltid lika kul med spontanbesök. I samband med detta kom solen o värmen fram och jeansen kändes plötsligt "för mycket kläder på".


Nu ska jag ut o springa - sista rundan före varvet (hade jag tänkt i varje fall.). Inte i de långa löparbrallorna idag.. Nu är det vår på riktigt!! Skönt sätt att fira namnsdag!!


Ha en fortsatt fin 15:e maj!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se