Alla inlägg under augusti 2011

Av Sofia - 16 augusti 2011 20:43

Läste i vår lokala tidning på morgonen att vädret påverkar oss otroligt mycket. Tjena o goda' - tack, det VET jag! Denna tisdag t.ex Solen har lyst mellan molnen hela dan och framåt eftermiddagen blev det bara finare och finare. Kvällen blev sådär underbar som man bara önskar sig = klarblå himmel och man säger till varandra på altanen "Vilken kväll, det blev". Å då satt det ju extra fint med Coco Thai mat. Jag bjöd! Fast jag eg. inte har råd såhär tre dar före att barnbidraget kommer.... En liten cliff hanger...kan inte säga mer ikväll.... Efter en skön löpartur i eftermiddagssol köpte jag lite finglass av den tutande bilen. Märkligt hur man kan bli sugen på glass när man "hör" en truddelutt. Det brukar ju vara dofter eller bilder som får igång hungern....men ljud... Vi är märkliga vi människor!!!


Vill tacka alla härliga människor för era fina ord om min dikt igår. Om ni visste vad det värmer. Det är väl det närmsta publik jag kommer när det gäller mina dikter - bloggen! Drömmen att få trycka alla alster nån gång känns långt borta...men hoppet lever...faktiskt!! Faktum är ju att skrivandet hjälper...hjälper mot rädsla, ångest och nedstämdhet. Man skriver som bäst när man är på toppen - som gladast, som lyckligast...eller i botten...när man är som mest ledsen. Bloggen är en ventil, helt klart!


Nu är det bara lite TV som återstår av kvällen. Sista programmet av Allsång på Skansen. Mycket njuta ikväll alltså ;)


Ha en fiiiiiin kväll!!!

Av Sofia - 15 augusti 2011 19:25

Dagens namn är Stella. Ett latinskt namn som betyder stjärna. Vi firar namnsdagar minimalt i vår familj, det blir nån trisslott...såvida vi kommer ihåg det. Det "känns" ändå lite lessamt att Stella inte är hemma hos oss på sin namnsdag. 2004 hade jag den 15 augusti gått över 10 dagar och "hoppades" lite att hon skulle komma just på hennes namnsdag. Nej, jag visste inte det var en flicka men jag blev verkligen inte förvånad när tösen kom. Kanske inte kvinnlig intuition men en känsla.....


Skrev detta för många år sedan....men inte blir det lättare med åren att vara utan sina barn....


Lys upp min himmel i natt!!


Min egen stjärna, min Stella!

Du fanns inom bara mig

länge, länge

Du var min

Jag valde att ge dig liv

Ett självklart beslut

Men vad jag inte visste

var hur svårt det skulle bli

att dela dig med någon annan


För jag måste just dela

med mig av dig för att

du ska älska mig!


Du, lilla stjärna

Jag vill att du ska lysa

hos mig av din egen kraft och vilja


Nu är jag helt ensam

Lys upp min himmel

Med ditt milda sken

Så jag kan sova utan dig i natt!

Av Sofia - 14 augusti 2011 15:20

Det var en jättetrevlig kväll igår. En äkta kräftskiva med hattar, girlanger, kräftmånar och så kräftor förstås.. Dessförinnan bjöds vi på MYCKET mat och GOD mat. Är jag halvkass på att uppskatta mängden mat till gästerna så är värdinnan Camilla helkass! När alla hade tagit till sig mat syntes det knappt på faten. Å andra sidan skulle jag var mer än nöjd om det fanns kvar av den otorligt goda kantarellpajen till dagen efter....o dagen efter det..... Mums! Vi var många kring bordet. En annan familj var bjuden och hade oxå 4 barn. Då blir det sammanlagt många barn ; ) I sena natten, upplyst av fullmåne, vandrade vi de 200 m hem.


Sömningt idag - sen frukost. Nu väntar middag med kycklinggryta o potatis från eget land. Skivad, panerad och stekt aubergin till vegetarianen.. Därefter blir det en sväng på e3. Ja, ni läste rätt. Man kan ju utnyttja den där lokalen NÅN gång och dra i maskinerna NÅN gång. Passar bra en söndag att åka både Ulf och jag när man inte har nåt speciellt på programmet.... Hoppas det är nåt bra på TV'n ikväll oxå. Det känns nämligen som att jag kommer vilja landa där rätt tidigt....


Ha en fortsatt fin söndag!!!


  

Ingen hatt - ingen snaps....så det gällde att ha dem på!!! 

  Bildbevis nr 1 - Ulf äter en kräfta!! Han nosade till o med på ytterligare en....   Bildbevis nr 2 - Ulfs tallrik efter ätande av kräfta   Min avfallstallrik....  

Ibland känner man - kan inte se mig mätt på mina barn....

Av Sofia - 13 augusti 2011 13:15

Vilken dag! Vilket väder! Dagen kan inte börja bättre än med en morgontur. Lite kallt dock, nästan så man behövde vantar. Därefter fotboll. Davids lag mot Tranås. Förlust - attans oxå! MEN!!!!!! David gjorde sitt första mål i serien och jag tror han struntade fullständigt i dagens förlust...målet gjorde honom mer än lycklig!!


Ner på stan och fixa gå-bort-blomma till kvällens kräftskiva. Blev samma fina plåtvattenkanna fylld med vita blommor som vi gav till min bror m. familj igår. Den var så fin så jag nästan ville ha en själv....det fanns en kvar på Ica. Kanske man skulle....

Fläskpannkaka i ugnen och sen en löpartur i gott väder. Borde kanske klistra kort i album istället men det kan jag göra när det regnar.   


Tack Anders o Lotta för en supertrevlig kväll igår i Sandsjö. Svampmacka till förrätt och underbar grill efteråt. Å kladdkakan bror min, var oxå god, men bara inte så kladdig..... Kvällen avslutades med bildvisning av deras Kroatienresa. Vilket underbart land det verkar vara?! Sönerna i familjen hade trixat till vissa biler (läs stora näsor och öron) i Photo-shop och ja, ett gott skratt förlänger säkerligen livet!!


Ha en fin lördag!!!


  Stor o härlig trappa till nybyggda altanen...   Anton, Simon, jag, Jois och Elin i go kvällssol!!   Fin utsikt mot mitt g:a barndomshem, numera bebott av min andre bror Pelle m. familj!   Smaskens!!!!!!!   Lotta, Elin, Simon, Jois, jag, Anton, bror Anders o David myser i nya uterummet!!

Av Sofia - 12 augusti 2011 17:59

Jag är jättesugen på kräftor! Har varit det ett tag....undra om man automatiskt vill ha kräftor när kalendern visar augusti (för oss kräftälskare då förstås)??? I början på veckan hade jag faktiskt planer på att åka till stans skaldjursställe och inhandla några! Det har varit dåligt med kräftskivor iår och lördagens skiva hos min bror missade vi eftersom vi tillbringade den på Trekanten cup...där bjöds mest grill och kroppkakor.... Annat var det förr. Minnet av traditionsenlig kräftskiva på mitt första jobb framåt höstkanten gör sig påmint. Varje år var det dax när alla var tillbaka från semestern. Det var näst intill alltid fri tillgång på de röda godingarna, många i personalstyrkan som fiskade från eget vatten. Det var många visor och mycket kräftskal på tallrikarna, det varierade förstås oxå... Framåt småtimmarna kunde fortfarande några sitta och pilla i skrothögen medan andra studsade omkring på gräset under partytältet i den fuktiga nattluften!


Å den tiden på RH Stolen får mig att skänka grundaren en extra tanke som nyligen gick bort. Det var min förste arbetsgivare. Han var en fenomenal ledare och entreprenör. Hans företag (livsverk) växte med raketfart (å växer än) även om det numera ägs av en stor koncern. Han var en klok och ödmjuk man som uppskattade sin personal till 110% och fick personerna att  växa. Jag har lärt mig många kloka saker av honom och jag tänker extra på hans söner med familjer!


Ps. Vi blev bjudna på kräftskiva på lördag....hos grannar/goda vänner...ska bli sååååå gott!!! Blir nog inget discostuds på gräsmatta men väl god mat om jag känner värdparet rätt....och kräftor förstås!!!


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 11 augusti 2011 20:15

Jo, det stämmer faktiskt - man kan limma nästan allt (det som inte går att laga med sivlertejp förstås ;) En skalle t.ex


Man hör det lite på rösten...direkt när Ulf ringer mig på jobbet och säger: "Det har gått bra, inget allvarligt men....." Så har Stella lekt lite häftigt igen, snubblat och slått huvudet i en Billy bokhyllekant. Den kanten är vass kan tilläggas och vårdcentralsbesök var ett faktum. Såret var djupt och fick limmas ihop. Behöver inte tillägga att det var mycket blod som färgade hennes ljusa hår och vita tröja i en helt annan kulör. Inget bad på några dagar men i övrigt fit for fight. Det var drygt ett år sen nu som hon trillade ner från hopptornsstegen i Nässjö simhall, fick hjärnskakning och åka ambulans till akuten i Eksjö. Det gick OXÅ bra tack o lov!!! Johanna följde med till sjukhuset idag och det värmer föräldrarhjärat hur måna syskonen KAN vara mot varandra. Synd att de inte kan plocka fram den egenskapen oftare...


Å nu ligger den där, på diskbänken...den där runda gröna plastgrejen som jag faktiskt trodde jag kunde klara mig utan.. Men icke - ett fruktfodral. Stella gillar inte banan så det fick bli ett till runda frukter i stället. Tror t.o.m jag kan trycka in en liten macka ihop med äpplet till höstens ute-dagar så succén är ju given. Vilket bra köp! Vill bara tillägga att det har gått bra förut oxå...men de var billiga på Ica Maxi och kan det leda till att Stella tycker det är roligare med frukten o äter mer så gör vi vinst ; )


Nu är det Ernst på TV... Vissa hatar, vissa älskar... Många roliga (även mindre roliga) idéer har han i varje fall!!


Go kväll!!!!

Av Sofia - 10 augusti 2011 20:28

En sån där strödag...när far i huset är ledig och barnen fortfarande är lediga... Passa på att umgås och göra något tillsammans. Jag tog semester!!! Vi hade planer på både badhus och Keva gruva men hamnade på Ica Maxi..... Hur gick det till? Det var nyttigt! Det närmar sig skolstart med skrämmande fart...å även att vi under åren har inköpt ett antal gympapåsar, gympaskor, regnställ, skolväskor etc. så går det mängder av grejer varje år. Å det är billigt här. Vad sägs om gympatröja, shorts, gympapåse o vattenflaska för 149 kr.... Inte så mkt som slår det! Dessutom fick Stella-damen allt i lila vilket är en ren o skär (?) flickdröm.


Efter diverse inköp på ICA besökte våra hungriga magar MAX. Det är ju underbart när alla blir nöjda o glada. Johanna får sitt veggoalternativ.... Sedan dax för A6. Man har kommit en bit på väg när vår 15-åring kan tänka sig och t.o.m köper ett par dojor utan!!!!!! märket Converse... Det blir liksom billigare för en tonårig plånbok ;)


Eftermiddagen har jag tillbringat vid fotoalbumet. Hämtade ut sommarens kort och började klistra. Man tittar på bilderna och kan konstatera - hur fort gick inte sommaren? De första korten visar vår och första utemåltiden på altanen...sen har tiden bara flygit iväg. Lite tillbakablickar och lite goa minnen....


Ha en fortsatt go kväll!!!


  Stella vid vår campingplats   Elin vid Högklint   Högklint   Högklint   Stella poserar vid en port av rosor...   Grill vid vår campingplats  

Barnen på raukfält 

  Tindratös o Stellatös   Solnedgång vid Visby strandby (vår camping)   Sudersand på Fårö - en underbar strand   Vid Visby ringmur

Av Sofia - 9 augusti 2011 21:09

Dessa underbara piller som "nästan" trollar bort feber och dåligt allmäntillstånd... Jo det blev nog lite för mycket av det goda i helgen...å nu menar jag regn. Springer man drygt en timme i regn trots ljummen temperatur och sen efteråt kyls av i mer regn.....man får väl skylla sig själv! Duschen försakade jag lite förlänge för spännande fotbollsmatchers skull!!!


På lunchen idag shoppade jag födelsedagskort till goa TINDRA som fyller 4 år idag! Grattis grattis! Nu läser du ju inte min blogg men jag tror nog att din mamma kikar in under kvällen...om hon inte är upptagen med att kolla på när du öppnar paket ;) Jo, jag har missat din dag i år. Den stod inte noterad i kalendern på kylskåpet.... Ändå satt vi i helgen och diskuterade din ålder och ditt "lätt-att-komma-ihåg-datum" - född 070809.... Märkligt, märkligt hur det ändå inte kopplar! Nu är dock kalendern uppdaterad så till nästa år ska nog ett kort trilla in på rätt dag. Hade jag inte skrivit ovanstående hade jag kunnat skylla på Posten som så många andra gör när inte brev o kort kommer fram. Skylla på Posten tänker jag dock INTE göra...för det gör man inte....ogillas starkt av min man!!


Har tagit det mer än lugnt ikväll och jag inväntar nattens vila med förhoppning om en piggare morgondag. Det är inte kul att inte känna sig på hugget.


Godnatt alla därute och än en gång ett grattis till dig Tindra! Hoppas du har fått massor med fina leksaker och go tårta!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards