Alla inlägg under oktober 2010

Av Sofia - 24 oktober 2010 10:24

Jag vet inte riktigt varför brudparet valde höstbröllop! Gårdagens snö-regn-blask o låga temperatur gör min undran ännu starkare. Måste vara någon speciell dag - typ de träffades exakt denna dagen för x antal år sen. Lite trevligare väder förra gången bröllop stod på programmet. Nog för att solen även kan lysa vid denna årstiden men chansen är dock mindre.


Väl inne i Kaga kyrka (Linköping) var det varmt, vackert, intimt, kärleksfyllt och lyckligt. Vackra Hanna och hennes Magnus lyste ikapp med himlens stjärnor (finns ju inga på dagen - jag vet men alla vet ju hur de ser ut). Sången gick jättebra och än en gång får jag stå o tänka på rotmos för att inte tårarna ska trilla - "Du är allt jag nånsin drömt om, hela livet vill jag ge".


Bröllopsfesten var underbart god (medlehavsbuffé) och eftersom c a 5 av kvällens 30 bröllopstal avfyrades innan middagen höll jag på att dö av hunger innan första matbiten hann ner i magen.... Men gott, gott, gott! Dansa fick jag oxå göra. Jättebra musik och pappa gjorde i vanlig ordning festens kvinnor lyckliga - för som få!!


Nu strax till övning inför kvällens konsert i N Solberga med Triple & Touch. Ska bli sååå kul även att jag hade velat se mina barn lite mer denna helgen....


  

Hanna o Magnus på väg ut ur kyrkan.


  

Vacker!!!!


  

Bröllopsvalsen!!


  

Min äldsta moster Anna-Lisa (tillika brudens mormor), hennes make Gustaf, far o mor (som hade kvällens läckraste klänning)


  

Sofia Holm Storme = "Kusin till brudens far. Sångfågel som gärna springer ett varv i Göteborg. Gift med 64"

Ulf Storme = "Ser till att snail-mail kommer fram till rätt plats och i tid. Brinner för bandy. Gift m. 49"

Ovan hämtat från festens bröllopshäfte!!

ANNONS
Av Sofia - 22 oktober 2010 20:51

Idag var verkligen Afterwork "efter jobb". Rusade (sprang) från jobbet till Hotell Högland eftersom tiden 16.00 blev 16.45 Fastnade i jobbet och ville bli färdig innan jag tog helg. Träffade där f.d kollegor som jag bara jobbat med några månader - ändå känns det som att jag jobbat flera år med dem..... En av dem har aldrig varit min jobbarkompis - samma känsla där. Jättetrevliga och tiden går som vanligt i raketfart!! Härligt att träffas under så enkla former och bara umgås. Priserna gör ju att även plånboken blir glad ; ) Fler gånger, fler gånger....

  


Hade lovat eller åminstone sagt att jag skulle vara hemma till kl. 20.00 innan Idol börjar. 20.01 klev jag innanför dörren hemma och jag VAR duktig o tog bara två glas vin (på tre timmar) och VAR duktig och tog taxi hem (gick inte hem i mörkret). Med tanke på morgondagens anspänning, bilfärd och sång till bröllop känns det jättebra att vara hemma i tid!!!


Väl hemma öppnade jag paketet med nya vinterytterplagget från Bon'a Parte. Satt som en smäck. Tänk att ngt nån gång kan passa mina aparmar (läs = alltid för långa). Härligt att gå en vinter till mötes med en mycket snygg kappa. Nu är det Idol på TV och ÄVEN om jag är kvinna kan!!!!! jag inte göra två saker samtidigt!! Säger go kväll och gonatt!!!


Kram!

ANNONS
Av Sofia - 21 oktober 2010 11:53

Stolt syster har du Anders! Min bror är inte bara bror - han är kommunalråd oxå! ; ) Äntligen är förhandlingarna klara betr. nytt styre i Nässjö kommun. Det har ju spekulerats hej vilt om vilka partier som skulle styra kommunen och nu är det alltså klart. Stolt är ett milt uttryck i detta fall - JÄTTESTOLT!!!   


Minns när han satt o pluggade till lantmästare. Han skulle skilja på ett antal frö av grödor. Jag tyckte alla pyllor såg exakt likadana ut men Anders kunde skilja ut dem, namnsätta dem etc. Nu handlar ju inte kommunalrådsarbete om att sära på fröer men jag har en vag känsla av att det kan vara värre beslut att ta.....


**************************************************
Ny "regering" och nya kommunalråd i Nässjö kommun

Tidigt på torsdagen offentliggjordes "regeringssamarbetet" i Nässjö kommun för den kommande mandatperioden. Den nya majoriteten består av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Vänsterpartiet. Tillsammans har de fyra partierna 30 av fullmäktiges 57 mandat.

Majoritetens kommunalråd 2011-2014

Fr. v. Bo Zander (S), Anders Karlsson (C) och Kjell Skålberg (FP), blir kommunalråd för majoriteten den kommande fyra åren.

Kommunalråd för majoriteten blir...

  • Bo Zander (S) på heltid, (kommunstyrelsens ordförande)
  • Anders Karlsson (C), 60 procent (kommunstyrelsens vice ordförande)
  • Kjell Skålberg (FP), 40 procent.

*****************Taget från hemsida Nässjö kommun***************

 


Ha en fortsatt fin dagl!! (bloggat på lunchen om nu nån annan tror ngt annorlunda)..

Av Sofia - 20 oktober 2010 20:09

Är förundrad över vilka svängar diskussionerna kan ta sig vid fikabordet på jobbet. Idag gick vi igenom huruvida inälvsmat är otäckt eller inte ; ) Lever var okej men njure och framförallt tunga gick bort. "Fy, tänk vad de har varit med den". "Skinka är väl inte bättre" menade nån annan. Vidare var grisfötter äckligt - andra hävdade att det är en delikatess. Personligen har jag aldrig ätit grisfötter men skulle gärna testa. Tur att smaken är som baken (med tanke på grisskinka ;) Ooops vad min skinkmacka smakade gott sen....


På den tiden pappa slaktade själv hemma på gården gjorde mamma världens godaste sylta (av grishuvudet). Börjar man tänka på det kan det ju vända sig i magen på vissa - inte på mig. Saknar fortfarande den där syltan. Dessutom var ju allt det hemslaktade köttet/produkterna gråa till färgen. När jag sen flyttade hemmifrån tyckte jag att affärernas "rosa" skinka eller pressylta såg rätt skum och giftig ut....


Ikväll har det varit generalrepition ; ) med mor inför bröllopet på lördag. Kärleksvisan (Sara Dawn Finer), Du är allt (Sonja Aldén) samt Kärleken kommer, kärleken går (Nils Ferlin) står i programmet och det ska bli riktigt kul. Nu hinner ingen förkylning i världen sätta käppar i det musikaliska hjulet!!


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 19 oktober 2010 19:57

8:e klass. Utvecklingssamtal. Jag är innerligt glad o tacksam för att Johanna är Johanna. Att hon inte är som jag var (blev = är). Ångest för ditt o datt. Hade jag fått genen lite mer "det löser sig" skulle jag nog mått bättre många ggr. Samtidigt kanske tillvaron skulle bli lite ljusare för min dotter om hon redan första dagen (efter att hon fått dem) tog tag i läxorna... Tänk att ha gjort dem så de var klara sedan!

Då slapp man det där vidriga eländet dan innan. För det är väl just ett "vidrigt elände" det där med läxor. Skolan och dess arbete slipper man inte ifrån. Så är det! Uttrycket "gilla läget" har jag hört talas om betr. lumparsnack. Kanske är det så med vissa tonåringar och skolan oxå. Man får helt enkelt gilla läget!!


Förutom ovan och en stimmig dag på jobbet har jag varit på pensionsinfo. Man vill inte ta i det med tång. Får dåligt samvete bara ngn säger PPM, ITPK etc. Känns onekligen som ett bättre alternativ att vinna på Triss eller LOTTO än att byta pensionsfonder. Urk... Fick en helbra sida av en kollega www.minpension.se Testa den (ni övriga som inte orkat ta tag i det). Logga in med bankID och så smack gör du din egen prognos. Riktigt kul faktisk...lr tjae...intressant då!! ; )


Gonatt!!!
Ha en fin kväll!

Av Sofia - 18 oktober 2010 20:00

Idag blev det ingen löpning. Det berodde delvis på att jag glömde matlåda nr 1, hemma. Fick bara med mig låda nr 2 vilken endast innehöll sallad (tomat, ruccola, majs och fetaost) förvisso jättegott men för lite...... Löparrunda på det blir inte bra.


Det blev ett varmt bad tillsammans med Stella o några av hennes dockor. Så gott och den kalla höstluften flydde snabbt från kroppen eftersom jag har hett!!! vatten i karet. "Å det bränns" tyckte Stella. "Man vänjer sig" svarade mamman och det gjorde hon.


Sen alltså träning. Träning i toner. Träning i texter. Träning inför lördagens bröllopssånger, träning till konserten på söndag. Känns som det är mycket denna veckan! Medan jag gol vid pianot fixades läxläsningen i köket + kvällsmat av mannen.


Trött nu. "Sommarpratarna" pratar o äter på TV och jag älskar detta program. Så intressant att höra människor berätta om sina liv.... Lika biten blir jag av deras berättelser som jag blir då jag hamnar på en intressant blogg ; )


Gonatt!!

Av Sofia - 17 oktober 2010 11:31

Om vi nu ska prata känslor om veckodagar så är det verklgien söööndag idag. Skönt att vara ledig ; ) Med andra ord - lördagskvällen var MYCKET trevlig o det blev sent... Maten smakade gott! Kräftsoppan går inte att misslyckas med. Kycklingspett o den ngt mindre "hotta" såsen var ändå het... Vit choklad/lime tårta som söt avslutning. Å som vanligt hade jag gjort mat för ett helt kompani. Många matlådor till luncherna på Vipan - tur att man är så duktig på att ta med dem...  

En kul kväll går alldeles för fort bara.


Under kvällen diskuterade vi bl.a. bloggvärlden o Facebook's vara eller inte vara.. Vi som har FB var en klar minoritet. Tänk Tomas, vilka fina bilder de går miste om - de som inte har......


Har nyss varit o skjutsat David till bandyträning (innebandy) i Brinellhallen. Det är över 20 år sen jag hade gypma där på gymnasietiden. Hela Brinellomårdet är ju helrenoverat så jag hittade knappt in.. Fint var det i varje fall - när jag hittade rätt entré. (Tänk om tidningen ngn gång kunde skriva lite om att Nässjö kommun faktiskt har en o annan fin fastighet.)


Till middag idag blir det...ni kan aldrig gissa...kräftsoppa, kycklingspett, ris, jordnötssås...å som avslutning vit chokl......


Ha en fin söööööndag!!


  

Triss i tjejer - Signe, Stella o Elin


  

Här äts det spett.... David, Albin o Hugo


  

Ulf, Mia o Fredrik


  

Hea, Tomas o jag


  

Snygga o nygifta ; )


  

Snygg o gifta (dock inte nyligen)

Av Sofia - 16 oktober 2010 15:52

1 år går fort!! Riktigt fort!! I skrivande stund hade vi för ett år sen precis varit i Nässjö Stadshus och blivit vigda. Efteråt åt vi god middag på restaurang Akropolis. Det står en vacker bukett vita rosor på bordet nu. Det får symbolisera det hela även om jag köpte dem mer för dekoration till kvällens fest.


  

Röd currypasta är en hyfsat ny upptäckt för mig. Finns i vissa recept jag har och sätter onekligen extra sting i maten. Tar man för mycket (trots att jag tog exakt vad receptet visade) blir det STINGGGGGGGGGG! Jag smakade av såsen o jag gillar när det biter till lite...men här "försvann" mina smaklökar helt o hållet. Bad Ulf smaka av och av hans ansiktsuttryck att döma var det lite för hot.. Det är tur att man ibland köper ingredienser så man kan "göra om".. Gång nr 2 blev det dock riktigt bra..

  

Förutom feststök har vi hunnit med en go promenad i höstsolen. Solen värmer faktiskt fortfarande men i skugga blir det riktigt kallt. Det går åt både vantar och mössor.


Ha en go kväll! Är det nån som saknar mat med sting ikväll?? Då kan jag avvara lite jordnötssås av den "hotare" sorten   

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se