Alla inlägg under november 2012

Av Sofia - 11 november 2012 19:35

Pappas dag! Fars dag! Undra hur många kalsipper och strumpor som köpts till idag? Handlarnas weekend kanske många tycker. I vår familj blir det inte så mycket firande överhuvudtaget.. Pappan är i Örebro med sonen på bandy cup och eftersom han inte är hemma så.... Men eftermiddagens finalmatch slutade med VINST för grabbarna = GULD!! Vad kan vara en bättre farsdags-present för Ulf än det? Å jag är nästan lite tacksam att jag inte var med och såg på finalen. 3-2 mot Kungälv och att ha en son i bandymålet i det läget... Hjärtat i halsgropen!! Så härligt att det gick vägen för de duktiga killarna!!!


Min egen far fick inget besök idag heller. Eftersom jag har jobbat i flera timmar och sen skulle öva med TCB-kören föll resan till Torset bort. Men jag har i varje fall ringt och ”grattat” ;) Å paket är köpt o den som väntar på nåt gott…. Så nu har vi tittat på årets sånger inför Julkonserterna. Känns skönt att ha kommit igång. Å det känns bra. Nu ska bara stämmor övas in och sätta sig. Många övningstimmar kvar och det är så gott att träffa de härliga körmedlemmarna igen!! Trots min allmänna trötthet ger dessa stunder mig en enorm energi!! Glöm nu inte att köpa biljett till årets föreställning!! Den blir GREAT!!!!


Jag försöker verkligen inte oroa mig för kommande månad…med allt som komma skall. Jobbet, alla utbildningar med nya ekonomisystemet, allt det ”vanliga” jobbet som INGEN snäll liten tomte sitter och gör medan man är ute och far på annat. Jul….julklappar…inhandlas när??  Vad ska inhandlas?? Take it easy…. Har precis köpt en bok om mindfullness. Tror jag kommer att ha nytta av den…eller rättare sagt är helt övertygad om detta.


Har precis hämtat Stella som fick tillbringa dagen hos sin biologiska pappa dagen till ära. Så schysst kan man ju faktiskt vara när faderns dag inträffar på ”fel” vecka. Nu blir det intensivläsning med henne – söndagskvällar är värdefulla i detta ärende eftersom veckodagskvällarna har en tendens att…..försvinna…..


Må väl och sköt om er i novemberrusket!

ANNONS
Av Sofia - 10 november 2012 17:13

Innan jag fick frukostägget i magen hade NIF's killar vunnit sina två första matcher stort...... Härligt. I skrivande stund håller den tredje matchen på att avgöras och jag väntar med spänning på ett resultat-SMS från min make! Yes - där kom det = 10-0 och VINST igen!!! Great!!!


Å vi har haft en tjejig och mycket mysig dag. Var på Thimons med två andra bandy-mammor och fikade. Gott och trevligt! Tog med lite papper och pennor till Stella och hennes kompis så de kunde rita fars-dags-teckningar när de käkat sina kladdiga godsaker och druckit choklad med vispgrädde (då kunde vi mammor prata lite till).


Efteråt blev jag tillfrågad om jag vill skriva på listor för att inte lägga ned Centralskolan. Nej tack! svarade jag vänligt men bestämt. Enligt tidigare blogginlägg och tidningsartikel är jag ju som känt positivt till HELA förslaget! Jag har sedan funderat mycket på denna s.k "folkomröstning". De som skriver på - har de läst skolutredningen? Är man insatt i hur förslaget ser ut i sin helhet eller rycker man bara ut denna lilla del - nedläggning Central? När man folkomröstar om något...är det inte frågor som gäller ALLA i Nässjö. Äldre människor bosatta i Nässjö med barn och barnbarn i andra kommuner...vad finns argumenten att rösta där? Hm...... Vi får se hur det går? Onekligen spännande!!


Lördagsmys till kvällen. Tid med mina kort och med mina flickor. Efter en underbart go promenad blir det mycket sofftid resten av kvällen. Ladda lite för morgondagen. Första övningen med de härliga tjejerna i TCB-kören till kommande JULKONSERT med Höglandskåren. Ska bli såååååå kul!!


Ps. Idag för ett år sen åkte vi till Egypten..... Säger inget mer... SUCK!!!!!!!!


Kram


 

Två små fika-brudar!! Stella o Signe

 

Systrar som chillar i soffan 

ANNONS
Av Sofia - 9 november 2012 18:26

Det ska uttalas KOSA nattaaaaa precis som på bred småländska. Det handlar om KOSA natten. En bandy cup som äger rum i Örebro. Pojkar födda 01 (och några 00) åkte idag kl. 13.30 till staden för att delta på denna mycket speciella cup. Man spelar på nätterna. Varför?? kan man ju verkligen undra. Mitt präktiga mamma-inre säger mig att det inte kan vara så bra för små pojkar att spela kl. 03.00 på natten. När ska de ta igen sömnen med tanke på alla nerver? Kan de slappna av och verkligen sova/vila för att få den välbehövliga energin att återkomma... Bandymamman i mig tycker att det är häftigt och det sker ju inte en gång i månaden utan "once"... Nu hoppas vi alla att våra duktiga killar från NIF sopar (skjuter) banan med de andra lagen och att de duktiga!!!!! målvakterna håller tätt tätt tätt!!!! Tänker på dig David!!!!


Å nu sitter jag i soffan. Hemmet är välstädat. Av mor och far. Mina älskade föräldrar hämtade Stella på skolan och tog hand om allt... Det är lyx på hööööög nivå! Nu - ett glas gott rött vin och mörk choklad. Det kan knappast bli bättre. En hektiskt vecka är över. En rolig vecka är över. Riktigt roliga, trevliga och intressant dagar i Stockholm. Det är så kul och energigivande att åka iväg med kollegor och att få förmånen att träffa nya mycket trevliga människor. Migreringen med datorerna på jobbet gick som en dans och jag älskar verkligen nya utseendet på allt. Allt är mycket snabbare och man tjänar sekunder och åter sekunder på små finesser.


En halv grillad kyckling ligger på diskbänken som snart ska mätta våra magar. Otroligt gott ibland...eller oftast!! I morgon ska Stella och jag gå och fika med en annan bandymamma (bandyänka) och hennes dotter. Lördagsmys!!


Ha en go kväll vänner!!!!

Av Sofia - 7 november 2012 21:05

Nu är jag migrerad. Eller rättare sagt min dator! Migrera = flytta över! Visste inte exakta betydelsen så jag fick googla! Jodå - allt är överflyttat - i min familj i varje fall. Alla mina dokument fanns kvar, alla mina mappar och kontankter i Outlooken låg där. Å det underlättar kan jag ju tillägga. Nu är det i varje fall gjort - flertalet datorer på vår avdelning. Operativsystemet har uppgraderats till Windows 2010. Hela utseendet har förändrats inkl många av de program man använder mycket - Outlook, Word, Excel, Power-Point etc. Men det går ju inte lika fort som vanligt när man bläddrar mellan programmen. Man vänjer sig förstås.....


Sen börjar det där jobbet som inte känns så roligt när man har varit borta några dagar. Skrivarna ska hittas och installeras - fick hjälp med min egen lille printer av proffs från Höglandets IT eftersom de lokala inte återfinns på nätverket. Vårt fastighetssystem hade försvunnit ett tag och jag kom väl inte igång med allt som låg efter lediga dagar förrän efter lunch. Men man får skylla sig själv när man åker iväg på roligheter! Tog igen det i kväll och hoppade över föräldrarrådsmötet för att jobba istället. Lessamt men nödvändigt.


Nu är jag så trött så trött och nu ska min sista energi gå till Berg flyttar in..


Tack för er tid och godnatt!!!

Av Sofia - 6 november 2012 16:25

På hemväg från Stockholm - i bil. En otroligt trevlig och intressant användarträff ligger bakom oss. Igår var det många uppiggande föreläsare. Mest imponerad var jag av Gunnar Wetterberg, en välkänd historiker och samhällsdebattör. Har bl.a varit direktör på Kommunförbundet o arbetat vid Utrikesdepartement och Riksrevisionsverket. Han pratade om Sveriges ekonomiska utveckling och fastighetsbubblor under flera hundra år på ett enormt fängslande sätt kryddat med en bräääääkig skånska. Ola Skinnarmo var oxå bra - tro på det du gör, sätt upp mål. Nå dem!! Alexandra Pascalidou var ett energiknippe som moderator.

En synnerligt god middag avnjöt jag innan jag nådde kudden. Avstod Måns Möller pga min jobbiga huvudvärk. Synd!!!! Lite tur kanske - han hade gått hårt åt bordet längst fram vid scenen där jag satt... Synd att missa dans o mingel men vad är väl en bal på slottet??

Idag har vi fått ta del av bra och spännande nyheter presenterat av vår leverantör Incit, vårt fastighetssystem. Träffat folk från andra kommuner och "nätverkat". Det är fler kommuner som har gjort t.ex skolutredningar. Skellefteå kommun hade oxå stängt skolor för att spara kostnader på onödigt stora lokaler för att möta det minskade elevantalet.....OCH kunna bibehålla personal och kvaliteten på undervisningen! Mycket intressant diskussion!!

Ha en fin tisdagskväll!

Av Sofia - 5 november 2012 10:31

Nu sitter jag på ett café o avnjuter en kopp espresso (kopp å kopp - en liten slurk). Gott o det räcker med "en lille en". Inväntar dagens händelser. Användarträff - vårt fastighetssystem. Mina fina kollegor Pelle o Cissi är på ingående o förutom att ta del av nyheter och träffa likasinnade ska vi få lyssna till bl.a Olle Skinnarmos äventyr. Personligen begriper jag inte alls varför man ska upp på höga berg o klättra eller frysa i Antarktis men vissa människor kan tydligen inte leva utan dessa kickar. Själv tycker jag själva livet är fullständigt tillräckligt... Jo, ett besök i Stockholm är ju väldans trevligt då och då.

Igår traskade jag runt bland fina målningar på Nationalmuseumet. Nästan så jag blir lite tårögd när jag ser dessa klassiska målningar. Vilka konstnärer... Åh vad de var bra!!

Min huvudvärk har inte blivit bättre.. Begriper inte riktigt hur dagen ska gå men det gäller att bita ihop.

Ha en skön måndag!!

Av Sofia - 4 november 2012 12:00

Nu händer det grejer i vår stad Nässjö. Rådhusgatan håller på att förvandlas från tråkig genomfartsväg till ett mycket snyggt gångfartsområde. Beläggningen av sten håller på att bli klar och idag när jag gick förbi hade små fina träd planterats. Det kommer bli ett lyft för hela stadsbilden o stan får ett mer inbjudande flaneringsstråk. Bara vi nu kan ställa bilen och verkligen knata ett par extra meter.. Ser fram emot våren när allt är inbäddat i grönska!!

På väg mot Stockholm. I morgon o på tisdag - användarträff tillsammans med några av mina kollegor. I dag blir det välbehövlig egentid, promenad till Djurgården (om inte himlen är öppen). En fika helt själv nånstans, kanske en sväng på nåt konstmuseum - nåt jag kan längta till men som så sällan händer.. Bio kanske? Finns många bra rullar nu... Bond, Hypnotisören eller filmen om Marie Kröyer... Det enda som oroar mig en aning är huvudvärk som smugit sig på.. Vill inte...

Sitter o tittar ut genom tågets fönster. Blir förbluffad över hur vackert Sverige är trots novemberdis och höstlig gråhet. Landskapens skiftande natur...skogar, sjöar, öppna landskap.. Skulle inte ha nåt emot att åka ända upp till Kiruna. Å andra sidan - Stockholm känns liiite roligare som slutstation (f'låt Kiruna - ja jag har varit där).

Gillar SJ's tidning Kupé - blir rädd o ängslig när jag läser en artikel om vårt vita farliga socker! Mängder av forskning visar hur farligt det är, förutom onödiga kalorier påverkar det hela kroppen negativt! Å så tänker jag på vilka som är de främsta konsumenterna - våra barn! Godis, läsk.. Jag visste ju att det inte var bra men att det är sååå "icke-bra"... Forskningsresultat om för tidig pubertet, ökad cancerrisk, hjärt- o kärlsjukdomar...
Ska klura på hur man kan dra ned på det där i familjen... Söta frukostflingor går fetbort hemma men det finns då många dolda fällor.. För det går att minska.. Förr kunde jag inte dricka kaffe utan socker - idag kan jag inte ta en klunk kaffe med socker...

Ha en fin söndag!!! Å håll igen på sockret...

Av Sofia - 3 november 2012 17:25

Eller....? Jag själv fasar lite när jag ser - mestadels yngre - människor med rosa eller blått hår... Hua - hur kan de? Men när min egen flicka färgar hela luggen blå tyckte jag nyss att det var t.o.m lite häftigt. Inte så snyggt men lite häftigt. Att totalförbjuda allt som har med annan hårfärg och "udda" saker att göra - jag vet inte vilket som rätt eller fel. Får de hålla på att laborera lite...kanske de tröttnar och INSER hur vansinnigt vackra de är precis som de är.. Kanske inte? Ja, ja....färgen växer hur som helst bort..mamma!!!!


Duket är bordat...höll jag på att skriva (å gjorde det oxå). Nej, bordet är dukat och blomman jag köpte till förra helgens gå-runt-fest är som allra vackrast inför kvällens tillställning. En middag med goda grannar och jag kopierade varmrätten från förra helgen. Smidigt och gott!! Å jag kände för förrätt i kväll. Parma-skinka på melonsallad och några konstiga brödpinnar + balsamicocrème. Det gäller att va lite smidig - bara att öppna förpackningarna och lägga på faten...


Allhelgonadagen! Tanken var att vi skulle besöka graven med Ulfs farmor och farfar här i Nässjö, Elin och Ingvar Storme. Tiden försvann och tanken får räknas ikväll. Vi har tänt ett gravljus för vår älskade katt Tessi som inte längre finns i vår familj. Det lyser fint längst ner i trädgården. Det där ljuset får lysa lite för alla vi minns och de vi bara har hört talas om och minns på nåt sätt ändå...


Kram!!!


 

Fullt utslagen!!

 

Vacker blomma (lilja?)

 

Allt klär en skönhet!

 

Välkommen familjen Undfors!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se