Alla inlägg under september 2010

Av Sofia - 14 september 2010 20:59

Mål att sträva mot! Uppfyller man det man föresatt sig är det bra, gör man det inte ligger besvikelsen (mer lr mindre) som en hinna över känslorna.. Efter en arbetsdag som heter duga (sju -- sex = såg till slut små gubbar på skärmen) kom jag hem o kom plötsligt ihåg en uppgörelse från igår.


Jag bytte en föräldrarmöte mot en städning av huset.  Det 3:e i raden av f-möte gällande klass 3 och det är ungefär samma info samt ett besök i slöjdsalarna. Jättviktigt förstås men man KAN inte alltid gå båda föräldrarna på varje möte. Ulf fick åka dit. Å även att städning verkligen inte är högsta vinsten efter en lång arbetsdag så är det så skönt att få bort husdjuren som ligger lite här-o-var. Mjuka, gråa som virvlar runt så  i hörnen. Upp till kamp alltså.


Nu är man alltså lite "fröken duktig" och ännu tröttare än jag var förut. Har addat min egen dotter på FB och det är en märklig värld vi lever i. Men ändå lite kul... Har pratat rätt mkt med henne idag - till skillnad från andra dagar.. att skriva meddelande till varandra genom datorn får absolut inte ta överhanden..


Godnatt!!

ANNONS
Av Sofia - 13 september 2010 21:25

Så var man en annan kvinna igen då.... Alltid när jag varit hos frissan o slingat/klippt mig får jag höra samma kommentar från Ulf. Välkommen hem Jennifer! Å det känns onekligen rätt OK att få den jämförelsen trots att det gnager en liten tanke att han hellre velat ha henne (om han hade fått välja vill säga ; ) Johanna blev oxå jättefin i håret. Dock bara klipp - alla hennes tankar på mörkt hår har pyst sin kos och mamman är glad eftersom hennes ljusa hår är perfekt!


Dagen har gått fort, fort. Internmöte i några timmar, medhavd lunch och sen direkt till "Maria på håret" i Sävsjö för en skön frisörstund. Å varför väljer man att klippa sig i Sävsjö när Nässjö fullkomligen svämmar över av frisörstolar? För det första är hon den bästa frissa jag haft, för det andra är hon mitt kusinebarn (kul att gynna) och dessutom är hon billig när man jämför "Nässjö-priser".


Godnatt - inte varje kväll kudden får Jennifer på besök...

ANNONS
Av Sofia - 12 september 2010 18:28

….or shall we just talk about it?????

Konferencier i all ära men hallå – hur kan man snacka sönder ett trevligt arrangemang på detta vis? I går bänkade vi supportrar oss i sporthallen i god tid vid halv sex. Mor, far, Ulf, jag, Anders fru Lotta samt deras söner Anton o Simon å så ca 800 till.  Vi lämnade Johanna, Elin o David hemma och trodde att det skulle vara slut c a 20.00 Nånstans hade jag läst att ”som en naturlig fortsättning på Shall we dance” blir det dans kl. 20.00 i Pigalle till dansbandet Junix”. Klockan halv 10 hade de delat ut blombuketterna….. Vi smet någon kvart före för att beställa 2 familjepizzor till hela gänget som nästan svulit ihjäl… För att inte nämna våra barn hemma som messat o ringt 20 ggr o undrade när vi kom hem.


Bortsett från att det inte var nån fart på evenemanget och att de som presenterad dansare och alla nummer pratade och sjöng själva alldeles för mycket. Det var ju DANSARNA vi ville se. Så lite som ”årets” tävlande fick vara med va’ nästan skrattretande. Alla tidigare dansare under åren var också med och svingade de lurviga i dans efter dans. Å visst – det är ett stort underhållningsvärde att se kommunalrådet fara runt i en salsa med Hawaii-skjorta och solglasögon och betrakta stans hippaste moderatkvinna i en soft foxtrott tillsammans med en riktig SAFE-it… Det kändes dock som att de aldrig slut...


Hur som helst – Anders vann inte. Hans foxtrot var jättebra men juryn tyckte nåt annat par var bäst i den gruppen. Linedansen fixade han galant och fick bra poäng. Å med tanke på all tid han lagt ner o dessutom vara politiker i dessa tider o utöver det ta hand om (tillsammans med bror och far) 70 mjölkkor, 3:e slåttern, höstens skörd samt en massa kalvningar var han helt klart bäst!! Absolut snyggast att titta på bland herrarna. Jag – partisk – nejdå…. ; ) Stolt syster i publiken kan jag säga!!! Anna HC – du var vacker som alltid och riktigt strålade därute på dansgolvet. Jag vet ju vem jag tyckte dansade buggen bäst, hmmmm – men tyvärr satt jag ju inte i juryn!!!


Söndagen har innehållit sammanfattningsvis en go sovmorron, frukost, promenad runt Träslända, jobba några timmar och så hem o ta kväll! Städningen ligger kvar - liksom inget som försvinner bort. Likaså korten som ska in i fotoalbumbet - de hoppar inte in där av sig själv... 


God natt!!!

Av Sofia - 10 september 2010 21:12

Nyss hemkommen från kvällens konsert. med Amy på Kulturshuset Pigalle. Elin och Davids favorit och även jag tycker hon är superduktig. Bra pop-låtar och fin röst och dessutom urcharmig. Det var ett fint samarbete med kulturskolans elever eller rättare sagt - vilka förmågor Nässjö har i sin gömma. Lite maffigt att sitta i vår stad och lyssna på en HEL orkester och suveräna dansare...


Efteråt blev det tacos!! Johanna o en kompis till henne har inhandlat allt som behövs och dessutom hackat, skurit grönsaker samt stekt köttfärs. Alltid lika gott att bänka sig utan att ha behövt att stå o joxa själv. Jag tvingade i mig en för att hungern är outhärdlig. Förklaring nedan:


Mina blåsor i munnen (Afte?) är värre än någonsin. Bedövningssalva för att huvudtaget kunna äta.. Dryck i alla former går bäst. Att borsta tänderna gör helvetiskt ont och jag bara längtar tills det går över. Har aldrig haft nåt liknande och vill aldrig ha det igen...


Sov gott!

Av Sofia - 9 september 2010 21:07

Det är svårt att välja! Demokrati i all ära men det vore enklare (inte bättre ;) om man blev tillsagd: Det här ska du rösta på!!! Men det man har o gå på är mycket "tjabb" och snart vet jag varken ut eller in. Å de är lika bra, båda blocken på att leka i sandlådan.


Några personliga reflektioner:

Det är ju lätt att lova om man hela tiden lägger till: "Om ekonomin tillåter". Klart ni ska ha höjd veckopeng ungar OM familje-ekonomin tillåter... Inte särskilt trovärdigt.


Å så bröstpumpen. Jag blir arg så jag kokar inombords (med risk för att vara gammalmodig och bakåtsträvande). Det finns väl för 17 en anledning till att vi kvinnor har utrustats med bröst. Bröst om ger näring och energi. Ja, jag VET att alla inte kan amma och man behöver inte misslyckas totalt i livet om man har fått nappflaska/ersättning. Själv har jag inte fått en droppe bröstmjölk och helt snett har det ju inte gått....eller kanske lite... ; )

Att dela på f-ledigheten bara för att det ska vara lika är så urbota dumt. Är det BARA barnets första år som räknas? Sen då? Att kunna ta pappaledigt o vara med sitt barn på lov, studiedagar, stötta när tonårstiden kommer samt VAB. Menar inte alls att pappan är onödig under amningstiden -det finns väl 1000 stunder där pappan kan hålla barnet tätt intill.


Men låt oss kvinnor ha vår amning i fred (vi som vill i varje fall). Fasar över att nån ny lag i framtiden ska tala om för mina döttrar - Nu är det dax att börja pumpa mjölk för din kille ska vara hemma... Väntar med spänning på den dan då det är "orättvist" att männen inte får bära barnet i magen. Nån knäppgök forskar säkert redan på fenomenet..


Tack herr Sättman för kvällarnas "Elfte timmen". Igår skrattade jag så jag grät. Om ett skratt förlänger livet blir jag gammal. Väntar i skrivande stund på kvällens avsnitt.


Godnatt!

Av Sofia - 8 september 2010 20:51

1 - Det är underbart att komma till Stockholm!!!

2 - Det är underbart att åka därifrån!!


Har haft underbara dagar. Kursen var kanon. Vi hann inte med så mycket som stod på agendan men när 8 frågvisa tjejer (tanter) sätter igång - det BLIR en härlig dialog och massa bra diskussioner. Jag har med mig mängder med tips som förenklar arbetet samt svar på frågor jag hade med mig. Trevligt att träffa andra som har liknande arbete - utbyta erfarenheter.


Annan lyx jag haft är långa promenader ut till Djurgården i septembersol. I går drack jag champagne i Sky bar på Royal Viking hotel. Det var champagne-timme så det var billigt men det är onekligen annorlunda att göra en sån grej ensam ; ) För 10 år sen hade jag känt mig dum men man blir väl knasigare med åren. Kvällen avslutades med 6 st hot wings från Mc Donalds o Idol...även det lyx!! Gå och sätta sig o äta hotellfrukost.....LYYYYYYYX!


Men det lyxigaste av allt är när man närmar sig Nässjö och man och barn kommer för att välkomstkrama på perrongen. Det är bra att åka bort några dar för att uppskatta vardagsstojet på ett fantastiskt sätt!


Med andra ord - borta bra men hemma bäst!


Natti, natti!!

Av Sofia - 5 september 2010 16:34

Jag tycker det är svårt att packa, packa rätt och packa lätt.. Ska till Stockholm på kurs i två dagar. Hur "fin" ska man va? Jeans är ju skönast...men om det blir jättevarmt kanske det är bättre med kjol..  Promenadskor + träningskläder är det allra första som hamnar i väskan (förstås). Att få gå en långrunda från city ut till Djurgården är verkligen en härlig upplevelse (efter kursens slut). Exakt 2 år sen jag var just i Stockholm (då jag jobbade på Öhrlings PWC) och det var sånt här fint höstväder även då. Även om det känns heltokigt att åka ifrån familjen just på en "Stella-vecka" ska det bli avkopplande att komma iväg.. Bara få sitta på tåget, bara ha sig själv att tänka på. Man åker ju inte direkt ofta..


Annars har dagen inneburit nedladdning av bra musik.. "Kärleksvisan" med Sara Dawn Finer, "Nattravn" med Rasmus, "Från och med du" med Oskar Linnros, "Love the way You lie" med Eminem feat. Rihanna  Såna där guldkorn och kostar bara 10 kr styck ; )


Här är lite bilder från en MYCKET trevlig lördagskväll med brudparet! Ni glömde ju blommorna på bordet - dessa var ju till er!!


  

Skål på er för "lång och trogen tjänst"


  

Vid dukat bord - Monica och Pelle hade med sig supergod kräftsoppa...


  

Vad mor och far producerat - Anders, jag och Pelle


  

Fler produkter...


  

De "unga tu" framför en smaskig björnbärstårta a' la Anders o Lotta


  

Vissa här kan nog nå 50 år.. Tveksamt om andra hinner... Pelle o Monica (20 år), Anders o Lotta (19 år), Ulf o jag 11 månader äktenskap nr 2 (7 år - äktenskap nr 1) 


  

Guldmedaljen runt mammas hals... Synd att bilden blev suddig!!

Av Sofia - 4 september 2010 16:05

Oftast eller varje fall ibland har man "flow" när man ställer till kalas o ska festfixa - allt flyter på.... Idag har inte varit en sån dag. Började redan tidigt på morgonen. Skulle som jag brukar ta ett glas vatten innan den sedvanliga helg-morgon-turen och upptäcker att hela diskbänken är full med kycklingsaft. Sån där simmig vätska som läckt från påsen vid upptining. Torka, torka, torka... I med kycklingen i dubbla ICA-kassar och in i kylen..


Efter frukosten skulle jag börja skala potatis till kvällens gratäng. En stor spann med "egen" potatis från vårt land. Varenda potatisjäv... var maskäten. Å det var inga små hål. De trängde långt in i potatisen och jag bara gav upp.. Slängde allt och det "blir en handling till idag". Nästa förberedelse - skära kycklingfileérna i bitar och lindar runt bacon. När jag öppnar kylen rinner en simmig vätska från hyllplan 3 ner till hyllplan 4 och 5, ner i plastbackarna med lök o morötter. Tralalalala - dessa påsar höll inte heller tätt. Totalsanering av kylskåp, torka, torka, torka...  Under tiden grejade Ulf med tvättmaskinen som helt plötsligt nu fått fnatt o varken tömmer eller sköljer.. En tvättmaskin för en 6 pers familj är ungerfär som hjärtat för en kropp. Det FUNKAR inte utan...


Ner på stan och kolla invigningen av lekpark, kolla in nytt jättefint bibliotek, kulturlokaler etc. Vacker väder... Stella o Elin fick glass och gungade. Bra stund!!


Kommer hem o ska börja steka 4 kg bacon-inlindad kyckling. Upptäcker att den första laddningen fastnar helt i stekpannan. Den stora pannan har helt plötsligt blivit dålig och jag får ta den lilla. Irriterad är ett milt uttryck nu!!! Det tar tid med två pannor men med endast en liten...grrrrr.


Nu är allt klart inför kvällen och jag känner mig helt slut. Ett bad kanske skulle pigga upp innan "brudparet" är här. Ska bli så skoj att få uppvakta dem. Elin har gjort fina namnlappar till bordsplaceringen och tipstolva och hjärnknåp (från förra helgen) ligger o väntar. Fiolspel från David har utlovats ; )


Godkväll!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se