Alla inlägg under januari 2011

Av Sofia - 23 januari 2011 12:19

Ytterligare en "händer-inte-så-ofta-maträtt" på Renstigen 11 idag. En fin köttbit tillagas varsamt på låg temperatur i ugnen och till det kokt potatis, morötter och gräddsås. Smaskens! Har sedan tänkt att föreslå hela familjen att gå ner till stan (c a 3 km) för att köpa oss en semla och gå hem o fika. Om nu barnen kan slita sig från Spotify framför datorn och Wii....


Annars händer det inte så mycket idag. Kanske man skulle ta tag i övervåningen när det gäller städning! När jag är klar med undervåningen orkar jag oftast inte övervåningen... "Tar det en annan dag" tänker jag. Konstigt nog eller självklart kommer aldrig den där "annan dag". Idag är kanske .... Det tar c a en timme till innan köttbiten är klar i ugnen så det passar ju bra...


Har lagt in två bilder på Stella innan hon åkte på kalaset med temat "roliga frisyrer" igår. Frisyren var väl inget speciellt men hennes kommentar när Ulf frågade henne - Var det inga killar med på kalaset. - Nej, svarade hon. De kan inte ha roliga frisryrer!!! Alltså barn är så otroligt självklara och omedelbara. Klart att inga killar kunde vara där för hårets skull....


Ha en go fortsatt söndag!!


  

Sötenos


  

Å hon modellar bra!



Av Sofia - 22 januari 2011 17:19

Vilka ljuvliga ord! Tre st härliga kombinationer av bokstäver som producerar massor må-bra-känslor (enligt mig). Låter som sammet och alla har "inträffat" idag. Lördag! Go härlig ledig dag, sol (o inte allt för kallt) samt en löparrunda. Den första på flera veckor!! Inte så attans halt heller...men jag måste erkänna att jag var oerhört koncentrerad var jag satte mina fötter. Gång- och cykelbanorna var ordentligt grusade så inga tillbud inträffade. Måste erkänna att jag saknat det där "flåset". Promenader och inomhuscykling i all ära men löpning ute är ändå bara så gott!!


Stella är på kalas hos bästisen Daniella och det var tema "roliga frisyrer". Så rolig vet jag inte om hon såg ut innan hon for men Stella fick bestämma hur det skulle se ut. Stella blev nöjd..


Sen blir det tacos. Tanken var att käka  det igår men då blev det istället risotto. Alltså riktig risotto. Inte sån där man fick i skolan när riskornen trillade runt som torra smulor på tallriken tillsammans med skinkbitar o ärtor. Nej, detta var risotto där man står i c a 20 min o häller i lite vätska i taget o rör och rör och häller i mer vätska..... Smaskens. Kantarell, spenat, purjolök och Västerbottenost la jag oxå i. Till det blev det tre sorters skinka. Fantastiskt gott tyckte ALLA...tja en o annan spenatbit petades bort. Kul att testa nåt nytt. (Nytt för mig alltså)


Ha en go kväll!!

Av Sofia - 21 januari 2011 18:54

Hade en intressant diskussion om barn och färger igår på jobbet. Att klä en pojk i rosa skjort/tröja är okej men sätta på honom ett par rosa mysbrallor lr brallor. No way! Går bort! Å jag håller med. Att se David o Ulf i rosa överdelar går bra men jag skulle nog undra om min man kom ut från kammaren iklädd ett par rosa chinos.. Inte för att han inte får men det är liksom inte hans stil... Ljuslila skjorta däremot med matchande slips - nice!   


Men att aldrig köpa rosa kläder när flickan sin vill det...lr som jag läste i en SmT-artikel skriven ur genusperspektiv för ett tag sen. De köpte "tuffa" grejer till flickan och inget prinsessigt. Mmmm, tänker jag då som har ett gäng damer och den äldsta har ju hunnit gå igenom en o annan fas. När Johanna var i 3-4 års åldern BODDE hon i en guldkjol i två års tid. Hon t.o.m slet ut en och händiga farmor fick sy ny. Några år senare kom hon in i en grön fas. Den var kort och ganska kostsam. ALLT skulle vara grönt. Från möbler, sängöverdrag, lampor till kläder.


Sen skulle allt vara svart. Fick inte finnas en färggnutta på nåt hon skulle bära. Rummet gjordes om lagom till hennes 13-årsdag och "black was beauty" å lite vitt... På senare tid har det smugits sig in diverse färger på toppar och jag ser på med tacksamhet. Lite kul är det ju ändå med nyanserna även om svart helt klart är en favorit även för mig.


Så till frågan - ska man styra barnen så de inte fåår ha på sig prinsesskläder, vingar, glitterskor etc. Personligen kan man ju försöka lotsa dem förbi de "starkaste" lysande rosa plaggen men det är väl mer för att det är så fult. De senaste färgfaserna har jag inte styrt ett smack - de gör det själva. Å stark individ utan mindervärdeskomplex bara för att hon är tjej - DET har hon då inte...


Alla måste få bära vad de vill å visst kunde man önska ett urval barnkläder med något mer unisex touch. Men å andra sidan - när Stella kommer från sitt rum om en stund iklädd hela stassen (läs PRINSESSA) - då tycker hon att hon är fin!!! Vad är det för fel med det???


Go fredagskväll!!


PS. Om en timme börjar Let's Dance... Kanske skulle vi klä killarna i de vackra klänningarna o damerna i tighta brallor lr kostym?? För jämlikhets skull???

Av Sofia - 20 januari 2011 19:59

Jag längtar efter dig

Så det gör ont

En ständig värk

När du inte är här


Du fattas mig

Ditt smittande skratt

Glittret i dina ögon

Fattas mig


Så tokig världen blev

Varannan vecka på

Varannan vecka av

Växelvis med, växelvis utan


Vilken tur att du kom

Tanken skänker lycka

Snart är du här

och jag får se din glädje att få komma hit


Sigrid

Av Sofia - 19 januari 2011 18:25

Hur ska man få barn till att göra det man säger åt dem? Hur många gånger ska man förklara saker å ting? Det vi föräldrar kallar "förklara" kallas "tjat" av barn - men det visste ni väl?


Kom hem tidigt från jobbet för en gångs skull...kvart över fem. Alla barnens skor på hallmattan. Strax intill står en näst intill tom skohylla. Vad ÄR det som är så svårt med att ställa upp skorna på hyllan?? Inte ett dugg om ni frågar mig... Vi befinner oss fortfarande i hallen. Ett "hav" av skolväskor, gympapåsar etc. Skolväskorna SKA vara placerade i tvättstugan på, för ändamålet, uppsatta krokar under icke skoltid. Händer inte särskilt ofta kan jag tillägga. Vi förflyttar oss in i köket. Javisst - Johanna är duktig på att laga mat, testar det mesta och är inte rädd för att prova nya maträtter. Övning ger färdighet!! Den lilla, lilla detaljen (viktigt i min värld) städning och undanplockning glöms liksom bort. Flottiga bänkar, spishällar, redskap ligger framme och dessutom en kraftig doft av matos når mig. "Glömde att sätta på fläkten". Vidare - ingen tömd kattlåda trots mitt "tjat".... Att gulla med katterna går väldigt bra. Mindre roligt att utföra plikterna - tömma lådan o fylla på mat/vatten..


Dessutom sitter två tonåringar parkerade i vårt vardagsrum för att se en 2 h film en vanlig onsdagkväll med start kl. kvart i sex. Tjena! Vi byggde en övervåning med allrum där BAAAAAAAAARNEN kunde ha sin egen vrå. Psykbryt!!! Ingen rolig mamma i kväll - ni hör ju! Avreagerar mig på en stryktvätt vilket inte är den bästa sysslan när man är ur gängorna och låg!


Inväntar med spänd förväntan natten - fler mardrömmar...flottiga spishällar etc.?


Hoppas NI har en fin kväll!!!

Av Sofia - 18 januari 2011 20:27

Denna tisdag blev ungefär som en typisk tisdag. Tisdagskänsla! Veckan har kommit igång med betoning på "lite" och det är mycket som ska uträttas resten av veckan. Idag har jag fått ordning på anläggninsreskontran tillsammans med erfaren kommunekonom och vi kom i mål till slut. Med tanke på att det finns många fastigheter och det investeras (tro mig - om ni kanske läser precis tvärtom i tidningen) en hel del blev det många stansningar i eftermiddag. Å det stämde riktigt bra på slutet. Lycka!!


Hela dagen har jag varit sugen på en löparrunda. Blir det så fort man börjar skönja asfalt under snö o is. När jag kom ut från Vipan o upptäckte att det frusit på och att det var glashalt tog jag istället en promenad upp till Skogsvallen o kollade in David som tränade bandy. Kul att se dem få jobba ;)


Nu har David läst en av sina läxor och på "Halv åtta" käkar de ostron och vaktel - ja, ja - vad är en bal på slottet....? Själv åt jag knäcke & yoghurt!!


Godkväll!!


PS. Hörde en kul ordvits idag. Vad kallar de Avenyn i Göteborg för tillfället? Svar: Se rubrik!!

Av Sofia - 17 januari 2011 20:00

Man kunde märka en trend på Facebook igår eftermiddag. Väldigt många av mina vänner skulle titta på Solsidan säsong 2. Jag kunde likna det vid en delfinal i svenska melodifestivalen vilket betyder rätt mycket i TV-sammanhang. Hade höga förväntningar vilka infriades. Tycker de är störtsköna! Riktigt bra och kul humor! Enda felet är att det bara höll på i en halvtimme. Måste köpa säsong 1 så man har den hemma o kan titta igen...


Snart blir det kanske mer kul. Robin som ska leda Idrottsgalan. Han är ju oxå rätt skoj den mannen och så en massa idrott och fantastiska presationer. En lyckad mix med andra ord...


Kom hem sent från jobbet. Har stångats med anläggningsreskontran hela eftermiddagen.... Intressant arbete och man lär sig en hel del. Det jag med säkerhet vet är att INGET absolut INGET går med automatik när det gäller stora ekonomisystem.


Ha en go kväll!!!


PS. På tal o solsidan... Min vän Susanne skrev för ett tag sen på Facebook om att gumman Tö hade tagit makten över kung Bore... Är nog beredd att hålla med dig Sus, älskar iofs när snödrivorna "sjunker" men det är svåååååååååååårt att ta sig fram!!!

Av Sofia - 16 januari 2011 18:39

Det ringde på dörren i går...kl. 18.00 och Elins klasskompisar anlände till ett nedsläckt hus - bara stearinljus brann. De hade verkligen lagt ned sin själ på att se otäcka ut. Inte för att jag blev så rädd kanske men, men... Imponerande sminkningar!! Skräckfilmen "Vampyrer äger suger" hade Elin valt vilken skulle föreställa någon slags parodi på Twilight. Det lät inte som om de tittade så mkt på filmen - lekte mest tror jag... De är tighta de där tjejerna - verkar ha riktigt kul tillsammans. Två st som tyvärr inte kunde komma men det får man nästa räkna med när man lägger kalas på lördagskvällen.


Vet inte riktigt vad vi tänkte på när vi beställde 3 familjepizzor till oss... Blev ungefär som förra lördagen - en MASSA mat över. Ja, vi äter idag och vi lär ha med oss till lunch i morgon!!


Idag har vi befunnit oss på Skogsvallen några timmar för att kolla NIF - Nässjö's båda pojklag U11 (gul o blå). De mötte Tranås o Skirö flick. En förlust och en vinst för Davids gula lag och i målet var han riktigt bra. En grym räddning (t.o.m JAG fattade det ;) Det var hur som helst riktigt roligt att vara där - kan ju inte skryta med att jag är med i publiken som bandymamma särskilt ofta.


Hann även med ett besök i Torset och tog en eftermiddagsfika hos mor o far. Pappa är pigg och det var som alltid riktigt mysigt att komma "hem" en stund. Blir så lugn av att vara där. Härlig känsla. 


Nu väntar kvällsmat (pizza ;) och sedan Solsidan säsong 2. Måste ju erkänna att jag väntat länge på nya avsnitt. Passar min humor alldeles förträffligt bra. Bra uppladdning inför ny vecka på Tekniska Serviceförvaltningen - me like!


Kram!!


   

När Elin kollade bilden tyckte hon jag lyckades med ögonen... "Liknar ju ännu mer en vampyr då". Grejen är ju att jag nästan ALLTID lyckas med just röda ögon...


   Första besöket som ringde på. Elina o Hanna!


  

Hela gänget - Emma, Vilma, Elina, Elin, Klara o Hanna


  

Tre familjepizzor är mycket mat!!!


  

Trodde dock att vampyrer sög blod...men de käkade pizza riktigt duktigt!!!



Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards