Alla inlägg under december 2010

Av Sofia - 23 december 2010 19:13

Lite bilder från torsdagen den 23:e decemeber!


  

En fika på Thimons. Jois - hade inte förväntat mig nåt annat än en kul min!


  

Å du Elin blev på sniskan - orkar inte rätta till...


  

Framför litet julbord denna kväll!!


  

Johanna är med på kort!!! Wow!!!!

Av Sofia - 23 december 2010 17:14

Nej, jag känner mig inte speciellt stressad. Gick upp kl. 09.30 (man har det väldigt bra), avnjöt nybryggt kaffe och två kokta ägg samt Smålandstidningen. Njuta av SmT - ja, ja, läsa i varje fall!! Kokade fler ägg, rörde ihop omelettsmet till kvällen, dammsög plan 1 till Julmusik.


När barnen äntligen kommit upp ur sängarna, fått i sig frukost var det dax för ett besök i Nässjö stadskärna och trängas med andra som hade kommit på samma idé. Lovade pappa igår att fixa en paket åt mor... (finns det inte kvar några affärer i Sävsjö????). Skulle ändå ner o greja lite annat som jag då av förklarliga skäl inte kan nämna här. Tjena! Bilen var död! Riktigt död! Ingen stadstur här inte. Men faktum var att vi tog stadsbussen. Har inte åkt den på 20 år men det gick bra det oxå. Det blev en julfika på Thimons med barnen. Gott att njuta en stund tillsammans. Det är verkligen något alldeles speciellt med dagen före Julafton. Go stämning i hela kroppen. När vi väl nått den 24:e går det i rasande tempo o vips så är det över!!


Fadern i familjen hämtade upp oss istan kl. 16.00 - att spendera 3 timmar i Nässjö dan före julafton - det är verkligen en bedrift. Träffade många trevliga människor att prata med. T.ex Johannas f.d lärare på Runneryd - en sån lärare som SER möjligheter i varenda unge trots att de är lite Pippi Långstrumpiga.


Väl hemma är skinkan griljerad, broccoligratängen fixad, svampstuvningen gjord och det luktar Jul i hela huset på riktigt. Blomsterbud kom igår kväll med en vacker Julgrupp. Nej, det var inte till mig denna gången heller. Det var till Ulf från hans chef. Får ju i varje fall njuta av den jag oxå! Å snart kommer Stellabellabus. Längtat ihjäl mig efter henne denna veckan.


Till kvällen blir det förutom mat, Bingo-Lotter ; ) å så lite Facebook....

Må väl alla ni därute!!


PS. Grattis till dig Lukas i Sandsjö på 15-årsdan!!! Stor dag i dag ; ) Hoppas du får maaaaassor med paket!!

Av Sofia - 22 december 2010 19:18

Idag tycker jag julstämningen har sköljt över mig här på Vipan. Caféet bjöd på glögg med tillbehör o pepparkakor till fikat, elektroniska julkort har strömmat in och många man har pratat med idag lägger till frasen "God Jul o Gott Nytt". Alla blir liksom lite gladare och vänligare på nåt sätt. Julen påverkar helt klart! Stressigt kanske på sätt o vis men visst är man lite förväntansfull!!


Personligen njuter jag till största del av Julen genom mina barn. Det är en sann glädje att se dem opp-i-at och även om det mest handlar om nyfikenhet vad det blir för klappar så är det kul!!! Våra katter dock, uppskattar INTE vår gran. När Ulf kom hem stod den i 38-gradig vinkel.. Ingen vacker syn!!! Barr o kulor flyger o far!!


Tack Maria!! för dina värmande ord om min blogg idag. Känns alltid helkul när någon läsare gillar den o har den som "rutin". Kram!!! Garanterat blir presenten från din affär till far en riktigt höjdare, såklart!!!


Ha en god kväll alla vänner och är det nån som läser som jag inte känner är ni ändå otroligt välkomna in i min ordvärld...........

Av Sofia - 21 december 2010 21:49

Nu är det ju inte i egenskap av min "bror" han kommer till jobbet i morgon utan mer som ett av Nässjös nya kommunalråd. De är inbjudna av Tekniska Serviceförvaltningen för att få information om vår förvaltning, ta del av vad vi pysslar med helt enkelt. Att komma ut i den kommunala verkligheten är förstås positivt och nyttigt och det säger sig ju självt att det är en omöjlighet för en politiker att veta exakt hur det fungerar överallt. Därför måste vi som tjänstemän såklart hjälpa dem! Det har förberetts siffror och ord inför morgondagen och det ska bli riktigt kul att visa honom vad jag gör - lite mer ingående. Å då först o främst för att han är min bror förstås!!


Annars träffas vi ju snart på Juldagen - gemensam middag i Torset men DÅ ska jag INTE prata jobb en stavelse.   Det räcker liksom med att jag suttit från 07.15--21.00 i kväll. Sjukt mycket att göra och det ska bli såååå skönt att gå hem i morgon kväll! Bara man nu kan släppa tankarna på hyreskontrakt, hyresförhandlingar och hyreshöjningar, struliga inkassofall, bokföringsordrar etc.....


Kudden nu skulle vara extremt skön....kan nästan känna hur snabbt jag kommer somna ikväll!  


Godnatt!!!

Av Sofia - 20 december 2010 20:20

Så sa en av de tre vise som kom fram till stallet i Betlehem. "Hur vis man nu är när man ger guld, rökelse o myrra till en nyfödd" som en herde sa. "Det vill väl ingen bebis ha". Ett mycket välspelat och proffsigt framfört julspel av klass 3 på Åkersskolan. Ljuvliga sånger frejdigt sjunget av glada barn blandat med berättelsen om hur det var den där gången för ca 2010 år sen. Fyndiga repliker som fick en att tänka till... "Nu är jag så trött, så nu orkar jag inte mer" sa Maria. Åsnan svarade:  "Tänk på mig då - jag har ju burit dig halva vägen". När Maria o hennes Josef kom till stallet - det enda härbärget de kunde finna, sa hon: "Urk vad här luktar illa". "Du vänjer dig vid doften" svarade Josef.


När barnen sjöng "En stjärna lyser så klar" fick jag tårar i ögonen. Det är både glädje och sorg i hjärtat. Glädje att få sitta där med familjen o lyssna på en otroligt duktig David som talade med hög röst och tydlig stämma - verkade som han (till skillnad från våra två äldsta döttrar) njöt av att stå inför publik. Sorg känner jag för de föräldrar som aldrig får uppleva sin son som herde, stå framför sin familj i en kyrka och framföra Julens budskap. Men förhoppningsvis finns dessa föräldrar någon annanstans, har det mycket bättre och missar ändå ingenting!


Stella saknades förstås ikväll men som tur är uppträder klass 3 i två omgångar på onsdag för hela Åkersskolan. Då är det hennes tur att se sin duktige storebror!!


Ha en god, god kväll!!!


  

David hälsar alla välkomna till 3:ans julspel i Pingstkyrkan i Nässjö.


  

Hela gänget sjunger!!


  

David och de andra herdarna!

Av Sofia - 19 december 2010 20:39

Det var kvällens första strof. Jag och Pernilla Fogelström sjöng duett och i bakgrunden låg körens bakgrundstoner. Maffigt! Gick jättebra. Bara det - att få sjunga ihop med henne - hon sjunger så håret reser sig på armarna! Solo/duett sjöng även kantorn o hans dotter Sara - ja, håret la sig aldrig ned... Amazing! Körens insats var mycket bra. Sånger som  "Det är en ros utsprungen" i fyra stämmor -  inte mycket som slår det. Eller "Dagen är kommen" med trumpet som extra skjuts på slutet + union sång med församlingen. Man är helt klart euforisk och upprymd när man kommer hem efter ett sånt evenemang!! Hade velat ha mina nära och kära där men av olika anledningar (Ulf - jobb på Posten i Vaggeryd, mor o far - egen julkonsert i Vallsjö k:a) blev det inte så...


Längtar redan till Julottan trots att jag måste gå upp från varma sängen senast 04.30 för att hinna till N. Solberga. Kl. 06.00 börjar ottan och det blir förhoppningsvis fler själar där än det var ikväll. 70 pers i Flisby kyrka som tar c a 700 känns lite lite... Det blir helt klart en härligare Jul med sång och det känns som jag har törst efter andlighet för tillfället. Alla svåra besked jag har fått i dagarna - sjukdom som drabbat unga människor jag känner väl.


God natt!

Av Sofia - 18 december 2010 20:04

Nu är den klädd! Granen! Ljus, kulor, glitter o så obligatoriska stjärnan i toppen! Vackert för att inte benämna resultatet otroligt tjusigt. Barnen har ju med åren förstått att "små kulor längre upp, stora kulor längre ned". Då mamman tjatat i ett antal år så går det ju så småningom in... Det är även en fördel om plastkulorna är på nedre regionen och de sköra av glas är långt uppe å detta beror helt å hållet på katterna. Dock har de varit rätt lugna...än så länge...


Har tagit min första löparrunda på flera veckor. Idag var det BARA minus 5 här så det var helt ok. Klädde på mig för mycket ändå men stegen gick lätt, turen var mycket skön. Man halkar ju runt lite men syret och flåset, balsam för en liten lessen själ att springa på Nässjös gator.


Idag har varit en lessen dag. Ett fruktansvärt öde i form av sjukdom har drabbat min barndomsvän. Hon är så "nära" trots att vi inte umgås idag. Vi var så tighta o vi har så mycket minnen från bekymmersfria år i Norra Sandsjö. Å om jag kunde besegra sjukdom med hjälp av ljusa o glada tankar. Krya, krya på dig vännen och kämpa på tillsammans med din familj! Tänker på dig ofta, ofta!!!!


Å så får man den där känslan. Känslan av att alla bekymmer blir tillintetgjorda. De vardagliga problemen blir till droppar i havet när någon närstående blir allvarligt sjuk. Tänk om man kunde vara så tacksam för livet som jag är idag ALLTID!!!!


Kram

  


Av Sofia - 17 december 2010 18:44

Fick ett mess häromdan.. "Julgran modell torr-gles-kort levereras fredag. Hälsningar Torsetarna". Härligt! Det blir en gran iår! Mor och far kommer upp med gran vuxen på Torset Södergårdenn och far åkte tydligen skidor för att finna en. Sen om alla grenar inte riktigt sitter där de ska - VAD gör det? Med lite ljus, kulor och glitter blir det mesta vackert. Sorgligt nog får inte Stella vara med o klä den ikväll då hon inte kommer till oss förrän nästa torsdag. Men förhoppningsvis och med all säkerhet får hon klä en annan gran någon annan stans. Faktum var att när jag kollade granen i garaget nyss var den hur fin som helst!!!!


Har bjudit mor och far på fika. Det har inte blivit många julkakor bakade men det finns faktiskt kvar av julgodiset vi knåpade med förra lördagen! Dessutom stötte mor till med både sina egna pepparkakor och "Teaterkonfekt" (världens godaste godis) Å nu är Idol slut så vad ska man titta på ikväll? Kanske blir det TV-fritt o spela familjespel. Men mina hjärnceller är lite trötta för tillfället så stillsamt njuta av sorlet från TV o barn samtidigt som man kollar i senaste (oskårade) numret av Buffé låter som en värdig avslutning på denna hektiska vecka!!


Kram i kylan (lr värmeböljan - ligger ju på nollan nu...)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards