Alla inlägg under juni 2011

Av Sofia - 14 juni 2011 20:54

5,5 timmar tåg! Det är härligt att åka tåg men det tar tid sträckan Nässjö-Göteborg! Gick hemmifrån kl. 05.00 och var åter hemmet strax över åtta i kväll. Trött är bara förnamnet. Jag och en kollega från Nässjö kommun har varit på användarträff/kurs när det gäller ekonomi a' la fastigheter och inventarier.


Det är otroligt stimulerande att träffa människor som jobbar med liknande saker som jag gör. Träffade folk från olika kommuner - Karlsborg, Degerfors, Trollhättan, Vara, Norrköping etc. o ett är säkert - vi jobbar inte likadant ;) och det beror kanske till största del på kommunens storlek. Det som bekymrar mig lite (lr ganska mycket) är att de flesta jobbade med detta till 50-75% och kunde lägga ner väldigt mycket tid.. I min tjänst är denna anläggningsreskontra-bit c a 5% och jag måste ju ändå kunna allt lika bra?! Man måste följa lagar och regler och det måste bli rätt!!


Sen finns det ju andra fördelar med kurser. Gott fika, god lunch och dessutom satt vi med utsikt över Liseberg. Hade full koll på nya attraktionen fritt fall "AtomsFear". Nästan så man tappade koncentrationen en smula.....


På hemvägen "råkade" jag snubbla in på min jobb-mejl - med automatik börjar man oroa sig för allt som måst göras i morgon... Tralalalala och jag som INTE ska kolla jobbmejlen när jag inte är på plats. Kan ju ändå (nästan) inte göra nåt åt'et.


Har precis intagit 2 kokta ägg och två nävar ostbågar... Gott man kanske inte fullvärdig kost... Orkar faktiskt bara tänka på sängen nu!!


Ha en god natt!!!

ANNONS
Av Sofia - 13 juni 2011 20:55

Målenplan kl. 18.00-19.30. Tipspromenad Brännboll. Fikakorg. Avtackning och gladsommar-present till fröknarna! Vi hade tur med vädret och resultatet i brännbollen blev 100-100. Otrolig jämn match - nästan kusligt bra resultat! ;)) Fikakorgarna avnjöts och det var INTE vatten o frukt i dem... Köpte några nya cookies med Marabou mjölkchokladpluttar i - otroligt goda o JA!! jag föll för reklamen!


Elin har idag genomfört sin första prao. På Posten i Vaggeryd med pappa. Tidig avfärd 06.00 och hon har fått prova på både postsortering och utdelning med cykel. Inte själv då förstås utan med en annan brevbärare. Hon var mer än trött när hon kom hem men hade haft jättekul!!


Nu ska jag gå till sängs. Mitt tåg till Göteborg går (rullar) kl. 05.45 i morgon och då jag ska insupa information hela dagen måste hjärnan vara fräsch och utvilad. (Med tanke på helgens fest.....känns det som jag har missat lite sömn!!!!!) Vi ska fördjupa oss och förkovra oss i modulen "anläggninsreskontra" i vårt ekonomissystem. Den modul som hanterar bl.a. fastigheternas värde, ränta och avskrivningar med automatik! Det blir förhoppningsvis en bra dag och med oss hem har vi lite tips som kan förenkla vårt sätt att jobba.


Ha en fortsatt fin  måndag!!!

ANNONS
Av Sofia - 12 juni 2011 17:28

Det var fest igår!! Behöver verkligen inte skriva det......det känns!!!!    Nej så farligt är det inte. Men visst - öl &  vin till självkostnadspris i baren.... Skål och skål igen! Det var många födelsedagsbarn och därmed väldigt mycket folk att skåla med. En härlig blandning av folk, vissa av gästerna hade jag inte träffat o pratat med på många år och vissa av dem kände man mycket väl!.

En helkul kväll och partystämningen var mer än hög!!! Jättegott tilltugg iform av snittar, korvar och kycklingspett. Ladugården/logen vi befann oss i var en helt suverän festlokal. Mysigt och faktiskt varmt! Å jag var inte ensam om klänning!!


Bandet Soul Train som fixade musik underhöll oss hela kvällen med superbra blandning. Folket var på G, dansade och hade inte sluttiden gällt hade vi säkert dansat än.. Gästartisten Terry Spicer var oxå ett riktigt roligt inslag...


TACK TACK till alla de 7 födelsedagsbarnen för en supertrevlig och kanonrolig festkväll!! Något man lever länge på! Värt att va lite seg idag!!!


Behöver kanske inte förtydliga att dagen idag har känts lite seg!!! Middagen hos svärföräldrarna kl. 13.00 blev "frukost" och barnen som var där över natten skötte sig. Har promenerat i det härliga vädret (välbehövligt och så skönt), David och Ulf väntas hem från en fotbollsmatch i Bälaryd. Kvällsmat och ett tidigt sänggående ligger på schemat!!


PS. Har aldrig gillat röda brallor på killar men tur att man kan ändra sig. Efter gårdagen ska nog köpa ett par till mannen...det är ju skitsnyggt!!!!


Kram


  

De 7 födelsedagsbarnen vid festens början! Happy birthday, happy birthday to you!!


Inte den bästa bildkvalitén.... Kanske skulle byta kamera alt. gå en fotokurs...lr både och?? 


Av Sofia - 11 juni 2011 13:53

Det är inte alltid enkelt att köpa kläder. För det mesta "vet" jag vad jag vill ha och oftast (numera) sitter det som det ska... Tyckte jag aldrig förr - kan ha å göra med att man blir mer sams med kroppen allt efter som åren går... Kan vara en möjlig förklaring i mitt fall - vi är alla olika BÅDE när det gäller kropp och inställningen till den. Visst har jag våndats många ggr mest pga pengen -  "ska jag verkligen unna mig det plagget etc. etc.".


Att köpa till sina barn kan vara besvärligt. Speciellt när de kommit ur åldern när allt duger. Statusen på barnen är nu:

Stella (6 år) - allt duger

David (9 år) - allt duger (nästan)

Elin (11 år) - oerhört kräsen 

Jois (15 år) - köper sina kläder själv


Idag har vi varit på stan för att inhandla examenskläder till Elin. Å med tanke på vad det står på hennes rad ovan.... ?%¤&%?/(¤#%& &%¤%&#?"#¤%¤&¤#""

Så lätt gick det ungefär. Jag som ska på fest ikväll och inte ens har öppnat klädskåpet o bestämt vad jag ska ha.... Jag har ju ingen energi kvar.... Vi har letat igenom varenda butik i Nässjö och dratt i varenda trasa... Vi hade till slut med vita jeans + linnen hem.   Nästan lite imponerad av både Ulf o David - att ni orkade igenom affärerna. Tacksam är jag! Nöjd är Elin!


Nu ska jag ta ett glas rosévin och koppla av innan jag hugger in på mina egna klädval till kvällen! Uppehåll i dag...solen nästan syns lite... Var hängde jag vinterpälsen? Jag kanske kan ta den tänkta klänningen i alla fall o så vinterpälsen över den. Blir jag varm så kanske den syns lite... Ser fram emot kvällen hur som helst om det så blir snöstorm!!!!!


Kram!!

Av Sofia - 10 juni 2011 20:19

Det händer inte ofta att man är bjuden på en storfest med drygt 150 pers... I morgon är det dax. 7 st 40-åringar ska ha baluns ute på en loge i skogen i morgon, Pingstafton och vi har sett fram emot detta länge. Nu är det sommar - alltså sommarfest! När jag kollar ut genom fönstret är det gråare än gråast och regnet strilar ned. Temperatur 12 grader! Å utsikterna inför morrondagen är tyvärr inte bättre...


Vi bor i landet lagom men för tillfället rent vädermässigt kan jag då inte hålla med. Under några dagar är det 29 grader, kvavt så man nästan tuppar av... Helt plötsligt slår det om och regnar, regnar, regnar och kvicksilvret (lr nån annan vätska) ryker ned till 10 grader. Kan det inte vara lite go sol och typ 20 grader - i varje fall när man är bjuden på stor fest! Allt gnäll och bladder om vädret ovan bidrar till bekymmer som stavas "kläder". Den klänningen jag hade tänkt att ha går fetbort. Tyvärr.... för den är hur fin som helst :( Kanske den skulle kunna funka ihop med mitt nya lila underställ från Craft (det där jag fick GRATIS med en tidningsprenumeration på I Form). Dock ingen bra idé...färgerna skulle skära sig och förövrigt se väldigt konstigt ut... Vad är det för fel på jeans o fleecekofta?? Jag är helt övertygad om att det blir jätteskoj ändå - en massa trevligt folk och många man känner!! Å de man inte känner får man väl lära känna!!


Nu är det fredag! Stella är tillbaka! En måltid med tacos är avklarad och nu ska hela familjen bänka oss vid filmen "Trassel". Kanonrolig tecknad film som handlar om Rapunzel med sitt långa hår!


Ha en go kväll!!!!

Av Sofia - 9 juni 2011 20:26

14 975  st dagar har jag levat på denna jord! (Ja, jag har tagit med de 10 xtra skottårsdagar i beräkningen.) De allra allra flesta dagarna har varit bra. Vissa mindre bra.... Idag har det varit en mycket bra dag!! Trots att jag inte fick en endaste sångarhyllning lr "ket" på morgonen var jag på ett strålande humör. Har man en man som ska vara på plats på jobbet kl. 06.00 (i Vaggeryd) så är det liksom inte läge att dra upp barnen innan detta! Bättre att ta det i lugn o ro efter jobbet....efter avslutningsfest för Elins klass....när alla är skiiiiiittrötta!


Förr krockade min födelsedag med skolavslutning och student - nu krockar den tydligen med alla ta-med-fika-korg-o-samling-med-klassen-på-Målenplan-aktivitet. Nu lät det lite som jag inte uppskattar dessa men det GÖR jag men visst - ikväll hade det kanske varit lite skönare att bara ta det lugnt hemma...


Dagen har varit full av grattis... SMS, Mejl, Facebook-hälsningar (helt otroligt många), telefonsamtal och grattis i korridoren! Å med Posten har det kommit "vanliga" kort!!! Det är fortfarande (!!) vid denna åldern en mycket speciell känsla när man fyller år. TACK ALLA FÖR ALLT!! Å tårta har vi fått - dock inte för min skull - utan för en annan kollega på avdelningen som fyller 65 år just idag. Han fick skåra tårtan och sen var det min tur... Vi drog ihop ett gäng för att käka lunch idag. Jag har förlorat ett vad (en lunch) mot en kollega. Vi slog vad om i höstas nån gång att jag skulle kunna få med min chef på Facebook före midsommar 2011. Har inte lyckats så jag fick betala idag!! Nu är det ju förvisso några dagar kvar till midsommar o under kan ju ske....  


Nu har vi avslutat måltid med hämtad Kinamat vilket var GOTT!! Ket har jag oxå fått... Se nedan!! Tack söta familj!! En helhärlig dag!!!


  Trött och lite sliten men det var bara 27 år.... Kram


  Underbara rosor från min make! Hoppas de står läääääääääänge!!


  Presentkort på Greens - me like! Världens sötaste...vad det nu är...anka!!


  Ja, det blir blött i ögonen.... Puss på er barnen!!

Av Sofia - 8 juni 2011 20:52

I form vill man gärna vara och att vara i form underlättar både psykiskt och fysiskt sett....MEN även här finns det gränser... Tidningen "I Form" har jag under vissa perioder prenumererat på. Har ett antal ggr tagit ett (blivit lurad) erbjudande om pulsklocka, löparjacka etc. för att att få 3 nr för endast 34,90 + porto. Sen avslutar man enkelt (?) abonnemanget genom att ringa lr skriva till ett av alla Bonniers 100 000 företag. Just nu är jag inne i en period och har erhållit ett jättesnyggt underställ från Craft HELT GRATIS.


Denna tidning ger mig dock prestationsångest light och en gnutta dåligt samvete... Det finns mängder med tips och nya infallsvinklar om träning. Otaliga råd om hur du ska äta för att prestera optimalt, nya rön om hur Kivi och blåbär får dig att leva längre bla, bla, bla. Jag får känslan av att det man själv utför motionsmässigt aldrig är tillräckligt bra. "Förbränn mer om du springer på gräs". Jamen, då åker jag upp till Skogvallen kutar 5.000 varv runt fotbollsplanerna! Känns ju sådär... För att springa på asfalt ger tydligen minst å jag som tyckte jag var riktigt duktig när jag springer mina rundor.... Vatten o snö ger tydligen mest. Kiruna - here I come!! Eller ska jag kanske ta en runda i Ingsbergssjöns vattenbryn! Den är ju numera uppmätt så då blir 1600 m x 8 varv lagom. Å sen dessa träningsprogram. Det räcker inte med 2-3 löparrundor i veckan - det ska vara intervall 3 dar i veckan och två andra typer av löpning, börja springa på tårna.. etc. etc.


Sedan går man över till receptsidorna. Oooops.... här blir det ångest bright! Jag tycker jag äter hyfsat nyttigt. Kanske med undantag från mitt ibland plötsligt begär av jordnötter och choklad. På det hela taget finns hela kostcirkeln med i intaget ganska lagom. Här finns recept på linser, bönor, groddar varvat med filmjölkspannacotta. Hellre en GRÄDDpannakotta i månaden än 1 filmjölkspannacotta om dan. Jag äter hellre en riktigt god dessert än nåt fettsnålt elände.. O ja, jag har testat - för drygt 20 år sen hade jag dille på att göra nyttiga efterrätter - min familj undanbad sig vänligen men bestämt mina experiment.    


Å man kan fortsätta i oändlighet, ät kål för dittan, ät fikon för dattan. Nej, jag håller med er - det är ingen som tvingar mig att varken köpa eller läsa blaskan! Behöver kanske inte ens tillägga att jag igår skrev ett "uppsägningsvykort".... 


Nästa månad kommer Damernas värld i brevlådan + en snygg mascara. Kanske inte bästa gåvan, använder ju inte - kan inte...men jag vet en familjemedlem som är spekulant!!!  Å till sommaren ska jag läsa om hur man bäst behåller solbrännan, modereportage och annat lite lagom hjärncellsbefriande... Å tips på en å annan god dessert blir det säkert oxå!!


Ha en nice kväll!!!


PS. Fyller år i mån ; )


Av Sofia - 7 juni 2011 21:36

Man får säga vad man vi om honom - diva bla, bla, bla MEN han är brilliant och ÄR världsstjärna. Det han gör gör ingen! Såklart har ju även duktiga medspelare. I skrivande stund leder Sverige mot Finland i EM-kvalet fotboll med 4-1 och DET är göttttttttt!! Eftersom TV'n står på altanen fattar ni ju sjäv hur det låter över Målens nejder när det blir just mål.


Regn har det kommit idag ÄNTLIGEN! Åska likaså. Ett modem åt fanders och tack-o-lov hjälpte Glocanet oss lätt och smidigt för en stund sen så nytt är på väg. Vår telefon går ju på samma modem så nu får vi ringa från mobilerna. Ja, en kvav o varm dag har det varit. Kletigt och klabbigt, svettigt - ett tag på eftermiddagen trodde jag att jag hade kommit i klimaktieriet. Det är väl lite tidigt men man börjar ju undra.............. Ska ju inte klaga när det är varmt men åskan gav inte den där tillfredsställande urladdningen jag hade önskat!


Sitter just nu o kollar på ett program "I didn't know I was pregnant". Nähä...jag ska kanske inte uttala mig med mina 4 graviditeter men jag gör det ändå. Hur?????? kan man vara gravid i 9 mån utan att förstå....det är för mig en gåta. Alla är vi ju olika - varje varelse är unik men ändå.... Tyckte man "förändrades" rätt snabbt och nu menar jag inte bara storleken på magen. Å alla röreser (sparkar) från c a 20 veckan. Har de verkligen inte undrat? Eller möjligen vädigt stillsamma barn. Elin klättrade ju på mina revben som de vore ribbstolar och DET var inte skönt....

HEJA HEJA SVERIGE!!!!!!!

Ha en go kväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se