Alla inlägg under oktober 2011

Av Sofia - 6 oktober 2011 20:53

Sitter o gråter en skvätt. Brukar fälla tårar när jag ser nåt som berör, filmer, reportage etc. Å de kommer lättare och lättare för varje år jag lägger bakom mig. Nu är det René Nyberg som gör reportage om människor som gärna gärna vill ha barn. Av olika anledningar har det varit problem och ikväll får man följa ett par som har gjort över 10 st provrörsbefruktningar UTAN att lyckas. De tar beslutet att adoptera och de hämtar hem en liten tjej från ett Taiwan.


Att se all denna kärlek blandat med år av längtan när de äntligen fick se sin lilla flicka - obeskrivligt lycka! Än större är att se den ofantliga kärlek mellan mamman o pappan och att den har bestått...att gå igenom såna där behandlingar är tufft.


För mig/oss gick drömmen i uppfyllelse, iofs med vissa problem vilket inte man kan tro när man åstadkommit ett halv fotbollslag. Hade vi nu inte fått några egna barn hade jag gärna adopterat. Längtan efter barn får de allra flesta. Men tänk så olika vi människor är. Finns de som helt enkelt väljer bort barn. Anledningarna är olika och såklart får man respektera beslutet men jag kan för den skull inte för mitt liv förstå valet. Det enda är oron kanske....ibland känner jag så. Denna oro som ibland kan ta överhanden. Att det ska hända dem något. Det är något vi som valde att få barn får leva med!!


Å naturligtvis är kärleken till icke biologiska barn lika lika lika lika stor som till de egna. Det har jag sett och upplevt på MYCKET nära håll!!!


Godkväll!!!

Av Sofia - 5 oktober 2011 17:56

Har varit på ett intressant föredrag idag. Folk från kommunen var inbjudna för att lyssna på att bl.a. förebygga brott (skadegörelse och brand) på t.ex skolor. Hugga ned buskar runt skolor och fixa till bättre belysning etc. etc. Samtal med barn och ungdomar etc. Lärorikt!!!


Passade på att käka lunch med Johanna då hon praktiserar på Textilhuset denna vecka. Hon tycker det är jättekul och när jag kliver in genom dörrarna kommer de där typiskt kvinnliga känslorna…..VILL HA! Allt möjligt ler mot mig sina underbara ögon och viskar ”Ta med mig hem”, handdukar, löpare, påslakan…… Gardintyg har jag något svalare förhållande till… De gamla jag har hemma duger!! Fick dock inget med mig hem. Eftersom Ulf är ledig idag hängde han också på lunchsällskapet som även bestod av min jobbarkompis Cecilia. God sallad på Harmony.


Eftermiddagen gick åt till att räta ut några frågetecken med nyligen pensionerade kollegan. När dagen var slut väntade faktiskt en kväll med hela familjen vilket numera hör till ovanligheten. Stella är i skrivande stund och testar showdance på Vuxenskolan vilket hon gillade skarpt. Lite senare blir det inte vanlig kvällsmat. Det blir lite godare…att Ulf köper räkor..hm...under kan ske ;) På TV kollar vi repris från fredagens Skavlan med Maria Mena som gäst. En underbar norsk stjärna och musikgeni som ofta återfinns i mina hörlurar.


Ha en god kväll

Av Sofia - 4 oktober 2011 19:19

Har en kalender på jobbet och i varje högerhörn finns det ett oftast tänkvärt citat. Veckans är skrivet av Sydney J. Harris och lyder: ”När jag hör någon sucka ”livet är hårt”, är jag alltid frestad att säga ”jämfört med vad?”


Ligger en hel del i det där. Vi är ju inte födda till jordelivet för att vi ska segla igenom det på en räkmacka. Vi har väl någon typ av ”uppgift” här och ska göra så bra avtryck som möjligt. Många av oss har haft turen att födas på bra ställen, ett land som Sverige t.ex Även här i Sverige finns det människor som har det eländigt, både med fattigdom, sjukdom etc. men här finns ju ändå ett bra socialt skyddsnät om man jämför med andra delar av världen.


Jag tittar väldigt sällan på Hollywood-fruar. Det händer att programmet är på hemma, eftersom min 15-åring tittar och förfasar sig. Å jag vet en del vad som händer i avsnitten då det ofta är en snackis på jobbet. De lever i lyx och har3 stolika locktänger (bara det), coachar sina barn till sångkarriär utan att de vill etc. etc. Undra just om de är lyckligare?


Jag tror på balans = en bra mix av jobb, fritid, egentid (=pretto ord), tid med barnen, sömn. Vissa tider i livet finns det inte balans…det kan fungera ett tag men inte för länge.. Just nu är mitt liv inte i närheten av balans - alldeles för mycket jobb och för mycket av allt helt enkelt. Dessutom sover jag sämre när jag sover själv på nätterna. Det är verkligen inte bra. Det är säkert en mental inställning. När Ulf är på sitt jobb är det JAG som är lejonet som vaktar boet (vaktar de boet förresten? – de kanske bara jagar mat…) Att jaga mat gör väl jag också….men sysslan handling delar hanen och honan på i vårt fall. Ur ett lejons perspektiv har vi fler sysslor. De behöver ju aldrig tvätta kläder eller sängkläder.. Den där tvättkorgen är ju ALLTID full vilket säkert fler känner igen.


Livet är lite hårt just nu….suck!!   


God kväll!!

Av Sofia - 3 oktober 2011 19:51

Föräldramöte på hösten poppar upp likt små svampar.. De duggar tätt nu. I kväll var det Elins klass 5A och jag går själv. Farmor kommer hit och hjälper till med barnpassning (Ulf jobbar). Jag brukar hävda att 4 barn är inte alltid dubbelt så många som två. Rent matematiskt har jag såklart fel men när det gäller föräldramöte, utvecklingssamtal, tandläkarbesök etc. DÅ är det dubbelt upp. Dessutom tog jag på oss att vara klassföräldrar i år i Elins klass…kändes som det var vår tur nu….. Tralalalalalalalala!!! Det är femmorna som är "värd" för Lucia-firandet t.ex Uppdraget klassförälder ÄR inte så betungande. Vi har varit det förut, för Davids och Johannas klasser. Fixa blomma till fröknarna är det viktigaste!!!


Matematik ja! Stella hade med sig veckans matteläxa hem i fredags. En uppgift där hon skulle skriva lika med (=) och inte lika med (≠). Man börjar undra om både Ulf och jag är korkade – har aldrig sett denna symbol förut?? Uppgiften löste hon lätt och smidigt och de skulle även rita egna figurer som visade just = eller ≠. I en rutan ritade hon en kiwi och den andra rutan var fullkomligt fullproppad med kiwi-frukter. Hon fattade grejen ;)


Å i dessa wordfeud-tider där min vakna tid går till mkt av sådant huvudbry är det för skönt att höra Stella filosofera när hon läser i sin läsebok. ”Vår hund heter Lump”. Hela hon lyser upp och utbrister: "Vår kan ju vara två saker. - Vår kan ju vara det som kommer efter vintern och före sommaren". Hon fortsätter: ”- Precis som Stella kan vara två saker. Ställa när man ställer saker och Stella som mitt namn!!” Ord är fascinerande i alla åldrar.


I skrivande stund väntar jag på min motspelares drag. Sen har jag världens ord. Om han nu inte tar mitt ställe… Finns uppenbarligen en risk när man spelar detta ;))


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 2 oktober 2011 13:37

Fullspäckad lördag! Öppet hus på pappas jobb. Nära och kära fick komma o studera hur Postterminalen fungerar. De visade oss flödet på alla de brev etc. som kommer med tåg, töms via gula lådor. Vi fick se hur alla de avancerade maskinerna jobbar. Bäst av allt (tyckte nog Elin, David och Stella i varje fall) var nog fikan på slutet. Saft och bulle samt (nästan) fri tillgång på gula och blå post-ballonger.


Därefter ner på stan. Handla blomma till bror, nya lackskor till Stella (de gamla paljettdojorna var för små). Hem och göra sig i ordning och SEDAN var det dags för att åka å fira min broder. Sandsjö bygdegård är för mig förknippat med barndom upphöjt till 10. Här sjöng barnkören när syföreningsauktionen ägde rum i adventstid.  Den ”höga” scenen gjorde att uppträdandet blev mer effektfullt. På badplatsen bakom bygdegården har jag spenderat otaliga timmar, tränat simning, lekt, solat. Det blev ofta kvällsdopp här med familjen när höe’t var inne för dagen.


Vi bjöds på fantastiskt god mat igår. Sundholmska buffén från Sandsjö Wärdshus, kräfttårta, lax, parmaskinka, rostbiff, pastasallad, goda såser med mera…smaskens!! Mellan ”öppet hus” och ”sluten fest” ;) gick vi ner till badplatsen och tog några fina höstbilder. Vädret igår var magiskt. Varmt som en högsommardag och denna förtrollande natur i solsken – gula och röda träd…kan inte se mig mätt på det. Å min bror blev verkligen firad. Han såg inte ut som en dag över 40. Jag läste mina verser och vi överlämnade vår ”ket”. 10 luncher på Matlyckan vilket är min brors favoritlunchställe. Kanske inte den roligaste presenten men väldigt användbar!


Ha en fin söndag!!!


  Festfina!   Larv i bilen... 

Jubilaren o hans fru Lotta! 

  Vi käkar gott...   Vi käkar mer gott...   Stella på scenen där hon trivs...   En promenix ner till bryggan..   Fin Stella i höstfin natur  

Dotter o mor.. 

  Vattnet är omöjligt ännu brunare och dyiare än förr...   Ulf o jag på bryggan o Stella tar kort!   Trött tös.. Många timmar på fest!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards