Alla inlägg under januari 2012

Av Sofia - 23 januari 2012 19:50

Enda fördelen med rubriken är att jag faktiskt har 10 st. Alla i behåll! Ska vädret hålla på så här kanske det slutar på annat sätt. Det är sååå fantastiskt härligt att äntligen äntligen få riktig vinter. Minus 8 (här i Målen i varje fall) och riktigt bit i kinderna. Bildörrar som fryser och bilrutor som måste skrapas när man kommer ut från jobbet kl. halv sex...o redan är rätt trött på allt... Ironin och gnället flödar - jag ser verkligen INTE några som helst fördelar med snön just nu... Det kan ju max hålla på till slutet av mars...men ni ska se att det gör just det. Bara för att reta mig. Okej då...barnen har kul med sina pulkor och jag är uppriktigt glad för det - ärligt!!


Gick en sväng när jag kom hem. Jag har kanske inget powerwalks-tempo men det går verkligen inte sakta. Ohhh, vad jag frös. Händer och fötter domnade bort efter en km och jag fick liksom inte upp värmen... Har ju förfrusit fötterna en gång i tiden så världens bästa vinterkängor hjälper inte..tyvärr... Det var dock ingen som tvingade ut mig - gott när jag kom hem i stugvärmen och tog en varm (skållhet) dusch.


Nu halv åtta hos mig och jag blir hungrig igen trots att vi nyss åt kvällsmat. Det är lite skillnad - knäckebröd och kokt ägg kontra räkbåtar, ugnsbakad lax.... Suck! ;) 


Ha en forsatt go kväll! Passa på och mys i soffan med filtar nu när det är vinter för snart är det VÅÅÅÅR ;)

ANNONS
Av Sofia - 22 januari 2012 21:24

Helgen är till ända! Nu sitter jag här i soffan och sammanfattar "mentalt" de senaste dagarna. Omtumlande fredag - fylld av sorg och saknad uppblandat med en massa gamla härliga minnen. Starka minnen som väcks till liv och jag är så tacksam att familjen Henriz valde att flytta från Maglehem och bosätta sig i Norra Sandsjö.


Lördagen var en fejardag. Huset blir helt klart eftersatt när jobbet och allt annat tar så mycket tid. Dock är det världsliga ting...vad gör lite dansande dammråttor när det finns viktigare saker att bry sig om. T.ex som att sätta sig och målar vattenfärger med Stella. Gör det alldeles för sällan... Det blev mest så att Stella "kom av sig" och tittade mest på mig som målade. Körsbärsblommor på kvist...(jag vill ju ha vår)... Någon löparrunda blev det inte heller igår.. SNÖSTORM...ja, nästan i varje fall...


Skridskorskola för Stella i dag. Å vad hon var duktig!! Tyvärr är det bara en gång kvar nu...känns verkligen inte som att säsongen är riktigt slut?


Helgen avslutades med en musikupplevelse i Flisby kyrka. Bästa Pernilla Fogelström had satt ihop ett program av underbara sånger. Tro, vänskap, kärlek!! Jag fick förmånen att köra ihop med de underbara tjejerna Emma och Johanna Brodd samt Sabina Lundgren = TCB-kören!! Mycket folk i kyrkan. Min bästa vän Susanne och hennes tös Tindra såg jag i publiken - tack för att du kom Sus!! 


Kvällen avslutade med några gobitar! Två stycken! Kulturskolan ringde - Elin har fått en pianotid!!! Yes! Hon har stått i kö i ett halvt år och jag trodde det skulle dröja mycket längre! Godbit två! Johanna har under dagen fixat i köket. Resultatet blev chokladtryfflar med diverse fyllningar... MUMS!!!!! Jag tänker på vad Pernilla Fogelström så vist sa i kvällens musikgudstjänst - Carpe Diem!!! Fånga dagen!!


Kramar!!!


  

Tjejen med "G" i hemkunskap ni vet.... Mini-chokladformar med mörk chokladfudge samt lingongrädde...

ANNONS
Av Sofia - 21 januari 2012 10:31

Det var en vacker dag i går. Som för att rama in denna speciella dag lyste solen ända till skymningen. Att resa hela vägen ner till Skåne, att få se havet - min eviga längtan! Mitt i all sorg blev det en ljus och vacker begravning för Sara Henriz. Carl-Henrik, Saras pappa, var präst och gjorde hela ceremonin så levande. Det kändes som att Sara plötsligt kunde komma gåendes någonstans bland kyrkbänkarna. Kyrkan var full med folk, det var människor överallt! Det var blommor överallt - förutom kistan som var översållad med blomster låg det blommor i många av kyrkans fönster. Hela kyrkgången var full med arrangemang och buketter.


När prästen inledde med att säga "Vi har samlats här idag för att ta avsked av Sara..." det var nog det sorgligaste ögonblicket. Varenda cell i min kropp blev fylld av en enda känsla = "Det är så orättvist!!". Otaliga är de gånger jag har hört Calle hälsa välkommen till andakter, gudstjänster, bröllop, dop och begravningar. Att höra honom säga dessa ord om avsked för sin egen dotter...åååhhh...så overkligt!!! Jag beundrar hans insats igår - han gjorde det precis så som hon ville ha det.


Sångerna var genomtänkta och vackra. En kvinna spelade "Saras polska" på klarinett (alt eller bas måste det varit) som hon komponerat själv. Har inga ord! En av psalmerna var "Som när ett barn kommer hem om kvällen" av Göte Strandsjö - den sjunger vi i morgon på sånggudstänsten i Flisby. Blev extra svårt att sjunga med i den psalmen igår. 


Efteråt var det minnesstund med mat i Maglehems bygdegård. Fina och varma ord av Saras make Timo gjorde stämningen just varm. Många vänner talade. Jag valde att sitta kvar. Det blev helt enkelt för mycket känslor. Alla andra klarade av att prata men jag orkade inte ta risken.. Hade inte gjort något om jag börjat gråta men jag vet att Sara vet vad jag skulle ha sagt! Det var skönt att få vara en del av allt detta igår, skönt att få prata med de närmaste, systern Anna, brodern Martin efter så många år. 


Vila i frid Sara! Å du finns - alltid!!

 

Av Sofia - 19 januari 2012 19:27

Några ord...några meningar som jag hoppas jag kan med hjälp av mitt papper läsa upp i morgon...vid minnestunden. Vet som sagt inte om jag fixar det men jag hoppas. Gud, ge mig styrka - jag vet att du kan det! I vilket fall vet jag att Sara vet...
Jag blev så glad


Jag blev så glad, Sara

När vi fann varandra igen

…på facebook


Där kändes det alltid som

”ingen tid passerat” när vi skrev


Våra liv var under många år sammanflätade

Efter våra tighta år i Sandsjö

finns det ingen som lämnat efter sig

ett sådant tomrum som du


Tyvärr gick våra liv isär

Avstånd, vardag, familj och annat

kom lite i vägen


Jag tänkte många gånger hälsa på dig

Men tankarna blev aldrig till handling

Nu är det för sent…


Men du lever för alltid kvar


Det finns så många minnen

Från en bekymmerslös tonårstid

Då betyder en bra vän ALLT


När du kom på grusgången

blev allt roligt. Vardagen var grå

de gånger vi inte kunde leka

de gånger vi inte kunde ”va”


När jag köpte buketten rosor att ta med idag

valde jag en av varje färg

Inte traditionellt, inte likformat

Du var ju inte sådan!!

Du var mångfald och fylld av fantasi

Ett färgsprakande yrväder


Det finns inga ord som kan beskriva

min sorg

Såna som du behövs här på jorden!

Du tinade upp sånt som var fruset och stelt!


Nu blir himlen ljus! Du blir den finaste av änglar!Kram från ”flickan från igår”


 


Inte traditionellt, inte likformat, inte stelt....bara just Sara...

Av Sofia - 18 januari 2012 21:05

Har en glad indian (man) som lämnar hemmet nu....åker till jobbet. Har en liten indian - också väldigt glad - som nu går o lägger sig (David). Frölunda vann precis mot Brynäs med 4-1!! Denna hockey...vilka känslor den föder. Eftersom grabbarna i denna familj håller på Frölunda har de vid några tillfällen åkt till Scandinavium för att se indianerna spela hemma.... Samåkning har skett med grannar där far och son håller på HV71 (de flesta håller ju ändå på närmsta laget). Stämningen i den bilen på hemväg........hmmmm...... ;)


Det är snart dax för den årliga hockey-resan, på sportlovet. I år är det däremot hela vår familj som besöker Göteborg. Jag hade också gärna gått på matchen mellan Frölunda och Djurgården men eftersom Elin och Johanna är sådär intresserade ska vi istället kolla in någon bra bio. Hm...våra filmviljor går dock isär... Johanna gillar mest amerikanska komedier å det är precis det jag minst vill se - annars är jag flexibel. Det slutar säkert med att vi tjejer kollar in varsin film.... Senare på kvällen kryper vi ner i sköna sängar på hotell Opalen...tror nog faktiskt att det är första gången vi någonsin ligger på hotell med barnen. 


Idag har vi haft semlapremiär här hemma. De tre första tuggorna är otroligt goda, de tre sista sådär... De ser nog egentligen godare ut än de faktiskt är. Första kvällen Ulf är hemma denna veckan så vi tog en promenad tillsammans...ganska bra runda dessutom. Skönt med frisk luft trots ymnigt snöfall. Behövs efter en lång och intensiv dag på jobbet. 


God natt!!!


Av Sofia - 17 januari 2012 18:49

På fredag åker jag och Ulf till Maglehems kyrka. Det är ingen lustfulld utflykt men väldigt betydelsefull för mig. Ett lätt beslut att ta - åka för att delta på begravningen av Sara Henriz, hedra hennes minne, ta ett sista farväl. Det är många mil ner till Österlen och vi lär inte vara hemma förrän sent. Stella och David får sova över hos bästa kompisarna på gatan... Det känns så rätt att åka och jag är innerligt glad att Ulf följer med som mentalt stöd trots att han jobbar natten till fredag. Jag kör så får han sova...


Ska köpa en bukett rosor att ta med. Inte en bukett med enbart en färg.... Ska köpa en ros av varje färg - så många som möjligt....röd, vit, rosa, gul, organge.... För det är Sara! Hon var sådan! Hon var inte likformad - hon var omväxling, fantasi och mångfald!


Det kommer blir jobbigt och fruktansvärt sorgligt men jag ser ändå fram emot att få vara där! Att få möta hennes familj igen...det var många år sedan. Fantastiskt av hennes pappa (f.d. präst i N. Sandsjö) att hålla i ceremonin. De som vill säga några ord, framföra dikter eller sång får mer än gärna göra det. Jag vill så gärna...men... Helst av allt skulle jag vilja sjunga Carolas "Flickan från igår" men jag kan inte. Jag kan verkligen inte. Jag börjar gråta så fort jag hör den spelas...kommer inte att klara av det. Jag vet ändå att hon vet att jag vill!


   

Av Sofia - 16 januari 2012 19:16

Måndag, ny vecka!!! Har idag sysselsatt mig med att stämma av samtliga driftskonto för kommunens fastigheter... Man upptäcker ju ett å annat litet konteringsfel...men att siffrorna sticker har även med annat å göra. Nya större sopkärl påverkar helt klart fakturorna... Kanske inte världens roligaste arbetsuppgift men ack så viktig! Glädjande att se att fjärrvärmekostnaderna ökar och oljan minskar....


Följde med en kollega på en kort visit till Nässjös största förskola Tuvan (fastigheten Väpnaren). Många korridorer och många rum...fattar inte hur vaktmästare Kjell överhuvudtaget hittar? Där har de även en avdelning nattis - fin service för de föräldrar som jobbar när andra sover. Finns även en avdelning för handikappade/funktionshindrade/utvecklingsstörda (vet inte vilket namn som är rätt eller fel) barn... Började nästan gråta när jag gick in där... Jag har så mycket att vara tacksam för. Jag känner mig lite skör för tillfället...lätt till gråten för jämnan.


I går hade jag mina goa vänner i TCB-kören här på övning/fika. En underbar avslutning på en annars tung vecka. Fantastiskt bra!!! gick det att öva. Jag överdriver inte om jag skriver att våra röster "smälte" samman. Det ska bli en fröjd att medverka i denna musikgudtjänst på söndag. Å ni som har en timme över...besök Flisby kyrka kl. 18.00 på söndag kväll. Det behövs några själar för att fylla detta Guds hus. Ni får höra underbara Pernilla Fogelström, TCB-kören bestående av Emma o Johanna Brodd, Sabina Lundgren och mig. Underbara sånger utlovas!! Ehrling Lundberg på piano! 


Har precis avverkat dryg en timmes löpning. Hade väntat mig bra fäste men det blev en "spänna-benen-runda" eftersom graderna sjunkit och gjort det lite slirigt...... Skönt var det hur som helst - det doftar vår i luften! Så det så!!


God kväll!!!

Av Sofia - 15 januari 2012 15:45

Så var Elin nyss fyllda 12 år färdigfirad för denna gång. Platta, tunna paket hade hon önskat sig och samtliga släktningar uppfyllde önskningen. Tänk att ögonen kan tidra så när sedlarna fladdrar i handen...


Johanna hade gjort cupcakes dagen till ära och de var såååå mums....goda! Å mäktiga...men vi orkade med mormors goda Pinocchio-tårta oxå. Visade bildspel från Egypten och timmarna for iväg, det blev en mycket trevlig stund denna söndag. Dagen började med 3 matcher bandy för David. 2 vinster och en förlust. Jag kollade in första matchen innan jag skulle hem o kalasfixa...kallt...fryser än...


Snart är fina TCB-körflickorna på ingående. De ska få fika efter lite sångövning. Jag däremot tar nog en slääääääät kopp kaffe : )


Ha en go söndagskväll!


 

Elin 12 år öppnar "ket"....

 

Bror Pelle, Ulf, jag, bror Anders

 

Pappa Kenneth och mamma Gunilla, svägerskan Monica, svärfar Åke och svärmor Mai

 

Ungdomsbordet. Hampus (Ellas pojkvän), Ella, Anton, Lukas, Simon, Kristin och Elin

 

Så vackra så man knappt vill äta upp dem!!

 

Skulle nog t.o.m Per Morberg godkänna va??

 

Tjusig och oerhört god!!

 

Ljusblåsning

 

En bandyspelande eftersläntare...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se