Alla inlägg under februari 2011

Av Sofia - 20 februari 2011 13:11

Ulfs tur att ligga nedbäddad. Drygt 39 graders feber och halsont... Kan det möjligen vara halsfluss han fått? Troligen. Vill inte, vill inte, vill inte...bli sjuk och vill inte att nån annan ska vara det heller. Får smått panik när jag tänker sjukfrånvaro i kombination med jobbet (för att inte tala om vad säkert Ulf funderar på...)


Gårkvällen var jättetrevlig. Maten räckte ; ) o smakade helt okej. Det blev mycket trevligt prat om ditt o datt. Tog fram och fastnade i gamla skolkataloger från tiden Brinell. Ja, jösses - man får sig några roliga skratt när man jämför då och nu. Fick höra att jag såg ut som en "tant" i 3:an vilket var sådär kul faktiskt. Men den frisyren o så glasögon...ligger helt klart nåt i det..


Har just kollat färdigt på en synnerligen romantisk film. Letters to Juliet (tema Romeo o Julia).. Ja, tårarna sprutar som vanligt, lyckligt slut - tack-o-lov. Nu middag (ja det blir rester från igår) och sen ska jag trots kylan ge mig ut i solen för en lång promenad!


  

Barnbord


  

Killbordet... Ulf, Benny o P-A


  

Hörnan för "mellonördar". Jaaaaa, vad jag tycker Saade var bra ;))

Jag, Annika o Susanne


  

Stella sitter i lugn o ro sist kvar o äter efterrätten...

ANNONS
Av Sofia - 19 februari 2011 16:48

När jag väl bestämt meny känns det väldigt trevligt att ha fest. Innan dess...sådär! Tycker det är knepigt att hitta nya maträtter helt enkelt. Ikväll blir det verkligen inga märkvärdigheter. Jag tar ett s.k "säkert kort". Väl beprövat.. Att ha folk hemma som aldrig varit här förut känns ju lite mer... Inte nervöst men ändå. Ja, Susanne om du nu hinner titta på bilderna innan ni kommer hit blir det ingen direkt surprise. Å andra sidan kanske man inte kan gissa vad som ligger på plåten!


Ulf o David var på tidig bandymatch på morgonen. Kallt var det. Ett bra träningspass i målet hade det varit. Sen ville David se sin kusin Alexander när Vetlanda och NIF spelade på Skogsvallen kl. 14.00 Resultat 15-3 till Vetlanda och eftersom Alexander är målvakt just i Vetlanda så var ju David glad. Men vi sa åt honom innan att han aboslut inte fick heja på Vetlanda ;)) På onsdag åker barnens andra kusin Steffi Storme till Ryssland för att spala VM med sina IFK Nässjö tjejer. Önskar henne all lycka där!!


Nu inväntas bara gästerna. Sandrydet + fam Lycksäter - ska bli jätteskoj och förhoppningsvis gott! Å blir det som det brukar blir det ett gäng lunchlådor över ;))


Ha en fin lördagskväll!!


  

Hur många gäster? En svår gåta!!! Enchiladas a' la Renstigenstyle


  

Efterrätt (ska gratineras med vit choklad)


  

...vilken hackas av far i huset!!


  

Bord duka dig!! Tema vååååååååååååår!!!!


  

Tulpaner i vasANNONS
Av Sofia - 18 februari 2011 19:04

Det blir (tyvärr) inte så ofta som jag är där. Jag älskar att simma. Älskar att ligga o mala längd efter längd. Hade säkert gjort ett pass några ggr per vecka för jobbet OM jag inte alltid lämnat barn på morgonen. Av någon anledning är det alltid en pärs att gå i... Så larvigt, urtöntigt - jag veeet! Det är dock lite kallt i luften i Nässjös simhall o vattnet... Mycket varmare i Sävsjö t.ex Men att vattnet är kallt är en fördel när man simmar drygt 1000 m. Jobbigt att gå i ......


Kul hade jag, Stella o David i varje fall. Å jag skärpte till mig. Badade i den "kalla" stora bassängen, den något mindre kalla lilla bassängen o så bubblade vi säkert 3 ggr. Grymt härligt!! Var alldeles slut efteråt - märk väl inga längder idag. Vågar faktiskt inte dra 40 längder när jag har ansvaret för barnen. Något som är lite festligt är att Stella simmar ordentligt redan nu. Hon är ju faktiskt bara 6 år. Med tanke på att de andra lärt sig ordentligt först vid 8...vilket är i mitt tycke sent. Stor eloge till bio pappa som alltid åker till simhallen på torsdagen.


Läste dagens insändare i tidningen idag (en av många i samma style). Att en ny simhall borde gå före bandyhall. Ärligt talat är jag så förbannat trött på alla dessa insändare "antingen eller". Vi behöver en bandyhall, vi behöver även en fungerande simhall. Om jag som biträdande fastighetsförvaltare i Nässjö kommun blundar eller inte tittar upp i taket när jag duschar tycker jag ändå vår simhall är rätt fräsch. Ja, nu sticker jag ut hakan å får säkert en del onda tankar emot mig. Jag vet ju dock att hallen som sådan borde rustas upp ordentligt och politikerna har ju faktiskt sagt ja (fast inte i år). Å jag har vänt lite betr. kulturhuset. Tycker det har blivit en pärla för Nässjö stad även om jag innerst inne vill att våra skolor och förskolor ska rustas oxå...


Vi fikade på Thimons efteråt! Smaskens trodde jag när jag var övertygad om att jag skulle få del av Stellas muffin (gigantiskt stor). Inte en smula blev över...å efter drygt 2 h hoppande, simmande, lekande o bubblande var vi sugna...


Kram o go kväll!!


  

Stella - klar för bad i Nässjös fräscha simhall ;)))))


  

Stella valde dumlemuffin och David morotstårtebit...

Av Sofia - 17 februari 2011 19:09

David har varit hos farmor och farfar på sportlovsledighet i två dagar. Då hade jag ju tänkt att börja jobbet tidigt (när man inte hade några barn att skjutsa till fritids). Mmmm, så bra det gick.... Var här strax före åtta både igår och idag... Det var EXTRA och otroligt skönt att ligga kvar i sängen. Ja, flextimmarna är många så det gör väl iofs inget men det känns som det är förmiddag när man kommer. De flesta är här vid 07.00


I morgon ska jag vara ledig. Stella kommer kl. 07.00 så då gäller det att ha ställt klockan. Sportlov! Måste man sporta då ; ) Räknas en fika på Thimons som sportslig aktivitet? Jag har bestämt mig för det. De barn som vill följer med. Risken finns att det bara blir Stella o jag som åker. Kompisar å annat lockar mer än samvaro med mamma (inte alltid) å det är ju något som man får ta.


Får väl ägna morrondagen åt att snygga till hemmet oxå då det blir lite go mat med vänner på lördag. Läste dock att magsjuka härjade just bland de vänner som ska komma så jag ropar inte "hej" ännu.


God kväll!!! 

Av Sofia - 17 februari 2011 08:39

Nu ska jag inte på nåt sätt klaga MEN det känns när man inte är två i vardagssnurren. Förtom fullt ös på jobbet blir det skjutsning, handling o en massa fix....mat på bordet. Denna veckan är dock läxläsning undantaget pga lov. Ja, skönt att Ulf är tillbaka idag.. Det var ju så lagom kul igår kväll när man satt rätt trött i soffan o fick ett mess från maken som var på galej "Å nu kom Andreas Jonsson in på scen"... Otroligt kul för honom men jag hade ju velat se honom!!!!


På lunchen idag käkade jag å en kollega ihop med min bror. Kul att kunna "stjäla" hans dyrbara tid en gång då och då.. Trevligt o gott på Akropolis! Alltså - nästan ALLTID fullsatt och kommer man inte före 12 är det inte säkert att bord finns kvar såvida man inte reserverat! Rödspätta blev det idag så man har injicerat de hjärnceller (man kanske har) med Omgega 3. Nyttigt har jag läst!


Det gäller dock att skynda sig för det kan snabbt ändras. Nya rön kommer med blixtens hastighet.  Imorgon kanske Omega 3 höjer risken för..nåt som inte är bra. Minns hur man näst intill blev dödförklarad för några år sedan när acrylamid fanns i all tillredd t.ex potatis. Chips var ju dödligt! Har dock för mig att de fick backa på det där... Skrämde väl ihjäl en å annan istället. Nu tycker vi det är otäckt med galna-ko-sjukan och parasitmaskar i blåbär som överförs via mårdhundar? Å det är det ju men smittan var lika med noll, läste jag ngnannanstans!


Lite lagom av allt? Kanske vore en bra idé?? Å så ta allt med en gnutta salt kanske?


Ha en fin kväll!! (lr dag för detta sparades tydligen inte i går...?)

Av Sofia - 15 februari 2011 20:00

      

Mitten på februari (drygt faktiskt) och vintern har oss i ett järngrepp. En kollega hade lästa att kylan skulle hålla i sig långt in i april... Alltså - snart rymmer jag. De som vill får följa med.. Å utomlands kan man ju snart inte heller åka. I Egypten bråkar de eller så blir man uppäten av hajar.. I Thailand bränner man sig på maneter + att det är fasligt dyrt att åka dit... Har en kollega som just nu befinner sig på Sicilien. Av FB-bilderna att döma ser det väldigt niceigt ut. Kanske vore ett bra alternativ?


Men man kan tänka på sommaren.... Vi (läs = Ulf) har nu bokat Gotland. Två veckor med husvagn. Inget billigt när antalet personer är 6 i familjen men det kan det verkligen vara värt för en gångs skull. Förlåt Falkenberg och västkusten - som får stå över vårt besök i år (om jag inte lyckas styra bilen dit nån helg i vår...) Har aldrig varit på öa' och det kan ju vara lite kul att se landets mest östra sida! Många pratar så gott om detta paradis.


Nu hemkommen från Skogsvallen (Sveriges vindsäkraste plats) vilken inte på något sätt var varmare än övriga Nässjö idag. Jag gick snabbt en runda medan David tränade - kan ju vara trevligt för honom att ha sin mamma kvar ett tag till o inte läsa på stenen "Här vilar en ihjälfrusen bandymamma". Nej, man ska inte skämta om döden - jag vet men jag måste skämta lite om denna hemska vinter så jag överlever den...


PS. Öland är ett gott land. Gotland är ett ö-land   


Ha en go kväll!

Av Sofia - 14 februari 2011 18:28

Latin för halsfluss om ni undrar... Den har anlänt till huset och antibiotikakur nr 1 är uthämtad på Apoteket. Johanna har börjat äta! Nu kan jag bara stilla be en bön att ingen av de andra barnen (eller vi vuxna) är smittade. Känner inget än i varje fall...å det känns - jag vet. Har haft det en enda gång och det gör otroligt ont att äta, svälja och prata. Nu har jag kanske iofs låg smärttröskel men, men.....på å sätt o vis skönt att det är sportlov så hon inte missar en massa i skolan men det är ju samtidigt väldigt tråkigt att vara sjuk när man har längtat efter den lediga veckan!


Ikväll har vi pappafritt här hemma. Han har farit till Stockholm för två dagars vistelse och det är onekligen tomt utan far i huset. Visst - jag har ju mina vänner på Fejjan och kan "gilla", kommentera och skriva inlägg utan att någon ska "tycka" något ; ) ...men cyberumgänge är ju liksom inte samma sak...


Å så Alla-hjärtans-dag till på köpet! Fick ju tulpaner i lördags som står så fina o granna på köksbordet. Det optimala är ju att äta lite gott med sin partner och vara lite extra goa mot varann - för det är väl alla idag??? ;))   Jag får var extra go mot mina barn!!!


God kväll!

Av Sofia - 13 februari 2011 18:24

Idag söndag - kallt, kallt, men härliga ljuvlig sol. Sov länge, åt frukost långsamt, fixade, grejade.. Jag har passade på att jobba medan Ulf var med David på bandy i Tranås. Jo, det hade varit härligt att vara med o titta men när solen börjar avta och första matchen inte var förrän kl. 15.20 så kände jag och mina fötter att det är bättre att vara lite nyttig på Vipan....
Matchernas reslutat blev två vinster för Nässjögrabbarna och David var tydligen kung i målet i anddra matchen. En glad kille väntas hem om en stund mao...
Gårkvällen var som vanligt oerhört trevlig. Härlig kycklinggryta med couscous o sallad. Därefter en superb gräddtårta med blåbär... Vi kollade in Mello lite oxå men jag hade inte fullt fokus på låtarna så jag kan knappt uttala mig om vilka låtar som var de bästa. Hoppas att folket valde rätt (även om jag personligen inte är så förtjust i brylcrèmes-Brolle). Sanna är ju numera en fullfjädrad schlagerdrottning även om hennes nummer igår påminde mig om "buren" på Högland (fanns för längesen för de mer vågade typerna ; )
Johanna har förmodad halsfluss (vita fläckar i halsen + att det knappt går att höra vad hon säger) o jag får smått panik inför tanken att det nu ska florera runt i familjen. Vårdcentralsbesök i morgon ska bokas så fort tfn-tiderna startar.
För de som inte har Facebook lägger jag in en länk...som sagt...man är ju helt klart lite stolt....    
http://skillingaryd.nu/nyheter/ulf-%e2%80%93-vaggeryds-nye-postchef#more-23329
 

   

Ja, bilderna från en iPhone kan man väl inte uttrycka någon större entusiasm inför.. Här är i varjefall födelsedagsbarnens föräldrar.
  


Far, mor, Lotta
  
Me and my brother!
  

 Ulf o jag

  Pilip o David spelar ngn typ av Wii

   


En inredningsdetalj - ord på väggen vilket är ett av världens vackraste citat!!! 


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se