Alla inlägg under maj 2011

Av Sofia - 14 maj 2011 19:13

Hela dagen har vi tillbringat på Visingsö! Kusinträff! Det är en kort sammanfattning av lördagen den 14:e maj som jag nu ska brodera ut en aning!Vi färjade kl halv elva och på andra sidan mötte en chartrad buss upp oss för guidad tur runt hela ön. Visste ni t.ex att de ekar som planterades ca 1820 aldrig blev några svenskakrigsfartyg som staten beställt (tog liksom lite lång tid). De blir nu istället whiskeytunnor o ekgolv ; ) Å visste ni att Visingsö golvbana även används som flygplats? Inte jag heller! För att sno mitt brorsbarn Simons kommentar: "De golfbollarna måste flyga bra!!Resten av eftermiddagen tillbringade vi hos en av mina kusiner Rolf med familj, ca mitten på ön. Fantastisk god och läcker italiensk buffé. Vinet smakade alldeles xtra gott till! Sedan uppdaterade vi varandra på våra befintliga statusar! Var vi pysslar med nu etc. etc. Kaffet och kladdkaka (Stella tog om 2 ggr) avnjöt vi utomhus till utsikten av Vättern! Nästan lite overkligt vackert!! Så otroligt kul att träffas såhär. Vissa av dagens kusinebarn saknades förra året å man kan ju konstatera att det hänt en del sen man såg dem sist... Då var de i Stellas ålder, idag är de 25--30 år ; ). Vissa saknades i dag, å så är det ju - det är MÅNGA kalendrar dom ska synkas!! Tack för en underbar dag, Rolf o Bosse med familjer!! Ser redan fram emot nästa års träff. Då väntar Borensberg!!!Heja heja Saade i kväll!!! Krossa inte bara glas utan hela Europa!!Natti!!!Ps. Inga radbrytningar - jag vet- blir tyvärr så med iPhone-bloggeri....

Av Sofia - 13 maj 2011 18:19

I skrivande stund håller Sverige på (lite senstionellt) att gå till final i Hockey-WM!! Det låter som att det går vägen, om man så säger!! Sitter i dörröppningen till husvagnen o solen skiner i ansiktet!! Niceigt med tanke på att vi åkte in i världens regnväder på väg hit!! Nog för att det behövs regn, massor av regn men just när man ska in på en camping..... Då är det inte kul!!Ja, världen står faktiskt lite still för tillfället... 2 min kvar av matchen!! Sedan ska vi gå ner till lilla hamnen o därefter inhandla grillade revben lr/och kyckling!!! 5-2 till Sverige!!!! Den manliga delen av vår familj skriker rätt ut!! Härligt jobbat med tanke på vad som hände mot Norge ; )I morgon är det dax för färja till Visingsö och vi ska hela dagen umgås med kära släktingar! Ska bli så kul att träffa alla kusiner o dess familjer!!! Hoppas vädret håller sig så gott som det är nu! Regna kan det göra på söndag!!!I morron bitti går jag till Uppgränna, ca 5-6 km härifrån. Måste ses, förmodligen en av de vackraste vyerna i Sverige!!!Ha en härlig kväll vad ni nu hittar på därute!!!

Av Sofia - 12 maj 2011 21:28

Idag har fyra kollegor och jag varit i Jönköping på informationsträff som vår leverantör av fastighetssystemet arrangerade. Till konferensavdelningen på Stora hotellet bar det av med en av internbilar vilket är en något risig Renault. Förutom att den tog oss framåt så är AC'n den enda fungerade finessen...å just det idag på förmiddagen var rätt skönt. Vi körde i 240 km/h. Det du mamma! Har jag aldrig gjort förut! Konstigt nog kändes det inte så snabbt..... ; ) Typ bara c a 90 - det fick gå på "känn" liksom då mätarna var helt ur funktion första milen. Värmeslag? Möjligen? Rättade till sig efter ett tag men det såg hyfsat kul ut. En kollega tog ett kort på mätaren o la ut på FB så nu skriver väl tidningen snart. "Nässjö kommuns anställda - fartdårar". Om jag rannsakar mig själv så gör jag ju ingen hemlighet av det heller direkt....


Efter jobbet blev det helghandling. Vad kan man behöva två dygn på en camping i Gränna? Det är vår årliga stora släktträff på fars sida som äger rum hela lördagen på Visingsö - ska bli såååååååååååå kul! Då passar vi på att campa från fre-sön på Grännastadens camping. Två kvällar och två frukostar. Grill går bort - dels för det aviserade sämre vädret och dels för att vi slängde vår utslitna campinggrill förra året (vi skulle ju sälja husvagnen ; ). På lördag kväll gäller det att ladda upp med nåt som håller oss vakna i ca 3--4 h då det Eurovisionsschlagerfestivalen. Hoppas Saade går till final så han får göra sin glaskrossarshow!!


Å ikväll blev det en löpartur!! Tempot var väl sådär men magen ömmade i varje fall inte. Klädde på mig för mycket (som nästan alltid)... Måste vara positiv nu! Klart du fixar detta Sofia!!!  


God natt!!!



Av Sofia - 11 maj 2011 21:27

Mitt i veckan. Onsdag. Å det är varmt....och jätteskönt!!! Har det med åldern att göra, då man känner sig seg i kolan pga åska i luften. Kan inte påstå att jag lidit av det så mkt förr ; ) Att jag lider är en stark överdrift - det gör jag verkligen inte. Det "känns". Gick till jobbet - ytterligare en underbar och ljuvlig morgon. När man stiger in på sitt rum på jobbet - värmen bara slår emot mig! Ja, det är JAG som inte dragit för gardinen för morgonsolen. Får skylla mig själv. De kollegorna på andra sidan har det värre på eftermiddagen...


Ute är det skönt. Satt ute med min kollega Cissi på lunchen. God kokt fisk med apelsinsås på Akropolis. Som balsam för både mage och själ. Det var fullt ute på uteserveringen och hyfsat tomt inomhus = naturligt!


Kollade på Stella när hon hade fotbollsskola på Målenplan. Det är så kul att kolla på de små knattarna. Det är ett myller av små fotbollsspelare på hela fotbollsplanen. En sen kvällspromenad har oxå hunnits med (fel uttryck - jag hann eg inte men jag tog mig den tiden...) Avvaktar nån dag till innan jag löptränar.


Ha en fortsatt god kväll!!!

Av Sofia - 10 maj 2011 21:57

Kom precis hem efter en kvällspromenad, snabbt förvisso men ingen löpartur. Rädd om min ömma mage... Dundrar rätt in i kvalet till Eurovisionsfestivalen. Har i skrivande stund lyssnat på Serbien och Ryssland. Ska kanske inte uttala mig men....hallå???? Hitta fjärrkontrollen och nånstans därpå hitta off-knappen... Schweiz....den låten har jag hört förut.. Saade kanske inte blir så dumt ändå. Om han nu går vidare. Norge tyckte tydligen inte han platsade alls..


Ytterligare en het dag till ända. Ja, det har varit hett inomhus oxå. Hjärnan fick kortslutning i slutet på dagen... Kände liksom att nu är det bra! Nu går jag hem! Lunchen tillbringade jag i Stadsparken intagandes en köpt macka på stationen och en halvliter päronvatten. Sedan var jag som en kyckling. Allt pollen i luften ville tydligen hamna på mitt svarta linne ; ) Känns inte så fräscht med allt nedfall!


Stimmade ner till ONOFF med Johanna som dooooooooog om inte fick köpa sig en kamera. Å det blev en kamera i metalliskt lila. Glad unge!! Sen hann jag kolla 20 min på David när han tränade fotboll på Skogsvallen. Alltid lika kul!


Nu är det Finlands bidrag i Eurospektaklet (har jag verkligen varit nörd o kunnat alla låtar en gång i tiden????) Hmmm, hyfsad sång faktiskt. Inte nåt som Finland kanske är så känt för. (Nej jag gillade aldrig Hard Rock Halleluja med de där fula montergubbarna.)


Godnatt!!

Av Sofia - 9 maj 2011 21:04

Det är ögongodis nu! Utomhus! Överallt! Man kan inte se sig mätt på vyer och detaljer. Själv låg jag igår och tittade på vårt körsbärsträd som nu blommar för fullt. Bredvid står en av hängbjörkarna och är vacker. Den har ju fler uppgifter än att vara vacker men vår Herre var nog på oerhört gott humör den dagen han skapade just hängbjörken...


Kylan på nätterna håller tillbaka växtligheten lite grann. Men det går fort nu. Vitsippor finns fortfarande men tittar man nog så börjar de bli lite torra. Det saknas helt klart regn!! Å när man vill att det ska regna....nada ; ) Tycker lite synd om de som har problem med allergi och pollen - de önskar säkerligen regn!! Å bönder och alla som sysslar med odling oxå förstås!!


Man vill vara ute så mycket som möjligt. Försöker att tränga bort "längtan ut" på dagarna när jag sitter inne från 8--17. Började dagen med en promenad och har även avslutat dagen med en... Skulle blivit en löparrunda MEN senaste turen gav mig halvvägs hemsk håll!! Har aldrig haft några stora problem med det. Fick stanna flera ggr och nu känns det som om jag har ett stort blåmärke på höger sida....öm.. Hmmmm.. Känns sådääääääääääär med tanke på att Varvet startar om 2 veckor (knappt). Tråkigt!!


Ha en fortsatt bra kväll!!

Av Sofia - 8 maj 2011 12:41

Vädermässigt en ljuvlig kväll! Så kan man beskriva gårkvällen hos oss. Rosévin till välkomstdrink på altanen. Kvällen bjöd sen tårta på tårta - jättegod smörgåstårta (beställd) och sedan goa gräddtårtor från mormor i Torset. Johanna fick födelsedagspengar och presentkort vilket hon är så glad för! Tack alla å hennes vägnar för presenterna!!


I dag har vi hämtat vår husvagn. En ny säsong väntar... Snart fläskpannkaka (å nån får lite smörgåstårterester), därefter dax för David att spela match på Skogsvallen med sitt NFF-lag. Det blir en skön stund i solen för oss som hejar på!


Ha en skön söndag!!


  Lotta och Anders


  Pelle o Ulf


   Morfar, jag och mormor


  Farfar, farmor och Monica


  15-åringen!!


 

Alla ville se presenten hon fått!!


  Kusinbordet


  Johanna skårar tårtan!!

Av Sofia - 7 maj 2011 16:23

För 15 år sedan, på morgonen kl. 07.35 födde jag en tjej. 3 740 gram tung och 49 cm lång. Jag blev nåt helt nytt - mamma! Det var häftiga känslor! Jag minns att det gick lite uppochner inombords. Fixar jag det här? Detta ansvar...samtidigt som man direkt kände en stor kärlek för första ögonblicket. Åren går fort och som sagt, 15 år senare - 2011 är hon redan en ung kvinna. Hon är glad idag. Det känns som just 15 år för henne är en stor milstolpe. Ingen fjortis längre ; ) Vår Pippi Långstrumps-tjej som ofta under sin uppväxt har gjort saker o ting på sitt eget lilla sätt har vuxit upp! Tonårskaoset håller på att plana ut....


Vi väckte henne med glass på sängen som brukligt är vid födelsedagar och fler paket än den navelpiercing hon redan erhållit. Då ser man helt plötsligt den mer positiva sidan av syskonkärlek, när Johanna kramar om Elin och David för presenter de köpt. Den andra s.k syskonkärleken är ju då retas, tetas etc. (om nu någon inte hajjade det).


Till kvällen blir det fest med släkten. Det är ju lite kul att "få till det" på rätt dag. Eftersom vädergudarna är med oss idag sitter vi såklart ute. Det gör lite ont att Stella inte är här... som alltid.... Hon fick ge sitt paket till Johanna i torsdags - två ansiktsmasker som modern hade köpt för hennes räkning.


Ha en go kväll!!!


PS. Idag går många av mina tankar till de föräldrar som förlorade sin lilla bebis på Eksjö lasarett i tisdags. Reportaget stod att läsa i dagens tidning och tårarna kom när jag läste det. Så fruktansvärt. Kan inte ens föreställa mig hur det känns...att ligga och kämpa i timmar o inte få nåt för det. Att förlora det som man gått och väntat på i flera månader. En obeskrivlig tomhet o saknad! Vad som gick fel och varför kanske aldrig kan besvaras men jag känner så för er!


  Johanna - ett år! Hon hade minst hår som bebis-barn och har nu den tjockaste kalufsen av dem alla!!


  Frukost på sängen! Glass med nougatsås!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards