Alla inlägg under februari 2012

Av Sofia - 21 februari 2012 20:25

En ny värld för mig.... Yogans värld (om det nu finns en speciell sådan). Å man går verkligen in i en annan värld....när man befinner sig i det där rummet. Tända ljus, lugn atmosfär... "Nu lämnar vi det förflutna utanför rummet, nu lämnar vi framtiden utanför, nu är vi bara här, bara här..." Sant och riktigt! Å efter en kvart....när värsta rusa-från-jobbet-med-för-liten-tidsmarginal-stadiet lagt sig...kändes det så behagligt. Jag är nog inget kylskåp faktiskt....men visst jag är nybörjare och det kommer nog ta sin lilla tid innan andningen kommer naturligt. Nu var man så fokuserad och koncentrerad så jag nästan fick huvudvärk (å det är väl inte riktigt meningen ;) Trevligt att se hur Johanna trivs med en aktivitet oxå... Hon är så duktig! På sista s.k avslutnings- och avslappningsövningen nästan somnade jag. Efteråt - vrålhungrig, törstig, lite frusen...kände verkligen av att man jobbat med kroppen. Avslappnad till tusen...


Nu efter kvällsmat med barnen sitter jag och stör mig och skrattar åt lite olika TV-reklamer... Martina Bonnier: Okej, du tycker att svenska kvinnor bara har EN väska och sliter ut och förstör den... "Satsa på flera stycken och gärna i färg". Jag frågar stillsamt: Betalar du då, Martina!! Sedan är det fåret Frank. Jag vet att många hatar honom men vissa tycker precis tvärtom. Jag blir mest fascinerad av animationen....för det ÄR väl inget riktigt får va?? 


Mer jag gläder mig åt just nu....från att ha varit värsta vinterrusket igår - kände ni idag?? Droppen Dripp och droppen drapp hoppade ned överallt (tänker alltid på dig Lill ;)) Dessutom värmde solen ordentligt och det var verkligen en härlig mild ton i luften. Fler trevliga nyheter....en urnsygg tunika från Bon a parte levererades till Renstigen 11 idag. Ännu mer vår - välkommen!!!


Natti!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 februari 2012 20:44

Min längtan till våren är stark. Det vet alla som känner mig och mina läsare har väl sett en och annan rad om detta oxå... Det är ganska nära nu, slutet av februari. Men vad seg du är i år, våren....vad du dröjer... Jag blir så trött på att vänta och jag känner mig bara så gnällig. Min längtan förstärktes i lördags eftermiddag när jag gick ut på altanen och tände ljus. Tänk när vi får sitta där på premiärgrill, ta en förmiddagsfika i vårsolen.... Snödroppar, vitsippor och små söta krokus...


Jag tog en löpartur utomhus förut. Stark vind och isigt underlag. Ingen vidare njutning förutom en massa frisk luft. Längtade nästan lite till e3's löparband då. Väl hemma blev duschen extra varm och skön. Längtar till löparrundor med mild vårdoft i näsborrarna och slippa 4 lager kläder på överkroppen..


Sista programmet jag tittar på ikväll är "30 grader i februari". Kjelle Berkvist spelar fanstastico men trots det är det knappt småkul...bara tragiskt. Ungefär lika tragiskt som att se dokumentären om Whitney Houston. Vilket liv?!! Vilket öde!! Så vansinnigt vacker, så begåvad, så strålande och så förstöra allt... Så sorgligt och väldigt väldigt svårt att förstå. Det bästa med denna kvällen är att Stella ligger o småsnarkar bredvid mig..


Godnatt och ta hand om er!!!

ANNONS
Av Sofia - 19 februari 2012 13:03

Hmm....vilket skämt! Ett mirakel att "Mirakel" gick vidare i gårdagens upplaga av Mello. Låten borde hetat "Spektakel" som någon så fyndigt uttryckte det på FB. För det är verkligen ett sant nöje att samtidigt uppdatera sig via FB när Mello går av stapeln. Det händer lite på Fejjan då...om man säger så... 


Å ärligt talat ska jag väl inte ens uttala mig eftersom jag inte lyfte ett finger för att ringa på mina favoriter.  Och ja! Man får tycka vad man vill vilket många av svensk folket uppenbarligen gjorde. Många var det som ringde o röstade på Ranelid och hans hyllning till kärleken vilket ifos var en vacker tanke. Ska man inte sjunga i Melodifestivalen? Det har funnits andra ex på hur man talar sig igenom låtar men det kan väl åtminstone vara bra? Jo, hon som utgjorde rösten i numret sjöng inte alls dumt...faktiskt... 


Kanske är det så att alla de som röstade på Ranelid tycker att Mello är så urbota fånigt och ja, just ett spektakel, så det var därför de ringde och messade på det absolut sämsta de hört?? Det kan vara så! Så är det förstås! Så måste det vara! Lite synd tycker jag allt om de seriösa artister som faktiskt vill och kan! Klart Ranelid ska få vara med om han känner för det (han har ju förmodligen blivit tillfrågad) men han har ju faktiskt "redan" en karriär och jag tror definitivt inte den blir bättre om han nu väljer musiken... Det är lite som när alla röstade "kvar" Kurtan och Peppe Engberg i Let's Dance.. De kunde aboslut inte dansa...


Sådärja! Nu har jag ältat klart! Förutom läxläsning med barnen inför veckan som kommer står väl inget just på programmet. Ny vecka och nya möjligheter! I morgon kommer Stella och bara det förgyller mina tankar!!!


Ha en fortsatt fin söndag!!!

Av Sofia - 18 februari 2012 17:07

Pigg o utvilad när man vaknar. Gör mannen sällskap vid frukost TROTS att klockan bara visar 8.00 Medan Ulf är på bandyträning bakade jag engelska scones (svenska :) till 11-kaffet som blev barnens frukost. Fördelen med att jag numera bakar så sällan är att barnen verkligen uppskattar färskt-bröd-doften. Å de var goda! Med mammas underbara jordgubbssylt till...


Kollar reprisen på The Voice och kan stillsamt konstatera att det är en mycket rörig programidé. Det ska duelleras och kvalas och duelleras igen... Tittade inte ens färdigt. Helt enkelt trött på bästa-rösten-program. Gjorde mig till lite extra till middag och brässerade helt blomkålshuvud smör, lime och purjolök. Ingen förutom jag verkade gilla det... Ja, ja...tänkte ju testa att bli lite mer vegetarisk av mig, dels för Johannas skull, men om man från grunden inte gillar blomkål...nej, jag kan ju inte trolla :)


Ulf och jag åkte till e3. Rätt skönt att stå där på löparbandet medan det regnar småspik utomhus. Tjejen bredvid hade ett sånt grymmetempo och jag blir så sporrad av det... Hennes 5 km på 20 min är HELT ok!!! Härligt känsla efteråt...måbra! Nu har jag tänt lyktan utomhus och ljusstaken på altanen. Vackert när skymningen faller som förövrigt faller senare nu - har ni märkt det??? Till kvällen bjuds potatiskaka och fläskfilé till oss köttätare och bön- och morotsbiffar till Johanna. Testar ett nytt recept...hm....får se om det tas emot bättre än middagens blomkål..


Ha en go kväll!!!

GAD

Av Sofia - 17 februari 2012 16:38

Josefin Sundström (programledare, krönikör, författare m.m.) lider av det...o ju mer jag funderar...jo, jag har nog en släng av det där. Inget jag kommer att "söka" för men man får försöka leva med det. 


GAD = Generaliserat ångestsyndrom, eller GAD efter engelskans generalized anxiety disorder, innebär att en person sällan eller aldrig kan kontrollera sin oro och ängslan. Det påverkar hela tillvaron för den drabbade.


Som när vi åkte till Göteborg i måndags. Sitter hela tiden och är livrädd för att vi ska krocka, andan i halsen när vi kör om en annan bil. Jag "ser" liksom framför mig hur det hela händer i ultrarapid. När vi skulle flyga till Egypten - flyggrädd är väl var och en men jag har känslan av att vi aldrig mer kommer hem. I eftermiddags åkte Elin med några kompisar till Lövhult för att åka pulka. Jag förbjuder henne såklart inte men jag är så rädd att hon åker in i ett träd och bryter nacken. Man KAN inte gå och oroa sig för allt men tankarna är inte alltid så sunda även att man säger till sig själv att SLUTA!! Det påverkar helt klart min tillvaro. T.o.m så jag nästan styr av att mamma och pappa ska komma o hälsa på - vill inte ha dem på vägen när det är halt.... När jag sitter här och skriver finns det ju annat som bildar ångest i min vardag. Rädlsan för att barnen/jag eller mina nära ska bli allvarligt sjuka...kommande arbetsuppgifter, att pengarna inte ska räcka...


Många psykologer vill ju hitta förklaringar i det förflutna men jag tror inte ett dugg det har med min barndom att göra. Den var MYCKET trygg men jag minns hur otroligt rädd jag var för att huset t.ex skulle börja brinna. Att blixten skulle slå ner och brandlarmet skulle starta. Jag kunde i perioder ligga och grunna på det där i timmar utan att kunna somna. Desstuom var jag hysteriskt rädd att mina föräldrar skulle dö när jag var liten. Inget man kunde göra åt - jag menar, mamma kunde ju inte säga "det kommer jag inte att göra". Vi vet ju faktiskt inte vad som händer i morgon! Tror helt enkelt jag är född sån här. Ett av våra barn har ärvt "precis" samma ängslan som jag. Det är jobbigt att se de där bekymmerstankarna, alla funderingar... Lugna och trösta!


Nog om GAD - idag har det varit "free"dag!! Härlig morgontur runt Träslända (nej, inga vildsvin som attackerade mig i skogen) för att att sedan köpa färska frallor. Packa ned fika + kaffe/chokladmjölk o testa taggarna på Skogsvallen. Jag insåg rätt snart att jag var överflödig. Grabbarna klarade sig rätt bra på isen utan mig - de var ett helt lag som kämpade. Jag gick hem (är mycket bättre på att promenera än att åka skridskor) och började städa.


Till kvällen blir det underbara cupcakes som Johanna har pysslat med. Smaskens! 


PS. Ska man vara lite ängslig för bomhotet mot Nässjö? Hur allvarligt är detta? Jag tror iofs att det är ett mycket dåligt skämt men jag vill nog ändå inte vara just på Torget o strosa den 1:e mars.


Ha en fridfull kväll!!

Av Sofia - 16 februari 2012 19:06

"YOGA - försöka skapa en balans i kroppens olika energisystem för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling". Så står det på Wikipedia om man nu ska tro på allt som finns där ;) Ordet yoga betyder förening av kropp, sinne och själ. Det är med andra ord inte endast akrobatiska övningar, men lite vighet kommer det förhoppningsvis på köpet. Att vara just i nuet och vara medveten om sin egen kropp kan kanske verka flummigt men jag tycker bara det låter välbehövligt och lite spännande. Å vi fick platser, jag och min Johanna. Egentligen var det fullt i nybörjargruppen men de startade ytterligare en grupp då intresset var så stort. På tisdag börjar det och det ska bli så mysigt att få gå på detta med min äldsta dotter - verkligen göra en grej ihop. 5 ggr till att börja med å blir man biten finns det forsättningskurser...


Torsdag och åter på jobbet. Lite högar att ta tag i men började tidigt och allt flöt på så...en snilleblixt slog ned i mitt huvud.... Bestämde mig för att passa på att ta ytterligare en dags semester. Det är inte så ofta barnen är skollediga så efter ett "ja" från chefen kan det lätt bli ett simhallsbesök eller möjligen skridskoåkning.


Nyss hemkommen från e3 - alltså jag börjar bli vän med löparbandet. Jag börjar få ordning på orken även där och inte för att Melissa Horn är så up-tempo men det går väldigt bra att springa till hennes sånger. Man lyssnar så intensivt på texten att man glömmer tid och rum. En kvinnlig Lars Winnerbäck - personliga harmonier och texter som berör! Tack Sus att du ledde in mig på henne!! 


Idag fyller min "första" barndomskompis, tillika f.d granne i Sandsjö, Malena 40 år. Hipp hipp och kram!! Ooops vad tiden går....det var ju inte längesen vi var små och plockade fridlysta blåsippor..... Minns att du kunde läsa redan när du var 4 år - inte konstigt att det går bra för dig och dina tentor nu ;)) Många grattis och hoppas du haft en superdag!!


Ha en nice kväll!!!

Av Sofia - 15 februari 2012 14:37

Välbehållna och hemma igen efter miniresan till Sveriges framsida. Hemresan gick betydligt snabbare än nedresan då en trafikolycka helt stoppade upp vägen i drygt en timme. En lastbil hade tydligen frontat en älg utanför Ulricehamn och några bilar hade sedan kört in i detta kaos. Då är man ytterst lycklig och tacksam....


Dagarna i Göteborg var en go blandning av intensiv och målmedveten shopping samt relax och träning. Hade ett fint gym som jag testade. Tyvärr tog jag inte med mig kameran till bubbelpoolen - det var en riktigt fin relaxavdelning. 


Flickorna tyckte Bion Mästerkatten i stövlarna var jättebra. Jag har vissa luckor...minns vid nåt tillfälle att John Blund var med i handlingen och ja...ni vet... Hockeyn gick ju vägen den oxå och det var ett par glada boys som kom till hotellrummet när matchen var slut. Alla glada - alla nöjda!!!


Ha en fortsatt fin dag!!!

 

Det går åt några extrabäddar...

 

Pizza Hut

 

Veggoburgare intas...

 

McDonald's

Bra TV-kanaler på rummet...  

 

I väntan på Bion

 

Nästan i paradiset....Förlundashopen


Fina indianer ;)  

Av Sofia - 14 februari 2012 17:29

Man märker det helt klart i butikerna... Alla   dag! Överallt är det erbjudanden...hjärtan, nallar, choklad, smycken, färgerna röd och rosa är starkt representerad. Hela denna lilla minisemester får väl betecknas som en hjärtlig utflykt och vi köpte dessutom några fina chokladbitar att festa på när vi nu har anlänt till hotellrummet. Vi bor på Scandic Opalen, ett stenkast från både filmstaden (dit vi tjejer ska gå om en timme) och Skandinavium (dit pojkarna ska kolla Förlunda - Djurgården). Jag hade ju gärna bytt Mästerkatten i 3D mot en hockeymatch men jag klagar inte. Bio är oxå härligt. Bara jag nu inte somnar....


Vi var uppe med tuppen, åt en rejäl och mycket god frukost. Sedan travade vi omkring i affärer... Ha, ha - det är inte lätt att forsla 6 människor åt samma håll och samma affär. Slutade ofta med, av någon konstig anledning, att Ulf och David satte sig på en bänk utanför butiken när vi andra yrade omkring. Å så Stellas sköna kommentar inne i provhytten när det ofördelaktiga ljuset faller på kroppen... "Vad vacker du är mamma". Någon mkt vänlig människa kommenterade detta på FB att "barn säger sanningen". Jag vill tro det! Det blev en jumpsuit till Stella (överlycklig flicka), danskläder till Elin, Converse till Johanna. Sedan var det Davids tur - Frölundashopen nästa... Då var minsann pojkarna otroligt pigga på att gå och kolla. David köpte sig en mössa och nyckelband. Jag föll för en ursnygg cykelhjälm (till David) men priset...ja...nej...


Lunchen intog vi på underara Pizza Hut. Fick förvisso tips om ett ställe med ännu godare tjock-pizza men rätt som det är, på en given signal måste människor ha mat NU!!! Får testa det där stället på Avenyn nån annan gång. Jag hoppas vi kommer till Götet flera gånger...många fler gånger...


Sedan bubblade vi i Relaxen en lång stund. Underbart!! Nu fortsätter vi relaxen på rummet tills period 1 börjar och Mästerkatten i stövlarna tar med oss på spännande äventyr!!


Ha en fortsatt underbar  -kväll!!!! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se