Alla inlägg under juni 2010

Av Sofia - 11 juni 2010 20:54

Sista dan på terminen - sommarlovet börjar! Idag skulle jag till jobbet i vanlig tid o barnen skulle få sova (skolavslutningen började inte förrän kl. 13.00) Naturligtvis ligger då Johanna, Elin och David o kaklar i sängen - hur pigga som helst kl. 07.00 När de får sova!! Är det inte märkligt. Men visst - det är mycket som ska fixas. Hår som ska lockas, ögonlock som ska skuggas etc. etc.


Avslutningen var i Sporthallen. Kan inte hjälpa att jag tycker det är vansinnigt tåkigt. De gör så gott de kan. Blommor i stora vasar, flaggor men varför???? kan vi inte få vara i N:a gamla kyrka som förr.  När vi sjöng "Den blomstertid nu kommer" i en överfull sporthall, dålig svettblandad luft - urk!!! kan man inte annat än komma ihåg den lite kyliga kyrkan i N:a Sandsjö där jag fick avsluta varje termin från ettan till sexan. Där snackar vi stämning!! Men barnen vet ju inget annat om.... Förutom Hembygdsparken 2 år har vi alltid varit i Sporthallen. Vi ska ju ta hand om våra nysvenska vänner och passa oss noga för att kränka dem genom att vara på "neutral" plats. LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARV!!!!


Förbereder festen för i morgon. Kom på att vi inte varken har bestick o tallrikar så det räcker. Betr. tallrikar löste jag det på ett alldeles ypperligt sätt....   

Tipstolvor, musiktävlingar ska iordningsställas. Städning!!! En del att tänka på och jag kan lugnt o stilla konstatera att jag inte är ngn "event maker". Jag vill härmed inte avskräcka de eventuella gäster som läser ikväll men HALLÅ - jag har verkligen ingen fest-feeling. Älskar att träffa människor och gå på fest - men fixa själv...


Natti, natti!!! 


  

Många elever på Åkerskolan - många anhöriga!!


  

Detta var en bild på Stella efter tillställningen - så mycket plats fanns det INTE på bänkarna när cermonin var igång..


  

Davids klass 3A

  

Elins klass 3A


  

Farfar, farmor kom o kollade!! Hejdå skolan!!!


ANNONS
Av Sofia - 10 juni 2010 20:39

Jodå, det gick att vakna idag oxå ; ) Något stelare möjligen, några fler gråa hårstrå, kanske fanns det nån mer rynka vid ögat... Skämt å sido - känner mig hur pigg som helst trots att regnet strilat nästan hela dan. Fick sån härlig uppvaktning hela dagen igår - från morron till kväll - så man kan inte vara nåt annat än helglad!!


Medan mamma o pappa var här kom ett litet gäng från jobbet och grattade. Verkligen överraskning! Riktigt kul! Maten jag gjort räckte och blev över. Jag är helkass på att beräkna portioner o åtgång...kommer nog aldrig lära mig heller. MEN!!! Bättre att det blir rester än att vara nervös för att det tar slut.


Denna kväll känns lite, lite vemodig - kan inte förklara känslan - har väl sett fram emot 9 juni med skräckblandad förtjusning o nu är "fyllandet" över. Kollar igenom skörden av grattiskort och fin poesi jag fick igår. Det värmer!!


År kan liknas vid pärlor, som man trär upp på en tråd

ser man det så har du nu 40 i ditt förråd

Pärlor ser olika ut - form och färg kan variera

sköts dom rätt blir det många flera

De skimrar i vitt, guld, rosa, röda och blå

Det finns även pärlor som är - alldeles grå!

Ett långt band önskar vi DEJ

med de vackraste pärlor - till vår ÄLSKADE TJEJ!!


PS. Det framgår ganska klart vem den kom ifrån....


Godnatt världen!


  

"Min" blomma - liljekonvalj. En sån här fin bukett med dito sort fick mor på BB. Man får hoppas att ingen var allergiker...


  

Gäster på "rätta" dan..


  

Två st 40+


  

Käk på altan

ANNONS
Av Sofia - 9 juni 2010 16:08

Väcktes av kl. 06.00 Min "mjölkande" bondebror SMS:ade GRATTIS!!! Kul, kul, kul. Sedan kom ett till av bästisen Sus. Sen kom mannen o barnen med bricka, ljus, kaffe och "ket". Fick egenhändigt gjorda örhänge av Johanna. Jättefina!! Å så silverstapeln med Johanna, Elin, David o Stella ingraverat på varje sida. Har önskat det hett så länge och idag fick min egen!! Enda nackdelen med detta smycke är - vilket barn hamnar alltid in mot kroppen o kommer inte att synas? Detta hade dock eliminerats genom en anordning så att själva stapeln snurrar.... Fyndigt!!


En stor hög med kort kom med Posten. Älskar kort!!! Jag fick förmiddagsbesök av en f.d jobbarkompis/vän Mia. Hon hade med sig en bukett liljekonvaljer o jordgubbar. De första!! Gott!! Långpromenad som avslutades med att jag gick till Måsen o stal en kram från Stella (hon kommer inte hit förrän på fredag), lunch på Akropolis med Ulf - gott! Nu sitter jag och kollar alla goa människor som grattar hälsningar på Facebook. Roligt att läsa!!!


Sen har jag ju gjort lite mat oxå IFALL någon dyker upp - bara så där.... Västerbottenpaj samt pasta/kycklingsallad. Jag anar att mor o far kommer hit...


Kram!!

  

Av Sofia - 8 juni 2010 21:23

Sitter o tänker på din kommentar Susanne! Tack för kloka ord. Visst är det "skalet" som förändras och inte sinnet. Kanske blir man något klokare med åren "inuti" men åren hänger definitivt inte med när det gäller själ o hjärta! Det är ju ett himla tugg om ålder dessa dagar - från alla håll och jag kan ju hålla med om att det känns lite märkligt att man nu skriver en "4" istället för "3" när man anger ålder.


Det har ju runnit en del vatten under broarna när det gäller "utseende". Roade mig med att kolla lite album och när man får se vissa kort kan man ju inte låta bli att flabba. Shit! Hur tänkte du här, Sofia! Ett litet axplock nedan...


Ett år!


  

13 år


  

16 år


  

Student - 89' (Å ni som flabbade när ni fick se detta kort kan sluta nu. Då var det hippt med krull och glasögonen var faktiskt "inne")


  

Kadettbal 1990. Hyrd bakelseklänning!!


  

Enda gången jag haft kort hår. 31 år - David 1 år!

  


  

Ett halvår kvar till 40... En Irish coffee nu och det blir säkert helt ok i morgon dag!


Godnatt!!!

Av Sofia - 7 juni 2010 21:33

Härlig måndag! Internmöte inföll idag och det var förlagt till en av kommunens fastigeter - Lövhults renoverade friluftgård. På agendan stod (förutom alla diskussionspunkter) ostkaka som jag hade med mig att bjuda på. Mamma har ställt upp och som vanligt blev det väldigt uppskattat. Helt klart ska man äta ostkaka när man är lite småhungrig och inte som så ofta på stora släktkalas då man redan är mätt av all mat som passerat gommen.


Avdeldningen hade både present och sjöng för mig. Blev verkligen överraskad!! Hade INTE förväntat mig någonting. En rejäl slant i form av presentkort på Intersport och eftersom löpardojorna sjunger på sista versen så var det behövligt... Avslutningsvis blev det smörgåstårta! Man kan nästan "se" sig mätt på en sådan skapelse. De är vackra! Särskilt om de kommer från Thimons. Den var supergod och överfull med räkor!!! Det har ju sina fördelar att fylla år även om det känns smått definitivt nu. Två da'r kvar!! Det andas "kris" här!!


Kollade mig i spegeln idag.. (gör jag nog ifos varje dag). Upptäckte mer "gravrost" än jag brukar ha. Senaste solen gör sitt med andra ord. Mina första pigmentsfläckar fick jag när jag gravid med David befann mig i Thailand för 9 år sen. Inte kul men ganska vanligt.. Skit samma! Hellre njuta i solen än inte vara där alls. Å ja!!! mamma jag använder solfaktor!!


Kram på er!


  

Vackert, eller hur!!!?

Av Sofia - 6 juni 2010 15:56

...å Stellas hjärta klappar på bra!!!


Så kan man sammanfatta denna helgen. Var på Ryhov igår (lördag) och Stella fick genomgå en ultrljudsundersökning av sitt lilla hjärta. Lite oro har jag ju haft för detta men det visade sig rätt snabbt att det s.k "blåsljudet" inte var något farligt alls. Det uppstår tydligen ett ganska tydligt ljud när hennes hjärtklaffar öppnar sig vilket som i stetoskop kan tolkas som blåsljud. "Hennes hjärtlag är rytmiska och helfina, en synnerligen pigg liten tjej" om man ska ta läkaren på orden. Så skönt!!! När jag lämnade sjukhuset kände jag en obeskrivlig glädje och tänkte samtidigt på många andra föräldrar som får andra besked..


Sen gick jag på stan en stund. Härligt fint väder och jag passade även på att bese Vätterstranden - det ÄR vackert i Jönköping. Playa mitt i stan!!


Idag är det Sveriges nationaldag! David o Elin fyllde tillsammans med andra ståkinstrumentkompisar scenen i Stadsparken för att spela för nära o kära. Med gula o blå klädnypor höll sig noterna där de skulle i blåsten... Fantastiskt vackert väder och det lät jättebra. Från nybörjare till de som spelat länge.


Ha en fortsatt fin dag och heja Söderling - tänker INTE titta! Vågar inte : ) 


  

Det är betydligt enkare att åka inuti rutschkanan, David! Dock har jag en viss förståelse för utmaningen att ta den tänkta vägen..


  

Elin i parken.


  

Många barn med stråkar


  

Detta hade kanske t.o.m Rybak gillat och inte bara vi närmast sörjande..


  

Uppdraget utfört!! Rabarberpaj hos farmor o farfar väntar!!

Av Sofia - 4 juni 2010 20:38

...kvar på perioden 30--39 år!! Denna fredag är jag 39 år - nästa fredag är jag 40. Kommer nog inte kännas ngt speciellt alls!! Man hoppas ju att man får ytterligare 40 fina år efter de 40 fösta... men för det finns inga garantier och tack-o-lov vet man inte vad som händer. Det kan vi människor ännu inte finna en lösning på. Att veta den dagen man ska lämna jordelivet! Vissa av oss kanske skulle vilja veta? Undra om man skulle göra andra val om man visste. Förmågan att leva i nuet är en fin gåva och man kan faktiskt träna på det. Kanske känns det lite lättare att "Carpe Diem" när veckan är fredag, läxhögen är obefintlig från kökbordet, solen skiner från klarblå, grillen ska just tändas, potatissalladen (förtydligande - av färskpotatis) är klar....


Nu kära läsare anser ni nog att det blir flummigare och flummigare men vinglaset är faktiskt inte ens upphällt : ) Hade ju planer på att städa huset men solen hindrar mig på något märkligt sätt. Å jag kan faktiskt koppla av på altanen trots att det känns som att gå på "knäckebrödssmulor" fram till diskbänken. Det kommer en dag i morgon oxå. Solen skiner säkert även i morgon och då skjuter vi det till söndag!!!


Ha en fiiiiiin och ljuvlig junikväll!!!

Av Sofia - 3 juni 2010 21:00

Värmen förtrollar Sverige just nu!!! ALLA verkar vara helt saliga över strålarna och DET är ju inte så konstigt. Satt o lapade sol en stund på lunchen och det är verkligen avkoppling på hög nivå. Satsade på en löparrunda när jag kom hem. Vet av erfarenhet att det kan bli lite tungt att springa när solen ligger på men det gick hur bra som helst. Tack vare - antagligen - hyfsad vind! Det är som att springa omkring i en parfymfabrik nu. Doft av syrén bl.a och en massa andra goa lukter...kan inte urskilja allt. Missade tyvärr alla fina balklänningar i stan men allt folk som kollat in alla snart nybakade studenter fanns kvar.


Å så lite bröllopssnack i dessa kungliga tider. Såg en liten notis, taget från DN den 26 maj. Åsikterna är många...

"När kungen och drottningen gifte sig var det som två jämbördiga som skred uppför altargången sida vid sida. Så i den mån det är en familjetradition är det en tradition som skiljer kvinnliga tronföljare från manliga. Kvinnor, hur stort ansvar de senare än ska axla, måste fortfarande ledas av en man. Män, däremot, kan uppenbart gå själva."


Hela den här debatten känns lite som "att både äta kakan och ha den". Man VILL bevara gamla traditioner men VILL oxå ha jämställdhet. Å andra sidan - om Vickan vill gå fram med pappsen, låt henne få det.... Med andra ord - jag är kluven!


Godnatt


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se