Alla inlägg under oktober 2012

Av Sofia - 17 oktober 2012 20:20

Jag är ganska medveten om att jag tog ett stort kliv ut från ledet med tanke på vad som stod i dagens exemplar av Smålandstidningen. Men när den landade på köksborden idag blev jag så oerhört glad att det jag faktiskt ville få fram var skrivet exakt så. Precis så som jag känner för hela skolutredningen och uppståndelsen kring den - så var artikeln skriven. Jag vet att jag går emot den opinion som syns och märks men efter dagens glada tillrop är vi många som välkomnar förändring och denna satsning på skolan. Mejl, telefonsamtal SMS, Facebook-meddelande har trillat in från både berörda föräldrar, kollegor och övriga vänner och det värmer ska ni veta. VARMT TACK!!!!!!

 

Det var i fredags SmT ringde mig. De hade surfat runt och hittat min blogg och ville göra en intervju med någon berörd förälder som hade positiva tankar betr. nyss gjorda skolutredning för Nässjö kommun. Jag blev förstås glad och ställde upp i egenskap av mamma. Kan ju säga att jag blev rätt nervös när jag väl varit där och pratat. Det blev liksom lite större än vad jag tänkt... Å de stora bilderna gav mina barn stora ögon i samband med dagens frukost. De tyckte det var coolt! Jag tycker faktiskt själv det är lite coolt. Lite kul att få vara i tidningen i några andra sammanhang än just sång (å nu är det inte alls något fel med det). Nu ledde ju faktiskt mitt intresse för att skriva, min blogg till just dagens reportage.


Å min arbetsdag slutade med att en kollega stannade utanför mitt kontor och sa: "Det var modigt, Sofia. Det var verkligen stort av dig". Det kändes mer än bra!! Det var uppmuntran på hög nivå. Det kändes stort....


Ha en fortsatt bra kväll!!!


 


 

ANNONS
Av Sofia - 16 oktober 2012 19:12

Idag firar vi bröllopsdag! Ulf och jag! 3 år sedan vi stod i Nässjö stadshus. I all hemlighet en fredag kl. 13.00 - bara familjen. Därefter blev det bröllopsmiddag på Akropolis och senare på natten åkte vi till Egypten. Tiden går så fort. Tre hela år sedan dess!! Sen har vi ju de där andra 7 åren också - inte att förglömma. Vi kan ju räkna med dem idag så blir det 10 ihop. Med andra ord - vi firar tenn-bröllop idag. Det är ju i varje fall en metall. 3 år är tydligen läder....


Första gången var det gräddbakelse i vitt + krona, kyrka med präst, brudnäbb, sång och spel. Gång nr 2 var det svart klänning och tämligen avskalat. Båda gångerna unika i sitt slag och det mest unika är väl att vi har två datum i våra ringar!!!


Ha en fin tisdag. Jag får väl öppna en fin flaska vin "on my own" för att fira... Maken jobbar.....


  

6 juli 1996


  

16 oktober 2009


  

3 röda....dagen till ära!!!!

ANNONS
Av Sofia - 15 oktober 2012 18:10

Vilket födelsedagsparty vi kom till igår. Pappa Kenneth fyllde i fredags och vi blev bjudna på eftermiddagsfika i går söndag hemma hos mor och far. Det blev en liten minifest - afternoon tea med en massa gosaker. Bilder säger mer än 1000 ord..... Det satt fint i höstrusket kan jag säga. Å fadern blev glad för Trisslotter, blommor och choklad.


   

Smaskens!!

  

Mamma och födelsedagsbarnet 

  

David, Stella och Elin-ifån


De underbara höstbilderna från mina föräldrars gård i Torset är inte tagna idag. Det gjorde mor en dag när det inte regnade - hur hon nu lyckades med det....hm.... Ja vackert är det hur som helst. Alla dessa löv i underbara gula och orange färgtoner... Vackra Torset!!!

  


  


  


  


Den härliga gårdagen (trots regn) får kompensera den skitdag som snart (äntligen) är till ända. Förutom ytterligare regn då så har vår mejl "bytt plats" för att uttrycka något väldigt krångligt på ett någolunda enkelt sätt. Jag kom ju naturligtvis inte in i min postlåda och jag var inte ensam... Men... det löste sig senare men är i stundens hetta stressande som bara den. Fler frågetecken i ett annat arbetsprojekt och jag ser inte direkt fram emot årsskiftet. Vi har tiden emot oss om man uttrycker det milt och årsskiftet flyttar man inte på. Eller? Ska vi kanske flytta fram 1 januari till 1 mars i år....? Papperstrassel i en skrivare vilket jag ALDRIG har varit med om. Då börjar jag tro att nån liten   sitter i ett hörn och hånflinar "henne ska vi vara lite taskikga mot idag"... Arbetsdagen slutade med att David ringde från Skogsvallen...med gråten i halsen. Han hade kommit upp till första träningen i nya ishallen och glömt!!!! sina skridskor. Jag hastade iväg och han blev väl cirkus en halvtimma sen till isen. Var en ganska irriterad mamma men tyckte samtidigt så synd om honom.


Nu - kväll - lugn och stilla måndagskväll. Jag ska inte röra mig mer än från soffan till köket - från köket till soffan - från soffan till sängen...så kanske den här dagen får ett hyggligt slut!!!


Kram på er!!!

Av Sofia - 14 oktober 2012 12:55

Vi gjorde stan igår. Det börjar bli kallt och Elin ska ha ny vinterjacka. Hon är nu i den åldern då det börjar bli minst sagt petigt hur det ser ut. Tror att samtliga affärer i stan (som säljer vinterjackor) fick ett besök av oss igår. Det slutade med ett väldigt snyggt exemplar från Lindex. Enda nackdelen vilken inte är så liten är färgen. VIT!!!!! Hur kan man göra VITA vinterjackor? Det är nog inga föräldrar som designar.... Behöver inte skriva så mycket mer...ni vet.... Tur att man har tvättmaskin... Framkallade kort på Hegethorns oxå...blev några stycken - 400 bilder och tidpunkten för dessa spänner över ett halvår. Kanske skulle framkalla lite oftare. Vi avslutade shoppingturen med en fika på Elsies. För omväxlings skull - det var längesen vi tog en lördagsfika där. Mysigt!!


Våra vänner från Sandrydet skulle ju komma igår kväll och det är inte ofta jag bestämmer mig i affären samma dag vad jag ska bjuda på. Det blev gryta. En hederlig köttgryta som fick puttra på spisen i över en timme. Smidigt och väldigt gott! Det gör sig ju "nästan" självt som det heter men konstigt nog blir det mycket fix i köket ändå. Hacka, skära, bryna, dona... Pannacotta till efterrätt och sen är man hemma. Kvällen blev trevlig - som alltid! 


Snart åker jag och barnen ut till pappa och mamma för att fira Kenneth som fyllde i fredags. De stora lövhögarna i Torset som skulle inbjuda till lek får nog vara med tanke på allt underbart regn som faller.... 


Ha en fortsatt fin söndag!!!


 

Ett kort där INTE P-A blundar och Susanne

 

De "goaste" vänner...

 

Tindra och Stella ritar....

 

Sus o P-A

 

Jag och Ulf

Av Sofia - 13 oktober 2012 18:10

Å Facebook-gruppen "Rädda Centralskolan" fortlöper.... Många inlägg är riktigt bra men alltför många saknar både grund och substans. Folk uttalar sig om sånt de inte har en aning om... Att alla får tycka är soklart men att grunda sina tyckande på sådant som inte stämmer känns ju helt klart förvirrande... Det är en ganska uppiskad stämning emellanåt och jag får ibland en klump i magen när jag läser. 


Dessutom får jag spontant en fundering när jag läser diskussion om osäker och lång väg genom city till Norråsaskolan. Jag kan hålla med om att nätet av GC-vägar (gång- och cykelvägar) i denna stad inte är allt för bra. Inte helt lätt att ta sig från Brogatan till andra sidan staden på ett bra sätt. Det jag vet är att detta nät byggs ut kontinuerligt och på bästa sätt. Jag hoppas verkligen att det satsas ordentligt på detta OM nu beslutet att Central går igenom. Så frågan om ansvaret? Om det finns en cykelväg och barnet i fråga inte väljer denna och blir påkört....(hemska tanke).... Är det Nässjö kommuns fel då? Även om det förfärliga skulle hända kan jag inte för en sekund hålla Nässjö kommun ansvarig för detta. "Barn är som de är - de väljer den smidigaste vägen". Jo, visst - men åter till ansvaret..... Finns det en lämplig väg så har förutsättningen givits.


Å så till en samvetsfråga - cykelhjälm.... Nu när vi ska släppa iväg våra små sjuor bort till Brinell. Kommer vi föräldrar se till och tvinga dem att ta på hjälmen. Vi kämpade rätt bra med Johanna och insåg till slut att nån gång där i början av sjuan slänger de hjälmen åt tjotahaiti. Å vi kan inte ståd som poliser bakom hörnet och vifta med den. Trots att vi borde!!! 


Trafiksituationen kring Centralskolan är verkligen inte den bästa. Jag har sett under årens lopp alltför många otäcka incidenter intill Hemmakväll där ungdomar genar hej vilt... Många använder inte den cykelväg som faktiskt finns.


Take care!!!

Av Sofia - 12 oktober 2012 19:56

Visdomsord kan man aldrig få för många av. Detta såg jag i veckan. Föreläsaren från Lexicon i Jönköping som visade Windows 2007 för oss i veckan hade det på "skrivbord" på datorn när han föreläste. Orden gick verkligen rakt in...... Jag delar dem med er!!The Dalai Lama was asked what surprised him the most he said:

"Man, because he sacrifices his health in order to make money. 

Then he sacrifices money to recuperate his health. 

And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; 

the result being that he does not live in the present or the future; 

he lives as if he is never going to die, and then he dies having never really lived."


Vacker - eller hur!!!!? I en tid där våra vardagspussel får allt fler små bitar som ska passa in kan det vara nyttigt att läsa och begrunda. Vad är viktigt? Egentligen? Livet går inte i repris...


Läste nåt annat mycket bra i veckans kalender: Att klaga är som att sitta i en gungstol - du har något att göra men du kommer ingenstans.


Å så - Älskade pappa!! Grattis på din födelsedag. Under detta senaste året har du både blivit äldre och mycket yngre. Tänk vad en ny höftkula kan göra människor pigga och mycket glada! Grattis grattis grattis!!!!


Ha en fin kväll!!!!

Av Sofia - 11 oktober 2012 12:36

Ja, det är frågan.....vilka skolor ska få finnas kvar? Skolutredningen presenterades i går kväll! Jag har inte varit i aulan på Brinell sedan jag var 19 år och strax skulle springa ut genom glasdörrarna och nu har jag varit där två dar på raken. I tisdags - info/förevisning inför nytt Windows och igår kväll presentation av nyss lagda förslag till skolutredningen. Två viktiga saker - båda på sitt sätt.


Jag skulle kunna skriva spaltmeter om detta men tänker undvika detta. Grundtanken är att avveckla skolbyggnader som är dåligt utnyttjade ur ett lokalmässigt (inte så ändamålsenliga) och pedagogiskt perspektiv. Nässjö kommun har inte råd att underhålla alla fastigheter. Dessutom sjunker elevantalet i stort sett överallt så nåt måste göras.


Kontentan är att elever i vissa område kommer att få byta skola när ex.vis Hultetskolan o Central läggs ner. Hultetskolan blir en stor förskola och på så sätt kan man avveckla ett antal mindre förskolor - personalresurser samlas på ett ställe och lokaler kan utnyttjas på ett bättre sätt.


Man blir lite förundrad över hur rädda människor verkar vara för förändringar när man satt på mötet igår. I vilken skola barnen går - har det egentligen så stor betydelse? Det viktigaste för mig är att barnen är trygga, att lärartätheten är hög, att lärarna är kompetenta. Någon tyckte att barnen själva skulle få tycka och bestämma. Ja, frågar du vissa ska nog alla skolor läggas ned och införa ständigt sommarlov.....


Sedan är vi i grund och botten vanemänniskor - har "det alltid varit 7-9 skolor" i Nässjö blir man vilsen om det inte fortsätter så. Vad är det för fel att blanda åldersgrupper under förutsättning!!!!! att introduktionen för små sjuor får en trygg skola och tas om hand. Idag finns det från förskolebarn till sjätteklassare på t.ex Åkersskolan. Det är i så fall precis lika stort hopp. Me det har vi varit vana vid - ingen konstigt. Att det finns faror överallt - droger, farliga bilar - det är vi alla medvetna om. Vi får leva med det och fortsätta bekämpa farorna. Men att måla fan på väggen så fort det sker något nytt eller görs en förändring - vad sänder detta för signaler till våra barn!?


Å ja, vi blir också "drabbade" av förändringen. Går förslaget igenom kommer Elin att gå sjuan på Central. Därefter flyttas hon till Brinell år 8 och 9. David däremot kommer att gå hela sin högstadiumperiod på Norråsa. Å jag håller mina tummar för att allt kommer att bli så bra som möjligt. För jag är övertygad om att dessa beslut fattas för att barnen, lärarnar och kommuninvånarna ska vinna på det!!!


Tack för ordet!!!

Av Sofia - 9 oktober 2012 21:02

I lördags trängdes stjärnorna på Skogsvallen. Stjärnor från både byggvärlden och den musikaliska himlen. Har fortfarande Amazing drummers och Dregen, Nicke Borg, Stefan & Kim på näthinnan.. Å nu är det inte så långt kvar till nästa stjärnsmäll. Det lär vara stjärnklart den 7 och 8 december oberoende av väder. Inne på Pigalle kommer det att gnistra och glimma på både fredagskvällen och vid två tillfällen på lördagen - be sure!!


Ja, det är Höglandskårens sedvanliga julkonsert (julshow) jag pratar om. I år gästas vi av musikalartisten Nina Söderqvist och magikern Jimmy Carlsson. Dessutom och förstås Nässjös egen Pernilla Fogelström, Patrik "Putte" Lindwall och TCB-kören! Ska bli så kul!! Snart ska vi sätta tänderna i noterna eller åtminstone rösterna.... Det går fort och snart är vi där. Ska njuta varenda sekund av tiden framåt - låtarna, gemenskapen och stämningen när vi övar, alla blåsinstrument - allt som gör höstrusk och vinterelände lite lättare att uthärda. 


Så - se till o läs nedan "annons", boka biljett och GÅ på denna garanterat härliga och fantastiska konsert!!! Värd varenda krona. Å jag lovar att kvällen blir stjärnklar och magisk!!!!


Ha en fortsatt fin kväll!!! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se