Alla inlägg under juni 2011

Av Sofia - 22 juni 2011 21:10

Har tillsammans med kollegorna pratat länge om att äta en bit mat på Piren i Jönköping som en liten avslutning innan semestrar och sommar drar igång på riktigt. Igår kväll var det dax och det kändes väl lite som historien "de 10 små negerpojkarna". Vi blev 4 st (av totalt c a 30 st) som åkte in med tåget kl. 16.17 Men, vad gör det när man har så trevligt, maten är så god och personalen så service-minded. Menyn hos Aqua Piren bjöd på så många läckerheter...lamm, fylld kycklingfilé, torsk...och när jag till slut hade bestämt mig blev det en helt suveränt god torskrygg med rotfruktspytt! Ett riktigt bra val och hur gott som helst. Sedan fick vi efterrätt med betoning på verbet... Crème brûlé m. jordgubbssorbet.. (Jag är mätt även idag ; ) Kan varmt rekommendera Aqua Piren till er som funderar på restaurangval i Jönköping i sommar...


Ja, man behöver inte åka långt för att få en av de vackraste utsikterna i hela Sverige. Sitta invid Vättern och avnjuta en bit god mat. Det är vardagslyx. Om man sedan ska gnälla lite KUNDE det ju varit lite varmare.....men det regnade inte och det var vi glada för!! Hem med tåget kl. 21.10 och sussade sedan godare än gott.


Annars har det inte hänt så mycket idag. Sista förvaltningsinformationen innan semesteruppehåll inkl. sommarfika. Eftermiddagen har ägnats åt att bl.a inhandla en ny skrivare till vårt hus. Har haft en trasig i över ett halvår vilket är något irriterande... Nu kan vi skriva ut trådlöst från våra bärbara och mejla till skrivaren från mobilen, scanna och kopiera. Tekniken går verkligen framåt i en rasande fart!!


Godnatt!!!


  

Jag och Pelle (jag VAR inte trött...även om det ser ut så ;)


  Ulrika och Susanne


Torskrygg med rotfruktspytt...


Crème Brûlé.....med tillbehör...jisses va gott....

ANNONS
Av Sofia - 20 juni 2011 18:45

Har varit på en helt fantastiskt bra föreläsning idag!! "Från krångelspråk till klarspråk" i kulturhuset Pigalle. För det första älskar jag ju "ord" och en av mina stora passioner (jag har många) är att skriva. Jag får numera inte så stort utlopp för detta i mitt jobb som jag fick tidigare men privat sett är det desto mer. Har ju min blogg och dikter blir det då och då... Det senare beroende på sinnet - ibland mer och ibland mindre...


I korta drag handlade föredraget om att precisera det du vill. Syftet och anledningen till varför du skriver ska möta läsaren så fort som möjligt. Tänk på till vem du skriver till - hur mycket bakgrundskunskaper har personen om ämnet. Rubiken ska fånga läsaren!!! Det mesta hade jag väl hört men hon (namnet har jag glömt) som föresläste var suverän på att fånga oss, faktiskt 80 pers som var där i två timmar. Det roligaste var hur hon hade lärt sina barn var substanstiv, verb och adjektiv var. Hon hade ett alternativ till den vanliga ramsan "Substantiv är namn på ting, såsom boll och ring...etc. Istället skulle man sätta "jävel" efter varje substantiv. Biljävel, stenjävel, gubbjävel... Verb kunde man sätta "så in helvete" efter. Kör så in i helv.. Simma så in i helv... etc. Adjektiv är allt man kan sätta "skit" framför. Skitbra, skitsnygg, skitduktig etc. Undra just hur det lät när de satt där och tränade på sina läxor...


Nu ska jag gå o tvätta mig i munnen - fy vad illa det ser ut med svärorden. Sen ska jag säga GÖK flera gånger. Då blir man söt i mun igen - sa alltid min mamma när jag var liten.


Ha en underbar kväll!!!!

ANNONS
Av Sofia - 19 juni 2011 18:03

Ihållande regn i över ett dygn....det finns gränser...men tydligen inte uppåt... Läste i tidningen att vattentornet skulle vara öppet för allmänheten (å detta innebär 15 pers i taget däruppe) så vi passade på att göra ett besök. Elin och jag gick upp och passade på att räkna stegen - landade på 164 st. Tyvärr är ju inte utrymningsvägarna så finurliga på det där tornet så mer än några stycken i taget får inte vistas där. Ändå finns det en perfekt lokal högst upp för typ caféverksamhet. Lite synd att man inte kan ordna till det hela med tanke på den hisnande utsikten. Kostar för mycket pengar....i vanlig ordning. Personligen tror jag att folka verkligen skulle gynna ett fik i vattentornet! Idag var kanske inte sikten den bästa men det kommer fler chanser i sommar, på Nässjö Affärsverks hemsida står det: 


"Vatten 100 år

I sommar uppmärksammar vi att det är 100 år sedan vattenverket Lugnet uppfördes i Nässjö! Under jubileumsåret öppnar vi vattentornet på nytt under några sommarveckor. En utställningen invigs söndagen den 19 juni kl 09.00 Vi finns på plats för att berätta om historiken, visar bilder och material om hur det går till idag för att förse våra kunder med friskt dricksvatten."


Sedan fick vi bekanta oss ytterligare med vatten. David spelade fotboll mot Eksjö på Skogsvallen! Idag åkte NFF's killar på däng 4 - 0 slutade matchen. Dyngsurt är en mild underdrift....planen, skorna, kläderna, ALLT!!!


Nu är vi dock varma och torra igen. Lite TV o mat är det som återstår av denna söndag. Eftersom vi går in i midsommarveckan hoppas vi på lite stadigare väder och tittar jag ut nu ser det faktiskt lite ljusare ut...


Go kväll!!

Av Sofia - 18 juni 2011 16:25

Stämningen var på topp i går när Nicke Borg uppträdde på "lilla" scenen på Stortorget kl. 00.00 Vi nära och det var en lite förtrollande. Det var lite kallt men ljuset och ljudet mot en mörk himmel gjorde Nickes spelning helt fantastisk. Ska jag vara helt ärlig har jag inte hört knappt något mer än "Leaving home" men alla de andra låtarna han spelade var kanonbra. Riktigt bra pipa och sound!! Dessutom bjöd han nästan på en hel timme och bara detta var faktiskt värt entrèn på 200 kr. När jag tittade upp mot stadshuset kände jag mig både glad och stolt att bo i denna stad.


Tidigare under kvällen hade vi hört massor med andra bra lokala band, suttit i tältet och druckit öl, ätit en helt otroligt god mat!!! T.ex tunnbrödsrulle med wokat renkött och sås med lingon. En oslagbar god kombination! Vi värmde oss emellanåt inne på Högland med både discodans och Mojito och musiken var kanon. En kväll som jag inte väntade mig så mkt av blev hellyckad! 


Cyklade hemåt i natten och konstaterade att Coverfestival i Nässjö är ett bra koncept som gillas och besöks av många!!


PS. Nu har den kommit - bilden från Marathonfoto som visar mig i löpartagen på Göteborgsvarvet. Kanske lite nördigt att beställa men se den på kylskåpet ger lite xtra motivation när det är regnrisk och man ska ut i höststormarna...


  Precis efter vändningen uppe vid slutet på avenyn.

Av Sofia - 17 juni 2011 16:43

Det var det första Elin sa när hon efter skolavslutningen fick syn på oss!! Det surrades...det gick ett rykte att Nicke Borg fanns bland publiken i Sporthallen på skolavslutningen. Helt fantastiskt att han när han ändå är i Nässjö för att sjunga på Coverfestival passar på att kolla in Stella, Elin och Davids avslutning.... Det var kanske inte hela sanningen. Minn granne på bänken visste fakta. Nickes systerbarn var med i någon av klasserna från Åker och till slut fick jag syn på honom och tog naturligtvis ett kort ;) David och Elin var synnerligen imponerade att hans fans där men Stella brydde sig inte så mkt.


Barnen sjöng så vackert och tårarna kom som vanligt när jag får se vår pojk och våra flickor tåga in i hallen. Så fina, så glada! Sommarpsalmerna (ja, vi sjöng dem) är så goa att sjunga. Den blomstertid nu kommer! En vänlig grönskas rika dräkt! Inget mäktigt orgelspel men väl en elorgel och jag sjöng så folket omkring undrade....(man ser det på dem).


Traditionsenlig god sommartårta hos farmor och farfar tillsammans med Ulfs bror o familj. Steffi Storme som slutade nian och börjar bandygymnasiet... Riktigt stor flicka nu!!!! 


Två inlägg på en dag...hur orkar jag....hur hinner jag.....sån't trams att hålla på med... Jag tycker det är så KUUUUUUUUUUUUUUL!!!! Kul oxå att nu åka till stan för att deltaga i Coverfestivalen!! För DÄR kommer Nicke Borg att uppträda!!!


   David (3:a från vänster på mellanraden) klass 3 A


  Elin i mitten (hon är längst) klass 4 A


  Stella - förskoleklass (långt till vänster i ljust hår och vit klänning)


   


Å där är han - Nicke Borg - ingen bra bild men visst syns det att det är han!!


     

Av Sofia - 17 juni 2011 11:53

Äntligen här - sommarlovet! Skolan är slut! Minns ännu den grymma känslan av den där morgonen. Kläderna framtagna kvällen före och man kunde aldrig somna (ungefär som kvällen före man fyllde år). Å i mitt fall sammanföll ju det där ett antal ggr... På min tid "förr" när man hade skolavslutning var det ALLTID vackert väder. Nu har jag nu glömt vissa år...kanske det regnade nån gång men det känns som att solen alltid sken. Å på min tid var det mer regel än undantag att vara i kyrkan. N:a Sandsjö kyrka - min barndoms kyrka och det ryser fortfarande i kroppen när jag tänker på klangen av sångerna, känslan av denna lokal. Nu har jag min barnatro kvar men jag anser ju fortfarande att man gott kan vara i dessa kyrkliga lokaler. Det sker ju inte direkt nån övertalningskampanj a' la Bibeln under denna timme...


Vi (Åkersskolan) ska ha avslutning i Sporthallen för 3:e året i rad. För att vara en sådan plats ÄR det stämning och såklart njuter man av varje minut då klasserna framför sina sånger, det fina talet av rektorn, talet till klass 6 som slutar på Åker... Vaknade på morgonen att himlen var fullkomligt öppen men nu - några timmar senare ser det rätt lovande ut.


Johanna har redan klarat av sin skolavslutning. Hon kom överlycklig hem med sina betyg och hade fått två oväntade VG. Såååå glad för hennes skull!!! Nu är kläderna på, Stellas hår är lockat, korten på altanen är tagna och nu är det bara att åka!!


Ha en underbar fredag!


PS. Coverfestival ikväll - ska bli niiiiiiiiiiiice!!


  Även om det inte ser ut som det så är Elin o Jois mkt glada för att det är sommarlov!!


   

I år har vi inga barn på läktaren - alla 3 ska sjunga i var sin klass!!! 

Av Sofia - 16 juni 2011 19:11

Sommarsavslutning för förvaltningen i ett somrigt och relativt soligt Lövhult gick av stapeln igår. I år var det avd. Kost & Städ som höll i stafettpinnen och stod för arrangemanget. Lag "dammsugarna" i vilket jag var med, kom på en hedrande andraplats. Vi pratar vinnarskallar nu. Man kan tro att det "är ju bara på lek" men oooops om inte allt går rätt till. Det är på liv och död!!! Kasta ringar, plockepinn size mega, pussla på tid, tipspromenad var några av de grenar som genomfördes. Dessutom en hel del knep & knåp. "Gissa fågeln" var lite lurig.... 

  • Tryckfelsnisse = Anka
  • Smörko = Talgoxe
  • Träffas = Råka
  • Brudnäpp nr 2 = Silvertärna
  • Lönnlövad Mårten = Kanadagås etc. etc.

Riktigt klurigt o man blir till slut tokig när man inte knäcker nötterna. Men det gjorde vårt lag till slut! Det räckte dock inte ända fram utan lag "Grytorna" vann med FUTTIGA EN HALV POÄNG och erhöll i pris flaskborste, disksvamp etc. (Kanske inte just grät för att förlusten av dessa saker men äran, äran, äran, äran....)


God grillad mat och dryck, trevliga sånger och sen en riktigt höjdartävling - Så ska det låta! Många skratt blev det och när jag själv äntligen var först upp till Carolas "Fångad av en stormvind" flög tiden tillbaks till min hysteriska idol-tid. Många kommenterade att jag låtsades ha en mick i handen. Helt naturligt för mig - det hade vi ju alltid förr när vi mimade ; )


Kvällen blir lugn och känslan av tacksamhet far igenom kroppen. Hemmakväll!! Barnen har gått sin sista skoldag och de är MER än glada. I morgon är jag ledig - skolavslutning! Jag ber att vädret ska vara lika fint i morron som idag!! En lugn kväll innebar en underbar löparrunda. Temp och väder som Göteborgsvarvsda'n - det gick så bra!!!

Ha en go kväll!!

Av Sofia - 15 juni 2011 09:16

Väckte Stella kl. 07.00 Hon ville ha en halstablett. -Har du ont i halsen? frågade jag. Mmmm, sa Stella. Stella fick en halstablett. Sedan ville hon ha chokladoboy (som hon kallar det). Dessutom önskade hon en smörgås och därefter en skål yoghurt. Kanske ingen megafrukost men för henne är det verkligen det... På frågan om hur det var med halsen... Nu var det bra!!


Jag gjorde mig iordning för jobb och sedan hörde jag Stella säga den där meningen som man INTE vill höra på morgonen... - Jag mår illa!! Då for 1000 tankar genom huvudet. Är det på riktigt, vill hon bara vara ledig.... Hon som åt så mkt. Eftersom Ulf for till Falköping kl. 07.00 och är borta HELA dagen ända till sen kväll finns inga alternativ mer än mig som vabbande mor.


Jag avvaktade en stund och vi åkte faktiskt till skolan... Det går säkert över! Du kanske åt för fort och för mycket, sa jag. Kom fram till Åkersskolan men vände vid grinden. Det dåliga samvetet läxade upp mig - man gör inte så som mamma, Sofia!! Å mitt ambitiösa elände börjar lipa för jag vet hur mkt jobb och grejer som trillade in igår (när jag var i Göteborg). Vi åkte hem. Vi har övat på bokstäver och sorterat en stor produktion av alster och teckningar från Stella. Nu har hon varit på toa (obs inte kräkts) och mår hur bra som helst. Å jag med - för min älskade mor kommer och tar hand om Stella några timmar medan jag får åka och jobba!


Ha en go dag!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se