Alla inlägg under juli 2011

Av Sofia - 7 juli 2011 21:09

Efter en mycket trevlig färd mot Gotland har vi nu landat på Visby Strandby. Det måste vara en av Sveriges absolut vackraste campingplatser. Vi har checkat in i dubbel bemärkelse - både fysiskt o via Facebook ; ) Förtältet är uppe och nu sitter vi o väntar på att briketterna ska få sin rätta glöd till köttbitarna. Solen håller på att gå ned och uttrycket "sea-side" stämmer verkligen in... Här snackar vi inte att hålla upp en backspegel enl. chartertidningarnas beskrivning. Här SEEEEEER vi havet!


Barnen har tyckt att hela dagen varit helbra! Spännande äventyr att se den stora båten komma in i Oskarshamns hamn, åka dessa tre timmar, käka på båten och framförallt sitta i solen på däck! Vädret har verkligen varit med oss!


Detta är en camping med space. Här ligger vi inte som packade sillar och naturen tar överhanden. Det stämmer som de säger - "Gotland är utlandskänsla". Alla grusvägar här på campingen är kalkigt vita.... Nu är vi utsvultna och efter grill blir det nog sängen.. I morgon ska jag reka promenadstråk till Visby...


Natti!!!


  Fika på vägen ner till Oskarshamn..


 

  Elin sötenos...


  Spända av förväntan på båten som ska komma in....


  Å så kom den stora båten in...


  Lite blåsigt på däck...


  Mest hår i bild...


  Campingen  - vår utsikt från husvagnsplatsen! Amazing!!


  Bloggerskan är igång....

Av Sofia - 7 juli 2011 09:46

Att vara ute i god tid är en skön känsla! Å särskilt när det gäller att åka på semester. Att med andan i halsen springa omkring som en skållad råtta innan man precis ska åka är värdelöst (jajemen, har testat den varianten oxå). Så här sitter vi nu...allt är utburet, färdigpackat, fikakorgen är fixad, naglarna är lackade och vi bara väntar på att få åka. Ska hämta Stella om en liten stund och den enda vi får vänta på är nog Johanna i vanlig ordning. Det är dock ingen fara. Båten går inte förrän c a kl. 15.00 och det är ju inte så fasligt långt till Oskarshamn. Men de är väl såhär det ska vara. Vi kan ta det lugnt - vi har ju semester!


Å alltid varje år är jag ödmjukt fascinerad och oerhört tacksam för att man FÅR ledigt i så många veckor med betalning. Man får tacka fackrörelsen för detta!! Hade de inte funnits och gjort verkan förr hade svenskarna säkerligen inte haft förmånen idag!


Just nu är det morron-TV just från Visby och Almedalen. Såå vackert är det och jag hoppas vi kanske hinner dit en sväng i morgon. Gotlandsvädret visar sol o 23 grader i morgon (i varje fall på min telefon). Det vore ju trevligt om det kunde få vara så nu....ett par veckor!!!


Ha en underbar dag!!

Av Sofia - 6 juli 2011 19:28

Efter ett antal år borde man ha rutin....å till viss del har man väl det.. Slutar aldrig förundras över hur många kassar man faktiskt bär ut. Hur länge ska vi vara borta! Denna gången 13 dygn men det känns som vi ska stanna 13 veckor.... Kläder för varmt väder, kläder för kallt väder...måste helgardera sig ;) Nu hoppas vi ju på att regnkläder och tjocka tröjor som packas längst ned aldrig behöver plockas upp... Husvagnen är fullproppad, t.o.m all mat är utburen förutom pålägg till morgondagens frukost!! Hela famljen har resfeber i olika grader och jag kommer förmodligen sova dåligt i natt.. Larvigt - ja, men Gotland....jag har ju aldrig varit där!!


Idag kom vi på - Ulf o jag - att vi faktiskt firar 15-årig bröllopsdag - kristallbröllop. Inte för att vi kan fira kanske med tanke på vår historia men vi gifte oss 1996!!! Min bror Pelle o hans fru Monica firar 21 år idag - nylonbröllop!! Grattis, grattis! I morgon firar min bror Anders o hans Lotta 20 år - porslinsbröllp. Grattis till er!!! Minns Östanå Värdshus. 33 grader varmt var det utomhus och minst lika varmt inne....puh...


Gårdagskvällen blev magisk på många sätt. Underbart god mat på Aqua Piren. Vi slog på stort och det blev 3-rätters = Löjromstoast, scampi med risotto, Tiramisu - det är inte ofta man äter så gott. Solen sken och det var riktigt hett där vi satt med utsikt över Vättern. Ljummen kväll och vi tog en sista Piren-promenad innan tåget gick hem 23.53 Lite kul att man genom sin blogg lyckas locka andra människor till denna härliga restaurang.... Kul att träffas Annelie - världen är liten!! Efter så många FB-kommentarer o inlägg var det oerhört trevligt att prata med dig efter så många år!!! Take care resten av sommaren så hörs vi vidare!!!


Ha en go kväll!!



Av Sofia - 5 juli 2011 16:58

En absolut perfekt semesteratart!!! Tog tåget till Jönköping kl lunch och har gått i affärer, kollat runt o avverkat några timmar! Härlig dag!!! När kaffesuget gav sig till känna blev det dubbel Espresso o god cupcake! Har däremot inte inhandlat så mkt... Ett par nya mysbrallor, min familj kanske vill se mig i nåt annat än grön plysch på campingkvällarna ; ) Tror t.o.m jag ska slänga dem - de är avskrivna för länge sen... En ny parfym blev det - somrig doft "Clean summer Escape", hårsnoddar - de från H&M som tydligen nån äter hemma....Nu sitter jag o inväntar min make som idag har varit mkt mer nyttig än jag... Han har säkert varit på tippen, klippt gräset o fixat mat till barnen. Vi firar in semestern idag å ska äta på Aqua Piren! Härliga kväll!!! Solen skiner här dör jag sitter vid Vättern o det är varmt!!!!Ha en underbar kväll alla!!!!

Av Sofia - 4 juli 2011 20:47

...på ett tag i varje fall. Inom kort ska det springas en hel del (förhoppningsvis) rundor på gotländska vidder! Hittar kanske nån go runda utmed kusten, utsikt mot havet och svindlande vyer. Nån runda ner mot Visby, morgonturer på kullerstensgator som andas medeltid! Byter mörka Småland mot ljusare landskap o som alltid får själen sin medicin för att orka hösten och kommande vinter.


Ju äldre jag blir desto mer ogillar jag skogen runt knuten. Kan tycka att en gran- eller tallskog är fint men får jag välja, vilket man sällan får, tar jag öppna landskap som min favorit sjunger om... Vi har i år valt en campingplats där vår plats har havsutsikt = seaside (som det så fint heter ;). Jag har ju en stor kärlek till västkusten (bästkusten) men på Skrea ser vi ju faktiskt inte havet från campingplatserna. Å andra sidan tillbringar man ju inte hela dagarna uppe vid husvagnarna. Man är förhoppningsvis stor del av dagen på stranden.


Efter kvällens löparrunda blev det kvällsmat. Kalvsylta med limeaioli + en skål med Kefir - det ni?! Nog för att jag är lite av en Kajsa Varg men njae, jo det var faktiskt gott. Sitter o slöglor lite på Lotta på Liseberg och jag tycker det jämfört med Allsång på Skansen är vääääääl klämkäckt... Vad jag dum nu? Väntar på Swingfly... Sedan gonatt!!


Kram

Av Sofia - 3 juli 2011 20:47


  En skön sysselsättning en slapp söndag!!! Kan inte Uffe ha nån konsert nån gång?? Vill lyssna och se!!!!!!!!!

Av Sofia - 3 juli 2011 13:40

Idag har det inte blivit mkt gjort i det Renstigska hemmet. Jag var förvisso uppe i ottan o gick en lovely morgonpromenad men efter frukosten var sängen mer än lockande. Kroppen ville sova - jag kände det! Gårkvällen med grannar på grill blev jättetrevlig. Fick en suveränt fin gummikorg med  lavendelplanta - perfekt till en nystädad altan!!


Nu har jag 3 plastkassar skolmaterial framför mig. Stella, David och Elins alster från förskoleklass, 3:an och 4:an... Ska gå igenom allt, spara och sortera undan. Man KAN inte spara allt - då skulle vi få bygga ett till hus på tomten. Det är hur som helst väldigt kul och intressant att titta på allt. Vad de hinner med på ett år!!! Återigen är jag mäkta imponerad över yrket lärare. Vilket ansvar!!!! Väl värda sina lediga dagar!!!!! Trots att jag har tiden känner jag inte för den där sorteringssysslan idag. Det är ju sommarlov - vill inte bli påmind om skola o dess arbete! Tar det senare....


Dax för middag - rester från igår så jag behöver inte använda hjärnan här heller. Snacka om slapparsöndag!! I morgon påbörjar jag min sista vecka inför semestern och det bästa av allt - det är bara två dagar lång. På onsdag tar jag semester!!!!


Ha en fortsatt god söndag!!!!

Av Sofia - 2 juli 2011 17:22

Det finns många sätt att träna på... En uppsjö av roligheter. Cykling, löpning, simning ligger mig mkt varmt om hjärtat! Å så mina älskade långpromenader. Jag är så vansinnigt tacksam att jag KAN. Det finns så många som har krångel med fötter, ben, knä och höfter. Människor i min närhet lider och mår mer lr mindre dåligt och vi vet ju hur bra rörelse är för kroppen. Jag önskar inget hellre än att pappa bli värkfri i sin höft t.ex Har själv då och då fått problem, t.ex förra året med foten några veckor under semestern och då var det verkligen mental träning som gällde. Värken försvann lika fort som det kom och ingen var mer glad än jag. Fick just ett tips från en granne/FB-vän att inlines skonar knän. Mamma, varför inte? Testa vetja!!!


Har nyss avverkat ett "träningspass" med min älskling och nu menar jag dammsugaren. Eftersom det är MER än kvavt ute är jag nu precis genomsvett. Det måste ju någon gång göras och eftersom vi har lite gäster i kväll passar det ju kanon att få det genomfört.


Dagen har bestått av sol, REGN, sol, HÄLLREGN och nu skiner solen igen. Vi ska grilla ikväll och förhoppningsvis kommer det inte mer blött uppifrån. Bacon-lindande kycklingfiléer, färskpotatis, avacadokräm med vitlök o lime - kan det va nåt?? Förhoppningsvis blir det jättebra! Varken orken eller tiden räckte till att göra nåt efterrättssmaskigt så det fick bli Willys färdiga små mandel- och chokladtårtor. Å vet ni - jag har inte ett dugg dåligt samvete för det?? Däremot har jag panikhandlat några plantor lobelia för att pryda krukorna på altan. Hon som kommer har den vackraste blomsterprakten man kan tänka sig på både altan och trädgård!!! Jag kunde liksom inte med att visa de där torra oplanterade krukorna.... Vansinnigt larvigt men, men....


Kramar till er där ute!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards