Alla inlägg under maj 2011

Av Sofia - 23 maj 2011 19:41

Det har pågått en tid....utflykter hit och utflykter dit... Medhavd matsäck...fantasin börjar sannerligen tryta. Pannkakor är en hit men kanske inte alltid så smidigt om man är lite busy kvällen före. Niceiga tanke att steka mitt i natten. Drickyoghurt och Risifrutti är populärt och framförallt smidigt. Det gäller att tänka sig för bara, inte handla hem Risifruttin för tidigt eftersom de har en tendens att "gå åt" ; ) Svårt att fästa hänglås på dem...


Samtidigt som det är otroligt kul för barnen kan det vara lite maffigt att tänka på allt och komma ihåg alla små evenemang. Denna vecka - Visingsö för David (standard för klass 3 i Nässjö). Torsdag - Kleva Gruva för Elin. Här skulle det dock bjudas på varmkorv o dricka till lunch (läs liten medhavd fika). Skulle inte bli förvånad om det bubblar drickyoghurt och riskorn ur öronen på Elin o David snart....


Jag tror de flesta föräldrar känner igen sig när det gäller ovan. Maj är en vacker månad och maj är en utflyktstät månad. Lägg därtill samtliga avslutningsfester som föreningar, förskolor och klasser har... Å nu kom jag på....vi ska stå i kiosken på fredag kväll då David spelar fotboll ; ) Något som ska bli trevligt förvisso men så var den veckan gången..


Förutom mina skrubbsår på knä, höft o armbåge mår jag kanon idag. Snart dax för en löpartur igen I MINA NYA LÖPARKLÄDER!!!! Jag är mäkta imponerad av en bekant som hade lördagens Göteborgsvarv som "träning" inför Stockholm Marathon på lördag.. Ooops - där ligger man i lä ;))


Ha en fortsatt fin kväll!!!!

ANNONS
Av Sofia - 22 maj 2011 12:05

Nej, jag är ingen Evy Palm men jag har nog henne som en god förebild när det gäller "tanter" och löpträning. Fantastiskt kvinna och såklart en otrolig naturbegåvning. Men jag är så otroligt nöjd med min tid under två timmar på gårdagens Göteborgsvarv anno 2011. Med tanke på tveksamheten att över huvud taget springa så är tiden 1.58 suverän! Jag och övrig familj har under hela vintern och våren varit omringad av halsont i diverse former vilket såklart bidragit till mindre, just löpträning. Men det är kanske precis så man ska göra inför varvet - gå massor av långpromenader, cykla inomhus när istiden äger rum och just mindre löpträning!! ; ) Det är otroligt iallafall hur människan (läs = jag) ger järnet när det verkligen gäller. 


För att sammanfatt loppet så kändes det som om jag flög fram "nästan" hela tiden. Jag hade orken hela vägen och sprang om mängder med folk (blev såklart omsprungen oxå). I efterhand funderar jag på om jag pallat hela sträckan om jag hade satsat ännu mer..... Men så ska man inte tänka, I know! Om jag inte behövt göra två toastopp.... ; ) Jag drack rätt kraftigt hela förmiddagen o eftersom man ska vara på plats i sin startgrupp en halvtimme före start...så jag... ni fattar ju...man springer liksom inte ifrån när det är 4 min kvart till startskottet.


Vi skojade ju lite om att jag förmodligen skulle få hämta Ulf på Sahlgrenska men det höll på att bli tvärtom. Strax efter 19 km hände det som absolut inte får hända. Vid en något smalare betongbro, trångt med folk kommer plötsligt en jubelidiot från vänster o sätter fötterna där jag ska sätta mina. Fanns inte en chans att jag kunde parera, tappade balansen och jag bara tänkte "snart slår jag mot marken". Jag i min tur höll på att dra med mig två-tre löpare till backen men för dem gick det bättre än för mig. Obeskrivlig smärta och fly förbannad blev jag upphjälpt av idioten som bad om ursäkt "det där var mitt fel". Ja, det var inte mitt, tänkte jag men det var ju juste att han sa det. Med två uppskrapade och blodiga knä, armbåge, höft och hand sprang jag i mål och smärtan kom nog mer efteråt. Det kunde gått värre även om jag inte är så fager att se på idag!!


En hellyckad dag! Underbar upplevelse! Perfekt väder! Ulfs resultat ska jag inte närmare gå in på. Jag är mäkta imponerad av att han tog sig runt som han gjorde med tanke på hans träningsdos och kramp i vader efter 1 mil! Medan jag väntade på min make, duschade jag i en ishall?? Det var så kallt därinne av naturliga skäl så det gick i löpartempo. Sen investerade jag i en ny snygg löpardress på mässområdet! Den förra har 7 år på nacken så det var dax... Hela tiden med ett fånigt leende på läpparna...då fanns det inga problem nånstans...möjligtvis blodiga och såriga knän...


Kvällen firades med Club Sandwich och öl på en mysig restaurang - Den Mariestadsflaskan har nog aldrig varit så god!! Å det var vi värda!!!


PS. Tack alla för pepptalk och "lycka till" - det fick mig taggad ska ni veta!!!! Ska anmäla mig till nästa år direkt...

ANNONS
Av Sofia - 20 maj 2011 19:03

I vår GI-inspirerande värld är kolhydrater något som mer eller mindre är bannlyst. Pasta, potatis, ris, bröd etc är mindre bra och protein i alla dess former är bra! En del personer på jobbet har hållt och håller formen men GI och det är ju trevligt att man hittar "sin" metod. Själv mår min mage något bättre av mindre mjölmat. En kväll med pannkakor till kvällsmat - not good! För mycket mackor - not good! Men numera gillar jag inte att överdriva någonting vilket jag ofta kunde ha tendens till förr.... Lagom av allt tror jag mer på i så fall. Hjärnan behöver sina kolhydrater och tränar man ofta och lite hårdare behövs det energi - både i form av kolhydrater, fett och protein!


Eftersom det är långlopp i morgon ska jag till kvällen servera pasta! Därmed basta! Nån god ostsås till hade jag tänkt. Det blir lite si och så med matrutinerna ikväll.. Elin har extra träning inför dansuppvisning på kulturhuset Pigalle på söndag (hon kommer inte hem förrän kl. efter 20.00) Johanna ska på Bio i Nässjö med klasskompiar - Pirates of the Caribbean 4. Ulf är på sommarfest med Posten nånstans i skogarna utanför Vaggeryd. Tidpunkt för hemkost - keine ahnung? Stella åkte till sin far idag så med andra ord blir det David och jag som sätter oss till dukat bord.


Dagen som gick var bra! Förvaltningsinfo startade dagen (man får en övergripande hint om vad som händer på förvaltningens samtliga avdelningar). Det är helt klart varierat, allt från kostbesparingar och färg på ishall till hur det går för plantorna i kommunes växthus. Häftig blandning helt klart!!! Sedan rullade timmarna snabbt på fram till 17.14 Eftersom både kyl och frys ekade tomma var det dax att fylla på förråden. Fredagshandling är väl inget jag föredrar men ibland måste man...tyvärr....


Ha en fortsatt fin fredagkväll!!

Av Sofia - 19 maj 2011 18:14

Göteborgsvarvet!!!! Jo, jag ska springa! Jag ÄR vältränad men möjligen har jag inte tillräckligt många löparmil i benen för en halv mara. Jag är dock inte dummare än att jag faktiskt kan sluta springa och promenera raskt om det uppstår problem (tror jag). Förra året var det många som var dumma, som inte såg sina begränsningar i tid.... Det ryktas att det även ska bli varmt o soligt på lördag. Japp, keps - ta med CHECK! Vattenbälte med fyra flaskor - ta med CHECK! Nästan det viktigaste förutom löpardojjor och kläderna. Men det blir lätt ordnat iår eftersom vi åker över dan. Kan åka i löparstassen och ha ombyte i ryggsäck!


Tåget avgår kl. 08.00 och eftersom det är så smidigt att ta sig från Nässjö till Götet (!!) är vi framme c a 11.00 Jag startar kl. 14.05 och Ulf har bestämt sig för att inte springa alls (tror jag). Han ska helt ägna sig åt att coacha och peppa mig! Om det sedan innebär vad jag nyss skrev eller handlar mer om att dricka öl på Avenyn, vet jag i skrivande stund inte.


Jag tänker förena lite nytta med nöje. Köpa en "mjuk" löparjacka på den mässan som alltid äger rum i samband med start i Slottskogen. Brukar alltid vara mkt förmånliga priser där. Sedan ska vi besöka en gammal polare Henke Enarsson i  Stadsmissionens tält (om vi hittar det). Tyvärr har han flyttat från Nässjö och bor numera i Göteborg med sin familj. Han spelade en gång cello på vårt bröllop - fantastiskt vackert!! och dessutom har han spelat in Backyard Babies första skiva i hans dåvarande studio på Pinnen. Ja, nu var det lite "Jag mötte Lassie" men jag bjuder på även det. Lite kul att även mor och jag spelade in en riktig studiokassett just där ; ) Inte samma genre som Dregen & Co. dock....


Jo, jag börjar bli lite nervös inför loppet... Det är som en kollega sa: "Det är bara att bita ihop" och det är ju faktiskt så vi människor funkar. Vi biter ihop när det gäller. Men som sagt (måste ha nåt att skylla på om det går åt hel...) tänker inte vara dumdristig om jag känner att jag inte pallar loppet!!!


Lycka till alla ni andra som kutar!!!!

Av Sofia - 18 maj 2011 20:39

På nåt sätt VILL man att tiden ska gå. På nåt sätt VILL man att tiden ska stå still. På måndagen längtar man till helgen (kanske redan på söndagen) och det tar många år och kanske aldrig...att inse "Carpe Diem", fånga dagen och njuta av nuet. Det kan inte vara helg hela tiden. Om man lär sig att gilla vardagen blir livet så mycket bättre. Det är måhända en konst men man kan öva sig. Minns själv min gymnasietid - en av de gråaste perioderna i mitt liv. Jag levde bara för lördag o söndag när man var ledig från skolan och slapp att åka till skolan. Veckorna var som ett grå dimma och livet blev med ens ljusare när klockan blev eftermiddagoch bussen gick från Nässsjö till N:a Sandsjö. Jag har aldrig tagit livet och tillvaron med en klackspark och anledningen till att tiden på Brinell var så grå var nog att jag hade tung, tung, tung stålkänga på....(läs prestationsångest). Har med åren blivit bättre men inte riktigt bra på att hantera detta.....


Lovade mig dyrt och heligt att ALDRIG någonsin bo i Nässjö. Livet ville annat och sen 20 års ålder trivs jag mycket bra i denna fina stad. Dessutom jobbar jag nu i kommunen och marknadsför gärna Nässjö som ett attraktivt alternativ.


Numera får jag lite panik när allt det vita (vintern) blev grönt (vår) på rekordfart. Körsbärsblommorna är redan överblommade för att nämna ett exempel. Jag vill liksom hålla kvar tiden....hålla kvar minutrarna lite nu. Bromsa, bromsa, bromsa, bromsa!!!! Men tiden kan du inte påverka. Den går dit den vill gå....och jag hoppas att jag följer med länge......


Go natt!!!

Av Sofia - 17 maj 2011 21:32

Vilken tur....eller möjligen i detta fallet skicklighet. Ingen av barnen behöver varken gå om en klass eller plugga xtra på sommarlovet. Det är väl inte speciellt vanligt heller för den delen men det är med en viss förväntan blandat med ett uns oro man går till de där samtalen. Å det är ju inte bara resultaten... Är mina barn snälla mot andra barn? Kan de jobba i klassrummet? Trivs de? Det mesta har man ju faktiskt rätt bra koll på, men ändå. Idag var det då Davids tur och eftersom en mängd nationella prov har genomförts i 3:e klass är det ju extra spännande. Å det var så bra, så bra och det känns så skönt, så skönt.


När jag åkte hem funderade jag på lärarens roll i det hela. Över 20 st barn i klassen - det ska förberedas, bedömas....o framförallt ska de hålla isär barnen. Det är förvisso deras jobb men oooops vad jag beundrar dem och i dagens fall henne.


Stella har haft en fantastiskt rolig dag idag! Ett riktigt äventyr! En heldagsutflykt till Emåns Ekomuséum i Bodafors. Matsäck för hela dagen (pappas perfekta pannkakor) och diverse annat i ryggsäcken. Hon redogjorde noggrant för alla upplevelser, djur och vatten i en salig blandning. Intrycken var många!!


Själv har min dag bestått av att knåpa ihop preliminära internhyror för 2012 tillsammans med en kollega. Å det är ett knåp.....å det måste bli rätt....förvaltningarna väntar på sina kostnader så budgeten håller sig på mattan! Det är samtidigt otroligt stimulerande arbete som lär mig massor!


God natt!!!Av Sofia - 16 maj 2011 21:06

Lämnade Stella som vanligt på skolan idag på morgonen. Vi gick på skolgången in och hon höll mig i handen. Ännu är detta inte pinsamt - brukar sällan vara det i 7-årsåldern. Plötsligt lägger hon märke till min ring jag har på högerhanden. En billig ring från H&M - en gigantiskt stor svart oval sten (förmodligen i plast - annars hade den varit tung...) - "Å vilken fin ring du har" sa hon. "Den liknar en skalbagge". Jag tänkte då - okej det är väl ändå inte så vacker liknelse.


När jag sedan satte mig i bilen o var på väg till jobbet funderade jag på vad hon sagt. I hennes värld är kanske skalbaggar vackra. Det är vi vuxna som med våra erfarenheter tycker annorlunda. Ormar, spindlar, otäcka kryp är kanske inte något vi tycker är vackert. Hänger ju ofta ihop med rädslan vi har.... Barns oförstörda föreställningar är annorlunda! I deras värld kan en skalbagge vara fin. Å notera att jag inte SA något för att besvara hennes kommentar.. Å jag gillar min ring som eg. är krimskrams men kommer nog i fortsättningen alltid tänka på just en skalbagge när jag sätter den på fingret.... ; )


Dagen har varit bra! Lång dag! Efter arbetstidens slut ägde terminens sista brukarråd rum. Jag sekreterare plitade ner de frågor och de fakta som kom upp. Sängen hägrar! David snorig, Stella snorig och jag känner mig lite raspig i halsen. Det bådar verkligen gott för kommande lördag....... :( :( :(


God natt!!


  Skalbaggen....

Av Sofia - 15 maj 2011 15:41

Börjar att gratta alla Sofior jag känner och naturligtvis mina egna tre döttrar som bär namnet Sofia. Vis och klok betyder namnet som ursprungligen kommer från Grekland och tja, jag vet inte vad mina föräldrar tänkte på men de gillade väl helt enkelt namnet ;))


Å sen vill jag gratta Saade förstås! Det gjorde du galant. Jag (o några med mig) TRODDE verkligen inte att hans låt skulle slå i Europa. Jag får ju ända säga att han framförde showen med bravur och den funkar klockrent live. Fastnade väl eg. inte för nån annan dänga mer än att jag tyckte England, Azerbajdzjan (kunde inte den stavningen utan att kolla) och Ukraina var rätt ok. Vi kollade på alla låtarna i vår husvagn, på en liten plutt-TV och det blir ju inte så maffigt som man så säger. Fallande ljusregn, blixtar o andra ljuseffekter gör sig inte så bra...


Låg o somnade vid omröstningen, vaknar till när hälften av länderna har lagt sina röster och får se SVERIGE högst upp. De leder!!! Första tanken "drömmer jag fortfarande?, är detta möjligt?" Sen blev Sofia pigg. Jösses, här håller vi på att ta hem hela rasket. 12:orna flög som pingpongbollar till alla möjliga länder och utgången var oviss ända in i slutet. Saade (vi ;) slutade på en hedersam bronsplats och det känns verkligen som en seger. Slipper kvala nästa år! Dessutom vann vi även guld (inga protester nu). Svenskarna hade skrivit låten som vann, svensk koreografi, det var svenska dansare på scenen och dessutom scenkläder av svenska designers... Bra samarbete där!


Efter en regnig o blåsig natt blev det en härlig morgontur till Västanå slott, vid Gränna golfbana. För att ta sig upp (otroliga backar) måste man först ta sig ner till Röttle by. Känns lite som man vandrar i en saga med jättesmå röda stugor och detta härliga vattenfall.. Solen sken gott och svetten lackade.


Varsågod - lite bilder från gårdagens toppendag på Visingsö m.m


  Ulf o Stella på färjan Ebba Brahe.


  

En annan färja...


  Min snygga mamma!!!!


  Bussen gjorde ett stopp. Gamla traktorer ville all.... min far se ; )


  Det fanns annat gammalt oxå. En telefonkiosk. Barnen undrade lite....


   Elin sitter i solbrillor i sin glitterjacka i bussen... You look like a star....


  David i bussen..


  Som min kusin Rolf sa: Vem har sagt att golf är en överklassport?? Här - klubbhuset på Visingsö's golfbana.....


  

Fotot innhåller dagens värdar mina kusiner Bosse och Rolf o hans fru Ann + mamma o pappa


  Fantastiskt god mat! Italiensk buffé. Såååååå gott!!!


  Mamma, pappa och Lukas hugger in på maten.


   Ulf, min kusin Eva-Lena Frick samt min bror diskuterar både Vätternrunda o bandyhall (f'låt ishall).


  Jag o Stella i solen på trappen. Nedanför sträckte Vättern ut sig...ljuvlig vy...


  Min brorsson Anton och kusinebarnen Isabelle och Ida. Snyggingar!!!


  Ett gäng sysslingar!!


  Alla!!!! Massor med Karlssonfolk - ändå fattas en del... Tänk om Hildur och John hade fått se...lr det gör de säkert. Fin sikt uppåt igår!!!!


  Idag söndag hann vi med glass i hamnen!! Stella är lycklig!!


  Hejdå Gränna o Visingsö för denna gång! Ses snart igen!!!Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se