Alla inlägg under april 2012

Av Sofia - 20 april 2012 19:20

16 h av mina 40 arbetstimmar denna veckan har gått åt till möte. "SAM" som det står i Outlookens kalender. En kvart före, plingar det till och påminnelsen välkomnar mig så jag inte ska glömma...... Sammanträden måste finnas men ibland kan de onekligen kännas som tidstjuvar... De stjäl tid från ordinarie arbetstid för att uttrycka saken på ett annat sätt. Veckans möten har varit bra och eftersom projekt byte av ekonomisystem är i full gång kommer det bli många många möten om just detta. Efter varje sammankomst fyller det samtidigt på med nya uppgifter...det är ju så! 


I eftermiddags tog jag fritt, både från möte och arbete. Jag nyttjade några av mina många flextimmar och följde med min make till IKEA. Det var HANS förslag å det händer inte ofta så jag nappade direkt. Vi startade med lunch på restaurangen vilket är både gott och prisvärt. När man sedan kommer till kassan med sin bricka är det inte så attans billigt längre. 3 kr för brödbiten, 5 kr för vitlöksbrödet, 3 kr från lingonburken....etc. etc. Mycket smått fyller på och till slut har man ett helt vanligt "äta-ute-pris". Med oss hem fick vi en klädbyrå/sängstomme till Davids nya rum, två blåa runda mattor till hans golv, 12 nya blåa vardagsglas samt SERVETTER!!!! Har ALLTID med mig servetter från IKEA om det så bara är just servetterna. 


Nu står fläskfilégrytan och klyftpotatisen i ugnen och vi ska snart bänka oss vid matbordet. Elin är på filmkväll hos en kompis så vi blir bara fyra i kväll. Blir nog lite Let's dance oxå...trots alla förb.. reklamavbrott.


Ha en go fredagskväll vad ni nu hittar på!!!


PS. Jag berör inte "vädret" idag...blir på bättre humör om jag låter bli....

ANNONS
Av Sofia - 19 april 2012 20:41

Å så fick jag äntligen ändan ur vagnen och gick till Hegethorns för att framkalla bilder fr.o.m Egypten i höstas... Det blev en del kort kan jag ju tillägga. Å dessutom - vissa blev det fem utav varje (till mig och till barnens olika album). Gammalmodig som jag är vill jag fortfarande ha bilderna för att sätta in i hederliga album, skriva lite etc. etc.


På detta minneskort fanns även några små filmsnuttar. Från Egypten, från mammas och min Julbön i Norra Sandsjö kyrka på julafton, pepparkadskross av hus... Kommer hem, börjar steka ägg och ska kolla in filmerna. Samlar ihop de barn som är hemma för att återuppliva soliga minnen från utlandsresan. Åhhhhhhhh, vad jag längtar dit - till båtfärden på Röda havet - jag kan riktigt känna värmen ända hit.... Sedan får vi lite julstämning när Jul, jul strålande jul strömmar ut ur datorn. Låter riktigt riktigt fint trots att inspelningen kommer från min lilla kamera. Sen är det stopp! Det hackar och fladdrar och inte en hel ton bildas.... Frågan är om det är fel på den brända CD'n eller på kamerans inspelning. Dessutom hade jag låtit kopiera ett ex till mamma... Testar även denna CD och den är lika dålig. I morgon går jag tillbaka till affären för att kolla vad som är felet. Sååå tråkigt! Det är ju så vansinnigt kul att ha detta som minne i sina gömmor. Mamma och jag - tillsammans med julsångerna!


Å så har jag tragglat.... Lena PH schlagermedley o annat trevligt. Det börjar sitta nu och på söndag ska vi öva ihop oss med Höglandskåren. Det ska bli så nice!!!!!!


Jag önskar er en fortsatt skön kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 18 april 2012 20:48

"Om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom ett specifikt yrkesområde kan vi hjälpa dig att validera dessa kunskaper. Genom valideringen säkerställer vi att kompetensen överensstämmer med kravet på utbildningens nivå och branschens krav."


Ovan stycke går att läsa på en hemsida för just Validering/Certifiering. Kanske är det nyckeln till framgång för oss "poänglösa" varelser. Att visa framfötterna, att vara ambitiös, driva egna projekt och faktiskt ro dem i hamn - kort skrivet - vara en slitvarg duger inte i allas ögon. Har redan en mängd exempel där arbetslivserfarenhet inte är "nog" när nya tjänster ska tillsättas. Det är sorgligt! Å faktum är, att det ofta är de kollegor som är runt om kring som "tycker". Har en nära vän som är civilekonom. Hon sa en gång - 10% av det jag läste har jag nytta av i mitt jobb, resten har jag lärt mig under mina år i yrket... Ligger nog en hel del i det om man snackar runt med flera!!


Själv blev jag en gång uppsagd just på grund av att jag inte hade högskoleutbildning vilket var ett djupt hack i själen (kan nog aldrig älta färdigt). Jag vill ändå inte vara utan den smärtsamma upplevelsen - den gjorde att jag idag har ett drömjobb även om det för tillfället blir a lot av det ibland (läs = arbetsmässigt).


Å så finns det dom som läser åratal.......till ett mycket mycket krävande yrke och får samtidigt när de kommer ut på sin arbetsplats personalansvar. Det är inte alltid så att man är lämpad till just chef bara för att man har poängrekord. Å ett tag höll jag ju på att hamna i denna branch - läste till vårdadministratrör ett år på Handelshögskolan i Jönköping.....så helt poänglös är jag ju inte ;) 40 poäng är ju alltid något att hänga i julgranen även om den kulan kanske inte glittrar allra mest. Nej, en examen i ekonomi skulle sitta fint nu. Med tanke på mina arbetsuppgifter och hur allt det där funkar behöver jag det inte men för min självkänsla. Att läsa på distans....eller att validera mig... Jag ska sova på saken och fundera mera.....


Poäng eller inte.... Huvudsaken är att man gör sitt bästa och att man känner just det när man går från jobbet efter dagens slut. Idag har jag gjort nytta och mitt allra bästa!!


God kväll!!!

Av Sofia - 17 april 2012 20:34

"Å det som har varit lämnar ni bakom er, det som kommer lämnar ni utanför detta rummet". Det är nästan alltid Yoga-lärarens första ord när vi lägger oss på mattan. Men idag....när jag klev in i det där rummet hade jag med mig hela Nässjös investeringsbudget - i SKALLEN. Å det blir rätt fullt då kan jag säga.. Hur stor blir den preliminära kaptialkostnaden på ett förskolebygg på 15 miljoner....? Har suttit med detta nu i många timmar och det gäller att hålla tungan rätt i mun när man skriver excelformler för ränta och avskrivningar. I och för sig bara preliminära siffror men de ligger ju till grund för en mängd budgetar så det ÄR viktigt. Siffrorna jag idag släppte ifrån mig känns som en rätt tung sten från hjärtat. Otroligt intressant och stimulerande att arbeta med men som sagt....det är ju inte bara en styck förskola att hålla reda på... 


När jag väl släppt pengarna kändes Yogan idag mer än behövlig. Efter en (troligen ;) för lång löparrunda i lördags har jag varit lite stel i kroppen eller full med träningsvärk. Ja, ja.....det går över. Fick ett skrattanfall oxå...låg i en ny Yoga-ställning och instruktören sa: "Denna heter liggande duvan". Jag tittade på Johanna och fick bryt... Jag kvävde dock ljudet men tårarna bara rann.. Tecken på att jag är flamstrött!!


Å så blev vi bjudna på 16-årskalas på lördag. Kusinen Simon i Sandsjö fyller år. Föräldarna hade "kommit på" att han fyllde vilket han förvisso gjort 15 gånger på samma datum - 26 april. Förstår precis hur de menade även om det lät lite kul. Helgerna i maj är redan fulla med släktträff, konfirmation, Johannas kalas etc. så det gäller att hugga ett datum när alla kan. Å alla kunde just på lördag - flax!!


Ha en härlig kväll!

Av Sofia - 16 april 2012 21:37

Nu har jag skrivit "schlager" säkert 50 ggr senaste månaderna... Men det är ju så nu - S C H L A G E R F E B E R !!! Den riktigt höga febern infinner sig om knappt två veckor...lördagen den 28 april. Då smäller det!! Har ni inte köpt biljetter - skyll er själva - ni missar årets festligaste kväll. Det finns nog några kvar...skynda!!! Ingen kväll kommer att bli mer färglad eller så full av paljetter. Lägg till ljuva, fräna och vackra soloröster och en superhärlig Höglandskår o annat bra komp....å naturligtvis fina bästa kören TBC!!!! Alla medverkande ligger i hård träning och jag längtar....


Kom precis hem från en schlagerövning med TBC-tjejerna och vad möter mig i huset. TV'n vrålar ut årets bidrag av Eurovisionsschlagerfestivalen. Lena PH, Måns Z och Mister Schlager Björkman tycker.... Det finns några enstaka slingor som fastnar men resten...GÄSP. Den 28 april blir det mycket bättre.


Förtuom jobb från 06.30--17.30 (visst är jag duktig lr dum i huvudet) blev det ett utvecklingssamtal mitt på dan med minstingen Stella. Första klass och OK-stämpeln sitter där. Kanske inte i rumpan som på dockan på Kalles Julafton men väl i papperen. Stella tycker att skolan är rolig och är alltid glad över att gå dit. DET är viktigt för mig! Dagen var nog extra ljus för Stella eftersom en tand for bort i förmiddags....


Å av den 16 april återstår nu endast tandborstning. Trött!!!!!


God natt!!

Av Sofia - 15 april 2012 18:27

Det händer inte ofta men denna vecka blev det två små krockar i det vardagliga familjpusslet - två bitar som man får jämna till i hörnen för att de överhuvudtaget ska få plats... Konstigt att inte bokningarna i Outlooken på jobbet ploppar upp i familjens kalender på kylskåpet. Söndagsfrukost - vi brukar skumma kommande vecka och läsa barnens veckobrev etc., så även idag. Nämen, hoppsan - utvecklingssamtal med Stella i morgon kl. 13.30 Kan konstatera att eftersom morgondagen består av 4 h internmöte blir det 3 h kvar att jobba eftersom en tur till Åkersskolan tar 1 h. Jo, jag visste om tiden men har inte skrivit in den på aprilbladet hemma. Däremot på jobbet.... Hoppsan - Elin ska prao nu på torsdag och FÖR EN GÅNG SKULL skulle jag ta med henne till mitt jobb. Detta står i kalenderna hemma - inte på jobbet och eftersom två ombokade viktiga möten äger rum på torsdag kan hon inte följa med. Kan och kan men vad ger det henne? Inte ett smack. Sitta o lyssna på ett gäng ekonomer kan väl iofs vara trevligt men inte för en 12-åring... Då kan hon likaväl sitta hemma o rita eller spela dator. Pappan får förbarma sig även denna gång!


Ja, å så startar ångesten... För att inte hinna med allt som ska göras på jobbet i veckan. Det är mycket stora grejer på gång inom kommunen - bl.a upphandling av nytt ekonomisystem - vilket tar mycket tid i anspråk och jag vet inte vad jag ska hitta den....? Då är det extra skönt när min man lägger armarna om mig och säger: "Ta en promenad och gå förbi jobbet, sitt en stund om det känns bättre". Å både promenaden runt Träslända (jo, jag kände av min löparrunda igår :) och jobbstund på ett par timmar fick mig att må bättre. Ett varmt bad och enchiladas till familjen blir ett bra söndagsavslutning.


Med gårkvällens fantastiskt goda middag hos mina svärföräldrar blev det en höjdarvecka trots allt. När gommen fylls av otroligt god och väl tillagad oxfilé är jag tacksam och glad att jag inte är vegetarian!! Trevligt att träffa släkten och umgås!!! 


Kämpa på - hej och hå!!

Av Sofia - 14 april 2012 16:30

Känns som det var längesedan jag tog på mig löparkläderna. Har inte sprungit sedan influensan. Idag hade jag verkligen motivation, ork och glädje. Kanske inte bästa beslutet att dra iväg 13 km men med en låååååång stund stretching kommer det nog bara kännas liiiiite i morgon. Trots bara sju grader värmde solen och jackan åkte av efter några km.


Löparrundan genererade mer energin och jag städade huset. Såpadoften är underbar!! Sedan en sväng i trädgård. Sofia och trädgårdsarbete är ungefär lika otroligt som att jag skulle säga: "Jag längtar efter vintern". Faktum är att när man väl börjar på så är det både avkopplande och rogivande. Gammal vissen kärleksört får ge vika för nya fina skott. Den hatade kirskålen...ständigt krig och nu för en kort sekund är det jag som har vunnit. Om tre dagar har kålen skaffat nya trupper och man vill helst kapitulera. Visserligen är grönt skönt men jag ger mig inte....


Av dagen återstår dusch, på med finklänningen, få ordning på barnen så de gör dito - sedan bär det av på 70 och 71 års kalas. Svärföräldrarna har fyllt och ikväll blir det middag med oss och Ulfs bror med familj. Trevlig afton blir det!!


PS. Hoppas ni läser reportaget om nya ishallen i tidningen idag. Ett för en gång skull positivt reportage om denna enorma träbyggnad som nu börjar ta form!!


Ha en fin lördagkväll!!!

Lyx

Av Sofia - 12 april 2012 21:13

Att få sätta sig i frisörstolen ett par timmar....är meditativ lyx. Samtidigt blir man fin i håret - en riktigt bra kombo! Avkoppling varvat med senaste nytt, t.ex vad som hänt inom vår släkt (på mammas sida) den senaste tiden. En trevlig stund och nu har jag ansat för sisidär ett halvår framöver även om jag VET, Maria att jag borde gå oftare. Frissan finns i Sävsjö så jag passade på att hälsa på mor och far oxå, fick jättegod lunch. Biffar fyllda med katrinplommon och härliga tillbehör!


Åter till jobbet och fick undan det jag tyckte jag borde. Frågan är om min uppfattning om vad "borde" är, alltid är rätt? Möjligen något snedvriden...ja, jag jobbar på det men det går inte alltid alldeles bra! Förhörde läxor när jag kom hem och sedan kvällsmat. Öva lite schlager-noter vid pianot, fixa kvällsmat, spela WF, blogga lite...sen är dagen mer än slut.


Nu är jag fått en ordentlig läntan efter att springa. Nu känner jag mig riktigt pigg igen och jag längtar både till gymet och till löparrundor utomhus. Kanske det kan bli en sväng på lördag eller söndag. April lämnar tyvärr inte så mycket utrymme för extra träning med tanke på dagligt jobb och schlager-kvällar men det kommer ju en maj...å snart är vi där...mycket fortare än vi anar!!


God natt!!!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se