Alla inlägg under maj 2012

Av Sofia - 14 maj 2012 20:26

Sätt inte i halsen nu kära vänner och bekanta! Inge ny bebis i detta huset men väl i grannens bredvid. 

Renstigen har berikats med ytterligare en person – en liten flicka. Utsatt datum var den 12 maj och eftersom det är i närheten av vår Johannas födelsedag har jag grunnat en hel del på när det skulle ske. Säkert lite omedvetna tankar också då jag förra veckan drömde att jag själv fick ett femte barn, en flicka. Otäckt verkligt kändes det och när jag vaknade var min första tanke: Tänk om jag inte får mammaledigt? Nej, det blir inga fler bebisar i vårt hus. Det räcker gott med de fyra vi har. Ibland kan man ju bli smått chockad över vad man har gett sig in på… Att göra sitt bästa är verkligen något man får repetera – försöka fostra upp dem till vuxna och lyckliga individer. 


Annars har dagen inte varit speciellt kantad av "flyt". Kommunens telefoner la av på förmiddagen. Vi kunde inte ringa ut och ingen utifrån kunde ringa oss. Frustrationen finner ingen gräns när telefonerna ballar ur.... När man har en mängd telefonsamtal att ringa för att komma vidare med arbetsuppgifterna. IP-telefoni i all ära men det var nog bättre förr med budbärare och röksignaler… Felanmälning gjord och sen är det bara att vänta… En väntan som visade sig skulle hålla i sig till 16.00 cirkum! 


I morgon har David geografiprov och vi har ritat Sverige för glatta livet i några dar. Det handlar om att han ska pricka in städer, älvar, berg, åar och sjöar. I hans papper stod det om Storesjön utanför Bodafors. Fel, fel, fel sa jag – den heter Storsjön. Men eftersom det tydligen fanns en väldigt mycket större sjö uppe i Jämtland som hette Storsjön blev jag osäker och googlade – JAG HADE FEL, FEL, FEL!!!    Sjön vid Bodafors heter just Storesjön… Tänk att man lär så länge man lever ;))


Ps. Jag måste ha sovit under samma lektion när jag gick på mellanstadiet…


Godnatt!!!!

ANNONS
Av Sofia - 13 maj 2012 16:28

Det blev inte 2,1 mil. Får väl kalla det mitt eget Göteborgsvarv på drygt 16 km som jag genomförde idag. Det var verkligen varvs-väder, sol och lagom med värme (undantag våren 2010 då 55 000 löpare fick eller höll på att få värmeslag). Genom Träsländaskogarna vidare ut på Solbergavägen tillryggala jag min färd och det var ingen direkt trängsel på stigen/vägen. Jag fick ingen medalj när jag kom i mål men väl mer vatten. Som en tjej jag känner som förbättrade sitt resultat 10 min jämfört med förra året skrev på FB: "Springa är livet". Att göra en 10 min förbättring är otroligt bra!! Grattis Becca! Braaaa kämpat!!!


Som belöning åkte jag till Jem & Fix å handlade ytterligare blomsterprakt till framsidans tomma krukor. Ja, det kommer att bli mer frost men jag får väl skyla över dem då.... dessutom tog jag strid mot kirskålen igen!!! med andra ord vann jag inte slag nr. 1 för några veckor sedan. Hade jag inte väntat mig heller för den delen! Nu känner jag mig faktiskt så duktig så hälften hade räckt. Tänk om man kunde "spara" lite duktighetskänslor i en burk och plocka fram då och då när allt känns surt. 


Har även ringt en god vän och eftersom vi inte pratat på länge blev samtalet långt och trevligt. Märkligt att tiden ska gå så fort så man inte alltid hinner med... Vi låg på BB samtidigt och har då av förklarliga skäl bara några dagars skillnad mellan våra äldsta tjejer. Jag bjöd hit dem på torsdag när det åter är helg så fortsätter samtalen.... 


Avslutningsvi - Idag VANNNNNNNNN Davids lag överlägset mot Landsbro i fotboll. Härlig härligt!!!


Ha en fin kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 12 maj 2012 20:17

Idag har vi deltagit på min brors yngsta dotter Kristins konfirmation. Hon har bekräftat sitt dop (vilket är syftet med konfirmationen) och det startade med gudtjänst i Malmbäcks kyrka kl. 12.00 Ett gäng flickor (9 st) och det var en mycket fin och traditionell konfirmation. Prästen hade ett mycket trevligt ”förhör” eller rättare sagt samtalade med konfirmanderna och ställde frågor om gamla och nya testamentet på ett lättsamt sätt. De sjöng fina sånger och trots att det tog 1,5 timme i kyrkan gick tiden fort. Hela högen-våra-barn skötte sig exemplariskt!!


Efteråt blev det mat, mat och åter mat hos föräldrarna i Norra Sandsjö. God mat – buffé med massor av godsaker och jättegod ostkaka som dessert. Regnet som envist höll i sig under dagen drog bort och istället kom solen fram. Traditionella släktkorten skulle tas och de blev bra efter diverse skrattanfall!


Nu har jag landat i soffan, spelar ifatt alla WF-omgångar och trots att jag inte gjort ett jota idag är jag rätt trött. Hade nog varit betydligt tröttare om jag sprungit 2,1 mil i Götet idag.. Har saknat adrenalinet och rusningen (tjusningen). I morgon ska jag ut en sväng…inte över 2 mil kan jag lova men en rejäl runda önskar jag mig!!


TACK käre bror och svägerska för en toppendag!!!!


Ha en nice kväll!!!


 

Fina Kristin!!

 

Kristin och hennes familj. Lukas, Pelle, Monica, Ella

 

Sådärjag - alla med på bild - David fattas och fotografen mor...

 

Inte lätt att fota alla....oro i leden.... Här fotar jag..

Lyx - studmatta med sjöutsikt  

 

Vy från bror Pelles hus mot grannen bror Anders hus

Klätterkul  

Av Sofia - 11 maj 2012 18:27

Ibland flyter det på! Vissa dagar får man ALLT gjort. Inga arbetsuppgifter verkar omöjliga. Besvärliga telefonsamtal vänds till trevligheter, problem blir verkligen möjligheter och när man går hem känns det bara bra! Idag har jag verkligen gjort bra saker. Det finns ju dagar då man gör sitt bästa men p.g.a externa faktorer erhåller man inte de resultat man hade önskat. Väntetider, beslutsprocesser – you name it – det behöver definitivt inte vara du själv som är käppen i hjulet…även om din inre frustration säger dig något annat.


I går var en sån där dag när allt gick som det skulle. Pigg när jag vaknade och bara lite efterdyningar efter migränen. Jobbet flöt och jag fick t.o.m lite tid över för att ”tänka till” eller som det så fint heter – reflektera - över hur vi på byggnadsavdelning bör tänka när det gäller ny ekonomimodell. Ett projekt som ärligt talat känns otroligt spännande även om jag begriper och känner i ryggmärgen att det blir massor av jobb till hösten…


Att jag köpte blommor och inte kunde plantera dem för att det ösregnade skrev jag om igår. Likaså att jag istället städade och bytte i sängarna också…. Hade ju tänkt att lyxa och landa i soffan till Let’s Dance. MEN!!! regnet slutade ju strax efter 20.00 så både mannen o jag gick ut i en ljummen majkväll. Han sprutade nåt enligt reklamen mycket effektivt mossmedel på gräsmattan och jag fixade i ordning mina krukor. En otroligt effektiv dag – de inträffar då och då och belöningen är nöjda känslor och en otroligt fin altan! Det blev så fint – precis som jag ville ha det!


Blommor i krukorna = check! Berget är bestiget!! ; ) Nu kan sommaren komma!!!


  

Prakt!!!

  

Vattningssäsong inledd...

  

Sundaville!!!!


Å så lite på väggen....    

Vilken mästerfotograf (ha, ha, ha) Om man bortser från snöskyfflar och skottkärror etc. så är körsbärsträdet det vackraste i trädgården för tillfället!!


Älskade hängbjörkar!!!  

Av Sofia - 10 maj 2012 19:21

Har laddat i flera dar nu...att köpa blommor till altanen. Å idag hände det! Äntligen så slog jag till. Jag var mycket nära...på lunchen...men en föööör lång bankomat-kö gjorde att jag avböjde. Tji fick torghandlarn som inte tar kort (vilket jag iofs visste) - där förlorade han en bra slant. Desto gladare blev blomsteraffären som efter jobbet fick ett besök av mig. Jag visste ungefär vad jag ville ha och dessutom fick hon mig att köpa en mycket vacker lite buske med röda blommor med namnet Sundaville. Hon lovade (nästan:) att den skulle stå sig långt fram till höstkanten och bli hög och fin. Det återstår väl å se....


Det regnade rejält när jag handlade och utan överdrift har det regnat än värre nu i två timmar. När jag FÖR EN GÅNGS SKULL hade både ork och lust till att just plantera de där krukorna. Den där lusten inträffar inte så ofta, hoppas hoppas den varar till i morgon eftermiddag. Vill onekligen inte dra in jord på altanen och börja labba. Ska ta några kort OM jag lyckas få till det.


Tack vare regnet blev nedervåningen städad + nya lakan i sängen. Å det behövdes ju det oxå. Nu är det bara kvällsmat kvar av denna dagen och eftersom jag är färdig med fotoalbumen (klistrat + textat) så blir det tid över för lite lyx..... Att få öppna en splitter ny Damernas Värld. Jag kanske är fåfäng och hopplöst ytlig men jag tycker det är så trevligt. Så mycket bättre än att slöglo på nån lessam TV-repris. Ja, jag förfäras över en kavaj eller klänning som kostar 7 000 kr (även om jag HADE pengarna skulle jag ALDRIG köpa) men fröjder för ögat är ju nice det oxå!!


Ha en fin kväll!!!!


PS. Kom just på att det är Hockey-VM och därmed Let's Dance ikväll.....kanske jag sparar den där DV till nån annan kväll... Eller så gör jag båda - jag är ju KVIIIIIIIINNNNNNNAAAAAA!!!

Av Sofia - 9 maj 2012 16:33

slår de till....     De där hemska hemska känningarna av migrän.. Vaknade i natt av värk likt en blixt från klar himmel. Så ont! Har varit hemma idag och sov i stort sett från 22.00--14.00 Faktum är jag kände mig mycket piggare då. Åt ordentligt eftersom timmarna efter senaste målet varit långt...


Nu vill jag bara ut och få frisk luft. Det är mörkt i kanterna och eftersom jag är otroligt rädd för åskan tvekar jag... Jag får väl be om hämtning om det skulle bli fler blixtrar..


Dagen till ära skulle jag ju varit på Skogsvallen och sett lyftet. Lyftet av takstolarna till nya ishallen. David har nu varit på Skogsvallen 3 timmar och fick äntligen se kranarna höja sig.. Jag får ta en tur i morgon!!


Ha en fortsatt fin eftermiddag!!! 

Av Sofia - 8 maj 2012 19:57

Hela naturen måste lida av värk just nu... Vart man än ser brister knoppar - i år lite saktare än vanligt. Inte mig emot - skönt när det gröna inte exploderar på två dagar. Å nu tittar jag ut i vår trädgård - vårt körsbärsträd har precis börjat blomma och visst gör det lite lite ont... Sagolikt vackert!!! Tyvärr varar denna synen alldeles för kort tid. Jag får verkligen stålsätta mig för att "gå in" nu - vill bara vara ute. Men man får ju ta det onda med det goda. De dagar det är regn och rusk och blåsigt värre skulle jag inte vilja vara byggarbetare eller förskolelärare...å tvingas vara ute...


Idag hade vi utvecklingssamtal för David. En sådan fantastisk lärare som lyfter upp när självförtroendet ibland sviker, uppmuntrar och plockar fram lusten att lära på ett helt fenomenalt sätt. Skön magkänsla när man går därifrån. David - Check!! Alla samtal klara för denna termin.


Vidare till Yoga med Johanna. Kanske har jag tjatat nog om just Yogan och dess fördelar men jag måste bara tillägga: Det är fantastiskt att känna skillnaden på kroppen och den vighet man nu har uppnått. Jag kanske inbillar mig men ibland efter en löpartur kunde kroppen kännas lite stum. Så är det inte nu - strechteffekt till 100%. Gott trött, törstig och hungrig blev det nu en god kvällsmat med kokta ägg..... Vad kan man mer av livet begära? Inte ett dugg om du frågar mig!


I morgon ny dag och då ska jag köpa två trisslotter till min namnsdagsman. Grattis till dig oxå Åke ;))


Ha en gooo kväll!!!

Av Sofia - 7 maj 2012 18:14

På morgonen för 16 år sedan blev jag mamma för första gången. När jag tidigt idag gick upp för trappan tillsammans med David, Elin och Ulf och tog ton….blev jag tårögd över detta faktum. Minns denna morgon så väl (födelsetid 07.35) och vilken mamma eller pappa gör inte det. Första barnet – en helt ny individ som helt plötsligt får all din uppmärksamhet! Denna omedelbara kärlek som bara ”är” i samma stund du ser denna lilla människa. Adrenalinet och hormonerna skuttar i kroppen och den kraft du känner kan lösa alla världens problem på en enda gång. Tack-o-lov lugnar man ner sig efter ett tag….


Du har förberett dig i nio månader och väntat och väntat….helt plötsligt känner man sig rätt liten och världen kan te sig hotfull – du vill till varje pris skydda denna lilla varelse mot allt möjligt tänkbart ont. Å man gör så gott man kan…trots att man rätt snart inser hur otillräcklig man är just i den frågan!


Johanna blev så glad för sina paket och nu kommer hon bli ännu vackrare ; ) och lite rikare blev hon också.


Dagen har annars varit very nice! Studiebesök för hela avdelningen på Sandsjöfors finfina skola, ny fräsch förskola integrerad med övriga lokaler. En av höjdpunkterna var såklart att få hälsa på sötisen Tindra, min bästis Susannes yngsta flicka som går på en av avdelningarna. Hon fixade låtsaskaffe med tovade kanelbullar i miniköket och jag snodde åt mig en kopp! Därefter genomförde vi vårt internmöte i Norra Sandsjö Bygdegård. Vi höll till i källaren då traktens bönder åt bondefrukost i stora salen. Fick förmånen att hälsa på min bror Pelle och det värmer att få se honom så där apråpå… Avslutade lämpligt med lunch på Sandsjö Wärdshus – en pärla vid barndomssjöarna! Gott!!!


Ha en fortsatt fin kväll! Det ska jag ha – skämma bort Johanna lite till……


  

Här gick det minsann bra o ta kort på dig....


  

Svårare är det idag. Detta är en bild från februari ;)


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se