Alla inlägg under maj 2010

Av Sofia - 5 maj 2010 18:37

Idag har jag investerat i en fästingborttagare. Det var absolut NÖDVÄNDIGT och det har varit näst intill katastrof hemma i två dagar eftersom ena katten Smilla har en fästing under hakan! (Har katter hakor?) Johanna har frågat om det är farligt att ha en fästing och jag har medvetet ljugit (bara inte sagt sanningen) och sagt "nej, det är inte farligt". Ärligt talat vet jag inte om katter kan få smitta via de små krypen o erhålla som vi människor både Borrelia o TBE. Låter otäckt hur som helst - lika bra att ta bort fästingen vilket inte kommer att bli lätt med tanke på hur still katter är när man håller fast dem...


Ska googla på ovan så jag får lite kloka svar. Eller inte. Kan man lita på allt som dyker upp när man söker på än det ena, än det andra? Läser man webbens fakta alltför okritiskt? Dagens Nyheter läser man på ett sätt. Aftonbladet på ett annat. Se & Hör läser jag iofs inte alls men man ska nog läsa den och sålla hårt. En tidning full av paparazzibilder o skvaller. Smålandtidningen är den lokala variant av allvarstidning man har att tillgå och trots att vissa reportage är kryddade med lite väl personliga och icke objektiva åsikter från reportern som skapat dem så känns denna tidning helt OK. Allt som står på nätet ska man nog däremot inte svälja.


Johanna frågade mig igår vad "Google" betyder. Jag svarade henne - googla på det!!! Av hennes ansiktsuttryck att döma var det svaret helkorkat men jag googlade och fick fram att det betydde "dumburk" alternativt "TV-apparat".

Nätet = dator = dumburk - ganska klok analys!!!


Ha en trevlig kväll!! 

Av Sofia - 4 maj 2010 20:38

Det heter ju att "vädersnack" är lika med "dösnack" (=inte så viktigt, alltså). Väder är sånt man pratar om då man inte har något bättre för sig. Väder kan man prata med dem man inte känner så väl... Nu ska vi prata lite väder - och jag skriver både för dem jag känner JÄTTEVÄL och de jag inte känner och alla andra oxå för den delen ; )


Fjärde maj idag betyder tredje maj igår (grattis Ulf o David i efterskott på namnsdagen samt min farfar och Ulfs morfar som numera finns i himlen). I början på maj borde det vara sol och ljumma vårvindar. Frågan är om jag ska sluta här och bara tillägga att den ny smaken choklad som Marabou skapat - passion chili "limited edition" var oerhört GOOOOOOOOOOD...... Den där chokladkakan ville tydligen ta sällskap med Ulf hem från Willys!!!


Jag fortsätter. Tittar ut och ser det där vita haglet lr vad det nu kallas, täcka mina nysatta penséer. Skum känsla - en blandning av uppgivenhet blandat med "det ÄR sommar snart". Vädret har verkligen makt!! Allt väder ger mig känslor - en speciellt när det regnar, en när solen skiner, en väldigt speciell när det åskar etc. Hur som helst - väder borde vara mer än dösnack - det är ju jätteviktigt. Å tänk då de som är så mycket mer beroende av vädrets makter än JAG, mina löparrundor, mentala hälsa o eventuella känslor... Mina tankar går naturligtvis till mina bröder som nyss har sått sina marker. Lite värme och gott regn nu - sen tar det sig o blir bra skörd. Å förhoppningsvis växer höet i lagom takt så inte slåttern sker exakt lördagen den 12:e juni.   


Go kväll!!

Av Sofia - 3 maj 2010 19:31

Kom hem sent efter dagens arbete och nu är det bara 2 kokta ägg o lite Spotify som kan få mig på gott humör. Hittat en helt underbar "latino" grupp Marquess. Goa takter!! Åsynen av barnen gör mit naturligtvis glad oxå. Elin har haft en jättekul fotbollsträning. Stella har varit på teater på "Stocken" som hon sa. Hon menade Pinnen förstås ;) Förutom dessa trevliga upplevelser har hon råkat ut för fler skrubbsår. Hon har cyklat ikull idag o skrapat både arm o magen. Tur i oturen enligt vittnet Ulf med tanke på den fart hon hade i nedförsbacken...


Igår kunde jag inte skriva - kom inte in på Bloggplatsen.se. Man kan ju tro att problmet smittat med tanke på Skatteverkets web-plats... Hörde av kollegorna och nyheterna idag att det varit strul. Jag har fixat mitt (eller rättare sagt tryckt på knappen). Blir hur som helst lite ledsen och besviken när jag har tänkt att uppdatera min dag o inte kan... Larvigt kan man ju tycka men det har helt enkelt blivit en vana. En rolig sådan!


För mig är det total avkoppling att bilda ord och meningar av bokstäverna under mina fingertoppar. Idag fick jag min första "diktsamling" i händerna. Den finns inte på Bokus eller Bokia men väl på Café Vipan för en billig penning. Fantastiskt för mig och det är många minnen som fladdrar förbi när jag läser mina både gamla o nya alster. Hur jag kände då....hur jag tänkte just när jag skrev det där...


Sov gott!!!

Av Sofia - 1 maj 2010 13:02

  

En grillad måltid innan vi sticker till eden..


  

Lavendelträd - snart blir det blåa blommor o en go doft (om det får leva ;)


  

Stella i vitsippsbacken nedanför Hembygdsparken


  

Musikkåren anländer till Valborgsfirandet....

  

...och här kommer scouterna med sina facklor... Gick åt några st för att få fjös..

  

Daniella o Stella framför brasan.


  

Jag hamnade inte på bålet i år heller....   

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards