Alla inlägg under december 2010

Av Sofia - 6 december 2010 19:58

Skum rubrik - I know!! Fick ett mejl idag. Av en f.d kollega. "Salamileverans" stod det på rubrikraden. Från den avsändaren brukar jag få antingen förfrågan om vi ska äta lunch eller sån där fyndiga skämtmejl. Naturligtvis trodde jag det var ett skämtmejl. Men allt eftersom jag lästa började det gå upp för mig att jag faktiskt har beställt en salmai till ett värde av 165 kr. Då ramlade poletten ned. Var ju på After-Work för några veckor sen och två i gänget hade tjejer i 8:an som sålde salami-korvar för sin skolresa. Minnet är gott men kort!! Men helt plötsligt började jag längta efter salami! Kanske beroende på att det inte blev nån reda med lunchen idag... Förmodligen beroende på att salami är så gott. Längtar redan till leveransen!!!


Ikväll blev det inte nån salami... MEN det blev mackor med bacon, mozzarella, lök, färsk och soltorkad tomat! Fantastico - det är en av Ulfs o mina vardags-kvällsmats-rätter när vi vill ha det lite lyxigare än yoghurt, ägg och knäcke...


Kanske vi firar lite ikväll! Att utvecklingssamtalet för Elin gav såna lovord. Hade hon pratat lite mer på lektionerna skulle hon ha a lot av MVG istället för VG. He, he - har man hört det förut!! Jag har själv hört det i hela mitt liv. Det är först nu - 40 år gammal som man vågar ta ton och säga vad man tycker på möten etc. Jag kanske däremot inte får MVG i betyg (alltid) men ibland så ; ) Så Elin - prata på lite även om du är helt helt OK och underbar med GODKÄND! För oss är du ändå bäst!


Kramar från stolt mamma

Av Sofia - 5 december 2010 18:02

Idag har det minsann gått i sportens tecken för Storme junior. Bandyträning på morgonen mellan 9-11 och jag tror hela Sverige (i varje fall samtliga hans bandykompisar) vet om att han ska kolla HV-Frölunda ikväll i Göteborg ; ) Däremot vet jag inte vem som är mest upprymd - David eller hans far. Det är som att se barn på Julafton.


Själv har jag väl inte haft lika festliga aktiviteter på progrmmet. Jag hade redan innan helgen anlände bestämt mig för att jag skulle jobba. Å av timmarna som är kvar är det bara att välja..städ eller tvätt eller strykning? Det slutade med tvätt och skriva klart julkorten... Alltid något. I morgon är ju bekant en annan dag. Inte för att jag har så stor förhoppning om att måndagen kommer erbjuda mig tid till städ och strykning men under har ju skett förr... Just det ja, utvecklingssamtal med Ein kl. 16.00 - do not forget!!


Det gick i varje fall bra på Vipan. Börjar faktiskt bli klar med samtliga interhyreskontrakt. Alltså den dagen dessa miljoner ska trilla från vårt hyressystem till vårt ekonomisystem och hamna i resp förvaltningsansvarigs elektroniska fakturainkorg - DÅ tar jag semester    All bakomliggande kontering som måste vara rätt och FÖRHOPPNINGSVIS slås sönder (=periodiseras) i 12:e-delar... Puh.. Ni som inte förstod ngt av ovan rad - be happy!


Gokväll vänner!!


  

Jag är ju ganska övertygad om att David inte behövde tjata såååå vansinningt mycket för denna matchtröjan ; ) Vilken söt liten indian!!!

Av Sofia - 4 december 2010 18:37

Att inte ha några idéer till julklappar är en riktig energitjuv. Bildar samma ångest i mig som det där med att plantera penséer till våren. Nu snackar vi stora problem... Skulle varje år kunna tänka mig att ta med mig hela familjen och bara dra över julen och det beror till största del att jag inte kommit på vad alla ska få.. När man väl sitter där i soffan på julafton och paketen delas ut till förväntasfulla barn ÄR det ju ganska mysigt.


Ulf kom hem med sin juklapp från Posten i veckan. Sånt där gåvokort där man kan välja en hyfsad sak. Svårt val mellan Peppar&Salt kvarn, Kosta Boda Limelight bowl, Philips stereohögtalare, Bezzerwizzer spel, Craft ryggsäck, Stelton presskanna (vad är det???).... Intressant  å se vad min man väljer...   Om JAG får välja blir det nog Bezzerwizzerspelet - har hört av andra att det ska va kul... Men nu är det ju inte JAG som jobbar på posten..


Jag har i varje fall EN julklapp klar! Till min äkta hälft!! I morgon åker han till Göteborg och kollar på HV71 mot Frölunda å jag bjuder. David får den äran att följa med och se smålänningarna mot indianerna. Ulf blir glad och jag har ett bekymmer mindre ; )


Ha en kul kväll!! 

Av Sofia - 3 december 2010 20:08

Minna, Jay och Olle.... Vem åker ut och vilka får vara kvar? Det är ju oootrrrrroligt spännande som Jihde säger. Förra året var det Tove, Kalle och Eric. Jag höll på Tove men såklart blev det två killar kvar. Eric vann fajten och jag ÄLSKADE den där låten "Higher". Ett år har gått - med facit i hand vem hör man mest om nu?? Vem hör man på radion nu? TOVE!!!! Med min "jag-har-blivit-kär-i-White-light-moment-låten".. Sååå bra - å hon är bara 17 år typ??


Ikväll duellerar de tre som är kvar och iår är jag inte lika klar över vem jag gillar mest. Jay's version av Madonnas "Like a prayer" är best what ever men min slutliga lott faller nog på Olle. Jag tycker hans röst är väldigt speciell och fin. Men det är oxå Jay o Minnas... Svårt val helt enkelt!!


Efter en hård vecka (ja, jag VET att jag hade semester i två dar men det var hårt det med) med långa kvällar på Vipan är jag helt slut ikväll. Avrundade med att skriva adresserna till årets julkort. Skönt när det är gjort! Å bilden vi sänder i år minner förstås om sommar, sommar, sommar, sol och hett, hett väder...


Nu skriver jag inte mer.. konstigt vad antalet läsare går ned på helgerna.. Beror det månne på att jag skriver tråkigare och mindre intressant eller att folk har så mkt annat att göra så de hinner faktiskt inte läsa mina rader?

Gillar er läsare A LOT!!!  


Ha en god kväll!!!!

Av Sofia - 2 december 2010 18:35

Ute

  • Kylan KYLAN KYYYYYYYYLAN
  • Räksalladen till lunchen mättade inte tillräckligt
  • Ångest för att inte hinna med allt på jobbet innan årsskiftet
  • Har inte handlat några julklappar alls till barnen
  • Längtar efter mamma o pappa å det känns som jag aldrig hinner träffa dem
  • Saknar min barn som jag sett alldeles för lite denna veckan

Inne

  • När jag klär mig ordentligt och varmt med vantar o mössa känns det ok
  • Räksalladen var god
  • Jag har hunnit med mycket på jobbet idag
  • Kan anläggningreskontran bättre (än jag kunde förut) efter dagens kurs.
  • Kör i N Solberga ikväll
  • Familjen är frisk
  • Fredag o helg i morgon!!
  • Snart blir det vår även om jag inte tror riktigt på det...
  • Efter våren kommer sommaren!!

Det blev fler saker på Inne-listan - vilken tur!


Godnatt!!

Av Sofia - 1 december 2010 21:01

Allt ska numera gå i hälsans tecken å visst är det bra. Jag menar inget annat. Allt för många lider av för många kilo och får problem med både det ena o  det andra. Hjärt- o kärlsjukdomar, knäproblem etc. etc. Vi ska äta bättre och röra oss mer. Inte alltid lätt med tanke på vilka jobb vi har samt tidsbrist. Ibland går ändå detta hälsotänkande ändå överstyr kan jag tycka. När Stella går på utflykt är saft, bulle alt. kaka bannlyst. Jag köper eg. själva idén - men hur kul skulle jag tycka det va om man gick ut i skogen på promenad - sätter sig för att fika och upptäcker "Nämen - vatten o frukt". Särskilt när temperaturen börjar lida mot höst och rusket kommer...


Idag onsdag var det skogsdag för Stella och eftersom jag kollade temperaturen 16 MINUS tog jag INTE fram vattenflaskan!! Jag värmde mjölk med O'boy, hällde upp en liten termos. Jag kunde bara inte skicka med vatten. Förmodligen hade det frusit innan de hade kommit till skogen. Nu kunde hon ju desstuom förmodligen tina upp clementinen i den varma chokladen... Men lussebulle eller kaka - whooooaaaaahaaa - DET vågade jag inte...


När jag kom hem från jobbet frågade jag Stella: Va det gott med chokladmjölk? Hon förklarade för mig att det inte hade varit någon utedag idag... Den var ersatt med julsamling i kyrkan... "Men vi fick dricka den i vår koja istället". Trots att jag känner mig som en hopplös mor som inte tittat ordentligt på veckobladet gjorde jag säkert Stella, Daniella, Kevin o Maja lite lyckliga... Å förlåt föräldrar om det blev en oväntad "sockerkick" vid fel tidpunkt.

  

Natti, natti

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards