Alla inlägg under augusti 2010

Av Sofia - 22 augusti 2010 19:00

När man aldrig vill att kvällen ska ta slut - DÅ är det lyckat! Från början till slut. Underbart vackert brudpar - inte lätt att sjunga när man står där och tittar på dem. Men det gick ju faktiskt jättebra med tanke på veckans förkylning, nerver etc. Hjärtat slog fort, fort innan jag ställde mig upp men efter ett par toner rinner det TACKOLOV av.


En bröllopsfest som var så genomtänkt in i minsta detalj men ändå kändes spontan. Lite svårt att förklara men stämningen var på topp hela tiden. Värdparen hade lagt ner ett hejdlöst jobb.. Maten var smaskens. Eller vad sägs om skaldjurstallrik, Oxfilé Galliano med goa tillbehör samt mycket gott vin! Trevliga bordsgrannar, fina, stämningsfulla tal, roliga uppträdande. Tårtan från Timons var mmmmmmmmmmmmmmmm och när vi dansat (vissa skorna av sig) kunde man förse sig med god gulasch och baren sinade aldrig......

Brukar aldrig gå på efterfest men kl. 01.00 när lokalen "stängde" kände man sig inte ett dugg trött. Kl. halv fyra kröp vi till sängs och idag......är en ny dag!!!


En lång promenad gjorde susen för att ladda upp till eftermiddagsfika och fira Ulf o Stella.


    

Här är fröken Houston jääääättenervös - en timme före bröllopet


   

Stella vill hugga in på tårta (som mormor gjort). Jättegod!!!


   

Blååååsning!


   

Morfar, mormor, morbror Pelle o Monica (kom igår hem från en härlig sem.vecka i Turkiet) 


  

Jois (vänder bort) Lukas, Ella o Kristin


  

David, Elin (har oxå börjat vända bort), Stella linslus, Simon, farfar Åke


  

Jag, moster Lotta och farmor Mai


  

En av presenterna - fina kläder - perfekt för första skoldagen i morgon!!

Av Sofia - 21 augusti 2010 11:57

Har konsumerat ganska mycket ingefära de senaste dagarna. Färsk riven över filen, riven ner i kallt vatten, riven i theet... starkt och gott för halsen och DET GÖR nytta. I dag känns halsen ok men jag "låter" förkyld. Det kan man ju göra ett tag efter en förkylning utan att vara dålig.


Man skulle ha ett sånggig a' la bröllop att vara nervös för c a en gång per mån för attan vad jag gjort nytta här hemma idag. För att på något sätt tänka bort nervositeten och rikta tanken på ngt annat. Rensat land utomhus. Städat altanen, putsat allt glas, dammsugit inomhus (vilket behövdes efter gårdagens kalas). Kände starkt för att börja klistra in kort i album oxå men nu börjar tiden springa iväg. Om två timmar ska jag vara i kyrkan för att öva och måste få ordning på face o hår innan dess.


Barnen är körda till farmor/farfar för övernattning - skönt att ha back-up.


Ha en fortsatt fin lördag!! I will.....


Av Sofia - 20 augusti 2010 19:32

Stellas 6-årskalas är slut! 14 st goa ungar har varit här drygt en och en halv timme och nu är jag HEEEEEELT slut..... Elin o David har stått för lekarna "stanna musiken" och "fiskdamm". Tack älskade änglar!!


Ha en riktigt go kväll - alla ni som läser. Nu blir det Simpsons utkörning av flottiga degstycken och det ska bli skönt att somna i soffan. Känner mig täppt och lite frusen.. Alltså perfekt inför morgondagens bröllop. En högre makt hjälper mig nu om jag varit snäll.


God kväll!!


  

En glad 5-åring som om några dagar blir 6...


  

Snurra flaskan! Den ägare som flaksan hamnar på - det paketet öppnas!!


  

Ett bord fullt av barn som är bull- och kaksugna!!


  

Kön till fiskdammen...


  

En fint dekorerad fiskdamm (Elin o David fixade)...

Av Sofia - 19 augusti 2010 21:07

Ett riktigt drömscenario. Att få sjunga en låt ihop med honom vore väl ändå optimalt. När jag övade i kyrkan idag (inför lördagens bröllop) gick allt hur bra som helt. Rösten känns okej, kompet fantastiskt. Å det är lätt att sjunga i en tom kyrka (läs fantastisk aukustik) - det är som att måla på akvarellpapper av superkvalitet. Man behöver nästan bara göra halva jobbet själv. Lite svårt att förklara...o ännu svårare att förstå om man inte själv målar/sjunger.


Det är här Darin skulle komma in i bilden. När kyrkan är full med folk o nervositeten får andan och hjärtat att galoppera. Då skulle alla titta på Darin istället och VERKLIGEN undra vad han gjorde där... Ingen skulle bry sig så mycket hur jag sjunger då... ; ) Skulle nog själv inte få fram ett ljud om han stod bredvid!


I kväll har jag druckit te fullproppat med riven ingefära (gott till skillnad från vitlök), tagit mig ett varmt bad, rippat och laddat in Darins nya CD "Lovekiller" på mobilen. Lovekiller = kärleksmördare.... hm.. Med tanke på bröllop på lördag passar väl inte den namnet så bra. Men!!! Låten är superb!


Godnatt

Av Sofia - 18 augusti 2010 21:24

Såhär i valtider aktualiseras dessa tankar i varje fall hos mig. Hur orkar de? Dessa politiker. De måste brinna så hejdlöst för sina ideal och idéer. Så mycket de offrar i form av TID. Det måste ju på nåt sätt ge tillbaka en enorm glädje och tillfredsställese, annars skulle de ju inte hålla på. Jag är tacksam för att så många ändå gör det - annars skulle ju till slut demokratin urholkas. De får sina liv ordentligt synade. Tja alla vet ju att svart arbetskraft o Toblerone har skapat spaltmeter i tidningarna. Detta kanske våra riksdagspolitiker känner av mer än de på kommunal nivå. Å andra sidan får kommunpolitiker utstå en hel del ovett från många håll när olika beslut tas. Beundrar dem verkligen. Å nu är det ju inte bara min storebror jag beundrar (dig beundrar jag ju oberoende vad du pysslar med o har alltid gjort).


Själv har jag länge, länge varit intresserad av politik men det känns väl inte som jag varken kan eller har just tiden. Det värsta är nog att "följa" partikamraterna och kompromissa när man tycker olika - för det måste väl ändå hända? Precis om det händer att två partier i regeringsställning tycker olika och måste på ngt sätt enas. Pratade med en kollega idag som nämnde i förbifarten att han jobbat hela sommaren för att vara ledig nu när valrörelsen börjar. Imponerad blir man allt!!


Må bäste man vinna!! ; )

Av Sofia - 17 augusti 2010 18:43

Sov länge, länge. Gick inte upp förrän kl. 11.00 (Att barnen inte gör det är ju en vana.) Lite frukost och sen kändes det som att det vände. Kände mig mycket bättre och i halsen känner jag nästan inget. Tee med pressad vitlök - fy så vidrigt men antagligen en dunderkur vilket jag efterlyste igår. Tack Eva-Lena - det gjorde susen på basiluskerna. Denna kur och mycket sömn - kanon!!!


Grejen med mig är, att när jag börjar bli friskare får jag helt plötsligt sån enorm lust till sånt jag nästan aldrig har annars. Städa kylskåpet, fixa avloppet i duschen, torka av skåpsluckorna i köket... Hm, gjorde nu inte allt det där men att lusten finns - är det friskt eller kanske ännu sjukare? Mentalt sett är det en bra fråga!!


I morgon blir det jobb. Då ska, utöver det jag får betalt för, en massa annat fixas. Hämta kort (sen skolavslutningen), hämta nysträngad gitarr, hämta ny säkerhetsdosa till bankärende på Posten (ICA), köpa två presenter till kalas som Stella ska gå på.... Kan man inte få två månadslöner i augusti??? Samtidigt kunde ju ngn peta in två dar till denna veckan...


God kväll!!

Av Sofia - 16 augusti 2010 17:11

Optimal otur, det som absolut INTE fick hända. Jag har känt "lite" i helgen men vaknade idag med grymt ont i halsen - kunde knappt svälja. Dessutom feber och ont i huvudet. På lördag bröllop där rösten måste vara fit for fight!! Det kan gå över men av erfarenhet vet jag att man inte riktigt kan lita på sin röst när man precis haft en omgång förkylning. Det är då den kan brista eller s.k "tuppar" uppstå. Ja, det är väl inte heller hela världen men ändå hyfsat tråkigt. Har inte varit sjuk sen tidigt i våras o så just nu.............? VILL INTE!!   

 

Är det någon som har en dunderkur för förkylning? Å säg nu inte saltkokat vatten att dra upp i näsan ner till halsen. Har testat och det är så otroligt äckligt... Bafucin lindrar och bedövar, Ipren gör att "det värsta" försvinner, barnen omkring mig ger mig glädje även om inte jag är mycket till mamma. Maken ordnar vardagsfixet medan jag ligger här.

 

Godnatt och krya på mig!

Av Sofia - 15 augusti 2010 17:09

Dessa ord är hyfsat uttjatade men det ÄR viktigt!! Debatten om vår mat är aktuell hela tiden och det är inte så konstigt med tanke på att vi stoppar i oss mängder dagarna i ändan. Tillsatser (oftast onödiga) vill väl ingen ha men billig mat verkar vinna i längden.... Om man rannsakar sig själv - hur ofta har man tid att kolla på innehållsförteckningen? Jag gör det - men oftast när förpackningen är betald och hemtagen vilket är lite för sent.


Idag har vi fått middag i Torset. Som uppvuxen på bondgård blev man ju bortskämd med närproducerat och hemlagat. Mycket kom från gården, köttet, mjölken, potatisen för att nämna några exempel. Idag känns det LYX att få äta en måltid där morötterna, ärtorna, potatisen har odlats av mamma o pappa. En måltid som mamma lagat från grunden. Ingen brunsås på påse här inte ; ) Att få avsluta med blåbärspaj efteråt är ju lite pricken över iet. Att under tiden få sitta på deras altan och njuta av utsikten över hagar och sädesfält gör ju sitt till.


En härlig söndag har snart gått till ända! I morgon börjar David fritids. Flickorna är lediga en vecka till. Gällera att börja få dem i säng snart. Allt blir som vanligt igen med läxor och aktiviteter som fyller det där ekorrhjulet. Fördelar och nackdelar.... Vardag är rätt okej ändå!!


Ha en go eftermiddag!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards