Alla inlägg under september 2012

Av Sofia - 11 september 2012 20:07

...ibland. Det är inte speciellt smart att jobba från 07.00--19.00 Ibland är det behövligt så det går ju an, någon gång då och då... Man bör nog inte (SKA INTE) göra det till en vana. Som jag skrev igår är det mycket tid som går till projekt nytt ekonomisystem. Idag gick hela eftermiddagen till att laborera och test olika funktioner i testversionen. Till Eksjö t/r + en BLÖT regnskur förgyllde den redan stressiga dagen. Nu har man i varje fall bläddrat bland menyerna, fått in de viktigaste snabbfunktionstangenterna i fingrarna...så det känns bra!!!!


Dagen avslutades på ett ännu bättre sätt - för att inte säga helt fantastiskt underbart!!! Efter några månaders väntan kom äntligen beslutet från Skattemyndigheten. Att vi (Nässjö kommun) inte behöver betala någon skatt för två av våra fastigheter. Kommuner betalar inte fastighetsskatt för byggnader där man bedriver t.ex verksamhet med boende som har omsorgsbeslut (servicehus). När jag ifrågasatte detta tidigt i våras och började gräva innebar detta såklart en massa jobb. Det brukar nämligen vara så - hittar man en sten på jobbet och dessutom råkar lyfta på den kan det innebära....mycket arbete. Jag begrep rätt snart att Skatteyndigheten inte skulle nöja sig med att undertecknad ringer o säger:  "Det här är inga vanliga hyreslägenheter. Här bor man om man får ett omsorgsbeslut". Riktigt så enkelt var det inte.


Miljarder frågor skulle fyllas i om både ditten och datten och jag tog hjälp av vänliga omsorgschefer och författade långa brev..... Det handlar dessutom om ganska stora pengar så GRATTIS socialförvaltningen som blir den slutliga vinnaren. Eller rättare sagt Nässjö kommun och dess invånare. Nåt annat kul kan man (de) kanske göra för pengarna! Jag kanske kunde få lite provision, ha, ha, ha...


Otroligt stimulerande och tillfredsställande är det hur som helst när några timmars slit ger så vansinnigt mycket tillbaka!!

Riktigt stolt faktiskt!! Det blev knappt nån kväll kvar så nu skriver jag god natt!!!


Sov sött!!!!!


ANNONS
Av Sofia - 10 september 2012 20:02

Så var det dax. Första introduktionen i vårt kommande helt nya ekonomisystem. Fyra höglandskommuner går över till Agresso vid årskskiftet och idag fanns representanter från Vetlanda, Eksjö, Aneby o Nässjö på plats. Vi befann oss i lokaler med historia, i HIT's (Höglandets IT) lokaler på I 12 i Eksjö. Superfina!!! Beträffande systemet så är allt nytt (förstås)...naturligtvis lite snurrigt....men en stor fördel är att det nya systemet är Windows-baserat. Det kommer bli jättebra - bara vi kan bromsa tiden lite. Månaderna går fort fort.... Det brinner lite i knutarna...eller åtminstone ryker lite...


Åter till Nässjö och föräldrarmöte i Elins klass. Lärarna berömde eleverna och påtalade den goa stämningen i klassen. Härligt!! Det är första gången tösen ska få betyg. Ny betygsskala och genomgång av denna samt lite info om nationella prov. Dessutom ska några elever på barn- och fritidsprogrammet, Brinell genomföra ett projektarbete i 6:an på Åkersskolan. De ska åka på läger till Sjöbo. De unga eleverna presenterade sin ide, aktiviteter etc. och de sålde in idén mycket bra. Elverna kommer att ha kul. Föräldrarna bestämde enhälligt att de FICK ha med sig lite godis men INTE mobiler. De ska umgås med varandra IRL!!! Bra tanke tycker hon som helst vill blogga av sig en gång per dag ;))) En sak är säker - klass 6 A o B har enormt goa fröknar!!!


Tiden springer rätt fort iväg även när det gäller vår nya fina bandyhall. Många byggkunniga är och hjälper till med läktarna. Både min man och svärfar har gjort ett långpass idag. Jag var uppe och gjorde ett hastigt studiebesök i kväll och WOW vad stor hallen är!! Det ska bli så kul att kolla invigningskonserten den 6 oktober. Ni som vill gå - boka biljett NU!!!


Ha en underbar kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 9 september 2012 17:38

Jag la mig tidigt igår. När körslaget var slut fanns det ingen större anledning att sitta uppe. Läste lite o John Blund klubbade ned mig ganska direkt. Märkte inte ens när maken o David kom hem kl. 00.30 De hade haft en superbra eftermiddag o kväll i Sparbankens Lidöping Arena. En bandyhall som kostat ca 300 miljoner... Kan ju om man vill jämföras med vår egen Stinsen Arena som kostar cirkus 40 mille.... Tralalala!!

Således pigg idag. Sol o 15 grader. Det är optimalt löparväder. Det fascinerar mig hur min kropp, varenda muskel o cell är med på noterna så som idag. När uppförsbackarna känns som peanuts och orken liksom aldrig tar slut. Skulle vilja forska i detta mentala fenomen när krafter kommer från....jag vet inte vad...å allt bara är lätt!! Andra gånger känns det precis tvärtom - när jag bara måste stanna efter nästa krön för att energin bara tar slut!! 13 km lätt som en plätt o jag hade kunnat springa 1 mil till helt utan problem.

Stannade dock vid målet, åt en enkel middag ihop med familjens 4 av 6 möjliga. Johanna o Stella saknas. Ett gott eftermiddagsfika hos svärföräldrarna fick avrunda helgen o nu blir det söndagsmys istället för det uteblivna igår. Hemmagjord pizza är HELT ok!!!

Gokväll!!!

Av Sofia - 8 september 2012 19:52

Ja, inte riktigt kanske. Men nästan fem timmar satt jag på mitt kontor och konterade fakturor, redde i arbetspapper som blivit liggande samt praktiserade lite exempel från kursen i veckan som gick. Man glömmer väldigt fort om man inte tar tag i det direkt. Å eftersom varenda kotte i familjen inte befann sig på Renstigen 11 så minskade mitt dåliga samvete till ungefär NOLL. Å det är faktiskt lite mysigt att sitta helt själv på arbetsplatsen, dricka medtaget gott kaffe, käka kexchoklad och dessutom känna sig riktigt nyttig. Det är så skönt att börja en arbetsvecka när skrivbordet inte är belamrat med papper som måste fixas... Dessutom väntar en vecka med fler kurser....testkörning av vårt nya ekonomisystem. Värdefull arbetstid går bort...


Nu i soffan och jag har köpt lite god lax, gott bröd, god ost... Ett glas rött vin är upphällt och jag ska undvika TV ikväll. Istället för dumburk ska jag läsa en bra bok. "Emils saga" av min släktforskande syssling, Patric Eghammer. Han har verkligen förmågan att skriva så man "är på plats". Å till Island åker jag gärna för en sväng... Ytterligare ett land jag skulle vilja besöka. Kanske någon gång - vem vet....


Ha en fin lördagskväll alla!!!

Av Sofia - 7 september 2012 19:14

Nej, jag började 08.08 Det var ingen bra morgon. Den började med ett vattenflasksläckage....i Stellas skolväska. Hur mycket rymmer en vattenflaska? Egentligen? Det var ju vatten överallt. Varenda papper i hennes väska, hennes läsebok, extrakläderna var blöta. I denna redan ganska tidspressade morgon var det inte roligt!!! Å inte blev det lättare när Stella var så ledsen så ledsen att bli lämnad vid skolan. "Du har ju inte varit hemma nånting" sa hon och kinderna var lika blöta som skolväskan.... En tår till o jag hade vänt tillbaka hem och bara varit med henne... Så får man ju inte göra så vi hade tur att Elin kom förbi bilen och tröstade sin lillasyster. Det var en underbar syn när Elin gick iväg och höll om Stella. Med den bilden på näthinnan åkte jag till jobbet....med en något skönare känsla.


....Väl där får man en ljuvlig känsla av att man är efterlängtad och behövd. Det kan ju var lite måtta på det bara.... Mejlskörden kan ju mäta sig med den som kom efter semestern. Å jag som bara ville praktisera lite beräkningar enligt kursen i Stockholm när jag har den i färskt minne.. Nada tid...men det kommer ju andra dagar...


En annan dag är i morgon o den kallas lördag. David och Ulf åker till Linköping för bandyträning hela dagen. Johanna är i Norrköping och hälsar på en kompis som går djurskötarprogrammet där. Det kan nog bli några timmar på Vipan. Innan dess ska vi hinna med lite andra grejor. Först lite gitarr - har längtat efter den... Sedan tacos - gott, gott! Därefter är det förhoppningsvis något bra på TV?


Ha en fin fredag!!!!

Av Sofia - 6 september 2012 18:12

Inte var dag man käkar lunch ihop med Ove på Solsidan. Eller Henrik Dorsin som han heter i verkligheten. Lite....överdrev jag kanske där men när man tar salladsbuffé o plötsligt får se ett välkänt ansikte vid faten hajar man till... Strax efter kom Måns Herngren och Johan Rehborg.. "Sluta titta nu" säger en inre förnuftig röst men hon från landet bara fortsätter kolla. Å Måns var värd att titta på...kanske inte Ove..lr jag menar herr Dorsin. Kanske är jag fjantig men det är så kul att se kändisarna i verkliga livet. En annan av kursdeltagarna var värre än jag...han tog kort på dem..i smyg.. Till samlingen kunde han även lägga Mikael Wiehe som  satt på samma pub som oss igår.

Nu är jag på hemväg från Stockholmsdagarna och jag har med mig goda kunskaper. Förutom att man lär sig mycket träffar man andra människor och utbyter arbetserfarenheter som är så nyttiga. Över en biff på Jensen's biffhus igår hade alla nåt som minnet hakar upp sig på. En pendlade varje dag från Ljusdal (t/r 6 h med tåg), say no more... En var norrifrån o hade tränat ihop med Ingemar Stenmark förr i tiden. En hade en dotter som var golfproffs i USA och eftersom vi dessa dagar har pratat investeringar o pay-off tider kunde vi konstatera att flickan snart gått ihop sig o kunde betala tillbaka investeringskostnaden till fadern. Undra om jag utmärkte mig? Det var hon som gick till Djurgården och rände runt efter presenter till barnen ; )

Längtar hem nu!! Ska bli gott att få krama om alla o sova i sin egen säng! Ska göra som min kusin Mia skrev: Ta med mig storstadskänslan när jag kliver in genom dörren till Renstigen 11. Har skrivit det förr: Det är underbart att komma till Stockholm, ännu mer underbart att få åka därifrån ; )
God kväll!!!

Av Sofia - 5 september 2012 18:25

Nej, jag har inte varit på Gröna Lund, gick iofs förbi idag på morgonen men det såg rätt öde ut kl 06.00 på morgonen... Kanske de t.o.m har stängt för säsongen? Jag fick frågan av min älskade dotter Stella igår. "Mamma, har du varit på Gröna Lund". Jag fick känslan av att hon tyckte att det nästan hade varit värre än faktum jag är bortrest ; ). "Nej, det hinner jag inte med", svarade jag. Å HADE man av någon outgrundlig anledning haft en ledig dag här uppe skulle jag INTE lägga den på Grönan. Möjligen muséum, spa lr nåt annat trevligare.

Näe, det är beräkningar av investeringskalkyler så det ryker om räknedosorna. Kul men inte alltid helt lätt! Gick en present-till-barnen-räd efter avskutad dag. Kom till en affär med målargrejor o jag fick till slut säga åt mig själv: Gå ut härifrån!! Ville köpa MYCKET!!!!!

Nu ska jag ut o käka med kurskamraterna så ha en fin kväll alla!!Av Sofia - 4 september 2012 20:02

Det ni!!! Mina föräldrar har varit gifta i 52 år!!!!!!!! Igår - 3 september!! GRATTIS!! Å tack för att det blev ni så mina bröder Anders o Pelle samt JAG blev till!

En kursdag i Stockholm som sugit kraften ur varenda hjärncell jag har...om jag har några? ; )) Bra hur som helst - ännu bättre om jag hade kunnat tillämpa allt i verkligheten!! Slut i skallen, trött i benen av Djurgården!!

Godnatt!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se