Alla inlägg under december 2012

Av Sofia - 3 december 2012 21:02

Julefrid


Det mörknar

fort

Solens bleka strålar

värmer ingenting


Tid att njuta...

Hur?

Ljuslyktornas lågor

försöker ändå trösta mig


Kylan biter hårt 

och lika kall är min egen duktighet

försöker hela tiden

bli bekräftad...


Good is enough?

Kanske är det så...

Uttrycket landade 

tyvärr aldrig hos mig


Det blir Jul även i år

och kanske gläjden återvänder

Mest av allt önskar jag mig

frid....inuti


Sigrid dec 2012


Av Sofia - 2 december 2012 20:10

För var det för mig förenat med familjegudstjänst, sång med ungdomskör i Norra Sandsjö kyrka. En härlig tid på året och kyrkan var alltid fullsatt. I skrivande stund är jag så irriterad att jag inte planerade annorlunda. Vallsjö kyrkokör inklusive mor - förstås - sjöng i Vallsjö kyrka, Sävsjö och vad gjorde jag? Satt och jobbade! Tröstsamt nog får vi ju sjunga i hop snart - om 23 dagar - men ändå.


Å andra sidan var dagens timmarna på min kontorsstol väl investerade. Förutom att hyrorna är körda för januari gjorde jag egna tester och bokningar i nya ekonomisystemet betr. anläggningsrskontran. O det känns FAKTISKT som det har lossnat lite. Jag fick vissa saker till att funka....alla stegen.. Lägga upp ett några projekt, bokföringar på dessa, skapa några anläggning och sedan - heureka - fixa en avskrivning på detta!! Kände mig helt plötsligt helt överlycklig för onekligen är det ju så att även i fortsättningen måste det ske avskrivningar och ränteberäkningar på kommunens samtliga fastigheter.... Det är bara det (å inte så bara) att det blir helt klart mer tidskrävande. Inte lätt att förklara men en liten tankeparalell - Tänk dig att du har två halvfulla glas med pärlor. Vårt gamla ekonomisystem "hällde det ena glaset pärlor över i det andra och vips så var alla pärlor där". Vårt nya = du får plocka pärla för pärla från det ena glaset till det andra. En målade beskrivning och inte gnällig - bara fakta!!! Men visst - jag kanske kan lära mig att plocka pärlor förbaskat fort......   


Ett spontanbesök från svärmor och svärfar förgyllde eftermiddagen. Köpta pepparkakor med smör och Västerbottenost går jättebra när frun i huset inte har bakat lussekatter! Chokladkalendrar överlämnades glädjande till barnen och i gengäld fick farmor och farfar önskelistorna från dem.... Hm...


Nu pågår läxläsning i köket för David och fadern. TV'n är "fördröjd" (max en halvtimme) och om tre minuter börjar Solsidan. Hoppas de hinner hit i tid. 


Ha en fortsatt fin söndagskväll!!!

Av Sofia - 1 december 2012 18:52

Jag har skrivit om blöta filtar och jobbiga veckor men oj vad fort den blöta filten kan torka till... Övning med Höglandskåren och TCB-kören på kulturhuset Pigalle några timmar av denna underbart vackra lördag gjorde verkligen susen. Å det blåstes på bra idag. Måste säga att det lät fantastiskt bra - alles!! Å jag njuter av varje sekund. Alla dessa instrument - trumpet, tvärflöjt, tuba, klarinett (nu glömde jag en mängd andra men är dålig på vad alla sorter heter). Alltså om jag fick leva om mitt liv skulle jag garanterat spela fler instrument än gitarr, piano o blockflöjt ; ). Å så funkade vår sång så bra ihop med spelet och solisterna....redan!!! Hur vackert kommer det inte att bli nästa helg!!!


Å när jag satt där idag....då bestämde jag mig.....vilket oxå torkade till den där blöta filten.. Såklart!!!!!!!!! att barnen ska ha biljett. Tyckte det blev i dyraste laget...4 barn...men...ock??? Är det NÅT man ska lägga pengarna på så är det väl en musikalisk upplevelse!! Å när dessutom namma står i paljettstass och alldeles för höga glitterskor....detta minnet måste de få med sig!


Nu ligger jag under filten....TORR och VARM och ska läsa lite mindfulness innan kycklinggrytan ska tillagas. Jag hade tänkt att baka lussekatter nen vet ni vad... De som Ulf köpte på Willys var sååååå goda!!! ; )


Fridens!!!! Å trevlig advent till er alla!!!


  

Härliga blåsiga Höglandskåren

  

Fina fina kören TCB!!

  

Köpte lussekatter från Willys är oxå gott...riktigt gott! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards