Alla inlägg under april 2011

Av Sofia - 22 april 2011 17:59

Idag har det inte direkt märkts att det varit Långfredagen här på Rensigen! Om det någonsin märks nu för tiden....någonstans... När jag var liten fick jag inte.....ja, du vet Malena - hur vi hade det!!! ;))  Ungarna har farit runt med kompisar och det har fejats med altandäckstvättning.. Vi har målat ägg och barnen har fått sina påskägg. Detta hänger ju ihop med att Stella lämnade oss idag. Att vänta till Påskafton lr Påskdagen skulle ju inte vara så roligt då hon inte är här...


Farmor och farfar kom hit på lite fika och överlämnade sina påskägg till barnen. Nu är godisförråden fyllda för ett tag framöver och man får väl tjata lite xtra om tandborstningen kvällarna framöver. Min hals är något bättre och jag lite mer på hugget än igår... En promenad i solen blev det på eftermiddagen i bara linne o kjol - så gott, så gott... Riktig sommarvärme!


Å till kvällen i som så många andra hem - GRILL!!!!!!! Oset ligger redan tätt i Målenområdet och me like! Det enda som fattas mig nu är Stella. Hela dan känns det jobbigt att lämna henne, å sen när hon är borta känns det ännu mer tomt. Det blir lite xtra påtagligt en helg såhär....


Ha en härlig kväll och skänk historien en tanke! Ni som inte tror kan ju i varje fall tacka för en LEDIG dag ;)


Kram!!

Av Sofia - 21 april 2011 18:44

Nu får vi igen för den långa vintern.... Sol och värme i mängder. Det blir lite konflikt i hjärnan när man kan sitta ute och fika i linne o kortbrallor och det fortfarande inte finns ett löv på träden. Det stämmer liksom inte riktigt... MEN snart så kommer just den detaljen ändras. Snart kommer hela naturen explodera i tusentals av gröna nyanser. Nu är det bästa tiden - innan allt verkligen tar fart!!!


Promenerade ner till stan för att inhandla (som den häxa jag är) de ägg som barnen naturligtvis vill ha. I år blir det pyttesmå ägg med en lite större peng istället för ett stort ägg fullt med godis. Nu får de köpa vad de vill. Stella vill säkert köpa just godis. De andra siktar nog på inlines...som tydligen står högt upp på önskelistan.


Det har varit en bra ledig dag. Klistrat in kort och tagit det lugnt. Johanna har städat i stort sett hela eftermiddagen iofs med mina påtryckningar. Ska hon ha pengarna ska hon göra det när jag vill o inte på Annandag Påsk. Nu är det hur som helst rent!!! DUKTIGA fina!


Snart dax att grilla!!!! Love it! Idag blir det hamburgare - gott, gott!!


G L A D   P Å S K!!!!!!

Av Sofia - 20 april 2011 19:26

Alltid lika spännande innan man får beskedet! Vilken plats och startgrupp man erhåller i Göteborgsvarvet! Å så idag - äntligen! Nu tänker jag positivt och naturligtvis SKA jag starta i grupp 6, plats nr 20 484...den 21 maj. Sen att halsen värker och huvudet likaså, att jag blir genomsvettig när jag "går" uppför trapan till plan två i min arbetsplats - jag försöker i varje fall förtränga det nu. Det är ju attans.. Nu när istiden 2010/2011 äntligen är över, våren kommer blir jag krasslig. Har till och från inte känt mig på hugget på länge, länge... Dessutom påskledigt och en massa tid att just träna, fixa hemma etc. etc. Jag borde få ett antal mil till i benen och sedan vila en vecka före loppet (för att vara ordentligt taggad). Eftersom det är exakt en månad kvar till loppet så, tja tidschemat ser onekligen snävt ut...


MEN det finns människor som har det värre. Jag kommer att bli pigg och frisk till skillnad från så många andra stackare som lider av förbaskade sjukdomar... Jag ger med glädje bort alla kommande Gbg-varv om någon enda människa kunde få övervinna hemsk sjukdom och för alltid bli frisk!


I kväll är Johanna på party. Det händer inte så ofta att hon ränner ute så det känns lite märkligt. Det var familjepizza, chips, sällskapsspel på schemat...bara tjejer - inga killar skulle vara med... Tror jag så mkt jag vill på ; ) Nycitronerad i håret - hon var såå fin när hon gick!!


Härmed är påsken inledd - dymmelonsdagen snart avklarad!

Påskkramar!!

Av Sofia - 19 april 2011 20:14

Undra om det bara är jag (förälder) som får en obeskrivlig lust att springa ut och vara med...när barnen har sin fotbollsträning? Tränarna och de andra föräldarna och framförallt Davids lagkompisarna skulle undra.... Vad har David för konstig mamma?? Nej, såklart sitter jag bredvid plan och tittar på... I skolan tyckte jag fotboll var jätteroligt. Nu ska jag inte göra mig till offer igen och förklara att jag aldrig blev skjutsad till någon aktivitet när jag var liten för vi bodde på landet...nu gjorde jag det igen. Jag sjöng mest i olika kör(er) när jag var liten och där lär man sig inget om fotboll, tyvärr.... När jag var 15 år blev jag tillfrågad en gång på en fotbollscupsdag i skolan om jag ville va med o spela i BSK (Bodafors tjejer) men jag vågade aldrig hoppa på det. Tyckte väl att - "det där kan ju inte jag eftersom jag aldrig spelat förr".


Åter till nutid. David gillar fotboll. Bollen är framme så gott som nästan varje dag och konstgräsplanen är välutnyttjad rejält efterskolan. Kul! Kul! Kul! Nu börjar snart seriespelet och det ska bli en spännande säsong ;) Trekanten cup i augusti blir en festlig fotbollshöjdpunkt!!


Slängde även ett getöga på träningen på planen till höger om Davids kompisar. Där spelade Elins fotbollslag. Alltså Elins f.d fotbollskompisar. Tyvärr (som mycket annat) har hon fått för sig att hon inte vill iår. Å jag tycker det är sååå synd. Det är så förbaskat viktigt med en lagidrott för BÅDE killar och tjejer. Man lär sig så mkt annat än bara just kicka boll... Ja, ja - tiden är förbi då föräldrarna tvingar ungarna iväg på nåt. I varje fall i den här familjen!!! Hoppas hon ångrar sig....snart.... Man kan ju tjata lite - "Du, Elin - jag såg dina fotbollskompisar idag - det såg jättekul ut och de var så duktiga"


I morgon är det fredag för mig ;) Sista jobbardan denna veckan! Sen är jag ledig ända till tisdag!!


Ha en fortsatt fin kväll!!

Av Sofia - 18 april 2011 20:49

Johanna tiggde o bad om att få färga sitt hår mörkt vid nyår... Å till slut gick mamma med på det IGEN. Det var ju nu några år sen hon gjorde förra misstaget, dock inte så mörkt den gången. Tycker det är synd när man har så vackert, tjockt, glansigt hår med jättefin blond färg. Men hon fick viljan igenom vilket resulterade i en förvisso mycket tjusigt brun/röd/svart färg och när solen lyste på det...mmmm...hon var snygg i det. Men hon blev ändå en makaron. En sån där som "ser ut om alla andra"... Låter jättehemskt nu när jag läser den där meningen men ett uns av sanning ligger det i den. Någonting av Jois försvinner när blont blir mörkt. Det är helt enkelt inte hon.


Helomvändningen kom för några veckor sen. Å när det vänder för johanna - DÅ ska det gå fort. Panik med avfärgning/blekning. Lyckades att få en ganska så snar tid hos frissan På Håret i Sävsjö och mormor (som inte någon gång gillat hårfärgsförändringen) hämtade henne. Sen var det bouleavslutning för mormor/morfar så moster Karin fick hämta henne, bjöd på middag och umgicks med henne tills boulekloten slutat rulla (å 3:e priset var säkrat).


Tack mormor&morfar och moster Karin som hjälpt till i Johannas blondering ; ) Detta var fas 1 i slingblekningen. Fas 2 fixar jag....den 3:e maj. Då är jag ledig med alla barn och kan åka en sväng till Sävsjö.


Nu doftar dessutom hela huset av citron. 25 st inhandlades av Johanna o Elin förut idag. Citronsaft och sol bleker tydligen bra... Gosh!!!! När jag läser dagens inlägg känner jag....suck... I-landsproblem... Hur som helst! Nästa höst kommer det ingen mörk hårfärg innanför husets väggar.


Ha en fin kväll!!!


Av Sofia - 17 april 2011 17:01

Sol   från klarblå himmel o det nästan "står" utflykt på programmet. Tänkt, sagt o gjort... Vi fick med oss två av barnen. Kan inte förstå att vår blivande 15-åring inte uppskattar att se ett vattenfall i Aneby. Hon fördrog sängen.... Även Elins dissade idén då en kompis smällde högre. Vi som åkte njöt av färden. Vatten forsade som bara den och trapporna upp och ner är roliga att gå i.


Sedan fortsatte vi till Lekeryd och skulle inhandla södra Sveriges godaste mjukglass (enligt vad folk har sagt). Å absolut - jättegod - massor att välja på topping, strössel etc. Men....både jag och Ulf tyckte nog att Nässjös egna gågatemjukglass är åtminstone lika god...


Nästa utflykt blev Lövhult. För mig själv. Med fötter. Hade som mål att springa 3 varv i Lövhult på 5 km slingan. Ändrade mig dock o sprang hemmifrån till Lövhult istället. För att använda ett av barnens uttryck så "suger" backarna upp innan Mio rätt bra...... Äntligen en runda över 15 km... Jag forslade min kropp drygt 15 km (sprang nog bara ca 14..) Kändes behövligt nu när Gbg-varvet kryper närmare i kalendern ; ) Lite trött nu, faktiskt!! Gott trött!!!


Ha en fin söndagskväll!!


 

Stella o David framför fallet!


 

Nedför alla trappor.. här "skvätte" det..


 

Vi var tämligen ensamma här idag. 1 maj öppnar de caféet!!


  Mjuk glass i ett något kallt Lekeryd...

Av Sofia - 16 april 2011 16:14

Bodafors t/r. Lite för lite kläder men en underbar runda! Jag älskar min cykel. Glömde vattnet och fick vända vid Åkerskolan. Det var rätt hård motvind till B-fors men hemåt gick det lättare trots att det då är svag uppförsbacke hela vägen... (känns det som i varje fall).


Idag har David haft fotbollskick-off på Skogsvallen. De skulle ha samarbetsövningar, snacka teori, äta lunch och dessutom spela match. Han skulle spela match från 8.00-10.00 och jag tog med mig Stella för att se honom spela sista halvtimmen. Mmmm...när jag kom dit var Davids matcher redan färdigspelade :( Ändå tyckte jag att jag var hyfsat duktig att ge mig upp kl. halv nio idag på morgonen eftersom jag och några kompisar var på AW i Jönköping igår. Lika trevligt som vanligt!!! God mat, bra live band och tåg hem kl. 22.10


Idag är en lyckodag för Stella. Hennes bästis Daniella flyttar till vår gata Renstigen. Hon lät mig förstå kl. 07.00 i morse att hon skulle "plinga på" hos Danni. Jag lät henne förstå att det var lite tidigt. De har sprungit fram och tillbaka genom trädgårdarna hela dagen.


Nu dusch och sen taco kväll!! Ha en fortsatt skön lördagskväll!!

Av Sofia - 14 april 2011 19:40

Jag känner stor tacksamhet idag! Man är nästan lite salig när man genomfört ett "sångande" och det känns bra. Publik som är tacksam och dessutom fullt hus. Mina svärföräldrar kom dit efter en tur bland torgknallarna och ett gäng jobbarkompisar besökte också Kyrktorget i Missionskyrkan idag. Det värmer!!!!!!!!!


Det är en skön känsla att kunna "ge" och samtidigt "få". Oerhört svårt att förklara men man går därifrån och känner sig lite förtrollad. Jag lever på det länge. Dessutom tycker jag att min mamma är fantastisk som ju har huvudansvaret, ordnar fram sånger, gör program, spelar piano och håller koll på allt. Å som pricken över i:et sjunger hon fortfarande fantastiskt. Stolt att få sjunga ihop med henne. Efteråt var mor, far o jag och käkade lax till lunch. God o trevlig avslutning!


David ställde en fråga till oss igår. - Vet ni vilken som är Smålands flagga? Näe, det visste vi ju inte. Jag tänkte först på den där gula med rött lejon men det var inte den han menade. Då målade han upp en flagga i grönt och rött och inte någon av oss trodde på honom. Googla på det då, svarade han. Å pojken hade såklart rätt och jag kan säga att jag aldrig har hört talas om nedan. Kan färgerna månne symbolisera lingon och gröna skogar?? Annars tänker man kanske på rosa = Linnéor. Den är då sannerligen inte väl marknadsförd. Skånes har man ju sett några ggr (gul o röd).


 


Men denna grön/röda skapelse är dock inofficiell och den gula med rött lejon är den officiella om man ska tro Wikipedia!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards