Alla inlägg under augusti 2012

Av Sofia - 12 augusti 2012 19:02

Idag talar vi högt - t.o.m SKRIIIKER!!!! OS-SILVER!!!! Med tanke på att handbollen har varit i OS-final ett antal gånger och "bara" fått silver hade det ju varit skönt att vinna guld. Men vi vann ett silver - vi förlorade inte ett guld (som andra kanske anser). Jag som då inte på något sätt är någon handbollsexpert (inte alls faktiskt - kan inte ens alla regler) tyckte de spelade otroligt bra mot segertippade och duktiga Frankrike. Ett måls skillnad - det säger ju lite. 


Å det har varit fler sköna vinster idag. Davids lag kammade hem en vinst i fotboll - hemmamatch mot Tranås. 5-2 blev resultatet och sköne David gjorde ett mål. Då är lyckan total - både för David och på läktaren där både mor och far + mormor och morfar stod. Därefter blev det middag för alla på Renstigen och så handbollskoll. Jag skärpte mig lite idag och det var bara sista kvarten jag gick ut på altanen och lät bli....nervöst...


Å så var det jobb i morgon. Till gårdagens Facebookdag kan läggas ytterligare en mycket bra söndag och summan blir väl då en Facebook-helg? Jo...det hade varit ännu mer perfekt och skönt att fått avsluta helgen med ett guld...ohh vad nära det var...


Ha en go söndagskväll

Av Sofia - 11 augusti 2012 16:54

Vid middagen idag började vi prata om Facebook. Johanna ifrågasatte vuxnas sätt att skriva inlägg ; ) Äter frukost med mina fina barn, å i den stilen, när de egentligen sitter o skriker o gnäller på dem??? Hmmm.... Jag svarade att "eftersom ni knappt infunnit er till frukost under de sommarlovsveckor som varit, kan det inte gälla oss" ; )

Visst ligger det nåt i det. Det är många rosenskimrandre drömsituationer som återges via detta forum, både i text o bild. Frågan är om det är något fel med det? Blir man inte glad av att se bauta-stora räkmackor, kantarellberg o nyfångade fiskar samt alla incheckningar på flygplatser?? Jag blir glad i varje fall, blir varken bitter eller avis...möjligen på det sistnämnda - klart man vill iväg när höststormarna kommer!!!

Jag, min man o Elin har i varje fall haft en MYCKET trevlig o Facebookig eftermiddag. Tog cyklarna, fikakorg o åkte till svampskogen. 1,5 mil för att trötta ut Elin, gofika vid Nässjö gamla kyrka o färden resulterade i 1,5 kg fasta, fina kantareller. Vid två tillfällen såg jag ngt gult från vägen o där var det fleeeeer.... Å vad kul det är!!! Dessa små vardagsäventyr kostar så lite men betyder såå mycket! Sol från himlen, bäcken bredvid grusvägen, umgänget med delar av fina familjen... Sen att Elin inte äter svampen.....tja...hon vet ju inte vad hon går miste om + att vi andra får mer....

God eftermiddag

Av Sofia - 10 augusti 2012 19:50

Å vad bra vi är!!! "Vi" är ; ) Handbollen rullade ända in i final. Å så skönt! Som vanligt vågade jag inte titta. Tog en promenad när matchen började o hela Nässjö tycktes göra en sak - kolla OS! Väldigt lite folk ute med tanke på det ljuvliga vädret. Lika stilla som vinden - inte en pust, klarblå himmel, sooool!!! Annat var det när jag cyklade hem. Himlen var svart o jag cyklade som en idiot för att hinna hem innan ovädret drog igång. Jag hann hem!!! Minuten efter vräkte regnet ned...

Jag har suttit här på trappen o fipplat med min blogg, hört hur min make suckar, skriker o glädjevrålar. Jag vet precis hur matchen går utan att titta!!

Tänk om vi får ett guld ändå? I handboll! Undra vad folk gör på söndag kl 16.00? Många kollar nog handbollsfinal - jag är nog ute o går...

Ha en fortsatt underbar fredagskväll!!

Av Sofia - 9 augusti 2012 20:02

Det heter att "man inte kan shoppa sig lycklig". Ibland tvivlar jag starkt. Jag ser ju själv med egna ögon hur glad min Elin var idag när köpet var klart. Cykodel annonserade att cykel med stort C kostade "bara" 4 lakan istället för nästa 5 så.... Klappat och klart, grattis Elin på födelsedagen i förskott. Synd att du inte fyller i augusti. Nu får du inte en enda grej i januari. Nädå...skoj, skoj, skoj... Men lite sanning ligger det nog i det. Ursnygg bike och nu slipper du cykla på Jois avlagda Kvantumcykel som mer eller mindre består av silvertejp.


Å vi får (?) en ny dator. Självrisk förvisso men det är bra att ha drulleförsäkring, särskilt som man är på semester och har vinglas på bordet som barnen SAMTIDIGT spelar kula på bordet. Ja, jag är lycklig för en nytt redskap som möjliggör cyber!!


Biljetter till Arena-konserten den 6 oktober med bl.a Dregen, Nicke Borg etc. etc. Det ska bli sååååå trevligt.


Nu kallar grillade hamburgare på mig samt Ernst så - ha en fin kväll!!!


 


Två finingar!!!!!

Av Sofia - 8 augusti 2012 21:02

Första jobbarveckans 3:e arbetsdag är avklarad! Jag lever! Jag har faktiskt läget under kontroll och värsta högarna är borta. Har fått så mycket gjort och förhoppningsvis rätat ut kunders frågetecken och dämpat oro och ängslan, spridit lite glädje och kanske även lite obehag enligt rättvisans alla bestämmelser! Ja, det är många känslor över en dag. Man får ju aldrig visa  sin eventuella irritation genom varken röstläge eller ord men mitt jobb handlar ju till stor del om att följa de lagar, regler och rutiner och likväl som det kan glädja någon kan det också svida.


Under dessa dagar har jag gråtit pga ett människoöde och därmed känt ENORM tacksamhet över att jag och mina nära och kära är friska, jag har varit förbannad för att vissa inte skyr några som helst medel att sko sig på andra, även om det är i rakt uppåtgående led, varit förbluffad över hur tacksamma människor är mot mig bara för att jag sitter och tar emot deras samtal. Det är verkligen en förmån att få ha kontakten med omvärlden på detta sätt.


Man blir ju förbluffad över annat än jobbet också.. Att en av mina döttrar nobbar ett erbjudande om Liseberg och väljer att umgänge med en kille som enligt vad hon säger ”vi-är-bara-vänner”… Barnen blir onekligen stora kvickt… Jag hänger inte med!!


3 st svampmackor blev det till kvällsmat. En till oss var som äter just kantarell i familjen. Skörden var inte så stor och regnet började vräka ned och myggorna anföll mig, Ulf, Johanna och Stella som bomber MEN det var ändå lite mysigt och kul!!!


Ha en fortsatt go kväll!!

Av Sofia - 6 augusti 2012 21:05

Fyra veckor har susat iväg o så satt man där igen, på sin kontorsstol.... Hade lite "nu-är-semestern-slut"-känslor hela kvällen igår och svårt för att sova... Har inte ältat några jobbtankar under ledigheten men igår kom det många. Jag är definitivt inte ensam om denna ångest - det hör väl till... Har inget med jobbet som sådant att göra utan mer - nu är sommarn över o det dröjer ett helt år till nästa gång!! Men det händer ju mycket roligt innan dess!!!

Helt slut i huvudet när jag kom hem o minuten efter dundrar blöt David in med tre luar. Samtliga hade handlat Kinder-ägg och tyckte bästa platsen för att knäcka dessa samt montera ihop leksakerna var golvet i vårt VARDAGSRUM!!! Jag får nog anse att vårt hem är extremt öppet för främmande barn/ungdomar även att jag ibland kan tycka vissa tillfällen passar sämre....men det finns gränser! Å speciellt en dag som denna - första jobbdan! Jag levererade några väl valda ord med möjligen något hög volym så grabbarna pös upp till ovanvåningen vilken mer eller mindre är skapad o byggd för våra kidz. Sen satt jag en stund o tänkte hur choklad-splittret for omkring...

Därefter flydde jag....ut....för en timme o den regniga löparrundan gjorde mig glad OCH snäll!!!

Godnatt!!!

Av Sofia - 5 augusti 2012 18:04

Det har varit härliga fotbollsdagar i helgen som just håller på att ta slut. Fantastiskt vackert väder, sol och varmt (det gick åt mycket vatten till spelarna) vilket gör allt blir så mycket lättare och "soligare". Det går ju t.ex inte att duka långbord mellan husvagnarna när regnet öser ned.


David är supernöjd och supertrött efter äventyret. Hans lag fick en delad femteplats och av totalt 16 st lag i Pojkar -11 är det jättebra. 3 st av totalt 10 anmälda Nässjölag gick till final och skrivande stund håller väl hemsidor på att uppdateras med rätta siffror.


Ett otroligt bra ordnat evenemang och hela helgen är som vanligt en upplevelse. All härlig fotboll med kämpande killar och tjejer, nervositeten som man som mamma och pappa känner intill planen, grillarna på kvällen med fotbollsföräldrar, de goda kroppkakorna till lunch.....etc. Mindre trevligt är stanken från Baja-Majorna men man överlever det oxå.


Någon medalj fick alltså inte P 11 med sig hem men det fick däremot min bror som deltog på Veteran-SM i friidrott i Kil i helgen. En bronsmedalj hoppade han hem och resultatet blev 1,58. Härligt jobbat broder och stoooort grattis från en stolt syster!!


Ha en fin kväll!! 


 


David värmer upp i målet!!

D    

Taktiksnack

 

Segerdans!!!


  

Signe och Stella leker på på filten!

 

Avkoppling

 

Nån räknade till 18 bord i rad..... ;)) Det kallar jag långbord! Nässjöbor överallt!!!!

 

Campinggrannar!!!

 

Vi och goda grannar både på cupen och hemma!!!

Av Sofia - 3 augusti 2012 13:44

Så var vi på väg. Mot årets upplaga av Trekantens fotbollscup. Några mil hitom Kalmar samlas tjejer o pojkar i åldern 10, 11 o 12 år o förstås även ledare, syskon o föräldrar. Nässjö har som vanligt många lag anmälda o måtte det bli medaljregn över NFF!

En av årets roligaste fotbollshändelser, viktigare än OS!! Här samlas spelglada ungdomar o kämpar järnet! Här myglar man inte och försöker spela sämre än sin förmåga! Sport är härligt o underbart men det finns saker som gör glansen mindre skinande. Doping och ovan nämnda OS-skandal och dessutom spelarövergångar som kostar mer än vattenförsörjningen till hela Afrika! Det kan man bli trött på!

Trekantens fotbollscup är sport när den är som bäst! Ungdomar som är glada och ger allt!!

Vi föräldrar campar vid sidan om de fantastiskt fina planerna, har trevligt på kvälkarna och HEJAR förstås fram våra barn!! Gemenskapen är total!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards