Alla inlägg under januari 2013

Av Sofia - 4 januari 2013 22:57

Härlig kväll!!! Tack bror Pelle och Monica för en, som alltid GOD och mycket trevlig kväll. Lukas - sonen i huset fyllde 17 år dan före jul och nu var det dax att gratta!!! Oj, vad snabbt timmarna går när man har kul. Dessutom skulle vi ju passa in en buss från Lidköping någon gång runt elva så det blev ju lite hastigt avsked på slutet. David har varit iväg från kl. 05.30 på bandycup i Lidköping med NIF's U13 och det har ju varit Cirkus Nässjö hela dan. Vi har fått täta rapporter från sonen under dagen och gruppspelets resultat blev 3 vinster. Båda målvakterna (David - en av dem) var ganska sysslolösa i sina matcher. Blir ju så när de segrar med 4-0 och 9-0.... Rätt duktigt jobbat av luarna. Snacka om att de levererar och förstås även ledarna. Måste vara otroligt kul att coacha dessa grabbar!!!


I morgon får vi fira segern ordentligt. Bandyfest med ledare + respektive och vi ska käka, umgås och dansa... Kul!! Å min envisa förkylning verkar släppa nu. Idag har jag återigen sovit och sovit och sovit (läst lite oxå). Måste säga att 50 nyanser av mörker är rätt tjatig.... Du har rätt Susanne. Är rätt trött på den där författaren nu. Vet inte ens om jag orkar mig igenom den 3:e delen när den släpps.


Å så verkar det bli vår? Idag har solen skinit och snön är ju fäckvis borta i skog och mark. Får inte, får inte börja längta för mycket än men visst - jag HAR redan känt den. Doften av vår! Det ÄR nåt som händer med luften strax efter nyår. Ett uns av jord....ja, det är den första vårdoften!!!


Ha en god natt!!!

Av Sofia - 3 januari 2013 18:36

Det är otroligt befriande att lägga (kasta) ned tomatarna i sina kartonger, plock (riva) ned kulorna från granen och städa bort barr och annat tingel-tangel från huset. Uuuuuut med julen! Jag fick ett ryck på Nyårsdagens kväll och det gick snabbt. T.o.m sysslan att fysiskt plocka ut granen (brukar överlåtas åt han som tog in den) ordnade jag.... Sååå skönt. På nåt sätt blir det skönare att städa ut julen för varje år som går... Nu är det bara adventsstjärnorna som är kvar och så får det bli några dar till. Till skillnad från dammiga tomtar är det mysigt att tända stjärnorna ett tag till.


En del av oss vill inte pynta och klä granen förrän den 23:e och allt SKA vara kvar till 20:e knut. Jag plockar gärna upp julen nån gång mellan första advent och Lucia - såklart man blir trött på det strax efter annandan. Ja, vi är olika. Lite respekt kan man ju ändå ha för hög"tiderna" - eller är det så konstigt att man är trött på semlor när de väl "ska" ätas. Såg att vissa fik i stan redan hade börjat försäljningen....


Idag har jag varit hemma. Inte pigg och jag vet inte hur många timmars sömn min kropp har velat ha. Skönt att kunna sova - det känns som om sömnen läker rätt bra.. I morgon vill jag vara PIGG. På kvällen ska vi fira bästa Lukas kusinen i Sandsjö. Han fyllde 17 år den 23 december o i morron är det kalasdax. David åker på bandycup till Lidköping å han missar detta evenemang. Hoppas det går bra för U13 där...


Ha en fin kväll!!!! 

Av Sofia - 2 januari 2013 20:52

Fantastiskt mycket bra musik har de gjort! ABBA - ett fenomen i musikvärlden. Säg den tjej (född på 70 och 80-talet) som INTE har stått med låtsasmic av hopprep eller hårborste och verkligen varit Agneta. För av någon anledning ville man ju vara henne. När jag ikväll har sett dokumentären om ABBA tycker jag faktiskt Frida var snyggare på den tiden. Har inte hört bakgrunden till den framgångssagan, hur Benny mötte Björn och vad de pysslade med innan. Jo, Hepstars så klart - känner man ju till - men det är nog mer för att Svenne Hedlund bor i Sävsjö och sjunger i samma kör som mamma ;)


En enorm musikskatt har de gett oss - med sina melodier, arr, sound och stil. Det är häftigt att de, som de sa i reportaget, är lika stora idag - 40 år efter genombrottet. Vi spelar ALLTID "Happy New Year" vid 12-slaget på nyår men i år missades denna lilla detalj.....saknar...


Å så är första jobbdagen avklarad. Inte var vi många i vår korridor idag. Det var desto hetare på telefonen så det var ju tur att man var där. Eftersom inte alla är på plats blir vissa projekt lite "lägga åt sidan" - känn min frustration mellan raderna. Men om några dar så är det business as usual och full speta som gäller. Förmodligen väntar lite ketchup-effekt.


Nu ska jag bänka mig framför Melissa Horn på Cirkus. Tittade på fel dag och MISSADE henne igår när det gick på TV. Tur att det finns SVT-play. Här snackar vi oxå musikskatt - en stooooor sådan!!! Lyssna henne och njut!!! Om jag nu INTE hade varit Sofia skulle jag velat vara henne ;))


Ha en fortsatt fin kväll!!


Av Sofia - 1 januari 2013 15:03

2013. Smakar ovanligt i munnen att säga detta. Å det kommer ta ett tag - som alltid - att vänja sig vid 2013. Att skriva datumet... I år får vi ytterligare en tonåring i huset, närmare bestämt om 10 dagar.    11 jan är det Elins tur att som första medlem i familjen fylla under detta år. Målet är att varenda tomte och vartenda barr ska vara borta tills dess...t.o.m. till helgen...? 


Ligger nedbäddad i sängen och det beror inte på gårdagens fest. Återigen ont i halsen och känner mig febrig. Skulle väl tillbringat gårdagskvällen i sängen eller åtminstone i lugn och ro. 10 vuxna och 13 barn blir ju inte direkt lugnt.... MEN väldigt trevligt, gott och kul! Är det nyår så är det. Att sedan min vita chokladtårta gillades är ju ett stort plus. Trots att krämhelv...t skar sig vid sista visptaget. Jag ORKADE helt enkelt inte göra om och göra rätt. Å efter en god räkbakelse, oxfile med vitlökspotatis, sallad, bröd och DRYCK är man inte så fasligt finkänslig. Smaklökarna är ju något avtrubbade faktiskt... Eller var det möjligen tjäran värden Benny bjöd på (f'låt Whiskey'n) som skrek i munnen... Njae, det är inte så dumt med även rökiga sorter i väldans väldans små små mängder.... Räcker nästa att lukta på aromen! Tack fina Annica och Benny och tre fina söner för en kanonkväll!!!!


Jobb i morgon! Är inte fit for fight för denna uppgift MEN that's life. Ingen vidare perfekt timing om man uttrycker det milt.


Ha en fortsatt fin första året dag!!!! Nu kör vi!!


 

Inneskor hade ju verkligen gjort sig till bilden... Redo för nyårskalas!!!

 

Tänk vad B.B kräm kan dölja krasslighet...

 

David och Elin festberedda



Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards