Alla inlägg under april 2012

Av Sofia - 11 april 2012 22:11

Så trött.... Tårar är ibland den bästa ventilen när det bara känns fööör mycket. Det gäller väl allt men idag handlar det om jobb. Externa beslut som får gränslösa följder...å då menar jag verkligen gränslösa. Olika datorsystem som innebär otaliga timmar av handpåläggning... Efter ett tag lägrar sig en viss distans till eländet och mantrat "det löser sig på något sätt" sjunger i huvudet. Jag vill verkligen inte sitta på Vipan fina vårkvällar och helger...jag vill springa, spela gitarr och vara med familjen (men i en annan ordning). Problem är till för att övervinnas - och så ska det bli!!


Dagen har haft sina ljuspunkter. Första takstolen på nya kommande bandyhall...förlåt ishall restes idag. Så kul! Å vad härligt att hela härliga Nässjö instämmer. Att alla tycker det är trevligt att vi bygger en bandyhall för att först och främst aktivera våra ungdomar och som dessutom innebär mycket mer tid för friåkning. Heja NIF!! Firar med pizza!!!!!


Brukarråd hela kvällen. Sekreteraren tillika undertecknad skriver så både penna och ögon glöder och ja det är så stimulerande att umgås med likasinnade engagerade föräldrar + personal och politiker! Bra känsla i magen när man går därifrån. 


I morgon ska jag klippa och slinga mitt hår. Hade ju en tid för några veckor sedan men blev sjuk. Nu äntligen! Silverstänk ska trollas bort (förvillas bort) och slitna toppar ska väck. I samband med detta blir det en god middag hos mor och far! På Håret är ju beläget i Sävsjö så det passar ju onekligen bra!!! Bjöd in mig själv...... ;)


God natt!!!!

ANNONS
Av Sofia - 10 april 2012 18:16

Barnen blir stora fort. Aldrig kunde jag tro det när jag vandrade mina mil med tvillingvagnen och nyfödd David låg och Elin 1,5 år satt i. När man var mitt uppe i allt kunde ibland tiden stå stilla och man såg ingen ände på alla blöjor som skulle bytas och alla mat-tider som skulle passas. Å jobbet som man aldrig tycktes komma tillbaka till på grund av att de små kom så tätt. Så kändes det dock enbart ibland, i vissa mindre roliga stunder..för det var inte alltid ljusrosa och ljusblått att ha tre barn på fem, 1 och 0 år med tanke på att olika åldrar pockade på olika saker. Att känna sig behövd som mamma behövde man liksom aldrig fundera på…man var det, just behövd.


Nu är barnen äldre och Stella är den minsta…. Hon för blir alltid minst (precis som jag i min egen syskonskara ;) Ibland kan jag inte fatta – Johanna hade faktiskt 3 småsyskon när hon var som Stella är nu – 8 år!


Tiden går så rasande fort. Nu jobbar man för fullt och har tid till det. Johanna tjatar om att vi ska fixa tillstånd och utbildning för körkortlektioner. Man är behövd! Fasar lite för den där dan när hon ska ut på vägarna. Inte för att jag inte tror att hon fixar det och kör säkert men det finns ju så många andra idioter på vägarna… Sån’t är livet – det ska smärta att skaffa barn, ångestens ångor ska puffa lite här och lite där!!


Man kan kanske för ett ögonblick tro att behovet av föräldrar minskar med tiden och visst, på sätt och vis gör det ju det. Inga blöjor att byta, inget passande för trappor, inga grötmåltider som ska inmatas. Men det blir annat! När jag skrivit färdigt det här ska jag förhöra David på kommande prov om asatron, Elin har en engelskaläxa… Jag är behövd! Råd och allvarliga samtal framöver om ditten och datten vet jag, kommer…


Jag är lite extra glad idag – mamma har fixat en biljett till Schlagerfeber. Jag behöver henne där! Det blir extra kul att sjunga då. Hon är behövd!


Ha en god kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 9 april 2012 21:42

När jag väl kommer till sängen i natt kommer jag inte att kunna sova....å det är faktiskt Lena PH's fel...indirekt. Hennes schlagerlåtar och dess stämmor sjunger i mitt huvud av sig självt...när min egen röst har slutat för länge sen. Det är positivt men visst, jag behöver verkligen sova till i morgon!! Har varit på ytterligare en fanstisk körövning inför Schlagerfeber och är lika upprymd som vanligt. Tack vare min "syrra" Johanna - en av körmedlemmarna kunde blocsockernivån upprätthållas och aldrig har päron-MER smakat så gott + lite hallon- och lakritsbåtar ;)) TACK!!


Annandag Påsk för mig blev strykning, duschrengöring och jobb. Börjar få panik inför ALLT som ska vara klart innan april månads utgång och dagens timmar på Vipan fick nåra viktiga arbetsuppgifter att bli klara UTAN ring, ring i telefonen. Det var extremt lugnt på min arbetsplats idag...faktiskt inte någon annan än jag där. Skumt?? Ha, ha...lite ironi............ Å andra sidan hade jag ju ledigt i torsdags - icke att förglömma. Lite ironiskt är det dock...vara ledig en dag innebär alltid att man kommer efter va!? Härligt att känna sig behövd.


När jag kom hem hade min man fått ett litet ryck och inte så litet. Davids rum var tomt på grejer och hans säng hade bytts mot Stellas. En helt enormt bra lösning och Stellas rum kom verkligen till sin rätt! Nu ska det bara köpas lite nya tapeter-som-passar-en-stor-kille... Ungarna har fått klottra på varenda vägg på hans rum och kanske behåller vi det. Riktigt snyggt..eller inte...  


Ha en god natt!!! Det ska jag ha....Ont, det gör ont, det gör ont....dansa i neon...kärleken är eeeeeeeeeevig......


Av Sofia - 8 april 2012 18:09

Min plan och ambition var att åka till Vallsjö kyrka idag. Gudstjänst kl. 10.00 och mamma skulle sjunga med kyrkokören. Det stannade tyvärr vid stadiet plan. Var alldeles för trött och sängen allför både varm och skön. Å i samma stund man bestämmer sig för att inte åka träder det dåliga samvetet fram. För att at jag inte åkte. Det enda positiva med att jag inte for är väl en något gladare miljö (8 mil t/r) + en glad familj att jag inte avviker. Det förekommer ju inte så särskilt ofta att vi är församlade frukost efter frukost. Å jag hoppas det gick bra i kyrkan - men sången. Det är verkligen glädjens dag i kyrkans hus en dag som denna! Minns mina barndoms påskdagar då barn- och ungdomskören var ett givet inslag! Glada och härliga sånger och ofta hade vi påskliljor händerna och tågade in i kyrkan!


Till middag åt jag (ingen annan) glömd Janson. När påskmiddagen var avslutad hos svärmor och svärfar igår upptäcktes en bortglömd Janson på bänken. Lätt till eftersom det är bara svärfar och jag som äter denna superba rätt. Då vi redan mätta fick jag med mig en burk hem vilket jag med glädje åt till dagens lunch. Ni som inter äter - ni förstår inte vad ni går miste om, så god. Å andra sidan är ni lyckligt ovetandes. Hur god som helst, det gjorde du bra Åke!! 


Nu kollar vi "Vad blir det för mat" med herr Morberg. Jag undrar stilla vad Johanns hemkunskapslärare skulle tycka om hans matlagning. Å undra vad hans fru tycker.... Undra vem som städar!!? Men det ser så gott ut! Han kan det där!!


Fortsatt glad påsk på er! 

Av Sofia - 7 april 2012 15:15

Frågan är om barnen får godisägg eller julklappar idag? Det blev väldigt vitt inatt. Man kan se det positivt och tänka "det blir ju så ljust" eller så blir man bara tröstlöst lessen. Eller lessen...fel ord. Irriterad är bättre. Men irritationen höll inte i sig så värst länge. Efter en god äggig frukost begav jag mig ut i Nässjö. Vinterlandskap förvisso men solen var varm och solglasögonen behövdes. Lite kalla vindar men med fart i benen var det totalt sett en mycket härlig runda. Å du Bore...håll på ett tag till om du vill...Gumman Tö tar dig på slutet i alla fall.


Afton hela dagen. Eftersom vi inte gick upp förrän kl. 11.00 blir det således afton väldigt fort. Vi hade inget på programmet för dagen men fick en hastig inbjudan till svärföräldarna för att äta påskmat. Deras gäster som egentligen skulle komma hade blivit sjuka och stod nu där med all mat. Klart man förbarmar sig och ställer upp!!! Rättare sagt - vad skööönt att få sätta sig vid dukat bord och få påskmiddag!


Det kliar lite i våra fingrar. Det är dax att göra lite home makeover på Davids rum. Av någon konstig anledning uppskattar han inte längre den breda bården med sjörövarskepp på sitt rum.... Han var 4 år när vi flyttade hit - däri ligger förmodligen förklaringen. Vi får dock lugna oss ytterligare några dagar - golvaffärerna kände inte för att ha öppet varken igår eller idag!!! Å visst är det så. Skönt få vara ledig. Påsken är verkligen en skön helg. Inte så många måsten (julklappar, stök och bök) men ändå får man några dagars sammanhängande vila och återhämtning!!


Ha en fortsatt underbar påskafton!Av Sofia - 6 april 2012 16:52

Dagen började ju inte kul. Elin mådde illa och var blek som ett lakan. Hur gör vi nu? Att följa med på släktmiddag är väl inte bästa beslutet med tanke på smittorisken. Att vara hemma själv är väl inte heller helt okej med tanke på magsjukesymptom. Ulf var hemma med Elin och vi andra begav oss till Torset för påsksamvaro och god mat. Känns så tråkgit att åka iväg själv men så är det ju ibland. I brist på gäster blev min goa moster Karin inbjuden. Trevligt!!!


Maten var underbar som alltid. Uppdukad på gamla spisen i hörnet vilket ger ett ännu läckrare intryck. Laxrullar, ägghalvor med räkröra, svampkrustader, mozzarella och tomat sallad, köttbullar och goda gröna tillbehör.... Mätt ;)) När vi fått kaffe och bakelse var det dax för hemfärd och lämning av Stella. När vi gick ur bilen sa hon: Jag kommer att sakna dig mamma! Hjärtat smälter lite då...och det känns lite svårt att prata. "Jag kommer att sakna dig oxå", svarade jag. Då svarade hon med ett leende: "Det tar snabbt till nästa fredag, det är bara 7 dagar". Ja, man undrar vad som rör sig i hjärnorna på dessa växelvis-boende-barn...


Nu har jag landat i soffan en dryg timme. Softar, bloggar och spelar WF! Vi är bortbjudna ikväll. Känslan av hunger lär jag antagligen inte känna på flera dagar...hm...men det ska bli mycket trevligt att träffa trevliga grannar!!!


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 5 april 2012 17:48

Stella hade ordinerat "lekstund" för henne och mig på min lediga dag och till slut, efter middagen hamnade vi vid matbordet för att måla ägg! En syssla som är relativt meditativ - tyckte väl iofs inte alla församlade. David skrev FHC (Frölunda Hockey Club) på sitt ägg med de nyinhandlande penselpennorna, sen var han rätt nöjd. Det blir vackert hur som helt. De vackraste blev ändå de jag kokade inklädda i lökskal och folie. Har aldrig någonsin hört detta tips och de blev så vackra som dekoration. Kan inte fatta hur lökskalen kan fälla ut så mycket vacker gul färg men så har jag ju heller aldrig varit någon fena på kemi...eller hör det till fysik?..nej de måste vara kemi (ja ni hör ju :)


På förmiddagen tog Stella, Elin och jag en fika på Thimons och därefter gick jag på TORGET!!! Köpte påskliljor och även trappen är fin. Lagom till snö och regn i morgon.... Stella pyntade det plockade riset och ja, nu är det så gott som påsk. I skrivande stund har barnen just hittat sina påskgodisägg i trädgården och är mycket nöjda o glada. Det är kanske något tidigt men eftersom Stella lämnar oss i morgon så blir det så. När jag var liten fanns det inte på kartan att man skulle få ägget före påskafton...


Ikväll är vi bortbjudna till goa vänner. Ska bli så trevlig att få komma bort och äta got och pratat! I morgon är det mor och far o Torset som gäller med alla mina syskon! Nice nice nice!!


Ha en fortsatt fin skär torsdag!!


 

Koncentration!!!

 


 

Våra alster!!

 

Kokade med lökskal och folie runt...


Mer påsk!!  

Av Sofia - 4 april 2012 19:17

Gult och grönt, tuppar, ägg och kycklingar, ris med fjädrar och en massa godis…. Lägg till en god buffé så är du hemma. Varför vi firar påsk är kristallklart för mig och för vissa men för många börjar anledningen suddas ut mer och mer. En vän till mig gjorde igår ett FB-inlägg att vissa skolor börjar tona ned det kristna budskapet i samband med påskfirandet då det börjar bli alltmer ”känsligt” med religion i skolan. Ja, vad ska man säga? Lessen ända in i själen blir jag. Att vi som tror, numera helt klart är en minorietsgrupp i Sverige - vi kanske skulle gå ut och ”känna oss kränkta”.


Därför blir jag extra glad när Åkersskolan, klass 2, anordnar påskspel som hela skolan får ta del av. Stella förklarade ingående och detaljerat om historien och konstaterade lite konfunderat hur den stora stenen framför Jesus grav var bortvältrad… Att Elin vid söndags frukost svarade på frågan varför vi firar påsk: ”Det var när Jesus hängde sig” bortser jag ifrån ;) Hon slant nog bara lite med tungan. Hon vet ju!


Troende eller icke troende – respekt för alla! So far so good! Det verkar hur som helst extremt mycket enklare att tro på påskkärringar på kvastar och påskharar som levererar godis än ljusa och vackra tankar som försöker skydda oss mot det onda! Känns lite sorgligt! De som inte tror kan ju i varje fall glädja sig åt att de allra flesta får några fina helgdagar…tack vare Jesus död och uppståndelse!!!


Glad påsk!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se