Alla inlägg under juli 2012

Av Sofia - 7 juli 2012 15:36

Hade en jättehärlig kväll igår med goda grannar. Grill o färskpotatis i ugn, hallon och blåbärspaj efter det. Det var skönt att sitta på altanen och timmarna gick som vanligt alldeles för fort. 


Idag har jag varit ute ett antal mil med cykeln. Dagens temperatur inbjöd inte direkt till löpning så fartvinden på cykeln var behaglig. Det gick åt en del vatten kan jag meddela... 


Å strax är det dax att åka till Sävjö, Torset för att medverka på en musikgudstjänst i Vallsjö gamla kyrka. En lördag mitt i semestern. Nu åker ju inte ALLA iväg men hur troligt är det att kyrkan blir full? Det brukar komma en del folk iofs men med tanke på hur mina egna barn jublar över att behöva följa med så...... Jois får vi inte med oss alls.... Man får väl acceptera även om jag gör det med ett lesset hjärta. Vi har dessutom hård konkurrens ikväll. Diggioloo-gänget spelar i Hok och Victoria Tolstoy + Svante Thuresson spelar kl. 19.00 i Sandsjö kyrka. Ni är i varje fall hjärtligt välkomna kl. 18.00 om ni inte har nåt direkt för er och om ni inte ska på ovan evenemang. Vår lilla stund är gratis....


Jag kan utlova en stilla stund med fina sånger, kommer bl.a sjunga en av mina älsklingssånger "Dansa med änglarna".  Kanske det funkar att filma i den lilla kykran med nya kameran. Johanna kanske ändå vill se sen...?


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 6 juli 2012 17:38

För två timmar sen gick jag på semester. Bokstavligen – för jag promenerade till och från jobbet idag. En otroligt härlig känsla att ha FYRA veckors ledighet framför sig. Det har varit en tuff dag med många telefonsamtal….betr. två avier hyror istället för en...har ju aldrig hänt... När jag lugnat dem och förklarat varför (en avi för augusti och en för september), blev de så trevliga i tonen och önskade mig en go semester!!!


När jag kom hem idag stod det en vacker ros på köksbordet. Idag - 6 juli för 16 år sen stod jag brud för första gången…  Å efter min och Ulfs resa så har det funnits år när denna dagen har passerat utan nämndvärd uppmärksamhet - alltså inte firats alls. Därför känns det extra mycket i mitt hjärta när han köpt en ros för att just uppmärksamma dessa 16 år som faktiskt på pappret bara blev 7.....


2009 innebar ju ett nytt datum så 7 + 3 = Snart 10 år då!!! Det är lite rörigt för oss så jag begär inte att utomstående ska förstå...varken år eller handling. Men en erfarenhet är en erfarenhet även om jag kanske inte på något sätt rekommenderar detta! 


Å så grattar jag bror Anders som idag firar 21-årig bröllopsdag med sin Lotta - alltså ETT giftemål för att förtydliga. I morgon är det bror Pelles tur - 22-årig bröllopsdag med sin Monica - även där ETT datum.


Kram o ha en go kväll!!!!


  

Vackert och doftade underbart!!!


  

Vackert eller hur - särskilt soptunnorna till vänster....


  

Efter vigseln - utanför Norra Sandsjö kyrka


  

Bröllopsfest på Frisksportargården i Bodafors...


Av Sofia - 5 juli 2012 21:34

Å så kan sommaren börja. Ernst har påbörjat ett nytt projekt. Denna gång ska han ta sig an en gammal industrilokal vilket säkert blir som vanligt jättespännande att följa. För jag gillar honom. Trots att många ogillar hans något flummiga (eller poetiska) uttalande och att han dessutom ofta går barfota gillar JAG honom - MYCKET! Alla hans påhitt är inte vackra och långt ifrån praktiska, kommer t.ex ihåg nåt av förra sommarens program när han gjorde nån slags ljuskrona med kvistar och böjda skedar.... Hm, inte snyggt på en fläck. Men många idéer som han är fader till är kanon! Å så maten - man blir ju så hungrig när han fixar och grejar och allt med denna sammetslena rösten. Dessutom fasligt snygg - han är ju inte purung direkt! Ska bli kul att se vad han och hans medarbetare (för han är ju inte direkt ensam) får till med detta uppdrag.


Har det inte varit väldigt tyst om Madonnas konsert i går i Götet? Inte för att jag kanske tycker att den nyheten bör stå överst på vartenda media men ändå? Läste en recension från Aftonbladet och det var ju inte direkt 5 plus efter hennes kväll. Konserten 1990 för 22 år sen (som faktiskt jag kollade) hade just 5 plus och utseendemässigt har hon ju inte förändrats så mycket - i varje fall inte kroppsligen. Däremot har det hänt nåt med hennes musik - eller kanske med mig? (mer troligt). Jag berörs inte längre av hennes musik. På lördag däremot sjunger Adele på Albert Hall - visas på SVT2 kl. 20.00 DET ska jag se för är det nån som berör, utan att varken ha gympapass eller uppträda halvt näck på scen, så är det hon!!!!!


Bra kväll. Skön löpartur. Städning. Sänglinnebyte. Tvätt. Kvällsmat tillsammans med barnen. Mätt, trött och sovtrött (för det finns olika tröttheter :) Annars visas en som jag tror mycket bra film på tv. "Pianot" - men jag får nog trycka på den röda knappen REC..


Natti, natti!!!


PS. I mon går jag på semester....   

Av Sofia - 4 juli 2012 19:37

Svettigt och varmt på arbetsplatsen. Det märks att det har varit varmt ute ett tag. Då är det extra trevligt att få MMS av övriga familjen som ligger vid en strand och badar......(hm)... Gläds med dem men önskade verkligen att jag varit där denna underbara dag. Jag smet i varje fall hem kl. 16.00 och fick en timme på altanen. Tänk ändå om solen ville stanna hos oss ytterligare några dagar...veckor. Det önskar jag av hela mitt hjärta!


Men rannsakar jag mig själv är det ändå denna känslan som är bäst. Endast två dar kvar på jobbet och hela semestern ligger framför mig. Känslan av att allt ligger framför mig... Alla kommande 20 semesterdagar är oskrivna blad och jag hoppas var och en bär med sig något bra. Kanske är det inte sol och bad hela perioden (troligen inte) men det kan vara trevligt och skönt ändå. Goda måltider, sevärda saker, stunder med familjen och just att BARA vara. Jag har i regel lite svårt för det där men den som tränar blir bättre..


Ikväll är min make hemma - blir verkligen lillelördag då. Grillen är tänd och fars egenodlade färskpotatis ligger och bakar sig i ugnen. Livet leker och jag tittar upp mot trädgårdens hängbjörkar...och hör barnen stoja i trädgården... Med risk för att låta lite Facebookig - Shit vad jag mår bra - vad jag har det bra!!!!


Ha en go kväll!!

Av Sofia - 3 juli 2012 20:17

Personligen är jag emot att tala och skriva ogillande om musikstilar jag inte gillar. Smaken är som baken och det som berör vissa berör inte andra. Jag är väl i och för sig allätare men har något svårt för hårdrock, hästjazz och det mesta som heter dansband (förutom Black Jacks ”I sjunde himlen” och ytterligare några få till). Att diskutera huruvida den låten kontra den låten är bättre eller sämre, t.ex i schlagersammanhang med oliktyckare – det är ju faktiskt lönlöst. Viljan är fri och man få ha respekt för andras åsikter och uppfattningar.


MEN med stort M. Lotta på Liseberg igår. Visst hon är klämkäck och jag förstår att hon är populär….nej, det förstår jag inte. Hon är bara föööör bra…. Hon gapar och skriker ständigt en nivå för mycket och jag blir bara trött när jag hör henne. Upprepningar som ”Å så kul vi ska ha, Å så kul vi har, Å så fantastiskt….” utropas absolut hela tiden…. Att hacka på andras ”röster” och hur de sjunger är ännu mer tabu å särskilt med tanke på att man sjunger själv, men hon blir ju mer och mer nasal för varje program… Å så Christer Sjögren, say no more…


Enda behållningen igår var Linda Bengtzing, Jean Banan samt Lotta Bromé. Sistnämnda skulle kunna leda hela rasket med bravur. Det bästa av allt är att man kan byta kanal…vilket jag gjorde till slut.


Ikväll är det Allsång på Skansen. Måns ”bäst” Zelmerlöw leder och det gillar jag…. Alles!!


Ha en fin kväll!


Ps. Ikväll firar vi ordentligt! Johanna fick slutligt beskedatt hon är antagen på Estetiska programmet, Brinellskolan. YES!!!!! vad glad hon blev OCH jag OCH pappa OCH hennes syskon ;)))

Av Sofia - 2 juli 2012 19:51

Kul kväll med tanke på rubriken. Det blev ingen fotboll i Jönköping ikväll (J Södra - Hammarby). David var inte jättesugen så vi stannade hemma. Jag tog mig ett bad (längesen) och var mest irriterad över att toaletten var så dåligt städad. Har ju förhandlat med min dotter om detta och kan konstatera att det fuskas både här och där.... Så efter badat tog jag en grundlig uppfräschning. När jag var klar där gick jag på övriga ovanvåningen så svetten lackade. Slängde gamla vissna kruxväxter och prydnadsstrå som jag tydligen nån gång tyckt varit fint....?? Ärligt talat - vad kommer allt damm ifrån??


Dagen började inte så himla bra heller för den delen. Körde hyresavisering för glatta livet innan jag nu snart ska gå på sommarledighet och det strulade med ALLT. Jag redde ut det och tackade högre makter att det inte var fullt kaos på telefonen. Var skönt nöjd när jag lämnade Vipan och faktiskt lyckats med det som jag oroat mig för ett tag ;))


Å nu sitter jag nöjd i soffan och har just intagit en tallrik goda jordgubbar från Axlarp. Åhhhh vad gott! Sommarsmak till både mage och själ. Nu blir det en stund med Lotta på Liseberg! Hoppas på lite bra artister för ursäkta alla ni som har en annan åsiktg - jag tycker Lotta är minst sagt overloaded.....


Fin kväll på er där ute!!!

Av Sofia - 1 juli 2012 14:57

En riktigt slöig söndag. Kvav, regnig men även lite solstrålar har hittat till Nässjö. Sitter o väntar på att kära mor och far ska dyka upp. Det är inte bara familjens nyklippta tjejer som lockar. Mamma och jag ska öva igenom sångerna inför sånggudstjänsten nästa lördag och så ska vi förstås dricka kaffe. Doppet står snälla mor för - har inte en kalori hemma i form av kaka - bulle - kex. Förvisso ligger Willys endast två km bort men samtliga magar gillar hembakt bättre....


Hade tänkt att ta en sån där härlig löpartur på förmiddagen. Hällregn så jag nappade på förslaget e3. Å det blev faktiskt en timme på löparbandet vilket är ungefär som att springa 2 h ute. Begriper inte att det ska vara så mycket jobbigare... Skönt hur som helst och särskilt nu efteråt!


I morgon väntar sista jobbarveckan. Förstår inte att vi redan har 1 juli. Inte längesen vi hade snö och nytt år känns det som. Om det är hyfsat väder i morgon blir det en tur till Stadsparksvallen i Jönköping för en match mellan J Södra och Hammarby. Kan ju vara lite roligt att se en annan division fotboll än de man är van vid (pojkar 01).


Ha en fin söndag!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards