Alla inlägg under juli 2010

Av Sofia - 22 juli 2010 18:29

Tiden går fort här nere. Min bror Pelle m. familj åkte hem i dag och dagarna de har varit här gick i rekordfart. Vi hann med två goa stranddagar och det var lagom varmt. T.o.m Pelle badade vilket är ungefär lika "stort" som när jag gör det. Igår hann vi med ett besök hos vår kusin Bosse som har stuga i Haverdal. Otroligt fint litet hus (inte så litet för den delen) och dess omgivningar. Lång, lång sandstrand som sträcker sig ända ner till Villshärad.


Efter detta beställde vi pizza i nya restaurangen. Faktum var att när Ulf o Pelle beställde våra 10 pizzor kontrade de med att vi bara kunde få 8 st. Pizzadegen var slut.... Det hör man inte så ofta ; ) Å det räckte med 8!!


I natt regnade det kraftigt. Kraftigt innebär som ni förstår väta på golvet i förtältet. Det blev ingen sovmorgon för de 5 personer som sov där.. Efter frukost och ytterligare lite trevlig samvaro åkte de hem till Småland. Vi tog en tur in till Falkenberg. Shopping där ser ut ungefär som i Nässjö. Lindex, Kapp-Ahl, JC, Vero Moda-butik.... Sen har de ju KICK's oxå vilket inte vi är välsignade med i Nässjö. Tur det kanske. Kan inte förstå att hyllorna med lösnaglar alltid ska vara sååå lockande. Johanna SKULLE ha ett par korta jeansshorts och efter att ha gått igenom VARENDA klädaffär (inte så jättemånga men ändå..) så hittade vi ett par som passade perfekt. Känns ju lite som att sommarkläderna börjar ta slut... Johanna nöjd o glad - alla nöjda o glada..


Vi avslutade med att handla på Willys modell större och här gäller det att planera inköpen. Vad behöver vi??? Vad får plats i kylskåpet?? Det stod en fiskbil utanför oxå och jag föll för Johannas tal om "grilla fisk". DET blev inte billigt - tänker inte ens berätta för Ulf vad det kostade... Blir nog väldigt gott ; )


Hann med en sväng till stranden även idag. Jätteskönt en stund i eftermiddagssolen. Inte svårt att slumar till där i stolen en stund.


Ha en fin kväll!!


Av Sofia - 20 juli 2010 17:42

En heldag på stranden med massor av sol o salt bad (för mig blev det "bara" ett dopp och för min bror Pelle blev det nog inte ens det ; ) Nu är man rätt soldåsig och det ska smaka gott med en grill som Monica o Pelle haft med sig. De har fixat allt!! Känns helt ok. I gengäld får de husrum - tältplatserna är slut så vårt förtält får duga. Å eftersom värmen är tillbaka utan nedfall i form av väta så funkar ju detta alldeles utmärkt.


Igår gjorde vi ett besök i tennismetropolen Båstad. Här pratar vi dagen efter - man kunde riktigt "ta" på stämningen. Det satt en del trötta ungdomar på Pepe's Bodega - ingen vaskning av champagne här inte. Mest käka frukost - kl. 14.00 Vi tog en mjukglass i hamnen - efterrätt på den goda lunchen vi åt med mor o far på Hemmeslövs herrgård, innan vi tog adjö av dem.


Nu ska jag vara en god värdinna och avsluta skrivandet. Ha en fiiiin kväll!!!

Kram

Av Sofia - 18 juli 2010 14:02

...att korvvattnet ska koka upp...

...att mina föräldrar ska dyka upp för ett dygns samvaro....

...att varje internetsida ska laddas....


Mamma o pappa på väg. Nötinnanlår för kvällens grill är inköpt. Riktigt gott, svenskt, mört kött som garanterat blir gott. Svindyrt (nötdyrt) men ett par fläskkotletter blir ju stenhårda på grillen och kyckling dag efter dag känns ungefär som Mc Donald's = vet precis vad det smakar ; ) Ingen större överraskning...


Har gjort en liten utflykt idag - till Glommen. Har inte varit där förut - jättefint ställe. Körde sedan mot Olofsbo och kollade in den stuga (numera rejält utbyggd) som vi hyrde några år i mitten på 80-talet. På den tiden man tyckte det var KATASTROF om vädret inte tillät sol och bad och när en stor studsmatta på stranden var det absoluta fränaste man visste. Tänk om man fått en egen (som ungarna nu har i nästa varenda trädgård). Hade velat hälsa på en annan jobbarkompis camping oxå - Björkäng å sagt "Hej" men det blir nog fler tillfälle, hann inte riktigt idag.


Försöker föra lite kassabok i Excel betr. semesterkostnaderna. Intressant att läsa kvittona. ICA Skrea, ICA Skrea, ICA Skrea - kan ju tro att man inte gör ngt annat än äter?? Läste ett reportage om "bratsen" o "stekarna" i Båstad och Visby... USCH!!! Hoppas INTE barnen får detta beteende... Köpa en flarra champagne för 2000 kr å vaska en... (Vaska = hälla ut i fasken.) Vart tog vettet vägen?? Bara för å visa att man har råd? Å andra sidan - nötinnanlår är väl oxå lyx - varmkorven smakade sååå gott ; )


Ha en god eftermiddag/kväll!!

  

Skrea strand kan vara väldigt öde kl. halv sju på morgonen inkl. åska..


  

Välbehövd fikapaus efter husvagnsflytt i "pölarna"




Av Sofia - 17 juli 2010 10:46


Startade dagen med en promenad. Nnej, jag känner inget i foten! Nej, skulle inte gå en mil! Bara en härlig få-lite-frisk-luft utmed havet vilket iofs kan bli både länge o långt.... Varm och skön luft men med ganska mörka moln på sidan Danmark. Det är verkligen ett häftigt skådespel när blixtrarna syns över havet och mullret kommer många, många sekunder efter (lång borta m.a.o.) Dock känns åskväder annorlunda här nere. Rätt var det är - PAAAAANG!!! så är de mitt över. Å jag märkte att det kom närmre, vände klokt nog om, nådde husvagnen innan den där knallen som just det.... var mitt över (blixt o knall på en gång). Kröp ner i sängen o då öppnade sig himlen.

 

Har regnat sen dess. Liiiiite typiskt att vi inte bytte plats när Ulf o Stella kom ner i går kl. halv sex. Men då ville vi ju ner till stranden och sen äta. Med facit i handen skulle vi valt flyttlass igår. Nu bor vi "i" en sjö och vi ska flytta till en annan sjö. Men är man campare gillar man läget. Det får man liksom göra ofta!!!! "Naturen visar vad skåpet ska stå, ni människor ska inte tro att ni är något, blöt ner dem....." Igår var det mer "bränn dem". Kvällen avslutades med en sen grill. Märkligt vad barnen äter bra när man svälter dem lite ; )

  

Kul att du blir glad av att läsa min blogg, Nina. Jag blir glad av dina kommentarer. Ha en skööön semester!!! (jag vet att du är sååååå värd det, din arbetsmyra). Om du mot förmodan besöker campingen här på Skrea, plats 701 - kom förbi o säg "Hej" om det passar. Kram

  

Ha en bra dag! Det ska vi ha trots strilande regn och blöt flytt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Sofia - 15 juli 2010 18:24

Detta är 4:e gången jag skriver detta inlägg. När jag ska spara blir jag utslängd och allt är borta.... Inte kul men jag ju tiiiid... Nyss uppkomna från stranden. Efter förmiddagens regnskurar o åskmuller blev det klarblå himmel och sol igen. Hett, hett, hett! Låg o slumrade till på handduken medan barnen byggde sandslott - enda gången man riktigt kan koppla av. När de är i vattnet vill man ha koll. Man kan komma på sig själv med att ha stirrat på "fel" huvud i flera minuter..


Satte ostmackan i halsen idag till frukost. Kl. 11.00 (sen frukost ;) hoppade Tindra och storebröderna William o Alexander in i förtältet. David hann o säga: -Kommer de redan? Frågan är vilket som är mest otroligt - att familjen Pettersson faktiskt stod där på campingen eller att David hade koll på att de skulle anlända först nästa fredag. De "tittade in" på väg från Italien. Skönt att de har haft en bra semester i Italiens heta land och att allt bilande gått bra. Ett flak öl landade oxå i förtältet. TACK!!! Det blir många kaffekoppar på stranden P-A och jag tror nog lite tilltugg oxå..


Snart blir det grillade kycklingben (om det finns några kvar på ICA Skrea). Sjön suger om man så säger... Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

Av Sofia - 14 juli 2010 18:17

I första anblick har jag en kropp med hyfsat rätt proportioner. Man blir ju "sams" med kroppen med åren om man så säger. Å när man passerat 40 känns det tom riktigt bra ; ) När man var i tonåren var det ju fel på ALLT! För stora fötter, för bred näsa, för små bröst - ja inget var riktigt bra. Hör ju på Johanna nu - hon verkar inte vara speciellt nöjd med hur hon ser ut även om JAG tycker hon är strandens finaste med sitt hår som glänser i kapp med solen. Men jag är ju mamman!


Åter till mig - jag har alltid haft aningen för långa armar. Beviset är att jag ofta fått lägga ned kavajärmar etc. Jag överlever. Det har gått bra och de kan ju uträtta ett o annat. Men denna veckan är jag riktigt orolig. Jag bär, bär, bär, bär och bär mer. Ner till stranden och då går det hyfsat. Barnen hjälper till med både fikakorgen och handduksbagen. Sen händer nåt. Varenda dag hittills är de osams när vi ska upp från playan och det slutar med att jag bär RUBBET hem.. Känner hur folk tittar på mig. Kolla! Där går en orangutang!


Het dag, bra dag! Måste citera en f.d gymnasiekompis jag har på Facebook. "Naturen visar var skåpet ska stå. Vilken makt på oss människor. Frys ut dem, blöt ned dem, bränn ihjäl dem". Det kanske inte var ordagrant Kristian men ack så bra. Snacka om att vi är slavar under vädrets makter och att det gäller att "gilla läget". En dag som denna när kylklamparna är värda sin vikt i guld och iskubspåsarna säljs som "smör" - det ÄR märkligt att tänka tillbaka på vintern som gick...


Kram


PS. Snart äkta italiensk pizza från Skrea campings nya restaurang). Gott, gott!!!

  

Som i en sardinburk... Tätt, tätt med sol- och baddyrkande människor!

 

Elins "sandslott".. en flicka med långt hår...

 

       

Kallt, brrrr, mössor, vantar och täckjackor.....

Av Sofia - 13 juli 2010 21:13

..så lyder uttrycket men jag vill påstå att det där även gäller oss kvinnor. Jag är så stolt över dagen som gått. Varit å badat med barnen på Klitterbadet. Ljuvligt!! 50 m bassäng, saltvatten (betyder utan stank av klor), ångbastu, bubbelbad. Höll på i över 2,5 h och eftersom regnet öste ner utanför valde vi helt enkelt ett annat sätt att bli blöt på ; )

Sen blev det tömning av avlopp och toa. David var nog den som var mest orolig att jag "inte kunde". - Hur går det mamma? undrade han lite tyst från husvagnsfönstret. Inte så konstigt att han frågar.....han har väl inte sett mig med just de sysslorna förut. Sen avslutades kvällen men en grill!! Det ni! Satt nästan o var lite mallig när andra campare gick förbi. Kan nästan se deras blickar "En tjej (tant) som grillar - ovanligt, ovanligt.. Det blev hur som helst gott! Barnen mätta o goa. Med andra ord behövs ingen karl här.. Klarar mig alldeles utmärkt själv. Det var förstås att ta i. Jag ska inte säga att det är tråkigt utan mannen här för det är det INTE. Barnen o jag har kul men det känns onekligen mycket märkligt att var allena så länge...

Det enda som jag INTE lyckades med idag var att få in rätt kanal på TV'n för Allsång på Skansen. Har liksom en liten frostig relation till fjärrkontroller och SKITER faktiskt i om jag inte får in programmet. Har min mini-PC och eftersom det tar c a 20 ggr längre tid att blogga (logga in, vänta på de olika sidorna, ladda upp bilder) är jag sysselsatt ungegär en timme med varje inlägg. Nyttigt att pröva sitt tålamod! Dessutom har jag precis avverkat Marie Ljungstedts senaste o har påbörjat Johan Theorins tredje bok "blodläge"..

I morgon hoppas vi åter på strandväder!

Natti, natti

    

Laddade in bilderna på fel håll men ändrar jag detta blir jag förmodligen utslängd IGEN!!! Men som sagt - mamma kan oxå!!! När jag MMS:ade dessa bilder till Ulf fick jag blixtsnabbt tillbaka en bild på strykbräde/strykjärn hemma ; )

Av Sofia - 13 juli 2010 08:59

Att ha semester innebär inte bara vila och avkoppling. Att göra lite oväntade saker, sånt man inte annars gör - det är semester för mig. Människan i allmänhet (o jag i synnerhet) är väl vanemänniskor och man strävar mot att få både rutiner och regler på det mesta. Även när det gäller möblering och var-sak-på-sin-plats i husvagn och förtält.


Nu är klockan 9.00 - dricker nybryggt kaffe i husvagnssängen. David ligger bredvid och snusar. Utanför fönstret ser jag raden av campingstugor och här pågår en febril verksamhet som kallas "frukost". Barnfamiljer, äldre par, unga par har kaffetermosar, yoghurtpaketen i högsta hugg. Det är ändå lite fascinerande - att man lever ett bekvämt liv 11 månader om året, sparar och gnetar till semestern för att leva det mest spartanska man kan tänka sig. Man hämtar sitt vatten, man tömmer sin toa, tömmer sitt avlopp, går till en annan byggnad för att duscha... Festligt!


Denna dag är ett oskrivet blad. Åskan inatt gjorde att jag sov oroligt - varmt som bara den... Blir det inte strandväder kanske det blir en tur in till Falkenberg. Eller simhuset - 50 m-bassäng med saltvatten. Vad det än blir, blir det annorlunda mot att vara hemma. Precis som det ska vara på semester!!!


God dag!! 

    

Ugglarp kl. 07.30 Sagolikt vackert trots att det mest blev väg på bilden med mobilen.

   

I väntan på en mycket god lunch - äkta fish & chips från vår älsklingsbuss..


   

En eftermiddagsglass på favorithaket utmed Skrea strandpromenad... Lejonet o Björnen!! Gott!! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards