Alla inlägg under maj 2012

Av Sofia - 6 maj 2012 16:34

Sköna söndag! Elin är piggare tack-o-lov, hon sov fortfarande när vi åkte på fotboll till Skogsvallen kl. 11.00 Davids lag förlorade tyvärr...med 8-2. Varför känns förluster mot Vetlanda så extra hårt? :) Det låter som en klyscha men Nässjös grabbar var mycket bättre än dessa siffror. De kämpade hårt men på nåt märkligt sätt fick Vetlandakillarna mål på varenda chans. Ja, ja, det kommer fler matcher.


Wok-rester till middag och blivande födelsedagsbarnet började baka kanelbullar. Jag tog mig en löpartur som blev längre än jag hade planerat. 15 härliga km i sol och svalkande vindar (när man springer svalkar de), när man kollar på fotboll är de fööör kalla. Det var en rejäl uppladdning inför ett obefintligt kommande Göteborgsvarv. Jag både saknar det och inte. Jag får se om jag känner mig mer taggad inför nästa år. Den otroliga adrenalinkick som det är...man lever länge på det...men en runda som idag - då behöver man inte ens ett Varv.


Har precis tagit mig an korthögen. Ett halvår tillbaks och jag startar med Egyptenresan i november, Julkonsert med Höglandskåren, Jul, Nyår, Elins födelsedag.... Minnen och åter minnen. Man reser tillbaka och längtar bort...samtidigt som man längtar till kommande dagar. Nästa julkonsert, nästa jul, nästa Egypten.... njae..kanske inte nästa år men nån annan gång, förhoppningsvis.


Stella sa häromkvällen: Mamma, du måste ta ett kort på den vackra himlen! Enbart himmel och hustak på Renstigen blir inte så nice så jag ställde Stella framför. Saknar henne så.....


Ha en fin kväll!!!



Får ju lov att säga att hennes jumpsuit matchar himlens färger....  

Av Sofia - 5 maj 2012 15:53

Nej, det blev varken regn ellerl snö idag. Däremot sol och halv storm. Höll "nästan" på att blåsa bort under förmiddagsturen. Turen som fick lov att gå unda eftersom vi skulle sitta på Pigalle kl. 14.00 för att kolla in Elins dansuppvisning. Förra lördagen stod jag på scenen - idag skulle jag sitta på andra sidan - i publiken. Så blev det tyvärr inte... Elin hade hög feber igår - kunde inte gå på genrepet. Hon ville så gärna....och försökte idag på sista övningen. Hon åkte kl. 11.00 men ringde efter någon timme...och sa att det kändes som hon skulle svimma. Tyckte så vansinnigt synd om henne. Så som de har tränat. Så blir det ibland men visst är det lessamt.


Festen i går kväll blev jättelyckad. Kycklingssalladen var god och tårtan som min mor gjort var såå läcker. Samtalen avlöste varann som vanligt och Johanna blev otorligt glad för alla presenter som stavas pengar. Det går ju åt lite såna i den där åldern..å det gör det väl iofs för både ung och gammal!


Ha en go lördagseftermiddag!!


 

Mai, jag och Lotta

 

Mor, far och Åke

 

Pelle, Monica och Anders

Kusinerna  

 

Fantastiskt vacker och god tårta!

Jois snart 16 år skårar.    

Av Sofia - 4 maj 2012 18:27

12 st gäster i antågande... De närmsta...mamma och pappa, svärmor och svärfar, bror Anders o Pelle m. familj. Fest på en fredag - jag tackar Posten att Ulf var ledig dag. Han köpte 4 kycklingar, delade dem, kokade ägg, grejade med altanen... Själv dundrade jag hem kl. 16.15 och började hacka sallad, tomat, gurka, paprika, koka pasta...o det tog tills nu cirkum.


Från att ha stångats med Skatteverket och 3 A4-sidor fulla med frågor huruvida Nässjö kommun ska beskattas för fastigheter för vårdboende.. Regeln är att man icke är skattskyldig då...som kommun...det gäller bara att överbevisa paragrafryttarna när det en gång tydligen blivit fel.  När man plötsligt inser att man betalar nada för ett boende i Hultet och en massa slantar för ett likadant boende i Åker blir man ju minst sagt konfunderad. Kan man spara några lappar åt våra kommuninvånare - inte mig emot. Det handlar ju trots allt om lite kulor...  Jag lovade i ett svagt ögonblick att köpa tårta om beslutet revideras. Jag får väl be Jois baka några cup-cakes.


Till kvällens kaffe blir det inga cup-cakes av Jois. Min underbara mamma har bakat tårtor. Underlättar!!! Nu är vi redo - gästerna kan komma! Dax att fira vår stoooooora tjej som fyller 16 år på måndag. Kan jag verkligen ha så stora barn - jag måste drömma.. Jag är ju bara typ 25.... ;))


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 3 maj 2012 20:23

Det blir ju så när helgerna splittar sönder veckorna. Onsdag känns som måndag och torsdagen känns som tisdag.... Det blir ju inte bättre av att Let's dance sänds just idag torsdag...nu blev det helt plötsligt fedagsstämning i huset!!


Vårfest på Åkersskolan och Stella sjöng och såg glad ut. Det är ju en kombo som faktiskt inte samtliga våra ungar lyckats med. Antingen det ena eller det andra...eller inget av dem ;) Solen har ju slösat med strålarna idag = SOMMAR!!!!!! och vilken flax att de prickade just denna dagen! Fikakorg på filt efteråt...eller utan filt eftersom jag glömde den. Dessutom låg kameran hemma.. Ja, vad säger man - kanske är det lite fullt däruppe och viktiga saker såsom just filt för picknik och kamera utgår!! Vi pratade just om detta idag på jobbets fikarast. När man lär sig nåt nytt försvinner nåt annat från hjärnan.. Man borde ju kunna få välja vad - jag skulle gärna "radera bort" några registreringsnummer... Helt meningslöst vetande men de sitter där som berg!!


Kvällen avslutades med kvällsmat, dusch och nu då....Let's dance... (några ostbågar oxå). Det känns helt klart som att vi är värda det. Ibland är det bara så... I morgon är det fredag, jo faktiskt och det blev en kort vecka. Hoppas solen skiner i morgon oxå - prognosen som säger sämre väder KAN vara fel....


Go kväll!!!


Av Sofia - 2 maj 2012 18:50

Maj är inte bara skön! Denna månad är FULL av förvisso roliga men många saker. Det ska avslutningspicknickas, vårsjungas, avslutningsdansas, klassfestgrillas etc. etc. etc. Som om man inte hade nog av barnens aktiviteter, läxor och allt annat (vilket betyder jobb, städ, tvätt bla bla bla). Några sköna löparturer lär ju få stryka på foten ;) Nu känner jag mig så gnällig men hela dan har jag burit på en rulle taggtråd inom mig och det är verkligen inte skönt. Men har man satt 4 kids till världen får man ju ta det ena med det andra och som det så förlåtande heter "gilla läget!!"


I morgon - avslutningsvårfest för Stellas klass. Innan dess ska hon dansa en timme på Vuxenskolan (uppvisas på dansavslutning den 26 maj) varpå hon borde vara med just i morgon. På fredag kväll anländer 20 underbara släktingar för att fira Johanna som fyller 16 år den 7:e maj. Man skulle kunna "hoppa" ett kalas när det känns tight men då skulle förmodligen Johanna "hoppa" ur huset och inte komma hem mer. Såna tankar går bort - klart hon ska firas och hon vill ju ha ket. Grejen är hur jag ska hinna med ett kalas.... Jag har i varje fall bestämt vad vi ska äta - inte så illa - häften av berget bestiget.


Det värsta är nog ändå krukorna... De där som ska planteras med fina blommor på altan och trapp. Det mentala berget hade jag tänkt att bestiga idag men tappade bort klätterskorna och säkerhetslinorna..nånstans mellan eftermiddagens möte och hemfärd.... Märkligt att de ska kännas så jobbigt? Det är likadant varje år. Löjligt!!! Tacksam in i själen att jag beställt fönsterputsning till hela huset av PROFFS!!


Det räcker med att sätta sig en stund i uterummet, titta ut över trädgården...och kolla in hängbjörkarnas små små spirande blad.. Det gör mig rofylld på ett fantastiskt sätt. Å när maj är slut har vi varit på ytterligare två utvecklingssamtal, en konfirmation, en släktträff, ytterligare en schlagerkonsert och kan summera denna månad som en händelserik och underbar månad. Taggarna på tråden är borta!!!!


Ha en underbar kväll alla!!!

Av Sofia - 1 maj 2012 18:15

Sitter på altanen och ska försöka sätta lite ord på en sammanfattning för helgen som varit. Solen har skinit på oss och alla människor man möter är glada. Man kan inte undgå att vara det nu det fina vädret äntligen har kommit. Är nyss hemkomna från Torset, varit och hälsat på mamma och pappa. Far med sin nyoperade höft var på ett strålande humör och kaffet smakade extra gott ute på altanen. När vi åkte därifrån och åkte igenom gamla barndomstrakter, Norra Sandsjö, och ser vitsippehav överallt, björkar där grönskan nu börjar anas - svårt att förklara känslan. Vemodigt lycklig! Vill hålla kvar bilderna i huvudet - andlöst vackert!! Äntligen är värmen här och vi ska få ha en grön omgivning några månader framöver.


Helgen inleddes med en stor dos schlager  och jag har fortsatt att njuta av konserten via Youtube. Härligt att lyssna och studera och trots att ljudet inte är super så låter det fantastiskt bra. Det är en sån ära att faktiskt få vara en del i detta!! Ni som av någon anledning (?) inte var på konserten i lördags - lyssa på inslagen! Sök Höglandskåren!!!


Under söndagen befann jag mig i ett slags vakuum. Kände inte för att göra ett smack. Stryktvätten låg där och blängde på mig, lykades i varje fall ställa upp strykbrädan och ta fram järnet....kom inte längre. Lite middag lyckades jag få till och så en cykeltrunda t/r till Bodafors. Underbart!!! För orkens skull hade jag kunnat cykla dubbla sträckan men inte för nacken... Hur gör ni som kör långlopp?? Ligger ni och glor i marken hela tiden. Det känns som att jag måste kolla upp....?


Valborg firade vi hos fina vännerna Hea och Tomas + systern MIa och Fredrik + alla barn. Underbar grillbuffé och solig altan - kan inte bli bättre. En av gästerna är dessutom min jobbkollega och Ulf brukar slå vad om hur länge det dröjer innan det blir jobbprat. Faktum var att det dröjde nästan 1½ timme...... ;) Vi tände en "egen" eld i trädgården (obs - eldkorg om nån brandman läser detta ;) och sjöng Vintern rasat ut.... Stämningsfullt och mysigt vid mörkrets inbrott!!


Dagen inleddes med en löparrunda - kära Träslända denna gång. Höll på att kliva på två huggormar....ooooj vad stegen blir lätta och långa ett tag efter denna syn. Hata är ett starkt ord men ormar...ja...så nära det verbet jag kan komma!!!


Vi avlutar helgen med att grilla korv! Man vet aldrig när regnet bestämmer sig för att återkomma - gäller att kramar ur vartenda grand av solens närvaro!! Jobb i morron - känns bra! 3 hektiska jobbdagar fram till nästa helg, Johanna-kalas, dansuppvisning för Elin på Pigalle, fotboll för David... Ekorrhjulet snurrar på!!!!


Ha en fin kväll!!!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards