Alla inlägg under september 2010

Av Sofia - 22 september 2010 12:59

Ja, det är inte mycket som slår just en fika ute i naturen. Alltid smakar det bättre även om det så bara är på trappen in till huset. Härlig sol idag och det gäller att ta vara på de sista strålarna innan det blir höst på riktigt. Sen har vi hunnit med ett besök på Stellas f.d. förskolan Måsen oxå. Hälsat på sina gamla fröknar o berättat ingående varför hon var hemma från skolan.


Med Posten idag kom ännu en HM-katalog. Förr kom det alltid en höstkatalog på våren och en vårkatalog på hösten. Förutom dessa spottar numera denna klädjätte ut kataloger med nya, fräscha plagg som fru Holm Storme inte kan motstå. Dessutom är jag rätt trött på min bruna vinterkappa och jag har haft den länge nu... Ja argumenten för att köpa tar liksom inte sluuuut.


I em när middagen är uppäten och undanplockad blir det fiolövning med David. I de nya fina lokalerna i Kulturhuset Pigalle. Första gången jag är där och även Stella ska få följa med o lyssna. Kan kanske inspirera även henne..


I morgon är det jobb igen, känns riktigt skönt. Dessvärre startar jag upp kl. 08.00 med ett lönesamtal med närmste chefen. Det är JÄTTESVÅRT att sitta o argumentera för högre lön. Men efter mina senaste jobbyte har jag nu legat på samma lön i över 3 år.... Kanske det är dax för en ökning. Sen vet jag ju hur det är... I kommunen finns det inga marginaler! Innerst inne är man ju så ofantligt tacksam ATT man har ett jobb. Men det är o andra sidan den tacksamheten som inte ska lysa i ögonen i morgon bitti.


Ha en fin fortsatt dag!!


  

Fika i solen!!!

Av Sofia - 21 september 2010 16:26

En dag hemma med Stella! En sån där go dag med diverse sysslor som gör att man "kommer ifatt" o dessutom verkligen gjort grejor med Stella! Planterat Ljung i krukor utanför ytterdörren, bakat chokladmuffins och det var väldigt viktigt att vi skulle göra det INNAN övriga syskon kom hem från skolan. De brukar ha en förmåga att "ta över" och lägga sig i. Nu fik verkligen Stella knäcka äggen och hälla i mjöl + vispning. En del kommer naturligtvis utanför men jag känner ändå att det blev betyg godkänt till mig... Lugn o fin!


Har dessutom suttit med gitarren en låååång stund. Det ger mig verkligen ro. Riktigt skön att vara tillbaks röstmässigt. Denna förkylning har verkligen tagit tid!!!


Raggmunk o fläsk till middag vilket var uppskattat till 1000. Nu ska jag snart ner med Johanna på stan o kolla synen. Ska bli spännande att höra vad de har o säga om hennes blå.


Ha en fin kväll!


  

Det är skrapsår på näsan/läppen - inte muffins-smet-rester...


  

Mumma!!!

Av Sofia - 20 september 2010 19:34

Efter gårdagens rysare som slutade med att SD likt envist ogräs tog sig in i Riksdagen är det - om man studerar tidningar o medier idag - lite kaosartat i landet Sverige. Vem kommer samarbeta med vem och hur?? Det kommer nog bli spaltmeter om ovan... Å jag är verkligen inte nöjd. Otäckt är bara förnamnet!


Idag har det varit en omsorgsfri dag i Nässjö kommun. Alla lediga från skola, fritids o dagis. Nu hör ju till saken att jag har en mor som inte bara är mamma utan ochså en pigg pensionär. Å när kalendern inte är full av boule, körövningar, körevenemang, ostkakebak, SPF-möte etc. etc. etc. prioriterar hon MIG!!!!!


Det kommer finnas ett nytt fenomen snart - ett gäng utbrända pensionärer som förutom att hinna med sina fritidsaktiviteter ska rätta upp tillvaron för sina hårt arbetande barn ; ) Jag fick några timmar på jobbet och eftersom jag ska vara hemma med Stella både tis o ons känns det helt ok. Läkaren ordinerade henne vila och ingen skola/fritids förrän torsdag. Återigen - det är inte lätt att få "still" på Stella utan TV, film...men man gör så gott man kan. Många pärlplattor blir det..


Nu väntar en ny kväll vid TV där det ska diskuteras om och hur allt ska lösas i maktens salar. Intressant!!!


Godnatt!!

Av Sofia - 19 september 2010 18:05

Var just inne på Facebook och en vän där hade skrivit några oerhört tänkvärda rader. Tänker "stjäla" dem eller rättare sagt förmedla dem här på min blogg:


Gör din plikt idag; Gå ut och rösta!!!!!! Gör denna dag till en fest för demokratin, det är din röst som gäller. Familjen Nilsson kommer även denna valsöndagen att klä upp sig, gå till vallokalen och rösta. Sedan firar vi med fika och god mat. Upp me´ röva´ur soffan och gör din demokratiska plikt, en rättighet som långt ifrån alla har i världen. ALLA är lika värda i Sverige, säg nej till främlingsfientlighet!
 
Så sant, så sant, Joakim! För varje soffliggare får man skämmas. Kanske är det så att vi är lite bortskämda i vårt demokratiska land. Vi i Sverige tar det för givet att vi får tycka vad vi vill och säga vår mening genom att gå o rösta. Har man inte gått till urnan idag (lr förtidsröstat) kan man ALDRIG sen gnälla på att samhället ser ut som det gör!!!
 
Förutom att hela familjen begav sig till Åkersskolan för att just rösta har vi bjudit släkten på fika för att David har fyllt 9 år. Lite manfall idag.. Kusin Ella o Monica var o tävlade med hästen. Bror Anders hade av förklarliga skäl lite annat å pyssla med idag.... Heja, heja i valet ; )
 
Gokväll och lycka till ikväll när det avgörs!! Om det blir som jag vill lär visa sig om några timmar!!!
 
  
Stella o David som firat i dagarna tre (minst)
 
  
Kusinen Lukas, David o Kristin
 
  
Morfar, mormor och morbro Pelle
 
  
Pappa Ulf, farfar och farmor
 
  
Sofia, David, Stella
 
  
En rakettårta till....
Av Sofia - 18 september 2010 14:45

Nej, det gäller inte ett vuxenkalas där % har flödat. Rubriken syftar på dagens kalas som David hade i simhallen. Efter torsdagskvällens händelse med Stella får jag en bitter eftersmak i munnen när jag bara skriver "simhallen" men David tyckte det var kanon. Det var ett evigt hoppande från 5:an (wooooaaaaahhh) och efteråt blev det fika i caféet. David fick presentkort på Hemmakväll och ett nytt Nintendo-spel. Superglad kille när han kom hem!


Vi andra har softat oss igenom dagen. Johanna o Stella har pärlat plattor, bakat kladdkaka. Jag har badat badkar med Stella o fått bort sjukhusdoften.. Elin pyste kl. kvart i åtta på morgonen för att spela match mot Ydre/Torpa borta. Kom hem o förlorat med 0-5 men var lika glad ändå ; ) Stella mår okej - något spakare kanske...


Resten av dagen blir nog också rätt "soft"... Ska "klistra in sommaren" i fotoalbumet. Sitta o minnas stekheta dagar i Falkenberg, på Skrea strand, minnas härliga cykelturer till vackra Ugglarp.. Sen ska jag träna lite på "Kärleksvisan" till ett nytt bröllop i höst. En oerhört vacker låt med Sara Dawn Finer. Längtar redan till den 23:e okt då det hela går av stapeln..


Natti, natti!!!

Av Sofia - 17 september 2010 17:48

Att få barn är nog det största som kan hända! Lycka, glädje! När de blir sjuka eller råkar ut för något är det precis tvärtom - det värsta som kan hända.


Igår fick dagen ett jobbigt o tråkigt slut. Ulf och David var o hämtade kinamat för att fira just Davids födelsedag. Jag fick ett tfn-samtal av Stellas pappa att hon hade halkat ned från en trappa i Nässjö simhall och slagit i huvudet. Hon tuppade av o de fick åka ambulansen in till Eksjö lasarett. Tiden till nästa besked var lång och fruktansvärd. Vi satt tysta under måltiden, de friterade räkorna smakade inget, David grät.. Den oron jag kände då går inte att beskriva.


Förmodad hjärnskakning och som rutin fick de stanna kvar över natten. Hon blev väckt varje halvtimme. Borde kanske åkt in men hade säkert inte haft nån lugnande inverkan på Stella med tanke på min oro och tårar.... Idag fick jag äntlgen hämta henne. Världens fläskläpp och skrapsår på näsan + en lårkaka. Läkaren ordinerade stillhet till nästa fredag vilket innebär ingen skola förrän då. Ingen TV, film, video.. Lätt med en 6-åring. Idag har det inte gått en minut utan att jag tänkt på Stella. Ibland är det tufft att vara förälder. Nu gick det ändå bra!


Ulf har "gravöl" för sina jobbarkompisar i Nässjö på AW eftersom han bytt place till Vaggeryd. Jag ställer mig o stryker. Sen blir det grillad kyckling - så smidigt som bara över huvudtaget går en sån här kväll. 


Godnatt! 

Av Sofia - 16 september 2010 18:29

Idag är det 9 år sen familjen blev något mer balanserad eller mer jämställd. Det blev en pojk denna gången! En fantastisk upplevelse såklart! Å då menar jag att ytterligare en gång få ett friskt o välskapt barn. Om jag jämför barnens bebisår är det nog David som varit den som ville ha mest sällskap vilket är en mild omskrivning av att jag ibland tyckte han var lite gnällig... Han kände inte för att sova själv i sin säng speciellt ofta (läs = aldrig) och ville inte ligga på en filt på golvet o titta på/leka med sina händer o fötter. Helst av allt ville han ha mat (av mig) och sitta i någons knä..vilket naturligtvis var jättemysigt men inte hela tiden. Storasyster Elin som var 1½ år när han föddes var bäst på att underhålla honom ; )


Idag är en otroligt go och pigg kille som älskar sin fotboll, bandy o fiol! Snäll grabb som "ser" och lägger märke till ett blommande körsbärssträd...


Nyss har vi avnjutit hjortron-pannacotta-på-kladdkakebotten från Thimons och så fick han sina "ket". På lördag har han kalas i simhallen och på söndag kommer släktingarna hit.


Godnatt!!


  

Grattis goa kille!!


  

Tårtan kanske lyfter?


  

Sådär en 8 år sen..

Av Sofia - 15 september 2010 19:40

Det har fötts en generation "ved ende" ungar...i varje fall i min familj med omnejd. Elin o David hade friidrottsdag på Skogsvallen häromdan. De var med i samtliga grenar och visst är man lite nyfikna på hur det har gått för dem? Frågar dem när man kommer hem efter jobbet.


Vad hoppade du i längd? Svar: Ved ende

Vem hoppade längst? Svar: Ved ende

Hur gick det i höjdhopp? Svar: Bra

Hur högt hoppade du? Svar: Ved ende

Vem vann? Svar: Ved ende

etc. etc. etc. etc.


Vadå "vet inte" - När jag var i deras ålder hade man ju stenkoll på hur det hade gått i allt man var med på. Resultatet på sekunden alt. på cm. Oftast var det ju så att bästisen Susanne o jag alltid hade en "egen" innebördes tävling. Ilband vann hon och ibland vann jag. Alltid koll på hur vi hoppat, sprungit etc.


Men så övade man ju på ett annat vis "förr i tiden". Tränade längdhopp och höjdhopp hemma på gården tills man var precis slut. Det fanns ju inga datorer eller Nintendo DS ; ) Hade nån frågat mig om jag visste vad det hade varit hade jag förmodligen svarat:

VED ENDE....


PS. Grattis till mis själv, Elin o mamma som har namnsdag idag


Kram o gonatt!!

Sigrid ;)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards