Alla inlägg under maj 2012

Av Sofia - 22 maj 2012 21:44

Så var det dax igen.. Schlagerkonsert med Höglandskåren tillsammans Fredrik Kempe och TCB-kören på lördag i Rådhusparken i Jönköping. Denna gången kommer alla fina solister var med....dock inte Robert Haglund. Istället medverkar Jan "Se på mig" Johansen. En av de ballader jag tycker är otroligt fin. Men....jag kommer verkligen sakna bl.a "Just a gigolo" som Robert gjorde fantastiskt bra och dessutom är härlig att köra till.


Värmen ska ju hålla i sig så undra just om inte H&M ska få sig ett besök till i morron... Kanske nån rosa lite lättare klänning än ett par tighta vita jeans...hm...får se...


Övningen gick hur som helst bra och de ska bli sååå kul att få framföra konserten i Jönköping. Kl. 15.00 står vi på scen så KOM DIT!!! Gick hem från kvällens övning och sätter sig en stund vid TV'n. Delfinal 1 till Eurovisionsfestivalen... Man kan ju lätt konstatera att live-versionerna av de låtar som jag faktiskt tycker var ok INTE är det nu. Jisses... Mycket schlager blir det...


Ha en god natts sömn - det hoppas jag på!!

Av Sofia - 21 maj 2012 21:43

Ligger i min säng...känner mig törstig...tvekar. En liten fegis som inte vågar gå upp och gå ut i köket för att dricka vatten... Tänk om det står nån i köket eller på väg ut i hallen...å ska ha ihjäl mig.. Dessa jädrans böcker. Mitt inne i Marie Ljungstedts senaste mordgåta och när jag väl lägger ifrån mig boken ÄR jag redan på Gotland. Det är ju faktiskt flera veckor tills vi ska åka dit men bladen tar mig över Östersjön och på ett litet kick. Å dessa kvällar jag är ensam....borde inte läsa... Barnen är förvisso hemma men jag känner väl ingen direkt trygghet från dem när de sover kontra en mördare i huset. Fattar inte varför jag ska vara så larvig? Det har ALLTID varit likadant. Har även ganska svårt för otäcka filmer fulla med blod och mord även om det har blivit bättre med åren... (om det nu är nåt att bli just bättre på?). 


Johanna - äldstingen - har inte direkt fått mina gener på den punkten. Häromkvällen kom hon ned o sa: "Jag hade ihjäl 14 st och jag blev bara dödad 7 ggr själv". Jag måste erkänna att jag håller på att tappa greppet om hennes dataspel. Vet knappt....vad de olika varianterna heter (allt är dock inte döda döda) men "typ ALLA spelar" som om det vore nån ursäkt. 


Ska man tillåta eller förbjuda? Vet varken ut eller in? Är man överkänslig som morsa när man får spader när Jois inte kommer ned till kvällsmaten - för då blir hon utestängd av sina on-line-kompisar p.g.a att man gick därifrån en 20 min...lr 10 min som matstunden ofta handlar om i detta huset? Jag återkommer ofta till att vi barn, uppvuxna på 70-talet är lite halvt förstörda eftersom "Vilse i Pannkakan" m. Storpotäten i spetsen samt "Clownen Manne" regerade TV-kanalerna på barnens sändningstid... Jag tar sakta men säkert tillbaka det. Det kanske inte var så dumt ändå....


Godnatt - jag sticker en sväng till Gotland...

Av Sofia - 20 maj 2012 21:02

Det blev en riktig höjdardag! Såklart!! Släktträff på pappas sida! Detta år ägde Karlsson-dagen rum i Borensberg där en av mina kusiner, Eva-Lena Frick bor med sin familj. Tillsammans med lillasyster Mia Karlsson (Sollefteå) bildar de två gren ”Uno” vilket då var min farbror. Gren ”Ingvar” – min äldste farbror representerades idag av kusinerna Rolf och Bosse med familjer och naturligtivs en massa barn och nu t.o.m ett barnbarn. Dagens yngsta medlem – lilla soliga Nellie. Min egen gren ”Kenneth” var också på plats såklart med fru Gunilla och mina syskon och nästan alla barn.


Dagen till ära – sol och varm och efter att ha kört lite fel innan vi landade på Örngatan…smakade det gott med 11-kaffe. Därefter tipspromenad med frågor som handlade om gren ”Uno”. En vacker slinga att vandra utmed sjön Boren. Vår David var så imponerad av Eva-Lenas os-deltagar-medalj så han tog t.o.m kort på den ;) Å en fråga handlade just om det – hur många ggr Eva-Lena och Mia tävlade i längdskidor i OS – rätt svar = 2 ggr. 1984 och 1992! Häftigt!!


En kanongod buffé mättade våra magar och sedan var det kubb-turnering. Gren Karlsson var sämst och katastrofalt dåliga…. Nerver? eller berodde det på att jag inte höll i pinnarna… Knappast troligt med sista alternativet. När vi hade tagit traditionella släktkort tackade vi för oss och eftersom David har läst om Göta kanal i skolan så stannade vi till vid slussen inne i Borensberg! Därefter tog vi turistvägen hemåt Småland! Vackra vackra väg!!


TACK kära Eva-Lena och Mia för en kanondag!!!! Kraaaaaaaaam!!!


 

Värdar för dagen! Kusin Mia och Eva-Lena + Isabel

 

Mia fixar vid den gooooda buffén!!

 

Hannah snart 4 år...kusin Mias flicka

 

Gren Karlsson

 

Nellies föräldrar, Ida, far o mor + Anders näsa...

 

Bror Anders o jag (i en alldeles för VARM klänning för dagen.....)

 

Kusinerna Bosse o Rolf m. fruar + min svägerska Lotta

 

Soliga Nellie - 6 mån!

 

Gren Ingvar hade nerver av stål...

 

Gren Karlsson imponerade INTE i kubbspelet....

 

Hela högen!! Tänk va farmor Hildur och farfar John måste mysa i himlen!!

 

Elin o David vid slussen

Göte kanal vid Borensberg  

Av Sofia - 19 maj 2012 17:46

Vi bor på det höga landet! Höglandet! Växtzon 5...o vinterkylan biter sig kvar långt i i maj.. Nej, det var INTE vädret jag skulle gnälla på och framförallt inte idag då hyfsad värme faktiskt HAR gjort oss glada. På förmiddagens cykeltur genom staden - från Målen till Handskeryd har man mäktig utsikt över Nässjö med omnejd. Vi hade beställt 11-kaffe hos svärföräldrarna och vi var rätt varma när vi kom fram. Trodde det skulle vara kallt och tog på för mkt kläder. När solen väl är framme så händer det grejor....även i Småland!


På eftermiddagen sprang jag ut...till Fredriksdal t/r. Kollade hur lång rundan var när jag kom hem och såg höjdprofilen för det är saftiga backar upp och ned. 330 meter över havet har jag befunnit mig. Lite häftigt faktikt. Höghöjdsträning med andra ord ;). Å idag vet jag inte varifrån min energi kom. Allt stämde!! Ork, lust och motivation! Härligt härligt - o 15 km är ju inte så illa!


När jag har skrivit färdigt dagens inlägg ska jag inviga dagens investering. Två nya solstolar...som vi nu gått o funderat på i cirkus två år..om vi ska köpa eller inte. Jättesköna - får nog inte ligga för länge...för då somnar jag ifrån kvällens grill... 


Ha en härlig lördagskväll!!!

Av Sofia - 18 maj 2012 16:55

Nässjö den 18 maj. 5 grader, småregn och kallt. Riktigt kallt. Jo just det....det är ju vårmarknad idag. Såklart att det är kallt och dåligt väder. Det är precis som det ska vara. Hade behövt både vinterpälsen och vantar men huttrade drygt en timme i en för tunn skinnjacka. David och Stella var ju nöjda i varje fall. David köpte sig en keps och Stella två godisremmar. Modern blev oxå nöjd när hon fick värma både sig och plånboken inne på Kapp-Ahl och H&M. Det måste varit en lönande dag för närliggande affärer denna höstdag. Alla ville in.


Men vad hände med vädret? Solen vräker nu ner över vår stad och ja, det kan ju bero på att knallarna nu förmodligen packat ner... Marknade är slut. Temperaturen är ju inte sommar men solen värmer ju faktiskt.


Sitter nu och tuggar på lite överblivna oliver från gårkvällen... Gott till rosévinet. Å det blev mer över av maten från igår än bara oliver. Vi hade till både middag idag och förmodligen i morgon.... Beräkna åtgång på mat är ju som bekant inte min starka sida.


Sitter och saknar saknar saknar Stella. Att det ska kännas så vansinnigt jobbigt när hon åker. Känns lite extra tungt när hämtningen sker hemma o inte på skolan... En vecka går fort, jag vet men ändå.. Johanna, Elin och David får ursäkta om jag blir lite xtra kramig...


Ha en fin kväll!!




Av Sofia - 17 maj 2012 16:48

Min familj och jag bodde i 7 år i en del av staden där övervägande delen var just invandrare. I Johannas dagisgrupp hade två av barnen svenska föräldrar, resten invandrare. Vi lärde känna underbara människor och många härliga mångkulturella gåvor i och med detta. Visst - ibland kunde man ju bli lätt frustrerad men det berodde nog mest på att föräldrarna inte kunde prata svenska och vi kunde inte deras språk. Man fick prata genom barnen vilket funkade för det mesta. 


Det som gör mig så ledsen och upprörd är gårdagens program av "Uppdrag granskning". Om någon missade detta spelades samtal i med dold kamera där kvinnor uppmanades att inte polisanmäla misshandel...det var okej för mannen att ha flera fruar o hon var mer lr mindre skyldig att ha sex med mannen när han ville...


När man bor i Sverige och säger något ofördelaktigt om invandrare blir man med ens kallad rasist. Minns som igår när vi vid Brinellgatans kiosk stoppade en utländsk kille som slängde ett glasspapper på marken c a 1 meter UTANFÖR uppsatt papperskorg. "Plocka upp pappret och släng det i korgen", sa vi. "Djävla rasist" svarade pojken. Ni kan vara fullt övertygade om att vi sagt åt en svenk pojke eller flicka att göra precis detsamma. Att fördöma ett beteende är ju inte förenat med vilken hudfärg du har, vilket efternamn du har eller vilket land du kommer ifrån? Det gör mig heligt förbannad att muslimer får bygga sin moskéer här och förtrycka och misshandla kvinnorna. Att det sker i deras egna länder är ju illa nog men att det sker i Sverige år 2012 där vi enligt lag varken får slå nån eller har flera fruar är.....hittar faktiskt inga ord nu. Suck och urk!!!! Dessutom får de tydligen statsbidrag för sina moskéer...


Jag har skrivit det förr! Ni som behöver hjälp - kom hit! Allihop! Vi kan dela med oss och ni får plats. Men lämna förtryck och ålderdomliga värderingar hemma eller ännu bättre - elda upp skiten! Å man kanske måste ha förståelse för deras kultur - för att det alltid har varit si eller så. Men jag kan verkligen inte ha det - inte ett dugg! Vi svenska kvinnor kämpar fortfarande trots att vissa kanske inte tror det. För lika lön för lika arbete, för samma chanser, för att vistas i samma kretsar som maktens män...å så hör man sånt som igår. Snacka om att kastas tillbaka på ruta 1...eller långt ner i källaren - du når aldrig spelplanen... 


Önskar er en trevlig Kristi Himmelsfärdskväll!!

Av Sofia - 16 maj 2012 19:44

Hur kan man bli så glad och lättad över att ha köpt en sak…eller tjänst kanske det heter!? Härligt med RUT! Häftigt att gå ifrån huset i dag på morgonen med smutsiga fönster och komma åter och ha nyputsats och fint. Jag har köpt mig tid och dessutom av ett proffs som kan sin sak. Det var värt varenda öre kan jag ju tillägga…å det var inte heller speciellt dyrt. Igår kväll rensade jag vartenda fönster på blommor och lampor, flyttade soffa och diverse skrivbord så han smidigt skulle komma åt. Nu undanbeder jag mig regn och pollennedfall för lång tid framöver....


Idag är det fredag. Har precis avslutat en go löpartur, inte så lång men flåset fick sitt hur som helst. Det blir hemmagjord pizza istället för tänkta grillen och med lite gasolvärme kan vi sitta på altanen och äta....och titta ut över ägorna från nyputsade altanfönster ;)) Johanna får vi klara oss utan. I skrivande stund sitter hon på buss hem från Stockholm. Klass 9F åkte kl. 06.00 idag från Nässjö och museum samt någon teater stod på schemat. Å naturligtvis lite egen tid för shopping och mat. Hon var meeer än uppspelt...


I morgon är det röd dag = Kristi Himmelsfärds dag. Tomatbackens nya utsiktstorn blev nyligen invigt. Kanske det kan bli ett besök där i morgon? Det är ju ändå en bit på väg…..till himlen menar jag…  


Ha en fin kväll alla läsare!!

Av Sofia - 15 maj 2012 20:30


Sigrid Gunilla Sofia

Johanna Louise Sofia

Elin Sigrid Sofia

Stella Gunilla Sofia


4 flickor

(eller 

1 tant

och 

3 flickor)

har 

namnsdag

idag!


Namnet

Sofia

har

grekiskt

ursprung

och

betyder

vishet!


Ibland blixtrar det väl till för var och en av oss men annars...tja... möjligen medelkloka!


Mejl, SMS och Facebook-hälsningar - många har kommit ihåg min namnsdag och det gör mig så tacksam. Trisslotterna haglade över Sofiorna i kväll och Elin och jag vann 25 kr x 2. Hoppet lever! Tack man och pappa!


Ha en gooo kväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards