Alla inlägg under juni 2010

Av Sofia - 2 juni 2010 21:24

  Skål för sommaren! Skål för värmen! Välkommen härliga temperatur o adjöss ytterjackan! Har int frusit en gång idag...sån't underbart sommarväder. Njuter i solen och huttrar en aning i skuggan - 21--22 grader - precis som svensk sommar ska vara!! En riktig bonusdag!!!


Grill ikväll och titta på en klarblå himmel...nästan inte en tuss. Ytterligare en fördel med tung, lång, kall vinter. Man uppskattar solen o värmen än mer. Tror alla håller med mig! Men det går åt mkt vatten i krukorna på altanen. Tomatplantorna och rosorna är törstiga, mycket törstiga!!


Det är extra skönt att sitta i en go stol på altanen i solen och nästan sövas till sömn av att högtryckstvätten går i bakgrunden. Detta innebär att någon annan jobbar med att tvätta altanen. Njuter man kanske mer!!!!? när man hör o ser andra jobbar! Det gjorde jag i varje fall. Det dåliga samvetet höll sig schack. TROTS!!! att det fanns både dammråttor på golvet o tvätt att vika ; )


Natti!!!

Av Sofia - 1 juni 2010 21:43

...gott väder ute! Lite duggregn o luften är len. "Juninatt blir aldrig av, liknar mest en daggig dag"  - så är det nu. Vet att jag la in den förra året men den tål att repeteras. Ett år går löjligt fort men tänker man efter har det hänt otroligt mycket..


Det är svårt att få barnen i säng nu. Dessa veckor i juni innan sommarlovet börjar. Ljuset ute lockar till lek länge och sen att varva ned i sängen - ännu svårare. Läxorna minskar och dagarna i skolan innehåller mycket "utflykter" - inte så mycket plugg med andra ord.. De räknar ner.... Vet precis hur den där känslan var veckan innan sommarlovet började. Alla prov avklarade o man hade hela sommaren framför sig!


Dagen på jobbet har varit både ris o ros. Har fått iväg samtliga hyror för juli månad. Var en microsekund från att få ut SAMTLIGA avier på skrivaren istället för att sända iväg filen till posten för vikning o kuvertering - å det är ett gäng. Såg framför mig en kväll av merjobb men jag hade en vansinning tur (tar alldeles för lång tid att förklara här) så det löste sig.


Inget på TV'n - förutom att Lulu Carter påstår att hon bakat kaka till Martin Timell. Med de naglarna - skulle inte tro det... Fattar inte varför jag stör mig på henne så.. Är nog i grunden avis på henne - undra bara på vad?? Hon kan ju visserligen sy o DET kan inte jag.


Go kvälll!!



Juninatten

Av Harry Martinsson



 
varken tidig eller sen.
Skymningsbård blir gryningstimme
bländar bara av sitt sken.
Nu går solen knappast ner,

 

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

 

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards