Alla inlägg under augusti 2011

Av Sofia - 23 augusti 2011 20:27

Det är alltid fantastiskt roligt att få kommentarer och omdömen om min blogg. Att den är intressant och trevlig att läsa gläder och värmer. För det första älskar jag ju att skriva och vill nån läsa är det ju ändå bättre. Jag kan själv "fastna" i trevliga och roliga bloggar som ger uppiggande läsning vilket medför positiv energi.


Nu måste jag rekommendera en annan blogg jag helt nyligen fick upp ögonen för. mika99.bloggplatsen.se heter den och det är min fina kusin Mia, boende i Sollefteå som är författare av denna elektroniska dagbok/tankebok! Vi är ju självklart vänner på FB och hennes blogg poppade upp som "nyhet" igår via detta cyberfenomen. Hade inte en aning om att hon bloggade och jag slukade varenda inlägg på snabbt och lätt. Hon och hennes syster är såna där "jag-det-är-faktiskt-mina-kusiner" eftersom de då det begav sig var otroligt duktiga längdskidåkare. Många känner till dem och sportsliga kretsar är de välkända. Mias syster, Eva-Lena Frick, är numera ambassadör för Vätternrundan vilket jag tycker är otroligt häftigt!


Eftersom Mia är bosatt i Sollefteå med man o 3 töser korsas våra vägar inte speciellt ofta, tyvärr.... Jag hoppas redan på släktträffen nästa år såklart!! Att det är en kvinna med klös is och massor med driv vet jag men förstår ännu bättre när jag läser hennes rader. 10 000 järn i elden och jag fattar inte hur hon hinner.... Blir alltid väldigt impad av föräldrar som orkar och hinner engagera sig att t.ex vara ungdomsledare.


Hoppas du skriver mer Mia! Dina rader ger mig energi och djupa funderingar. Att  släktbanden finns där är förstås xtra kul!! Har redan lagt till din länk som favorit i listan!!


Annars idag.... Soooooolen skiner...spring i benen efter att hjärnan fått sin gympa på jobbet!! Underbara ljuvliga höstluft! Rensar verkligen hjärnan från alla bekymmer....ett tag....eller kanske man kan skriva "sorterar de bekymmer man har i små olika fack...." 


Ha en go kväll!!


ANNONS
Av Sofia - 22 augusti 2011 20:07

Första skoldagen! Som alltid lika speciellt för var o en. Kommer ihåg känslan! Man kunde inte somna kvällen före och man vaknade på morgonen innan man blev väckt. Så även i vår familj. Stellas ljusblå slöts inte förrän kl. 22.00 och hon var vaken 5.30 när Ulfs alarm startade. Hon var på ett strålande humör!


Men det blev ingen bra morgon. Vi hade förberett allt igår. Skolväskor fram, frukt nedplockat, regnkläder, stövlar och xtrakläder till Stella i kassen. Igår kväll missade jag den lilla detaljen "lägga-fram-kläder-till-Stella-som-hon-valt". Nu valde hon själv....och idag kom hon iklädd den tunnaste klänning utan axelband, smock upptill.... "Den kan du inte ha" sa den förskräckliga mamman och mamman hade "förstört hennes dag totalt" sa flickan. En viktig dag i Stellas liv - hon börjar FÖRSTA KLASS IDAG!! Snacka om att känna sig rätt värdelös. Allt löste sig dock och den traditionsenliga bilden på skolbarnen från första skoldan ser ändå rätt gemytlig och familjeperfekt ut!!


När vi gick på skolgården in höll jag henne i handen som jag brukar. När vi närmade oss ingången släppte hon min hand..... Hon är 7 år om tre dagar ska tilläggas. Är jag redan pinsam att hålla i handen?? Som svar på denna fråga, sa Stella: "Det är väl ungefär som om du skulle hålla Johanna i handen". Faktum är att JAG skulle gärna hålla Jois i handen men har FULL förståelse om hon inte vill det på väg till 9:e klass...


Sedan stannade jag som förälder i klassrummet....för att alla andra föräldrar gjorde det....Stella efterfrågade inte detta. Efter 40 min viskade Stella till mig: "Du skulle ju bara stanna en liten stund, ska du inte gå nu..?" Då åkte jag till jobbet! Med mig hade jag den där känslan - barnen har vi till låns!!! Som mor brukar säga, små-barnsåren är 5 min av livet!!


Skoldagen har varit kanon för alla fyra! Tänk va! En började ettan, en började nian, därimellan 4:an o 5:an! Hoppas alla tycker det är lika roligt om två månader   


Ha en fin kväll därute!


  Första skoldagen!!! Stella till ettan, Elin till femman och David till fyran. Jois....på väg till nian men höll som bäst på med håret....när bilden togs...


PS. Hittade MAAAAAAAAAAAAAASSOR med kantareller igår ;)) Är ju mer regel än undantag i år verkar det som...

ANNONS
Av Sofia - 21 augusti 2011 16:27

Sov länge....sen frukost! Sedan återvände jag till kassen med kantareller som vi fick av vänliga grannar igår. Borstning och rensning...det tog sin lilla tid. Det är nåt märkligt med kantareller. För det första är de ju så attans goda....det är verkligen skogens guld. Smaklökarna dansar hambo i munnen. Nåt magiskt ha-begär! Ändå är jag så kass på att leta.... Det blev en väldigt god sås till dagens middag. Nej, jag tog inga kort på dem för hela Facebook svämmar ju över av just kantarellbilder. Å man kan verkligen inte se sig mätt på dem...knappt äta sig mätt heller... Så synd att inte alla barnen äter...enda fördelen är att vi andra får mer...


Löparturen på förmiddagen var fantastiskt skön. Sol och lagom varmt. Blev lit retad på mig själv bara när jag senare kom på att vi missat Medeltidsdageni N:a Sandsjö. Min bror Anders skulle bl.a sitta i stupstocken tillsammans med några andra lokala politiker och kusin Simon skulle vara gycklare och jonglera.. Helt for det ur minnet och nu är det försent! Hoppas verkligen någon frigjorde bror min...


Skola i morgon för barnen, plocka fram skolväskor, rena kläder för väder, frukt etc.. Nu drar allt igång igen. Tror det är bra för barnen att få lite rutiner och ÄVEN för oss vuxna ;))


Ha en go kväll!!


Lite bilder från Dumme mosse igår...


  Föremålen för festen! Två nykläckta pensionärer!   Mor o Far   Lill-Sofia och Stor-Sofia   Mina mostrar och morbröder!! 

Barnbordet!! 

  Jämn kamp i byggandet...   Barnen bygger torn av stenar!!   Kerstin o David duellerar i "ljusstavarna" (träklossar med olika färger)   Här genomförs grenen "spotta bitsocker". Ulf vann överlägset ;) Han brukar träna hemma... När vi gick på spångarna sa Stella: Shit, vilken lång brygga!!   Tjusigt, man kan tro man är uppåt Värmland till....

Av Sofia - 20 augusti 2011 22:03

Har aldrig varit på Dumme mosse! Bara det! En underbar naturupplevelse...å så nära som det är dit - ytterligare en pärla som man borde besökt oftare. Kan vi ju i framtiden ändra på... Anledningen till att vi befann oss där idag var att min äldste kusin (Magnus) och hans fru (Ingegerd) har gått i pension. Pensionsfest med andra ord! Å det var en superhärlig dag! Solen var beställd och samtliga släktingar tog sig till målet "grillplats" från P-platsen. Vissa på egen hand (fötter) och vissa med vissa hjälpmedel, käpp etc. Att ha gäster från spannet 5 veckor till 96 år - lite häftigt faktiskt!! Efter en trevlig tipspromenad blev det en underbar buffé uppdukad i det fria. Såå gott och behövligt inför dagens fortsatta tävlingar.


Sedan blev det "mästarnas mästare". Inte för att jag någonsin har varit nån mästare men jag blev en av lagledarna ;). Vi byggde torn av stenar, testade reaktionsförmågan vid "ljusstavarna" som idag var träklossar med olika färger... Hur kul som helst och bilderna kommer en annan dag då jag orkar ladda in dem.


Efter utestunden blev det tårta och kaffe där de nyblivna pensionärerna bor (Jönköping). Det är otroligt kul att träffa denna grenen av släkt. Jag och Magnus äldsta dotter Sofia umgicks i stort sett varje lördag förr i tiden när Magnus fixade och mekade med pappas traktorer och övriga maskiner på gården. Det blev av naturliga skäl Stor-Sofia och Lill-Sofia eftersom hon var 3 år yngre än jag och namnen har bestått!! Idag lekte våra barn tillsammans vilket är så kul att se!!! Önskar man kunde träffas oftare än vad man gör men alltid denna "tiden" som aldrig riktigt tycks räcka till. Det vore dock mycket trevligt att få till en träff med er, Sofia, Fredrik, Hannah och Magnus PLUS barn. Det är ju faktiskt inte fasligt långt till Linkööööping!!


Tack Ingegerd o Magnus för en suuuuperdag!!!


När vi kom hem hade vi fått en stor kasse full av nyplockade kantareller! TAAAAAACK Micke o Milla - ni är ju bara för underbara! För bra för o vara sant helt enkelt! Såååå gott!!


God natt!!

Av Sofia - 19 augusti 2011 18:55

Näpp, det är INTE jag denna gången...som fått nytt jobb. Min anställning på Nässjö kommun överträffar förvisso tidsmässigt samtliga jobb sedan tiden på RH Stolen.....men nu gäller det min man!!!! Vi firade ju härom kvällen.. Han kommer fortfarande att tjäna företaget med logotype gult posthorn men han kommer tillbaka till Nässjö – dock inte inom brevbäringen. Produktionsledare på Nässjö postterminal, där han en gång började sin bana på Posten. Han vet hur det är att jobba kvällar och nätter men nu ska detta schema gå ihop med familjens redan kluriga pussel.


Fördelarna är många…slippa pendla bort 1,5 h per dag. Slippa vara orolig att farbror älg och fru rådjur ropar gomorron i gryningen. Mer vuxen närvaro dagtid när barnen kommer från skolan. Nackdelarna är väl då att lämna sin fina personal i Vaggeryd för han har trivts med dem...det har jag förstått... Sen vet vi ju att nattligt arbete sliter mer på kroppen. Konsten att kunna sova på dan och vila före man går till jobbet måste funka!


Vi får väl hoppas att barnen är snälla mot mor i huset när det ska läsas läxor, fixas med kvällsbestyren. Det blir helt klart en omställning för familjen. Huvudsaken är att det känns bra för min man och det gör det! Spännande utmaning som säkert blir hur bra som helst!


Fredagen har anlänt. Stella är tillbaka (sköööönt) men befinner sig nu på 6-årskalas med tema pyjamasparty och fredagsmys!! Själv ska jag snart sno ihop vår kvällsmåltid. Djungelkyckling - ja visst låter det gott!! Ett recept från en vän på Facebook. Tänk om man inte hade Facebook...jag bara undrar - vad skulle man göra då??

Ha en go kväll!!

Av Sofia - 18 augusti 2011 19:49

Det börjar bli höst nu. Jag har accepterat att sommaren är slut. Det brukar ta två--tre veckor efter jobbstart innan jag liksom tar det till mig..  Å nu känns det ändå rätt bra. I varje fall en eftermiddag som denna när solen skiner. Jag sprang en lång runda när jag kom hem och det var den bästa rundan på mycket länge. Alla löpare jag känner därute - i kväll var det optimalt löparväder. Sol, lagom varmt och hög klar luft. Man riktigt känner hur syret går ut i varenda liten ven och atär, eller hur? Med lite Eric Saade i iPhonen oxå...det kan inte bli bättre ;)


Å i posthögen ligger de nu, kataloger med mängder av kurser från studieförbunden i stan. Matlagning, språk, tova ull, julgodis, yin-yoga, börja blogga   (den du mamma, häng på), spanska, ukulele, biodling.... Du kan förkovra dig i precis ALLT! Å jag sitter o drömmer om den där akvarellkursen.... MEN!!! jag vill inte gå 10 ggr mellan 18.00--21.00 på onsdagar. Jag vill åka iväg. 2--3 dar helt ensam lr tillsammans med t.ex min Johanna. Vill åka till kusten och bo på pensionat och måla hela dagen... Finns det såna kurser? Nån som vet?


Det är turbulens i en av Nässjös idrottsföreningar... Det handlar om förskingring av stora mått. Sorgligt! Jag tänker främst på alla som ideellt sliter för sin klubb, lägger ned oändliga timmar på att lära barn och ungdomar fotboll, alla andra engagerade människor och föräldrar som bidrar till att föreningen "lever"... Sen försvinner ett sexsiffrigt belopp - POFF!!!! Man står som ett frågetecken där och undrar HUR? VARFÖR? Hoppas bara att klubben klarar krisen.. Det är hemskt när nåt sånt här händer i ett företag...när dito sak händer i en idrottsförening...ännu värre... URK! Suck...


Må väl alla!!! Å de som inte mår väl...hoppas det blir bättre..... 

Av Sofia - 17 augusti 2011 20:37

Nu ska vi sätta igång med nästa projekt i familjen! Familjeloppis kan man kanske kalla det!! Ska ta tag i en klädhög för sortering. Högen innehåller kläder som Johanna vuxit ur och inte vill ha. Kläder som Johanna har köpt för egna pengar. Nu vill hon såklart sälja dessa till Elin (FÖRSTÅS). Eftersom jag idag på jobbet har brytt min hjärna med avskrivningar etc. undrar jag nu hur mycket kläderna har tappat i värde. Nån som vet vad man kan ta för ett par brallor, lite slitna, anskaffningsvärde 299 kr, inköpsår 2008… Ja, det är inte mer än rätt om hon får en femtilapp st för plaggen… Å andra sidan är det många plagg... Å nu måste jag gratulera... Stooooooort grattis till Vickan o Daniel för det som komma skall. Så skönt att läsa denna glada nyhet!! Å tur att det kom hyfsat snart. Den pressen de hade på sig att förse Sverige med en kronbebis - det hade jag INTE velat uppleva... Tänk vad det ska ältas o manglas nu, i tidningarna. Har redan sett rubriker typ namnfrågan, vem blir bebisen lik, pojke lr flicka... Naturligt kanske när det gäller blåblodiga. Vi får hoppas att allt går bra.Ha en fin onsdagskväll!!!!

Av Sofia - 16 augusti 2011 21:03

Läste i vår lokala tidning på morgonen att vädret påverkar oss otroligt mycket. Tjena o goda' - tack, det VET jag! Denna tisdag t.ex Solen har lyst mellan molnen hela dan och framåt eftermiddagen blev det bara finare och finare. Kvällen blev sådär underbar som man bara önskar sig = klarblå himmel och man säger till varandra på altanen "Vilken kväll, det blev". Å då satt det ju extra fint med Coco Thai mat. Jag bjöd! Fast jag eg. inte har råd såhär tre dar före att barnbidraget kommer.... En liten cliff hanger...kan inte säga mer ikväll.... Efter en skön löpartur i eftermiddagssol köpte jag lite finglass av den tutande bilen. Märkligt hur man kan bli sugen på glass när man "hör" en truddelutt. Det brukar ju vara dofter eller bilder som får igång hungern....men ljud... Vi är märkliga vi människor!!!


Vill tacka alla härliga människor för era fina ord om min dikt igår. Om ni visste vad det värmer. Det är väl det närmsta publik jag kommer när det gäller mina dikter - bloggen! Drömmen att få trycka alla alster nån gång känns långt borta...men hoppet lever...faktiskt!! Faktum är ju att skrivandet hjälper...hjälper mot rädsla, ångest och nedstämdhet. Man skriver som bäst när man är på toppen - som gladast, som lyckligast...eller i botten...när man är som mest ledsen. Bloggen är en ventil, helt klart!


Nu är det bara lite TV som återstår av kvällen. Sista programmet av Allsång på Skansen. Mycket njuta ikväll alltså ;)


Ha en fiiiiiin kväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se